Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קונה בקרוב מונדיאו (היתה בליסינג אצל אבא) 2005.

לרכב יש מערכת מקורית "איכותית" CD6000 (ללא MP3)

לרכב יש מאחורה רמקולים מקוריים (5x7 של פורד. פוי)

לרכב יש מקדימה סט קומפוננט מורל שבשעתו בניתי לפוקוס שלי והעברתי למונדיאו כשהפוקוס חזרה לעבודה... (מדובר על בניה של פלטת 6x8 בצורה המקורית של הרמקולים של הפורד, שלתוכה מובנה קומפוננט 5.25" כשהמיד בצד אחד והטויטר פונה כלפי מעלה).

ועכשיו נשאלת השאלה- מה אפשר/מומלץ לעשות בתקציב סביר באוטו בשביל להגיע לסאונד נורמאלי?

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

א. אם אתה אוהב את המורל - לפחות אנחנו כבר יודעים איזה סוג של צליל אתה אוהב.

ב. אתה רוצה לשמר את המערכת המקורית או שאתה רוצה לשים HU אפטר מרקט?

ג. מה התקציב?

ד. איזה סוג של מערכת אתה מחפש? חשוב לך שתהיה תשומת לב לנוסעים מאחור? אתה רוצה להשיג SPL או SQ?

ה. אחלה רכב!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני די אוהב את המורל.

המורל האלו זה הדגם הזול ביותר (מילניום אם אני לא טועה). הם לא מדהימים, אבל הם סבירים.

באוטו השני יש אקסטנט יותר טובים - אבל בכל מקרה אני לא חושב שאני אשקיע כרגע בלשדרג את הרמקולים.

צריך לציין בשנסיעות "כיף" אנחנו בד"כ לוקחים את האוטו השני שיש לו סאונד טוב (קליאו ספורט, HU של אלפייין, מגבר של JBL, סאב אינפיניטי קאפה וקומפוננט של אקסטנט). פה אני מחפש בעיקר לשדרג קצת את הבסיס בשביל לשמוע בכיף - לא צריך להיות הכי הכי היי-פיי.

מבחינת המערכת - אני לא רוצה להחליף את ה-HU, למרות שהוא לא מדהים (אני אוהב את המראה, ואת השליטה מההגה, ומוכן להתפשר על הסאונד בנקודה הזאת - אלא אם אתה מכיר איזה פתרון קסמים כמו להחליף את זה במערכת Sony שמגיעה עם דגמים יקרים יותר איכשהו....). אני שוקל להוסיף נגן MP3 חיצוני. ואני כנראה, מטעמי תקציב (לא רוצה להוציא נורא הרבה כסף על זה), לא אחליף את המורל מקדימה כרגע. בכל מקרה - הכיוון הוא SQ ולא SPL.

---

פורסם

המורל מקדימה זה בסדר גמור מבחינתי - אחד הסטים האהובים עליי בכל הזמנים.

לגבי הHU - אני לא מכיר את המונדיאו חוץ מזה שמשהו ברכב הזה גורם לי להזיל ריר מבחינת המראה והנוחות שלו.

אם לHU הזה יש יציאות RCA מובנות - הרווחת בגדול. אם לא - אז תשקול את האפשרות להביא פרוססור ולא מנחת, הנסיון שלי עם מנחתים וזה נסיון די רציני מראה על זה שההשקעה לא כדאית בגלל שהכאב ראש של ההתקנה והכיוונים יתנו לך תמורה נמוכה בהרבה מאשר התקנה של פרוססור טוב או HU אפטר מרקט.

אני במצב כזה מאוד מתלהב מה3SIXTY של רוקפורד - איזה גרסא, תלוי בך, אבל לפי מה שאתה אומר נראה לי שהגרסא הישנה תספק אותך בשקט והיא לא יקרה במיוחד.

בנושא של הסאב - זה בדיוק הסאב שיש אצלי (אינפיניטי קאפה בתיבה אטומה של היצרן) - בשבילי הסאב הזה הוא אידאלי - אני כל כך אוהב אותו ואני לא מתכוון להחליף אותו בעד שום הון שבעולם - הוא מושלם מבחינתי. לכן הייתי ממליץ לך להשקיע בעוד אחד כזה.

מגבר חמישה ערוצים ואתה מסודר - את המילניום לדעתי אין שום צורך להגביר Bאמפינג יש לו טוויטר נעים לאוזן והוא לא זקוק לטיפת הרגעה.

בהצלחה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי המונדיאו - מסכים איתך, ולכן כשההזדמנות נקרתה בדרכי (הליסינג מסתיים, ויכול לקבל ב-15% הנחה) לא היתה שאלה :)

ל-HU לדעתי אין יציאות RCA כלומר האופציה היא מנחת, אלא שכמו שכתבת, שמעתי על זה דברים רעים. למה הכוונה בפרוססור? אפשר לקבל קצת הסברים?

