Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצת NASCAR

דובי מילר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אני לא הולך לספר לכם פה על כל מה שמתחולל ב-NASCAR בארה"ב למרות שאני די עוקב אחרי כל מה שקורה שם אבל מספר דברים מעניינים, עם שמות שידברו לכל חובב מרוצים, עולים לכותרות לאחרונה.

ז'אק ווילנייב, אקס-אלוף פורמולה-1, אקס-אלוף CART ומנצח אינדי 500 יעשה את צעדיו הראשונים בסוף השבוע הזה בטלדגה לקראת עונה שלמה הוא מקווה בשנה הבאה.

וילנייב מצפה לכך מאד אולם הרבה ממתחריו כבר העבירו ביקורת על ההחלטה שלו וטענו שהוא היה חייב לעשות מספר מרוצים בקטגוריות נמוכות, ממש כמו שמונטויה עשה בשנה שעברה.

סקוט ספיד, לשעבר נהג פורמולה-1 בעצמו ואפילו היו מי שחשבו שהוא התקווה האמריקאית החדשה בתחום החל גם הוא לאחרונה את דרכו לקראת הסבה מלאה ל-NASCAR .

ספיד מתחרה בסדרת ה-ARCA מעין סדרת בת קטנה ל-NASCAR .

ועוד שם שעושה את הקפיצה למים העמוקים של ה-NASCAR הוא דריו פרנקיטי הסקוטי.

פרנקיטי שהתחרה בסדרת ה-IRL ואחרי שנים רבות הצליח השנה לנצח את האינדי 500 ולזכות גם באליפות שם חתם בקבוצת גאנאסי, קבוצתו של מונטויה, ויחל את צעדיו הראשונים בסופ"ש הקרוב בסדרת ה-ARCA גם הוא.

פרנקיטי אמר שלאחר האליפות ב-IRL הוא מחפש עניין מחודש ובעיקר מה שגרם לו לעבור היא סדרת התאונות שעבר לקראת סוף העונה, במהלכן הפך את מכוניתו פעמיים- גלגול שלם של 360 מעלות , מפחיד (ראיתי את זה בשידור ישיר ) .

גם סם הורניש, אלוף IRL בעצמו בעבר עושה הסבה לכיוון ה-NASCAR והחל לנסות את מזלו שם, בינתיים ללא הצלחה לאחר שלא הצליח לעבור את מקצי הדרוג פעמיים.

דובי

l_fpw07d37ks-1850-3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

עוד קצת.....

למי שלא מכיר את מבנה הליגה אז 26 המירוצים הראשונים של העונה קובעים מי יהיו 12 הנהגים שיתחרו על התואר ב-10 המירוצים הבאים או מה שנקרא באנגלית בקיצור "The Chase".

במירוץ מדהים בסוף השבוע בטלדגה ניצח (בפעם השניה העונה על מסלול זה) ג'ף גורדון ובן קבוצתו ג'ימי ג'ונסון הגיע שני.

טלדגה הינו המסלול האובלי הארוך בעולם 2.66 מייל והמירוצים בו מתאפיינים בצורך לנסוע בטורים מקבילים של מכוניות על מנת להנות מסליפ סטרים מצד אחד והעדר מערבולות מאחור מהצד השני. המכוניות נוסעות בקצב קבוע של למעלה מ-300 קמ"ש וכמעט תמיד (גם הפעם) יש תאונה גדולה במרכז השדה בה נאספים הרבה נהגים.

ז'ק וילנב במירוץ ראשון בנקסטל קאפ מצליח להשאיר את מכוניתו בהקפה המובילה אבל העדר הנסיון שלו בולט בסוף כשהוא מסיים אחרון מבין המכוניות בהקפה זו אבל במקום ה-21 המכובד מ-43 מכוניות.

כעת ג'ף גורדון מוביל את האליפות ב-9 נקודות שבריריות לפני ג'ימי ג'ונסון והשניים מתחילים לפתוח פער על הנהגים האחרים.

למי שלא מכיר את שיטת הניקות ניתן לצבור עד 190 נקודות במירוץ בודד.

פורסם

מונטויה די בינוני ואפשר לראות את הסטטיסטיקה שלו פה:

http://www.nascar.com/drivers/dps/jmontoya00/cup/index.html

מה שכן אפשר לראות שהוא ניצח השנה במירוץ בסונומה שהוא אחד מהמירוצים הלא אובליים הבודדים בליגה וזה הישג לא מבוטל מה עוד שהוא הלא אמריקאי הראשון מזה שנים שמנצח בליגת הנאסקר הכירה.

פורסם

ג'ף גורדון מנצח במירוץ הביתי בסוף השבוע בשרלוט כשהוא מסיים את המירוץ על אדי דלק בזמן שרבים ממתחריו על התואר סובלים מבעיות.

גורדון פתח פער מבטיח על ג'ימי ג'ונסון וקלינט בוייר כשנראה שגם טוני סטיוארט שממוקם כרגע רביעי עוד יוכל לחזור למירוץ האליפות כשנותרו רק עוד 5 מירוצים לסיום העונה.

