Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי הדלק לתחנות הדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בד"כ אני משתדל לתדלק בתחנות דלק קבועות שלא עשו לי בעיות, אבל לפעמים צריך לתדלק בדרכים. עד לא מזמן חיפשתי תחנות זולות, אבל היום אני קצת חושש שאיכות הדלק שלהם תהיה ירודה בהתאם למחיר.

אבל האם זה נכון? אם תחנה מרויחה 40 אגורות לליטר, אז זה יהיה מפחיד לתדלק ב- 30 אג' הנחה. אבל, אם הם מרוויחים יותר משקל לליטר, זה קצת פחות מפחיד

למישהו יש ידע בנושא?

פורסם

בא נניח שהן מרוויחות 30 אגורות , תכפיל את זה בעשרות אלפי ליטר ותגיע למספרים מאוד גבוהים . בזמנו , שחשבתי להכנס לענף ביחד עם ידיד (שקיבל רגליים קרות מסיבות שלו ), אז היה רווח של 20 אגורות על בנזין וכ40 אגורות על סולר . מה הנתונים היום אנני יודע . אבל דבר אחד בטוח ניתן להרוויח יפה בתחנה במיקום טוב גם בלי למהול . מי שמוהל זה לא בגלל חסרון ברווח אלא בגלל משהו שנקרא בעברית צחה "תאוות בצע" , ולמחלה הזו אין תרופה :lol:

בברכה יהודה

פורסם

אם הירקן אצלך בשכונה יעשה מבצע וימכור אבטיח ב40 אגורות פחות לקילו, האם תחשוד שהוא מוהל את האבטיח במים?

אם הפלאפל השכונתי יעשה מבצע וימכור מנה בחמישה שקלים, האם תחשוד שהוא מוהל את החומוס בקמח?

בקיצור - אי אפשר לדעת מה המחיר אחיד לתחנות הדלק. יש פערי תיווך שמשתנים, הבדלים בכוח הקנייה של התחנות וגם בצע הכסף של חברות הדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אני זוכר נכון פעם היה בחדשות כתבה על הדלק.

ליטר דלק נטו עולה כשקל עד 2. מס כ2 שקלים. כל השאר הולך לחברה.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אם ראית פירסום חדש יחסית, זה אומר בערך רווח של 2 ש"ח לליטר. אז על תדלוק 40 ליטר יש רווח של כ 80 ש"ח? נשמע לי מוגזם, אבל אולי זה מסביר למה יש להיטות רבה לפתוח הרבה תחנות דלק. מצד שני שהרווחים כ"כ גדולים למה המחירים לא יורדים?

פורסם
אם ראית פירסום חדש יחסית, זה אומר בערך רווח של 2 ש"ח לליטר. אז על תדלוק 40 ליטר יש רווח של כ 80 ש"ח? נשמע לי מוגזם, אבל אולי זה מסביר למה יש להיטות רבה לפתוח הרבה תחנות דלק. מצד שני שהרווחים כ"כ גדולים למה המחירים לא יורדים?
כי תחנת דלק הכי "פושטית" עולה 1.5M$ ועד 10M$ זה מה שנקרא חסם כניסה גבוה , ולכן הם רוצים להרוויח את הכסף הזה בחזרה

בברכה יהודה

פורסם
כי תחנת דלק הכי "פושטית" עולה 1.5M$ ועד 10M$ זה מה שנקרא חסם כניסה גבוה , ולכן הם רוצים להרוויח את הכסף הזה בחזרה

תחנת דלק מרוויחה 70-80 אגורות על כל ליטר!

המדינה מרוויחה על כל ליטר כמעט 3 ש"ח, מס בלו 2.2 ש"ח + מע"מ.

נעזוב כרגע את הכנסות המדינה, כי אין לזה סוף היא אפילו מרוויחה די טוב על תרופות שהיא מוכרת לקופות החולים ושהן מוכרות לנו. מסתבר שמחיר התרופות בארץ גבוה כי הוא מחושב לפי המחיר במדינות מערב אירופה.

תיראו את החישוב הבא:

נניח שרווח תחנת הדלק הוא 0.5 ש"ח לליטר בקיזוז משכורות והוצאות שוטפות. בתחנה יש 6 משאבות, אבל בממוצע רק 4 עובדות רצוף 16 שעות ביממה. נניח שתדלוק ממוצע הוא 30 ל'. בנוסף נניח שזמן התדלוק הוא 4 דקות, ז"א 15 תדלוקים בשעה. עוד הנחה שאין 365 ימי עבודה כאלה, אלה רק 300. על תקופה של 10 שנים כאלה, קיבלנו 43.2E6 ש"ח. זה הסכום שעולה להקים תחנה חדשה.