לגבי מגבר - חשבתי בכיוון של ארבעה ערוצים מהדיוטי פרי ב-200$ כדי להשאר בתקציב נמוך - לחבר את המילניום לשני ערוצים, ולגשר עוד שני ערוצים לסאב. ולגבי האחוריים אני מתלבט בין להשאיר אותם מחוברים ל-HU (בווליום נמוך, רק בשביל קצת נפח), לנתק לגמרי, או להחליף.

---

פורסם

לגבי המגבר - סבבה.

לגבי הפרוססור - תחפש כאן בפורום את השם 3sixty של רוקפורד.

יש שתי גרסאות הישנה מן הסתם הרבה יותר מנוונת מהשניה אבל ההבדל במחיר הוא קרוב ל200 דולר בין האחת לשניה.

הגרסא הישנה עולה בחנויות בארה"ב 200 דולר, כמה היא עולה כאן בארץ - די בטוח ששוחטים אותך על המחיר אבל לפחות יש יבואן טוב שנותן שירות יפה ללקוחות שלו - אוטופרט.

לדעתי הגרסא הישנה תספיק לך - תריץ חיפוש ותנסה גם אתרי קניות בחול כמו

www.sonicelectronix.com

www.onlinecarstereo.com

www.woofersetc.com

מנחת הוא בעצם מתאם מכניסת רמקולים רגילה ליציאת מגבר. יש שני סוגים עיקריים - האחד שדרושה לו הארכה לגוף הרכב והאחד שלא. לשניהם יש וויסות של האות היוצאת דרך יציאות הRCA שלהם הבעיה כאן היא באיכות.

המתאם הכי טוב שראיתי עד היום היה של סטינגר, המתאמים של רוקפורד עולים 250 שקל לדעתי ללא הצדקה כי הם גם לא מוגנים מספיק טוב נגד ספיחת רעשים של קרינה אלקטרומגנטית (ע"ע רעש אלטרנטור) וגם רגישים מידי פיזית - בניה עדינה מידי בשביל משהו שנמצא במקומות בעייתיים כמו קיקפאנלים ומתחת לשטיח של השאטגאן (הנוסע ליד הנהג).

ברכבים היום יש הרבה יחידות מחשוב באזור הדשבורד ולכן המתאמים האלה מאוד מועדים לפורענויות.

פרוססור במקרה הזה כבר יהיה מכשיר הרבה יותר מושקע, הרבה יותר מוגן נגד רעשים וגם סביר להניח שהוא יהיה בנוי ככה שיהיה קל יותר להתקין אותו בסביבה שהיא פחות עויינת מזו של המתאמים, הוא נשלט מרחוק ולכן אתה לא חייב גישה פיזית אליו לאחר ההתקנה ומעבר לזה יש לו פונקציות רבות לשליטה על הסאונד עצמו מעבר לפעולת התיאום.

שווה כל גרוש - בייחוד כשמדובר על HU מקורי.

Pioneer TS-X150

פורסם

קודם כל תודה על ההסבר..

בקיצור אם מסתכלים על הסה"כ...

מדובר על:

פרוססור ב-850 ש"ח (נביא מחו"ל....)

מגבר ב-850 ש"ח (דיוטי פרי)

סאב ב-1350 ש"ח (אינפיניטי קאפה ללא תחרות :))

סביבות ה-3000 בשביל מערכת בינונית בלי MP3 :-)

יש לך המלצות בנושא MP3?

---

פורסם

בנושא הMP3 הייתי מציע לך לבדוק אולי אם היבואן אם יש עדכון למערכת המקורית של המונדיאו.

אולי יש להם גרסא יותר עכשווית שכן תומכת בזה - השדרוג שווה לדעתי.

אולי יש להם אפשרות להתקין מתאם למכשיר נוסח איי-פוד.

לגבי MP3 ודומיו - אני ממש לא גאג'טר ולא חולה על התחום.

עבדתי בעברי במוקד תמיכה של טלפונים סלולריים כמודמים - ראיתי גאג'טים מכל כיוון אפשרי, כולל דברים כמו חיישנים ששולחים SMS שמחובר למד טמפרטורה בתוך תנור או לול של אפרוחים וכו'... - לא סובל את זה.

Pioneer TS-X150

פורסם

דווקא ממש לא מדבר אלי גאדג'טים ולחבר אייפוד

הייתי יותר בכיוון של למצוא איזה נגן דיסקים MP3 (אולי צ'יינגר?!) שמותאם לרכב שאפשר להתקין איפשהו באוטו ולחבר לכניסת AUX של המערכת.

---

פורסם
דווקא ממש לא מדבר אלי גאדג'טים ולחבר אייפוד

הייתי יותר בכיוון של למצוא איזה נגן דיסקים MP3 (אולי צ'יינגר?!) שמותאם לרכב שאפשר להתקין איפשהו באוטו ולחבר לכניסת AUX של המערכת.

אולי במקום לחפור ולחפש דברים מותאמים לרכב פשוט תזרוק ת'מערכת במקורית ותקנה רדיו-דיסק קורא MP3 ואת שאר הכסף תשקיע באמת איפה שצריך?

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

ואולי לא בא לי ?

