Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי... :)

טוב אז ככה, בניתי לסאב תיבה ע"פ נתוני יצרן שמופיע באתר.

בגלל לחץ ומעט רשלנות לא לקחתי בחשבון את גודל המגנט ואורך הצינור שעובר בתיבה.

אין לי יותר מידי זמן וחשק לשנות את התיבה (יצא ממש יפה)

לשאלתי- האם ניתן לשים את הסאב הפול (מברנה עם פנים לתוך התיבה ומגנט גלוי, מחוצה לה)

מבחינה אפשרית זה אפשרי, האם זה ישפיע על איכות הסאב? יעשה איזשהו שוני ?

תודה מראש

אגב הסאב MW12 DLS

שוב, תודה.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

גודל המגנט שווה בערך כליטר וחצי, אני לא חושב שזה מה שיעשה את ההשפעה,

השאלה אם מעבר לזה בגלל שהוא יושב בצורה הפוכה יגרום לשינוי משמעותי?

פורסם

סאב שיושב עם הפנים לתוך התיבה וסאב שיושב כרגיל עם הפנים החוצה נותנים את אותו הצליל ? (במידה והופכים את הפאזות כשהוא יישב עם הפנים פנימה..)

למה בעצם הופכים סאב שיעבוד לתוך התיבה ולא החוצה ? מה זה נותן בכלל ?

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

יכולות להיות המון סיבות למה למקם סאב בצורה כזאתי המון!

מגנט יפה או גדול בשביל התיבה, הגנה על המברנה, תיבה שנמצאת ברשותך ע"מ לנצל נפח גדול יותר (שווה לנפח המגנט)

אמממ בטוח שיש עוד המון סיבות!

הפיכת הפאזות ז"א פלוס למינוס ומינוס לפלוס אם אני לא טועה זה = במקום שהסאב יקפוץ כלפי חוץ כאשר מקבל זרם הוא ישאב פניה, כאשר הסאב הפוך ז"א אם המברנה כלפי התיבה תיצור אפקט שהסאב כביכול בפאנץ' קופץ החוצה רק ברוורס.

אמממ הבנתי נכון או שאני טועה?

פורסם

אני עדיין לא מבין את הפואנטה של כל הנושא..

להגיד לי שבגלל שיש לוופר מגנט יפה אני ארכיב אותו הפוך.. נו באמת .. זה נשמע לי ממש ילדותי.. למי אכפת בכלל איך המגנט/וופר נראים ? לי אישית אכפת איך זה נשמע..

את שאר הסיבות שרשמת אני מבין.. אבל שוב, איך יהיה ההבדל בסאונד ?

(בהנחה שבשני המצבים , גם כאשר הוא יושב רגיל וגם כאשר הוא יושב הפוך יש לו תיבה במידה הנכונה וכו'..)

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

יש תיאורייה הגורסת כי אין כל הבדל אם המגנט נמצא בתוך התיבה או מחוצה לה, אני לא מסכים איתה.

מלבד התיבה שנותנת את את התהודה, רמקול דוחף מסה של אוויר. המחשה פשוטה לכך היא לקחת את התיבה שלכם, פעם אחת לסובבה כלפי דלת תא המטען ופעם אחת כלפי תא הנוסעים. יש הבדל?

אפשר להגיע לתוצאות טובות עם סאב הפוך, אבל זה הרבה יותר קשה ומאתגר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה,

ישנם טיפים שאוכל להעזר בהם?

דרושה הפיכת פאזות?

או שהכי טוב זה פשוט לחבר ולבדוק?

ד"א נתקלתי בעבר, ברוב המערכות של פיוניר הבינוניות ומעלה יש אפשרויות לשחק עם הסאב.

הפוך\רגיל יש הבדל בסאונד אבל לא הבנתי מה גורם לשינוי?

כיצד אוכל להגיע למקסימום עם סאב הפוך?

שוב, תודה!

פורסם

היי שלום מה שלומך?

קודם כל ברכות על הסאב כמו שאתה רואה אני בעד DLS

לגבי התיבה אז השינוי הכי משמעותי בהפיכת סאב עם הפנים פנימה זה בעיקר הגדלת נפח התיבה

מניסיון שלי אין ממש הבדל מה גם שבסך הכל יש המון גורמים שמשפיעים ברמות אפילו גדולות יותר במכלול של המערכת ברכב

למשל: חוטי ה-RCA או סוג ה-HU או המגבר שמותקן או סוג הרכב או העץ ממנו מיוצרת התיבה

אני יכול להמשיך ולמנות עוד הרבה גורמים שהם משמעותיים לסאונד

אז בגדול אם כבר ייצרת את התיבה אז מה שחשוב באמת זה איך אתה מרגיש עם הסאונד

לכן אני ממליץ לך בחום לנסות את שני האופציות עם אותו טראק מנגן ולהחליט( אם בכלל תוכל לשמוע הבדל) מה עדיף עליך

שוב אחזור ואומר שאין שום בעיה טכנית להרכיב סאב הפוך על כל שכן סאב איכותי

לסיום אומר שוב ברכות על הבחירה ב-DLS

יום טוב וחג שמח

earthquake sound frik

פורסם

בעקרון להפוך סאב עושים בתיבות סגורות.

למה? כיוון שכאשר אתה מתכנן פורט , אתה מכייל אותו לסאב. הרעיון הוא שכאשר הCONE ההפוך זז אחורה, הוא יוצר גל.

לגל הזה PHASE בכיוון מסוים. התיבה בתכנון נכון של הפורט ומיקום נכון!(שים לב בהוראות של הסאב שלך כתוב בפירוש שיש לשים את הפורט באותו פאנל של הסאב עצמו) , יוצרת הפיכת פאזה בתדרים המבוקשים ויוצרים התאבכות בונה מחוץ לתיבה.

כאשר אתה הופך סאב אין שום הבטחה שהדבר הזה יהיה נכון, יעבוד טוב. הסיכוי לקבלת התאבכות הורסת דווקא בתדרים אותם אתה מבקש להגביר גבוהה.

לסאב שלך יש כמו כן בחוברת התראה שמאוד לא מומלץ להשתמש בתיבה סגורה. וכפי שהבנתי כבר בנית תיבה פתוחה.

כיוון שאתה אומר שיש לך בעיה עם המגנט והפורט לך לפי ההוראות הבאות של DLS:

If the ports are too long for the box you can use

a bend. Either cut the tube and glue it together in angle, or

use factory made tube bends. It´s easier to use the factory

made ones. The total length must be the same as for a

straight tube. Make the measure in the center of the tube.

The port opening inside the enclosure must not be closer

to an interior wall than 3” (75 mm), otherwise it will have

negative effects on the airflow.

פורסם

קודם כל תודה על העזרה,

כמו כן אין חכם מבעל ניסיון!

עדיין לא יצא לי לחבר את הסאב, חסרים לי כבלים מהמגבר השני לסאב.

השבוע אני יסדר את העניין הזה אם התוצאות יהיו טובות אין סיבה לשנות. במידה ואיני יהיה מרוצה אחזור להתעייץ ולקבל עוד אינפורמציה.

אגב 8 גייג' מספיק מהמגבר לסאב? מרחק בערך של מטר אולי קצת פחות.

ד"א, לגבי הסאב שמעתי אותו בעבר מותקן על מגבר רציני ללא תיבת יצרן התוצאה הייתה מעולה!

אבדוק ואחזור עם עוד שאלות במידה ויהיו,

תודה.

• תוכן חדש...