נשמע כמו עסק לא רע שאחרי 20 שנה אפשר להרויח 43.2 מליון ש"ח. זה אומר בממוצע 180,000 ש"ח בחודש.

עכשיו אם תחנה לא מצליחה לעבוד בהספקים שהנחתי, אולי כדי להוריד 10 אג' ולחתוך 20% ברווחים הזמניים, אבל שהיא תתחיל לעבוד בלחץ ?

פורסם
נעזוב כרגע את הכנסות המדינה, כי אין לזה סוף היא אפילו מרוויחה די טוב על תרופות שהיא מוכרת לקופות החולים ושהן מוכרות לנו. מסתבר שמחיר התרופות בארץ גבוה כי הוא מחושב לפי המחיר במדינות מערב אירופה.

תיראו את החישוב הבא:

נניח שרווח תחנת הדלק הוא 0.5 ש"ח לליטר בקיזוז משכורות והוצאות שוטפות. בתחנה יש 6 משאבות, אבל בממוצע רק 4 עובדות רצוף 16 שעות ביממה. נניח שתדלוק ממוצע הוא 30 ל'. בנוסף נניח שזמן התדלוק הוא 4 דקות, ז"א 15 תדלוקים בשעה. עוד הנחה שאין 365 ימי עבודה כאלה, אלה רק 300. על תקופה של 10 שנים כאלה, קיבלנו 43.2E6 ש"ח. זה הסכום שעולה להקים תחנה חדשה.

נשמע כמו עסק לא רע שאחרי 20 שנה אפשר להרויח 43.2 מליון ש"ח. זה אומר בממוצע 180,000 ש"ח בחודש.

לא יודע מה החישוב הזה אם הוא נכון במציאות או לא .(אין לי מספיק ידע בנושא )

עכשיו אם תחנה לא מצליחה לעבוד בהספקים שהנחתי, אולי כדי להוריד 10 אג' ולחתוך 20% ברווחים הזמניים, אבל שהיא תתחיל לעבוד בלחץ ?

אבל זה שהיא תוריד ברווח ויבואו אליה יותר קונים , זה לא נראה לי . היכולת של התחנה היא יותר במיקום שלה . מיקום מעולה יתן הרבה הכנסות , מיקום גרוע יתן פחות . אנשים לא יסעו יותר לתחנה שתיתן להם 10 אגורות הנחה (כך אני חושב ). כי כמה זה יוצא 3 ש"ח לתידלוק ? הזמן העצבים האנשים השונים הנסיעה כול אלו לא שווים לך 3 שקלים מסכנים ?

בברכה יהודה

פורסם

אתה צודק, אנשים לא יסעו ספישל לתחנה. אבל בזמן הנסיעה הם חולפים על הרבה תחנות דלק ואם תחנה עושה להם הנחה, הם ישתדלו לתדלק בה, אולי אפילו ידחו מעט תידלק כדי להגיע אליה, או יסעו בדרך חלופית.

למשל, אני משתדל לתדלק בימי שישי בתחנה עם 15 אג' הנחה בימי שישי ולקבל עיתון על הדרך. את ההשלמות אני עושה בתחנה עם 33 אג' הנחה.

פורסם

לפני כשנתיים בדקתי את הנושא.

להקים תחנה קטנה "לבנה" בניטרול של מחיר הקרקע עולה לא פחות מ- 500,000 דולר (לא כולל מע"מ).

הרווח ברוטו על ליטר בנזין עמד על כחצי שקל (50 אגורות לליטר).

הרווח על סולר תאורטית היה גבוה יותר, אבל היות ורוב התחנות נותנות הנחה של 1.7-1.9 ש"ח לליטר, יוצא שגם כאן הרווח לליטר נשאר כ50 אגורות.

יש מעט מאוד תחנות בארץ שגובות על סולר מחיר מלא, והן כנראה תקועות במקום של אין ברירה.

הרווח שנשאר (0.5 ש"ח), זהו רווח ברוטו.

מכאן יש להוריד את כל הוצאות הקיום של התחנה

שכירות על הקרקע.

שכר עבודה.

חשמל, ארנונה, מים, טלפון.

עמלות אשראי

אחזקה שוטפת (תיקונים קטנים)

רו"ח, ביטוח

וכנראה שכחתי עוד כמה דברים קטנים.

רק לקבלת מושג - שכירות על קרקע יכולה להיות 3,000 -5,000 דולר. השטח הנדרש לתחנה קטנה לפחות 1.5 דונם.