אני רוצה לשפר את הסאונד, אבל רק במידה ואני יכול לעשות את זה בלי לוותר על כל מיני דברים, שכוללים:

1. שליטה מההגה - אני מאוד אוהב את השליטה האורגינאלית מההגה. לא רוצה לוותר עליה. ולא רוצה להשאר עם "כפתורים מתים" על ההגה.

2. מראה - המערכת האורגינאלית נראית מצוין כחלק מהרכב. לא רוצה לוותר על זה. לא רוצה איזה פלסטיק שחור מכוער ומגעיל שאליו דוחפים מערכת, טובה ככל שתהיה.

3. מראית עין, או איך שתרצה לקרוא לזה - אני לא רוצה למשוך תשומת לב. לאוטו עם מערכת מקורית לא פורצים בשביל המערכת, וזה חוסך את ההתעסקות היומיומית עם שליפת פאנל. מאותה סיבה בדיוק הטוייוטרים שלי בנויים לתוך הדלתות ולא נמצאים מקדימה. אני רוצה שבכל צורה שמסתכלים על האוטו - הוא נראה אוטו ליסינג רגיל בלי שיפורים ושינויים. את השיפורים אני מעדיף לעושת מתחת לפני השטח.

---

פורסם

איך שבא לך.

אני אישית איש של סאונד ולא של התעסקויות יומיות כמו כפתורים על ההגה ומראה מקורי..

מתיי כבר חברות הרכב יפסיקו להתקין מערכות ברכב (?)

ורק ישאירו מקום יפה לרדיו דיסק בגודל 1DIN וחור בגודל 6.5" בכל דלת, תודה ולהתראות.

זאת אני אומר כי גם לי יש מונדאו והדלתות שלה זה סיוט מבחינתי (אתה יכול לראות למטה קישור לבניות שאני כבר שנה מנסה לסיים) מזל שהמערכת לא היתה מקורית ב- 2002.

פורסם

לגבי השאלה שלך - חברות הרכב יפסיקו להתקין מערכות ברכב כשרוב רוכשי הרכב יעדיפו לקנות מערכת בעצמם על פני מערכת מקורית משולבת ברכב עם שליטה מההגה (או בעברית - אף פעם).

אין מה לעשות - מרבית הלקוחות לא פריקים של סאונד ומעדיפים את זה ככה. צריך לזכור שבחו"ל, בד"כ יש אפשרות לשדרג את המערכת המקורית בשלב רכישת הרכב ורק בארץ בד"כ מביאים בחירה מאוד מאוד מינימאליסטית של מערכות (עכשיו סוף סוף במונדיאו החדשה אפשר לקבל מערכת טובה יותר - אבל גם זה דורש שדרוג מלא לגרסה היקרה יותר - ולא קסטומיזציה ספציפית.. זה החיים).

לגבי הבניה שלך - הסתכלתי - בהחלט עבודה מרשימה, אבל אין שום סיכוי שאני אכנס לזה. מבחינת רמקולים, כמו שאמרתי - עשיתי "בניה" הרבה יותר פשוטה, של חיתוך פלטפורטמת עץ בצורת הרמקול המקורי של מונדיאו, והכנסה של קומפוננט 5.25" על זה (ה.5.25" תופס צד אחד, ומשאיר מספיק מקום בצד השני לטויטר שמוכוון כלפי מעלה). זה אולי לא מושלם, אבל הסאונד של זה בהחלט לא רע בכלל (ויכול כמובן להשתפר עוד אם הייתי שם קומפוננט יותר יקר).

השאלה העיקרית מבחינתי כרגע היא האם להוציא 3500 ש"ח על פרוססור+מגבר+סאב+התקנה ולהגיע לסאונד סביר (ועוד איזה 1000 בטח בשביללמצוא איזה נגן אמפי3 שמתחבר לכניסת AUX של המערכת) או פשוט לחיות עם מה שיש :)

---

פורסם

3500 ש"ח אני מאמין שזה שווה את זה ובכל הזאת אני אמין ש-א' במערכת זה הרמקולים כך שהייתי ממליץ לך לשדרג לקומפוננט איכותי ולא חסר כאלו גם ב- 5.25"

שיהיה בהצלחה.

פורסם

המערכות המקוריות שמתקינים היום ברכבים סה"כ זה רחוק מלהיות זבל - אני לא מדבר על הרמקולים אלא על הHU.

להרכיב מערכת כזאת על פרוססור תיתן סאונד הרבה יותר טוב מסביר (בהנחה ושאר הרכיבים ברמה גבוהה).

לדעתי המערכת המקורית זה דבר נוח מאוד, הן לרוב הרבה יותר ידידותיות מכל HU אפטר מרקט שאפשר למצוא בשוק וזה בדיוק מה שבן אדם "שפוי" שלא מחפש סאונד של הופעה בתוך הרכב רוצה.

המערכות האלה מונעות התעסקות רבה מצד אחד והן מורידות באמת אינטרס של פריצה לרכב מצד שני.

תחשוב מה תעשה עם מערכת כזאת - תמכור אותה למישהו שיש לו רכב כזה שכבר במילא יש לו אחת כזאת בפנים? חחחח

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...