Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה לנטיס 97 - למדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הסיבה האפשרית שהלמדה זוחלת למעלה, בטסט קודם היה 0.985 ולאחרונה 1.02 בסלד 2500 , ה CO בשתי הבדיקות הוא 0.01.

כרגע אין בעיה מבחינת המבחן השנתי אבל בהחלט יכולה להווצר בעיה בשנה הבאה . בקיצור מעניין מבחינה טכנית מה יכול לגרום לעליה בלמדה והאם כדאי לטפל במשהו.

פורסם

בדוק בצורה יסודית דליפות אוויר באגזוז.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

בדקתי על ידי סתימת רגעית של האגזוז ולא שמעתי שיש דליפות. באחד הימים הקרובים אגש למוסך שיבצע בדיקה יסודית על ליפט.

אם מומחה האגזוזים לא ימצא דליפה מה הבדיקה הבאה שכדאי לבצע.

פורסם

בדקת לבד ?

הכי טוב זה לבדוק על ליפט ולעבור לאורך כל צנרת האגזוז.

שים לב, אפילו חור קטן ולא מורגש יכול לגרום לשינוי בערכי למדה. בעיקר בסל"ד גבוה כי גזי הפליטה סוחבים אויר אטמוספרי.

נדיר שחיישן למדה בלנטיס ילך לעולמו אבל תמיד כדאי לבדוק אילו ערכים הוא נותן למחשב.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

וביחד עם הבדיקה ע"י מחשב/סורק אבחון גם לבצע בדיקת 4 גזים שלפיה ניתן גם לדעת במקום את נתון הלמדה

וגם ליפ תוצאות 4 הגזים מה יכולים להיות הגורמים לתוצאות הלמדה הנקראת בבדיקה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
בדקת לבד ?

הכי טוב זה לבדוק על ליפט ולעבור לאורך כל צנרת האגזוז.

שים לב, אפילו חור קטן ולא מורגש יכול לגרום לשינוי בערכי למדה. בעיקר בסל"ד גבוה כי גזי הפליטה סוחבים אויר אטמוספרי.

נדיר שחיישן למדה בלנטיס ילך לעולמו אבל תמיד כדאי לבדוק אילו ערכים הוא נותן למחשב.

שמוליק

אם יש חור במערכת האגזוז שגורם לקריאת למדה קצת גבוהה בטסט - אפשר להבנתי להסיק שהחור נמצא אחרי החיישן לכיוון הפליטה. זאת כמובן בהנחה שהחיישן תקין והלולאה הממוחשבת מביאה את הלמדה במנוע לערך 1. האם התיאוריה הזו נכונה.

פורסם

ההנחה שלך נכונה בגלל שנתוני הco שואפים לאפס, בלנטיס באמת החיישן בדרך כלל לא עושה בעיות אבל הממיר שם לא הכי אמין לאורך השנים, בהנחה שהמנוע אצלך בנפח 1600 הוא גם לא יקר יחסית למקורי.

במקרה שלך כנראה יש חור קטן וצריך באמת לסתום את האגזוז עם סמרטוט רטוב ולחפש את פתח, אני אקח הימור שזה באזור של הדודים שם נוצר ריקבון עם השנים.

דרך אגב אין צורך לגשת למוסך עם תקלה כזאת אלא לבעל מקצוע שמתעסק באגזוזים ויש לו נסיון בענף, אני מניח שהוא יאתר את הדליפה מיד ובמידה וניתן לבצע תיקון מקומי יעשה זאת בזמן שמוסך מורשה רק יוכל להחליף הכל בשלמות.

פורסם

שלום דוד ולכל חברי הפורום.

דוד לדעתי המע אצלך 100% ,שינויים מינורים בהרכיב התערובת יתנו שינויים מינורים בתוצאת הלמדא שהיא חישוב מתמטי של כל הגזים הנמדדים.

למדא של 1.02 ו רמת CO של 0.01 בסל"ד גבוה מראה על מע הזרקה תקינה ומדוייקת על כל מרכיבה.

סע לשלום עד הטסט הבא הקפד לתחזק את רכבך נכון עם חלפים איחותיים והמע והמנוע ישרתו אותך בנאמנות וללא תקלות לאורך זמן.

בברכה.

חיים יוד.

• תוכן חדש...