Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי רוצה לבדוק אצלי ברכב משהו מסוים

יש אצלי יוניט חום (סיטרואן)

מישהו יכול לתת איור/ציור/howto איך לחבר שהוונטות יעבדו במצב 12V קבוע?

אני רוצה לבדוק משהו מחוץ לעיר עם מזגן.

משום מה בנסיעה הם לא נפתחות

פורסם

תראה בקצה של הוונטה יש פלג עם שתי חוטים אם זה משהו זמני תחבר את שתיהם למצבר רק תראה שהכיוון שהם מסתובבות זה שהאוויר לכיוון המנוע אני לא ממליץ בלי פיוז שיגן

אבל אתה אומר שזה משהו זמני אם תרצה משהו קבוע שיהיה לך עם מפסק או מחובר להנעה תפרסם תגובה ונרשום יותר לעומק.

פורסם

כל מוסך אומר משהו אחר

אחד אומר יוניט חום

אחד אומר פאקונג ראש

אחד אומר תרמוסטט

אחד אומר ניקוי רדיאטור

אני כבר אטפל בזה אחרי הטסט.. עוד שלושה שבועות.

המוסכים האלה יכולים לשגע בן אדם

פורסם

בסיטרואן יש מחשב ניהול מאוררים שאחראי על פעולת המאווררים כך שזה לא הכי פשוט לעקוף את זה

מה בדיוק הבעיה אצלך באוטו?

אולי אני אוכל לעזור לך

erezzx

פורסם

אצלי באוטו שנוסעים בלי מזגן מחוץ לעיר - הטמפרטורה תקינה ועומדת על 88 מעלות

שנוסעים עם מזגן הטמפרטורה טסה לה ל 100 או 107 ונתקעת ולפעמים אף מדגדג את התחום האדום.

מבדיקת עצירה בצד - הוונטות לא עובדות רק מצב 9V שהוא החלש ביותר

כיבוי והתנעה של הרכב והדלקת מזגן - פוןתחות את מצב 12V המנוע מתקרר יוצאים לדרך ושוב מפסיקות להפתח

יש לציין:

בעמידה הרכב מתפקד מצויין+וונטות נפתחות שצריך

בנסיעה המצב לא כך

מה דעתך?

פורסם
היתי רוצה לבדוק אצלי ברכב משהו מסוים

יש אצלי יוניט חום(סיטרואן)

מישהו יכול לתת איור/ציור/howto איך לחבר שהוונטות יעבדו במצב 12V קבוע?

אני רוצה לבדוק משהו מחוץ לעיר עם מזגן.

משום מה בנסיעה הם לא נפתחות

לפי מה שאתה מתאר קיים סיכוי שהוונטות שלך מחוברות הפוך.

נסה לבדוק האם הוונטות שלך יונקות/פולטות אויר דרך הגריל הקדמי של הרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם הוונטות פועלות הפוך ,למה בעמידה שהרכב חם הוא מתקרר בתוך מספר דקות בודדות ל 80 מעלות לפעמים גם קצת פחות?

ואם זה עדין הבעיה לדעתך

אני יוכל לקחת חתיכת נייר לתת לוונטות לפעול ולהצמיד את הנייר לגריל

אם הנייר ימשך פנימה זה תקין

אם הנייר יזרק החוצה זה לא תקין

הבנתי נכון?

פורסם
אם הוונטות פועלות הפוך ,למה בעמידה שהרכב חם הוא מתקרר בתוך מספר דקות בודדות ל 80 מעלות לפעמים גם קצת פחות?

ואם זה עדין הבעיה לדעתך

אני יוכל לקחת חתיכת נייר לתת לוונטות לפעול ולהצמיד את הנייר לגריל

אם הנייר ימשך פנימה זה תקין

אם הנייר יזרק החוצה זה לא תקין

הבנתי נכון?

בדיוק.

אם כרגע הוונטות שלך מחוברות הפוך ו"זורקות" החוצה - אזי בנסיעה הפעולה שלהם מתבטלת עם הרוח הנגדית - ואז יש סיכוי שהמנוע יתחמם.

בעמידה אין שום בעיה, הוונטות יצליחו להעביר כמות אויר מספקת ע"מ לקרר את הרדיאטור בלי שום בעיה...אין התנגדות של רוח נגדית.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
היום אני אבדוק את זה.

במידה ואתה צודק

מה צריך לעשות?

ניתן לעשות את זה לבד?

סה"כ להפוך 2 חוטים, זה הכל.

ניתן לעשות את זה לבד - אבל קודם נראה שאנחנו בכיוון הנכון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בzx אם אתה מוריד את הגריל הקדמי אתה רואה את המאווררים בינהם יש קופסה משולשת קטנה ובתוכה שלושה ממסרים קודם תנסה להחליף אותה

דבר שני יכול להיות שהמחשב פיקוד מאווררים שלך לא תקין

ועוד יכול להיות שהסווטיש שלך לא תקין

אם לא תסתדר פנה אלי בה"פ ואני אעזור לך

erezzx

• ספונסר פורום
פורסם

בסיטרואן המאווררים עובדים באופן קצת שונה משאר המכוניות כמו שכבר נאמר ישנו מחשב פיקוד למאווררים וישנם שני מצבי פעולה מהירות ראשונה ושנייה ,באופן הפעולה המהירות הראשונה עובדת בחיבור טורי (שני המאווררים מחוברים בטור)והשניה במקביל היוניט חום מנוע מתריעה למחשב מתי להפעיל מהירות ראשונה ונתי שניה אתה צריך לבדוק כאשר האוטו מתחמם תעצור בצד ותןציא את התקע מהיוניט (בחלק האחורי של הראש יוניט בצבע חום) אם נכנסת מהירות שניה אז היוניט לא תקינה(בסיטרואן לא מקצרים בין שני הפינים בתקע אלא רק מוציאים אותו ) אם מהירות שניה כבר בעבודה אז ישנה בעיה אחרת (רדיאטור אטם ראש) תבדוק ותעדכן?

אורן

פורסם

כמו שנכתב המערכת בפזו סיטרואן מורכבת וכשיש תקלה היא בדרך כלל עוברת למצב תקלה( מאווררים עובדים במלוא המהירות כול הזמן )

יתכן שבאמת הרכיבו חוטים הפוך באיזה תיקון פחחות, מוסך שמכיר את המערכת יעלה על בעיה מהר, רק תתפלל שזה לא מחשב המערכת שמחירו 1000-1400 זוז, ולא תמיד ניתן למצוא מפירוק.

• תוכן חדש...