Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

השאלה מנוסחת בכותרת.

הקומפוננט הוא PSC-216, ומחובר לחצי של מגבר rockford fosgate P450.

בגדול הסאונד בסדר, אבל הוא לא מספק אותי.

המיד נשמע לי עמום מדי, כאילו חסרים תדרים מסויימים של קול הזמר.

מצד שני, הטוויטר צווח כמו משוגע. יש תדרים גבוהים מסויימים ששורפים את האוזן (אבל תדרים אחרים שנשמעים מצויין).

בקרוס הטוויטר מכוון על המינימום (יש שם 3 אופציות וג'אמפר שמכוון לאופציה הנמוכה ביותר).

טוויטר אחד הפוך פאזה (שיפר את הסאונד פלאים).

מה יכולה להיות הסיבה?

האם יש דרך לתקן?

יש אולי המלצה על קומפוננטים אחרים שיתנו לי את הסאונד שאני מחפש? רך יותר, לא צורמני, אבל איכותי מאוד?

תודה,

מוטי

פורסם

סביר להניח שהתדרים במגבר לא מכוונים כמו שצריך.

איפה וע"י מי הותקנה המערכת?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

את המערכת התקין לי ששון שעובד עם אוטופרט.

עשה עבודת התקנה פיסית (כלומר, חיווט וכו') טובה, אבל כיוונים גרועים.

ניסיתי לכוון בעצמי. שיחקתי עם הפילטר. העברתי מ-HP ל-All pass. כנראה שהקרוס של ה-MBQ מוריד את התדרים מתחת ל-40HZ כי לא שמעתי כל הבדל.

אתמול החזרתי ל-HP וכיוונתי ל-60HZ. העמימות של המיד עדיין קיימת, אבל עכשיו אני שומע את הבאס מגיע מאחור (הגיוני, כי עד 60HZ רק הסאב מנגן עכשיו).

אני רוצה להדגיש שהעמימות היא לא ממש מוגזמת, כלומר, עדיין שומעים את הזמר ושומעים אותו בסדר. אבל משהו חסר, בטח שלא שומעים כמו שהייתי רוצה לשמוע. אם מישהו מכיר רמקולים ביתיים Paradigm Studio 40, זה הסאונד שאני מחפש...

פורסם

אם אין לך אקוסטיקה טובה בדלת אז יהיו חסרים לך הרבה צלילים , בעיקר נמוכים ומידים..

גם אני קניתי סט של HERTZ ESK570 ואני פחות או יותר באותה הרגשה כמו שלך - שזה לא זה. (על מזדה לנטיס)

השבוע אם יהיה לי זמן אני אתקין בדלתות DYNAMAT EXTREME ואז אני אראה עד כמה זה באמת משפר..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

הרכב הוא אודי A4, אני חושב שהאיטום בדלתות טוב מלכתחילה. גם לפחות טען המתקין, וגם הבחור מאדי מערכות שהיה במפגש האחרון סיפר לי כך.

פורסם

speedseekre מה יש מגבר שבוא אתה יכול לכוון תדרים? לכוון תדרים אתה יכול רק אם אקוולייזר שבמגבר סביר להניח שאין. היתבלבלתה כנרה אם קרוס אובר. וגם ככה הוא לא יעזור אם הסוט הוא חרא. יכול ליהיות שאיטום הוא גם פיתרון.

אבל מה שאני רוצה להגיד שבעיקרון צריך גם אקוולייזר, גם קרוס, גם איטום, גם חיווט, וגם סט טוב של קומפוננט. אהה גם המגבר לא חלש ולא זבל. רק אז יהיה הכל בסדר.

פורסם

לצערי הבעיה היא שבחרת מגבר עם סאונד אמריקאי וסט בינוני ומטה.

אמנם הוא גרמני אבל MB-Q כבר מזמן מזמן איננה מה שהיא הייתה.

גם לא לפני המכירה המקורית . בעקרון הייתי מתחיל מלהחליף סט רמקולים.

אגב הפיכת פאזה בטוויטר אחד יצאה מצב של PUSH AND PULL אצלך. ככה לא שומעים .

בקיצור.

תתחיל בלמצוא סט אחר.

לאחר מכן החלף מגבר.

:)

פורסם

תודה על התגובה האינפורמטיבית.

1. הסט הוא PSC, דגם יחסית ישן, שקניתי בשנת 2001 בגרמניה. שמעתי בו ברכבים קודמים (מגאן וגולף) ואני זוכר שמאוד אהבתי את הצליל (הפעם האחרונה היתה לפני שלוש שנים, אז אולי הטעם שלי השתנה).

2. תוכל להמליץ על רמקולים שיתנו לי את הצליל שאני מחפש? אני צריך רמקול all-rounder, מדויק, עם במה מדוייקת והפרדת כלים גבוהה, סאונד נקי וחד. אוהב צליל פתוח, אבל לא צורם וצווחני.

3. תוכל בבקשה להרחיב לגבי ה-push and pull? גיגלתי את הנושא ולא מצאתי דבר. לפי המדריך לכיוון פאזות שקראתי כאן באתר, בהחלט ייתכן מצב בו המיד-באסים יהיו בפאזה זהה, כאשר הטוויטרים יהיו בפאזה הפוכה האחד מהשני. האם לא הבנתי נכון?

פורסם

ניסית אולי לכוון את האלמנט אליך לאוזן עצמה?

אולי ההתקנה בדלתות מכוונת שרמקול מנגן בעצם לתחתית הרכב אם אתה מבין,ומול הרמקול השני,

אולי בנייה אם כיוון האלמנט לאוזן השומע תעזור יותר..