קחו למשל שכר עובדים, גם אם נלך על שכר מינימום, ונגלם בו נסיעות, חופשה, וכד', נגיע שזה עולה למעסיק יותר מ- 4,000 ש"ח לחודש. תחנה שתעבוד רק עם שני עובדים במשך שתי משמרות תגיע כבר להוצאות שכר עבודה ל- 4,000 דולר.

ארנונה עוד כמה אלפים

ארנונה בהתאם לערים השונות אבל גם היא תנגוס נתח משמעותי של אלפים.

לא זוכר את כל החשבון המדוייק, כי גם משהו למע"מ יש להוריד מהחצי שקל ברוטו.

מה שאני כן זוכר, שתחנה קטנה זאת תחנה שמוכרת לפחות 250,000 ליטר בחודש. כלומר 125,000 שקל רווח ברוטו.

מסכום זה יורדות כל ההוצאות ובסוף נשאר לבעל התחנה כ- 20,000 -30,000 שקל לפני מס הכנסה אישי. (אם הוא חברה הוא יכול קצת לשחק עם חלוקת הרווחים אחרת).

אז לפני שאתם פותחים עיניים וקופצים תקחו בחשבון שיש גם הרבה מאוד הוצאות.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לפני כשנתיים בדקתי את הנושא.

להקים תחנה קטנה "לבנה" בניטרול של מחיר הקרקע עולה לא פחות מ- 500,000 דולר (לא כולל מע"מ).

הרווח ברוטו על ליטר בנזין עמד על כחצי שקל (50 אגורות לליטר).

הרווח על סולר תאורטית היה גבוה יותר, אבל היות ורוב התחנות נותנות הנחה של 1.7-1.9 ש"ח לליטר, יוצא שגם כאן הרווח לליטר נשאר כ50 אגורות.

יש מעט מאוד תחנות בארץ שגובות על סולר מחיר מלא, והן כנראה תקועות במקום של אין ברירה.

הרווח שנשאר (0.5 ש"ח), זהו רווח ברוטו.

מכאן יש להוריד את כל הוצאות הקיום של התחנה

שכירות על הקרקע.

שכר עבודה.

חשמל, ארנונה, מים, טלפון.

עמלות אשראי

אחזקה שוטפת (תיקונים קטנים)

רו"ח, ביטוח

וכנראה שכחתי עוד כמה דברים קטנים.

רק לקבלת מושג - שכירות על קרקע יכולה להיות 3,000 -5,000 דולר. השטח הנדרש לתחנה קטנה לפחות 1.5 דונם.

קחו למשל שכר עובדים, גם אם נלך על שכר מינימום, ונגלם בו נסיעות, חופשה, וכד', נגיע שזה עולה למעסיק יותר מ- 4,000 ש"ח לחודש. תחנה שתעבוד רק עם שני עובדים במשך שתי משמרות תגיע כבר להוצאות שכר עבודה ל- 4,000 דולר.

ארנונה עוד כמה אלפים

ארנונה בהתאם לערים השונות אבל גם היא תנגוס נתח משמעותי של אלפים.

לא זוכר את כל החשבון המדוייק, כי גם משהו למע"מ יש להוריד מהחצי שקל ברוטו.

מה שאני כן זוכר, שתחנה קטנה זאת תחנה שמוכרת לפחות 250,000 ליטר בחודש. כלומר 125,000 שקל רווח ברוטו.

מסכום זה יורדות כל ההוצאות ובסוף נשאר לבעל התחנה כ- 20,000 -30,000 שקל לפני מס הכנסה אישי. (אם הוא חברה הוא יכול קצת לשחק עם חלוקת הרווחים אחרת).

אז לפני שאתם פותחים עיניים וקופצים תקחו בחשבון שיש גם הרבה מאוד הוצאות.

סתם לשם עניין מה נראה לך ? זה שווה להכנס לענף או שלא ? ולמה החלתט מה שהחלטת אז (כלומר אם החלטתה כן אז למה כן ואם לא אז למה לא ) ? אם מותר לדעת

בברכה יהודה

פורסם
סתם לשם עניין מה נראה לך ? זה שווה להכנס לענף או שלא ? ולמה החלתט מה שהחלטת אז (כלומר אם החלטתה כן אז למה כן ואם לא אז למה לא ) ? אם מותר לדעת

יהודה בוקר טוב

תחנה לבנה, היא תחנה ללא שם מותג כמו "סונול", "פז", "סד"ש", וכד',

תחנה לבנה זאת תחנה שהיא פרטית. אומנם אתה יכול לרכוש את הדלק דרך אחת החברות הגדולות, אבל אתה גם יכול לרכוש אותו באופן פרטי ממחלקים חופשיים. עדיין הדלק צריך להיות דלק תקני ואיכותי. (יש הפרש קטן במחיר הליטר לטובת המחלק החופשי, נדמה לי ש- 10 אג').