פורסם

מכיוון שרק דרור ואני כנראה מתעניינים ב-NASCAR הנה עוד קצת פרטים בדרך לתואר המיוחל (מבחינתי לפחות) של ג'ף גורדון.

משום מה הוא האיש שכולם אוהבים לשנוא בזירת ה-NASCAR, ביחוד במדינות הדרום.

רוב רובם של אוהבי ה-NASCAR הם אוהדים פאנאטיים של נהג שכבר לא נמצא, מת, ואני מתכוון כמובן לדייל ארנהרדט, שנהרג בזמן מרוץ.

ג'ף גורדון היה יריב מר ועיקש על המסלול של ארנהרדט ולמרות מה שכולם חושבים, דווקא היה חבר שלו מחוץ למסלול.

מספיק לקרוא בביוגרפיה של גורדון בכדי להבין עד כמה היתה ידידות והערכה רבה בין השניים ולכן מאד קשה להבין על מה ולמה השנאה, ואני מתכוון שנאה כי בכל מקום שגורדון מגיע, כמעט בכל מקום, נזרקים לעברו דברים ושלטים וכו'.

בניגוד לארנהרדט החל גורדון את דרכו בחוף המערבי במרוצי מידג'ט וספרינט שזה כמו רכב עם שילדת קארט אבל עם מנוע V-8 וצמיגי סליקס שנוסעים במסלול עפר אובאלי.

בכדי להכעיס את כולם , אשתו הראשונה של גורדון היתה מלכת יופי (למרות שכולם חשבו שהוא דווקא אוהב גברים) ולפני שנתיים התגרש ממנה והתחתן עם אחרת. השנה נולד לו יורש וכולם יכולים להיות רגועים.

מנפלאות השנה - היה הרבה אקשן על המסלול אבל גם מחוץ לו.

לעומת כל שנה, השנה רבו פרשיות של רמאות וזיוף בבניית המכוניות וזאת בכדי להשיג יתרון קטן פה ושם, בעיקר יתרון אוירודינמי או זרימת אויר למנוע, הרבה ממנהלי הקבוצות והמכונאים הראשיים הושעו ונקנסו.

דובי

פורסם

דיווחים מעניינים. תודה!

דובי ודרור, אולי מילה או שניים על "מכונית המחר".

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

לטעמי שני הנהגים הכי צבעוניים בסבב היום הם דייל ג'וניור וג'ף גורדון אותו אני אוהד באופן היסטורי ואכן בין השניים יש יריבות עיקשת אם לא על המסלול לפחות ביציעים. משניהם מצפים להתחרות על התואר בכל שנה אולם ג'וניור לא הצלחי להגיע ל CHASE השנה. לאור מאבק על בעלות קבוצת DEI שבו ג'וניור הפסיד לבסוף הוא כנראה יהיה בשנה הבאה באותה הקבוצה עם גורדון כך שכנראה נזכה לראות אותם משתפים פעולה על המסלול.

ואם להוסיף עוד פלפל במירוץ האחרון היה אירוע בין שני הנהגים בו בתוך אחת הפניות גורדון דחף את ג'וניור ופינה את דרכו.

פורסם

לגבי ג'וניור - הקטע הכי מצחיק/עצוב בעזיבה שלו היה הויכוח על המספר.

ג'וניור נסע כל הקריירה עם המספר-8 שהפך להיות סמל מסחרי שלו, מותג .

אולם כעת כשהוא עוזב , אמו החורגת תרזה (מרשעת כמו שאמא חורגת צריכה להיות..) לא מוכנה לוותר על המספר והוא ינהג בשנה הבאה עם הסיפרה-81 .

ג'וניור בלי הספרה-8 זה כמו מייקל ג'ורדן בלי המספר-23 או לאנס ארמסטרונג ללא החולצה הצהובה.

דובי

פורסם

אני אמנם חובב כמעט את כ-ל סוגי הספורט המוטורי אבל הנאסקאר רחוק ממני כמו ריקודי בלט.

למרות זאת, אני יכול להבין, ואפילו קצת מזדהה, עם האהדה לג'ף גורדון.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא היחיד שלצוות מכוניתו יש שם (RAINBOW WARRIORS) וסיסמא- REFUSE TO LOSE.

אין-אבל אין- על ברוק גורדון-היא נראית מצוין. למרות זאת, לטעמי, 'אישתו של' היפה ביותר היא אינגריד, אשתו של לוריס קאפירוסי ("קאפירקס") מה-MOTOGP.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

עוד מירוץ חלף....

ג'ימי ג'ונסון מנצח, ג'ף גורדון מסיים שלישי ולמרות שקלינט בוייר מסיים בתוך העשירייה הראשונה הוא מאבד גובה בטבלת האליפות.

כרגע נראה כי המאבק על התואר נשאר ביו גורדון לג'ונסון אבל אחרי סיפור האליפות בפורמולה-1 לא כדאי לעסוק בספקולציות.

• תוכן חדש...