Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מודדים צריכת דלק?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאמין שהכותרת אומרת הכל , איך אני יכול לדעת מהי הצריכת דלק של הרכב שלי , יש איזה נוסחא?!

תודה לכולם :wink:

יוצא לריס?

פורסם
אני מאמין שהכותרת אומרת הכל , איך אני יכול לדעת מהי הצריכת דלק של הרכב שלי , יש איזה נוסחא?!

תודה לכולם :wink:

1. ממלאים מיכל דלק מלא

2. מאפסים את מד המרחק המתאפס

3. נוסעים עד שהמיכל עומד להיגמר

4. נכנסים לתחנת דלק וממלאים שוב מיכל מלא.

5. מחלקים את מספר הקילומטרים שהרכב עבר מהתידלוק הראשון במספר הליטרים שמילאת בתידלוק השני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הנסיעה חייבת להיות רציפה! עמידה בפקק או רמזור מקדמת צריכת דלק אבל לא את מונה הק"מ.

הכי מומלץ- לצאת בערב לנסיעה רצופה של כ100 קמ במהירות שאינה עולה על 90 קמ"ש

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
הנסיעה חייבת להיות רציפה! עמידה בפקק או רמזור מקדמת צריכת דלק אבל לא את מונה הק"מ.

לא, זה לא משנה בכלל. הוא רוצה למדוד את צריכת הדלק הממוצעת שלו, לא של הרכב. מה זה עוזר לו לדעת שבנסיעה רצופה של 100 ק"מ ב-90 קמ"ש האוטו צורך ככה וככה, אם זה מצב שהוא אף פעם לא מגיע אליו?

אני בודק באופן קבוע את צריכת הדלק ברכב. אני עושה את זה כחלק מתמחור הדלק שעולה לי. פשוט מאוד - עשיתי לי טבלה באקסל, הדפסתי ושמתי באוטו. בטבלה יש תאריך, קילומטראז' של הרכב ברגע התדלוק, מספר ליטרים שמולאו וכמה כסף זה עלה לי. מכאן אפשר לראות לאורך זמן פרטים כגון צריכת הדלק של הרכב, עלות הדלק לליטר באותו הזמן, כמה קילומטראז עשיתי לאורך תקופות בשנה, כמה כסף אני מוציא על דלק לאורך זמן וכולי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לרוני

אפשר לעשות מה שרוצים. אפשר לחשב רק צריכת דלק בירידה ואפשר לחשב

צריכת דלק ביחס למספר הפעמים שברכב הופעל הABS.

המקובלות וזו גם המשמעות בפירסומי יצרנים ואחרים - היא בתנאים שפרטתי.

כאמור אין מניעה שתמציא לך כללים אחרים רק חשוב שתדע שהם אינם ברי השוואה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לא, זה לא משנה בכלל. הוא רוצה למדוד את צריכת הדלק הממוצעת שלו, לא של הרכב. מה זה עוזר לו לדעת שבנסיעה רצופה של 100 ק"מ ב-90 קמ"ש האוטו צורך ככה וככה, אם זה מצב שהוא אף פעם לא מגיע אליו?

אני בודק באופן קבוע את צריכת הדלק ברכב. אני עושה את זה כחלק מתמחור הדלק שעולה לי. פשוט מאוד - עשיתי לי טבלה באקסל, הדפסתי ושמתי באוטו. בטבלה יש תאריך, קילומטראז' של הרכב ברגע התדלוק, מספר ליטרים שמולאו וכמה כסף זה עלה לי. מכאן אפשר לראות לאורך זמן פרטים כגון צריכת הדלק של הרכב, עלות הדלק לליטר באותו הזמן, כמה קילומטראז עשיתי לאורך תקופות בשנה, כמה כסף אני מוציא על דלק לאורך זמן וכולי.

רוני

רוני,

אתה יודע שיש תוכנות שעושות את כל החישובים האלה ועוד מוסיפות המון חישובים אחרים

כך שלא תצטרך לטרוח על ביצוע חישובים מסובכים...

אני יודע על לפחות שתי תוכנות כאלה שיש לי בפאלם פיילוט, אני בטוח שיש גם למחשב

אם מישהו מוצא משהו, שיפרסם....

בברכה,

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
לרוני

אפשר לעשות מה שרוצים. אפשר לחשב רק צריכת דלק בירידה ואפשר לחשב

צריכת דלק ביחס למספר הפעמים שברכב הופעל הABS.

המקובלות וזו גם המשמעות בפירסומי יצרנים ואחרים - היא בתנאים שפרטתי.

כאמור אין מניעה שתמציא לך כללים אחרים רק חשוב שתדע שהם אינם ברי השוואה.

ברור, אבל אתה הרי כבר צריך לדעת שהנתונים של היצרן לעולם לא יאומתו בתנאי אמת. היצרן יכול לכתוב שהצריכה היא 1:15 בבין עירוני, אבל בסופו של דבר זה יסתכם ב-1:13, נניח, גם אם תסע בדיוק 90 קמ"ש לאורך כביש שטוח לחלוטין שבתחילתו ובסופו תחנת דלק...

מה שחשוב הוא הצריכה הממוצעת שלך, ואיך היא נשמרת לאורך זמן. מן הסתם חשוב גם שההבדלים בינה לבין נתוני היצרן יהיו קטנים ככל האפשר, אבל גם ברכב חדש זה בלתי אפשרי, אז ברכב בן 5 או 8 או 10?

הכללים ש"המצאתי" הם בהחלט ברי השוואה - לעצמם. וככאלו הם עומדים במבחן המציאות. אם פתאום האוטו ירד ל-1:8 מ-1:10 בתנאים דומים, אני אדע שמשהו לא בסדר.

ול-GMB - לכן הטבלה היא באקסל. בסיום תקופה אני מעלה את כל הנתונים ל-DATABASE באקסל, כותב כמה נוסחאות פשוטות וזהו. מאוד פשוט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• 13 שנים מאוחר יותר...
פורסם
1. ממלאים מיכל דלק מלא

2. מאפסים את מד המרחק המתאפס

3. נוסעים עד שהמיכל עומד להיגמר

4. נכנסים לתחנת דלק וממלאים שוב מיכל מלא.

5. מחלקים את מספר הקילומטרים שהרכב עבר מהתידלוק הראשון במספר הליטרים שמילאת בתידלוק השני.

איציק

הכול נכון חוץ מסעיף מספר 3 : מספיק לנסוע לפחות חצי מיכל ,ואז למלא שוב

• תוכן חדש...