כשאתה לוקח מקום שעוד לא קיים, היינו קרקע, ומתכנן להפוך את הקרקע הזאת לתחנת דלק, מדובר בהליך שיכול לקחת כ- 3-5 שנים. בהרבה מקרים אתה לא קונה את הקרקע (כי היא יקרה מאוד) אלא שוכר את הקרקע מהבעלים לתקופות ארוכות של 10-20 שנה.

השיקול אם לקנות או לשכור הוא שיקול כלכלי נטו תוך נסיון לחזות את הנולד. קח לדוגמה את תחנת הדלק "סיירים" הנמצאת ביציאה המזרחית של חולון לכיוון כביש 4 דרומה. זאת תחנה מאוד פעילה, מאוד עמוסה ומאוד כדאית, עשרות שנים היא יושבת על מכרה זהב.

והנה פתאום בונים את מחלף חולון מזרח שיתחבר לכביש 4 והתכנון גרם לכך שהתנועה לא תעבור דרך התחנת דלק. כלומר מי שירצה לתדלק, יצטרך לעשות כניסה ממש מיוחדת. כלומר, "הספונטניות" שבלהיכנס לתדלק ולהמשיך בלי סיבובים מיותרים, פשוט לא תהיה קיימת יותר. דבר זה כמובן יגרום לירידה בהכנסות התחנה. נקודה זאת לא נעלמה מעיני בעלי התחנה, והם נקטו בכל דרך אפשרית לשנות את הגזירות וליצור שינויים בתוואי, כך שהם לא יפגעו כלכלית. למיטב זכרוני, לא עזרו כל הבקשות והתביעות, ומכאן ברור שתהיה להם ירידה בהכנסות.

אם ננתח את המקרה של "סיירים" אז נכון שהם קיימים עשרות שנים וסביר שהם כבר החזירו השקעות וקטפו הרבה פירות, אבל בא נחשוב קצת קדימה, אם נניח נקים תחנה נוספת על כביש 4 תיכף אחרי מחלף ראשל"צ ששם יש ניקוז עצום של תנועה יוצאת דרומה.

האם מישהו מבטיח לך שבהתפתחות המואצת שקיימת היום, שדרכים זזות ומתפתחות כל מס' שנים קצר יחסית, ששטחים אורבניים חדשים יוצרים נתיבי תחבורה חדשים ומעקפים חדשים, האם באמת תחנת תדלוק חדשה שתתחיל לתכנן היום ותוקם בעוד 5 שנים, תהיה עדיין תחנה רלוונטית וכדאית גם בעוד 10 שנים או 15 שנה ?

אתה אומנם שוכר את הקרקע, אבל את המבנה שתקים שם, הרי לא תוכל להזיז, ואם התחנה שתקים לא בדיוק תשגשג,הרי שזרקת לפח מאות אלפי דולרים. הרי ברור לך שתחנה כושלת לא תרכש ע"י אף גורם.

חברות הדלק הגדולות, אינן מתלהבות כיום מהקמת תחנות פרטיות תחת המותג שלהם (זיכיונות). ברוב התחנות הממותגות, יש מנהל תחנה שלרוב הוא אפילו עצמאי והעמלות שלו נגזרות מהיקף פעילות התחנה, כלומר מהיצירתיות שלו לגרום לעוד אנשים להיכנס לתדלק, או ממאמצים ליצור איזה בונוס מסויים לעסק מסויים לתדלק את צי המכוניות שלהם בעיקר אצלו. יש כינוי מקובל למנהל תחנה כזה "אגוראי" כלומר: אוסף אגורות, כיוון שהעמלות המשמעותיות שלו הן כמה אגורות הוא יקבל על כל ליטר שימכור מעבר למכסה מסויימת. אתה יכול להבין שאם "אגוראי" כזה יקבל רק 2 אגורות על כל ליטר מעבר ל-200.000, אז הוא יקבל על מכירת 300,00 ליטר, רק 1,000 שקל. נכון, לאגוראי יש בסיס, אבל ממה שהבנתי הבסיס עומד על כ- 3,000 ש"ח, כך שברור שאגוראי לא ממש מתעשר מניהול תחנה - אבל הוא עדיין מתגאה בתואר מנהל תחנה. יש כמובן את מכירת השמנים, מים וכד' שמשאירים נתח יותר גדול.

