Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

-שלום לכולם, יש לי כמה שאלות שברצוני להפנות לחברי הפורום.

הרכב מושך שמאלה בצורה חזקה מאוד, פניתי למכונאי בקשר לבעיה ולאחר בדיקה מהירה הוא החליט שצריך להחליף את ההגה. הבדיקה שהוא עשה היא: הזיז קלות את ההגה ימינה שמאלה וראה שגלגל שמאל לא זז (גלגל שמאל באוויר על ג'ק). בנוסף לכך הוא אמר שיש חופש בגלגל שמאל, וזה מראה גם שצריך להחליף הגה, אך מכונאי אחר אמר לי שצריך להחליף "מיסב" בלבד על מנת לבטל את החופש בגלגל. לכן אני מבולבל, הרי להחליף מיסב ולפתור את הבעיה עולה כ 150 ש"ח. לעומת זאת להחליף הגה עולה כ 600 ש"ח לפי דבריו של המכונאי שהחליט שצריך להחליף את ההגה. אנא עזרו לי בנושא זה. (פרט נוסף שיכול לעזור, כאשר מסובבים את גלגל שמאל ידנית בזמן שהרכב באוויר יש רעש מהגלגל וגם חריקה שקטה).

-בנוסף לבעיה זו ישנה בעיה נוספת: ישנה נזילה של מי הקירור ברדיאטור, הנזילה כנראה לא מהרדיאטור עצמו אלא מהפקק הקטן בעל ה"צ'ופצ'יק שליד הפקק השחור לאן שמוסיפים מי קירור לרדיאטור. שאלתי בנושא הנזילה היא: האם אני יכול לסגור את הפקק בעזרת דבק או סיליקון? או שישנה דרך אחרת לפתור את הבעיה? (גומיה או פקק חדש).

בתודה מראש לכולם, זיו. :)

פורסם

יו שלום,אני לא הבנתי מה הקשר להגה, אבל אם התכוונת לגלגל הגה אז זה מאוד פשוט לפרק אותו, אתה פשוט מוציא את כל הלפסטיק של הכפתור של הצופר (בעדינות) , נתק את החוט החשמל שמחובר אליו ולבין ההגה עצמו, עכשיו אתה תראה אום גדול (21 אם אני לא טועה, הוא מחוזק בכוח, תיישר את ההגה, שייהיה ישר לגמרי (וגם הגלגלים מן סתם), פרק את האום ותמשוך את הגלגל,

אם אתה רוצה להחזיר אותו אז מומל שייהיה עוד מישהו , אחד שיחזיק את ההגה שייהיה ישר והשני יחזק (ולחזק חזק את הבורג)

לגבי הפקק של הרדיאטור, תביא אחד חדש יעלה לך 10- 20 שקל בערך.

Suzuki Jimny

פורסם

בקשר לפירוק עצמי אני די נזהר לא להרוס משהו ולהצטער בהמשך.

לפי דבריו של המכונאי יש להחליף את ההגה! אני לא כל כך מבין בעניין, אבל הוא ניסה להסביר לי שיש בעיה, כאשר אני מזיז קלות את ההגה אז הגלגל לא זז, לכן הוא אומר שצריך להחליף את ההגה. :shock: זה נכון?

פורסם

אוקיי, תודה, אבל הבעיה שאני מבולבל ולא מבין אם אכן יש צורך בהחלפת ההגה, או פשוט להחליף מייסב בגלגל ולעשות כיוון פרונט והבעיה תיפטר?

פורסם

קשה להבין את רמת החופש מישיבה מאחורי המקלדת.

שיתקנו אותי אם אני טועה, כי את אונו אני לא מכיר, אבל אני מניח מערכת היגוי דומה לשלי.

יש 2 מקומות עם אפשרות לחופש במערכת הזאת, אזור של מסרק היגוי ומיסבים על שטנגות ההיגוי. באזור מסרק זה גם יכול להיות כמה דברים - universal joint מההגה (לא סביר), והמסרק עצמו. כדי לדעת, מה להחליף, צריך לבדוק את המיקום המדוייק של החופש - ואם יש יותר מאפשרות אחת (והמכונאי עצמו אפילו לא בדק את העניין לעומק), אי אפשר יהיה לעזור דרך הפורום, צריך שמישהו יבדוק ויראה, איפה החופש נוצר. אם אתה לא מבין במכונאות - תבקש המלצה למוסך טוב שיעשה את האבחנה במקצועיות, וכנס לשם.

חופש בגלגלים לא קשור להגה (אלא אם כן זה חופש בציר הסיבוב האופקי בלבד, ולא חופש כללי), אלא למיסבי גלגל.

פורסם

"אלא אם כן זה חופש בציר הסיבוב האופקי בלבד, ולא חופש כללי" - אתה יכול בבקשה להסביר לי למה אתה מתכוון?

אני רק יכול להוסיף שהחופש בגלגל שמאל בלבד, ושאר הגלגלים בסדר גמור.

פורסם

אתה בודק חופש בגלגל ע"י נענוע שלו לצדדים - תופס אותו מצד שמאל ומצד ימין, דוחף ביד אחת ומושך ביד שניה, ואז מחליף כיוונים - ואם אתה מרגיש תנועה, זה תנועה בציר סיבוב ההיגוי.

עכשיו, תופס את הגלגל לא מהצדדים, אלא מלמעלה ומלמטה - ומנסה אותו דבר. אם אין חופש מורגש - אז החופש הוא קשור להיגוי ולא לגלגל, אם יש חופש - הבעיה היא במיסב גלגל.

אם החופש הוא רק בגלגל השמאלי, והוא במע' ההיגוי, אז הוא נובע מהחופש במוטות ההיגוי. צריך להסתכל על חיבור של מוטות ההיגוי (זה מיסב כדורי בשני הצדדים, אם אני לא טועה), ולראות, אם המיסב הזה מתפרק ממסרק ההיגוי (אם זה המיסב הפנימי), או אם הוא מתפרק ממוט ההיגוי (אם הוא בצד החיצוני). אם הוא מתפרק - אפשר לפרק ולהרכיב אחד תקין, אם הוא לא מתפרק - באסה, צריך להחליף את מה שמכיל אותו.

• תוכן חדש...