בכל מקרה נסה לשמוע אם חלונות סגורים ,או דלתות פתוחות, ואולי תרגיש שינוי בצלילי המיד,

איזה HU אתה משתמש? כיוון נכון אולי יעזור גם.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם
ניסית אולי לכוון את האלמנט אליך לאוזן עצמה?

אולי ההתקנה בדלתות מכוונת שרמקול מנגן בעצם לתחתית הרכב אם אתה מבין,ומול הרמקול השני,

אולי בנייה אם כיוון האלמנט לאוזן השומע תעזור יותר..

בכל מקרה נסה לשמוע אם חלונות סגורים ,או דלתות פתוחות, ואולי תרגיש שינוי בצלילי המיד,

איזה HU אתה משתמש? כיוון נכון אולי יעזור גם.

אני משתמש ב-HU המקורי של הרכב. יש לו LINE OUT, ומבירורים הבנתי שהוא נחשב באיכות טובה (מיוצר ע"י גרונדינג).

לאיזה כיוון אתה מתכוון? באס וטרבל? אלו הכיוונים היחידים שה-HU מאפשר לי.

ניסיתי לשחק עם דלתות/חלונות אבל אין הבדל.

אני לא יכול לשחק עם מיקום האלמנטים כי הם מקובעים בדלת. אני גם לא רוצה לבנות פודים או להתקין את האלמנטים במקומות לא מקוריים, מחשש לגניבה.

אגב, הרמקולים המקוריים שהגיעו עם האוטו היו מחוברים להגברה הפנימית של ה-HU. אני זוכר שהמידים נשמעו בסדר גמור (כמובן שלא איכותי כמו קומפוננט יקר, אבל לא הייתה הבעיה הזו ובטח שלא צרימה של הטוויטר) - כך שאני מאמין שהאקוסטיקה איננה הבעיה ברכב. או לפחות, אני מקווה...

פורסם

סט של MBQ ועוד סט פשוט - בעייתי.

טוויטר קטלני בשילוב של מידבאס נחות.

הבעיה הכי גדולה כאן היא שאתה מרים את שניהם על אותו הקרוס - כלומר ביחד.

אם היית מגביר את הטוויטר בנפרד ואת המידבאס בנפרד - היית מסוגל להרגיע את הטוויטר בזמן שהיית מגביר את המידבאס - היית מקבל יחס הרבה יותר מאוזן.

המיד עדיין ישאר נחות - אבל יהיה הרבה יותר מורגש.

המלכוד בכל העסק הזה היא שאתה תצטרך לנצל את כל המגבר לצורך הנושא הזה ואתה תזדקק לקרוס חיצוני ולא לקרוס של הסט.

מתייעצים, חושבים, שומעים, קונים! - לא ההפך.

ו"זה וזה וזה" - מה זה מגבר עם סאונד אמריקאי? - פרט, נמק, הבא דוגמאות.

מה זה סאונד אמריקאי? הוא שונה מסאונד גרמני? איך מבדילים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce, תן בבקשה המלצה על קומפוננט או שניים שיהוו אלטרנטיבה טובה.

כפי שכתבתי למעלה, סאונד מדויק, נקי, נעים, עם הפרדה ובמה ברורה. לא צורם אבל גם לא עמום.

מחיר - כ-1500 ש"ח. אפשרי גם יד שניה.

תודה על העזרה!

פורסם
lanosforce, תן בבקשה המלצה על קומפוננט או שניים שיהוו אלטרנטיבה טובה.

כפי שכתבתי למעלה, סאונד מדויק, נקי, נעים, עם הפרדה ובמה ברורה. לא צורם אבל גם לא עמום.

מחיר - כ-1500 ש"ח. אפשרי גם יד שניה.

תודה על העזרה!

אתה מבקש כאן הרבה דברים שגם סותרים את עצמם ברוב המקרים.

סאונד מדויק ונקי - בד"כ לא עונה על התיאור נעים, כי סאונד מדוייק ונקי נוטה להיות קולני וצורם יותר מהסאונד הנעים החם והרך.

לא צורם אבל גם לא עמום - עמום זה עמום, לא משנה אם צורם או לא.

אז - דבר ראשון, סט לא צריך להיות עמום.

דבר שני - תחליט איזה סוג של סאונד אתה רוצה.

אם אתה רוצה מפרט טוב ובמה טובה וסאונד שיהיה נעים לאוזן שלך - האפשרויות שלך הן או ללכת על סט רך סגנון מורל, DLS וחברים או ללכת על סט נוסח פוקל או הרץ.

אם אתה לא אוהב טוויטר צורם - בסטים החדים יותר נוסח פוקל והרץ סביר להניח שתצטרך להרגיע את הטוויטר - יהיה לך יותר קשה מלהמנע בצורך להגברת בי-אמפ במקרים האלה.

יש לך כאן שתי בעיות:

1. אתה לא יודע בכלל איזה סוג של צליל אתה אוהב לפי מה שאתה רושם. תיגש לבית התקנות טוב או תגיע למפגש ותשמע סטים של רמקולים עד שתשמע סט אחד שאתה יכול להגיד בברור "את זה אני אוהב" ואז אתה תדע מה הסגנון שלך ומה אתה מחפש.

2. בשביל לקבל את התוצאה שאתה רוצה - אתה צריך להשקיע בסט טוב - אל תצפה לקנות טורטית ולקבל ממנה מרקם של שוקולד שווייצרי (מחלה מאוד ישראלית).

בשביל לפתור את שתי הבעיות האלה אתה צריך את הדברים הבאים:

1. סבלנות - הררררבה סבלנות.

2. לחסוך - לא עובד בלי 1.

3. לשמוע הרבה מערכות - לא עובד בלי 1.

4. לקנות סט שאתה יודע בברור מה התוצאה שלו ושאתה אוהב את התוצאה - לא עובד בלי 1 ו 2 ו 3 .

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...