כאשר התחנה ממותגת, הציוד כגון משאבות ומיכלים, ההקמה והאחזקה שלהן, הביקורת וכד' הכל על חשבון חברת הדלק.

לא ראינו הרבה תחנות דלק שקמו ולבסוף נסגרו מחוסר כדאיות כלכלית. תחנות "לבנות" אפשר למצוא בעיקר במגזר הערבי, ובד"כ מדובר בתחנה שקמה על קרקע שהיא ממילא בבעלות מקים התחנה, כך שהוא חוסך לעצמו שכירות או קניה של הקרקע. צריך גם לזכור שאיכשהו יוצא שדווקא במגזר הערבי, מחיר הקרקע זול יותר.

ההגיון הסביר אומר שאני ואתה לא נלך לשכור קרקע באזור טייבה, או באזור שפרעם כי היא קרקע זולה ושם נקים תחנה. ההיגיון אומר שנקים תחנה באזור ביקוש, אבל שם כמובן ישחטו אותנו במחיר השכירות או הקניה.

לא צריך ללכת רחוק כדי להבין שלפעמים שתי תחנות סמוכות יחסית ובכל זאת למראית עין, אחת נראית משגשגת ואחת שורדת. אם תסע מצומת חולון לכיוון אזור, התחנה הראשונה שתפגוש (נדמה לי פז) תחנה שעברה שיפוץ לא מזמן, בעיקר בגלל שינוי תוואי הדרך, ובכל זאת לא ניכר שהתחנה עמוסה ופעילה, לעומת זאת התחנה הבאה היא בכניסה לחולון מכיוון אזור (נדמה לי דלק) וגם ילד מבין שהתחנה הזאת מאוד פעילה. המרחק בין שתי התחנות הוא פחות מקילומטר אחד, ובכל זאת ההבדלים נראים בעין.

עכשיו תבוא ותאמר שבכל הקמת עסק יש סיכונים וצריך לעשות SWOT ולשקול - נכון. אבל כאשר אתה הולך להקים תחנה לבנה, ויש סבירות גדולה שבמרחק לא רב ממך תוקם תחנה ממותגת, הסיכוי שלך להצליח עוד יותר נמוך.

אל תשכח שכאשר אתה תחנה ממותגת המופעלת ע"י אגוראי, הרווח לחברת הדלק הוא גדול יותר, הוא לא רק מרוויח עליך את רווח התחנה, הוא מרוויח גם את הרווח ממכירת הבנזין לתחנה (את הרווח שבעצם מרוויח מחלק חופשי שמוכר בזול יותר).

ואל תשכח שחברה ממותגת בעלת 200-250 תחנות יכולה להרשות לעצמה להחזיק 10 תחנות שורדות, רק כדי לקבוע עובדה שגם אני בשטח.

שים לב, שחברות הדלק גם מפרסמות מידי פעם שהן מעונינות לשכור תחנות פעילות לטווח ארוך, ובעצם ברוב המקרים התחנה שתוצע להשכרה תהיה תחנה לבנה, אם כי היו דברים מעולם שגם תחנה ממתותגת בבעלות חברת דלק אחת, הושכרה לחברת דלק מתחרה. גם לכך נראה שיש סיבה. אסור לחברת דלק אחת להקים תחנות קרובות זו לזו, יש להן הגבלת מרחק. לפעמים חברת דלק מזהה פוטנציאל להקים תחנה במקום חדש, אבל היא לא יכולה בגלל מרחק קטן מתחנה אחרת שלה. לכן היא תעדיף להשכיר את התחנה למותג אחר, ובלבד שתוכל להקים תחנה חדשה במקום קרוב.

בחישוב כלכלי, לא נכון ולא כדאי להקים תחנה שמוכרת פחות מ- 250,000 ליטר בחודש. נכון שאם התחנה שלך תמכור 800.000 ליטר בחודש, אתה באמת תחייך כל הזמן, אבל מה הסיכוי למצוא מקום כזה, ולנבא מראש את ההצלחה מול סיכון גבוה בהשקעה שאם לא הצלחת בה, השארת מבנה לבעל הקרקע.

אז להיות אגוראי לא רציתי, ולהקים תחנה בטייבה גם לא רציתי. אם כבר להמר על הכסף שלי, אז לפחות בבורסה, שם יש סיכוי טוב להרוויח גם כשיש ירידות :roll:

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...