Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בצהריים החלפתי שני מיסבים לזוג הגלגלים האחוריים של הרנו מגאן 97 שלי (בלמי תוף אחוריים).

ולאחר ההחלפה, שמתי לב לתופעה של רעידות בזמן בלימה - שמורגשים בעיקר בדוושה עצמה (כמו ההרגשה של ABS רק הרבה פחות קיצוני). ככל השמהירות שבה נסעתי הייתה יותר גבוהה - כך הרעידות הורגשו יותר.

עכשיו: הרוב בטח יגידו שכנראה מדובר בצלחות בלמים קדמיות, אבל העניין הוא שהן חדשות כמעט לגמרי (עברו אולי 6-9 אלף ק"מ) ומאיכות טובה - לא זבל סיני, וכנ"ל הדיסקיות שבבדיקה לפני 2K קילומטר נמצאו תקינות לחלוטין (עם רוב הבשר עליהן).

כמו כן - התופעה החלה רק אחרי החלפת הלאגרים.

שני הלאגרים הוכנסו על ידי מכבש, בצורה ישרה לחלוטין (אני עקבתי אחרי כל הפעולה מהתחלה עד הסוף) וללא שום בעיות. וגם אין רעשים או חופש בגלגלים האחוריים.

בדקתי גם איזון לחצים בצמיגים, וגם אחרי איזון הלחצים, הרעידות נשארו.

השאלות הן:

1. האם זה הגיוני בכלל שהמיסבים יובילו לרעידות בזמן בלימה? (כי בזמן נסיעה רגילה, גם במהירות גבוהה, לא מרגישים שום רעידות).

2. אם לא המיסבים - אז מה עוד יכל פתאום לשנות את אופי ואיכות הבלימה? (אגב הבלמים עצמם עוצרים טוב, אבל פשוט יש את הרעידות המעצבנות האלה).

תודה מראש!

בברכה!

יונתן.

פורסם

יש לי רעיון קצת מוזר ונא להתייחס אליו כך.

אם הייתה בעיה בתופים האחורים שהתעוותו לצורה אובלית, אז החופש במיסבים (שלהערכתי בגינו החלפת אותם), פיצה על כך תוך כדי משחק של הגלגל ולכן זה לא הורגש.

כרגע ישנם מיסבים חדשים ותקינים עם תופים אובליים ועכשיו כל בלימה מלווה ברעידה.

מציע להמתין לתגובות נוספות של חברי הפורום.

פורסם

שלום.

תעשה בדיקה פשוטה.

סע אם הרכב במהירות של 80 קמ"ש +- לחץ על הלחצן של בלם היד ותרים אותו לאת ותבלום את הרכב בעזרתו בילבד מבלי לנגוע בבלמים.

אם תרגיש רעידות ברכב אז יש לשפץ את הבלמים מאחור כי הדרמים מעותים.

שים לב !!! הבדיקה חייבת להתבצע בכביש ישר לגמרי כי סיבוב ההגה עלול לגרום לכך שהרכב יכנס לסחרור.

לא לעצור את הרכב לגמרי רק לחוש אם הפעולה של הרמת בלם היד מכניסה רעידה כול שהיא ברכב.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

תעשה בדיקה פשוטה.

סע אם הרכב במהירות של 80 קמ"ש +- לחץ על הלחצן של בלם היד ותרים אותו לאת ותבלום את הרכב בעזרתו בילבד מבלי לנגוע בבלמים.

אם תרגיש רעידות ברכב אז יש לשפץ את הבלמים מאחור כי הדרמים מעותים.

שים לב !!! הבדיקה חייבת להתבצע בכביש ישר לגמרי כי סיבוב ההגה עלול לגרום לכך שהרכב יכנס לסחרור.

לא לעצור את הרכב לגמרי רק לחוש אם הפעולה של הרמת בלם היד מכניסה רעידה כול שהיא ברכב.

בברכה בני ל.

המממ... יכול להיות מעניין!

תודה רבה על הרעיון!

אני אבדוק את זה ואחזור עם תוצאות.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אוקיי, בדקתי אתמול את הבלמים, ואכן כשמרימים בלם יד - מרגישים רעידות. אז אני מניח שאכן אחד הדראמים התעוות (העניין הוא שכנראה המיסב הקודם היה תקוע, אז היה דרוש לחץ של כמעט 2.5 טון כדי להוציא אותו... ויש מצב שזה מה שעיוות את הדראם).

השאלה היא - האם חייבים להחליף את הדראם? או שאפשר לעשות לו חריטה?

ואם אפשר לעשות חריטה - אשמח אם מישהו ימליץ לי על מקום זול לעשות את זה באזור חיפה/קריות. (הבנתי שזה דיי גרושים).

בברכה!

יונתן.

פורסם

חריטה ניתן לעשות,

אבל- מיכיוון שאני לא רואה את הדרם (צלחת בלימה) שלך,

אני לא יודע אם הוא כבר עבר חריטה בכלל ,

אז כדאי מאוד שאיש מקצוע יבדוק את זה .

ירון מאיר

פורסם

למיטב ידיעתי, הדראם לא עבר חריטות בעבר.

השאלה היא - איך יודעים את זה על ידי הסתכלות? (כלומר, מה אני מחפש?)

בברכה!

יונתן.

פורסם

רק אם יש לך עין ביונית תוכל לראות.

לפני שבוע וחצי נכנסתי למוסך לטיפול והחלפת בלמים (צלחות ודיסקיות), שמח וטוב לב נסעתי הביתה. לאחר כמה ימים זוגתי התלוננה שהרכב רועד בלחיצה על הבלם. למחרת כבר הייתי במוסך ולאחר בדיקה במכון התברר שאחת הצלחות התעוותה, לאחר חריטה ביצעתי נסיעה חוזרת, וכמובן ששוב היו רעידות.

המוסכניק ביצע את הבדיקות שהמליץ עליה בני .ל התותח, ואמר את אותו דבר. וביום ראשון אני אצלו לחריטה של הדראמים.

אגב, לגבי מקום לחריטה, יש בצ'ק פוסט מקום שאליו לקחו את הצלחות שלי, ליד מוסך שירות של סוזוקי, אני לא זוכר בדיוק אבל אני אבדוק לך.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תוכן חדש...