Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי שמן 5W30 חצי סינטטי של מוטורקרפט באריזה האדומה ממוסך מורשה של מאזדה/פורד.

דרוג השמן במפרט API הוא SM , ומופיע גם מפרט ILSAC: GF-4 , מה זה המפרט הזה?

פורסם

החכמתי קצת,תודה.

אחרי יומיים שמתי לב שרעש הליפטרים בהתנעה נעלם,קודם היו נקישות לחמש שניות ועכשיו אין,השמן הקודם היה הדלקול 5W30 ששמים במוסכי הרשת והוא היה כבן 9K ופחות משנה- האם זה מלמד על איכותו או שגם השמן של מוטורקרפט יתנהג דומה בעתיד הקרוב?

פורסם
החכמתי קצת,תודה.

אחרי יומיים שמתי לב שרעש הליפטרים בהתנעה נעלם,קודם היו נקישות לחמש שניות ועכשיו אין,השמן הקודם היה הדלקול 5W30 ששמים במוסכי הרשת והוא היה כבן 9K ופחות משנה- האם זה מלמד על איכותו או שגם השמן של מוטורקרפט יתנהג דומה בעתיד הקרוב?

אין בכלל מה להשוות! למרות שכל שמן חצי-סינטטי יתנהג בצורה דומה. נסה לעבור לסינטטי מלא, מאז שעברתי אליו אני לא יודע מה זה רעשים בשום מצבים. מנוע תמיד שקט בכל התנעות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

חשבתי לעבור לסינטטי מלא 5W40 אבל אנשי היעוץ הטכני בדלק מוטורס לא המליצו וגם כמה מוסכים (לא שניתן לסמוך יותר מידי על דעתם)פסלו.

ניתן להשיג 5W30 סינטטי במפרט של פורד? אני לא מצאתי.

אגב בספר הרכב ההמלצה היא 5W30 ורק אם אין ברירה אז 5W40 או 10W40.

פורסם
חשבתי לעבור לסינטטי מלא 5W40 אבל אנשי היעוץ הטכני בדלק מוטורס לא המליצו וגם כמה מוסכים (לא שניתן לסמוך יותר מידי על דעתם)פסלו.

ניתן להשיג 5W30 סינטטי במפרט של פורד? אני לא מצאתי.

אגב בספר הרכב ההמלצה היא 5W30 ורק אם אין ברירה אז 5W40 או 10W40.

חבר, על איזה רכב מדובר? :?:

* 5W/40 אפשר, אבל אין ממש צורך. לא חם פה עד כדי כך. 5W/30 סינטטי מלא מספיק מעל ומעבר.

* יש שמן סינטטי מלא 5W/30 במיוחד לפורד בנזין או דיזל. יש לך פורד? :?:

פורסם
במוסך מאזדה

שלי אישית ניסיון בו

ממלאים 5w30 מוטורקראפט לפורד ומאזדה

אני למדתי כי אין מה לסמוך על מוסך מורשה, הרבה פעמים הם בעצמם לא יודעים מה הם עושים. יש להתייחס עליהם כאל מוסך פרטי לכל דבר ולשים לב למה שמים לך ברכב. דוגמה פשוטה ביותר: במוסך מורשה בו אני מטפל רכבי חברה מאזדה ופורד משתמשים בMOTORCRAFT האדום 5-30 לכל הרכבים כולל פורד קונקט, כאשר השמן הזה איננו עונה למפרט של פורד קונקט ומיועד למנועי בנזין בלבד. בגלל זה אני מגיע לכל טיפול רק עם השמן שאני מזמין מראש דרך ספקים אחרים, ולא המוסך עצמו (שגם קורע עם המחיר הכפול ומושלש על השמנים). רוב הפעמים המוסך עצמו מתמצא בזה פחות מאנשי הפורום כאן ולפעמים אפילו היבואן לא מודע למעשים של מוסכי מורשה שלו. כל מוסך בוחר להשתמש בשמן שהוא קונה מהספק שלו לפי דרישות הצמיגות ומפרט של היבואן, לא מעבר לזה. להגיד תכלס, זה יכול להיות גם "אמריקן איגל" 5/30 במחיר של 50 ש''ח ל-1 ליטר, ומקרים דומים אני ראיתי אישית במורשה מאזדה/פורד גם.

פורסם

בורזם אני האחרון שאתווכח איתך בנושא

אני בעצמי מתייחס למוסך מורשה כמו שאר כל המוסכים

אמנם לא מוסך מדרכה

אבל יש גם מוסכים מורשים שנופלים בהרבה דברים

אני רק ציינתי עובדה מה ממלאים אצלנו במוסך מעבר לזה, זה מיכה ממועדון מאזדה

אני ביקשתי ממך המלצה על שמן סינטטי בזמנו

אז מה שתגיד אני אפילו אמליץ על עצתך :wink:

פורסם

בורוזום מדובר במונדאו,אבל השאלה מתאימה לדעתי לכל רכבי פורד/מזדה מהשנים האחרונות,

גם אני ראיתי ששמים את המוטורקרפט האדום למנועי קונקט במוסך אבל לטרנזיט שמים שמן 15W40.

פורסם
בורוזום מדובר במונדאו,אבל השאלה מתאימה לדעתי לכל רכבי פורד/מזדה מהשנים האחרונות,

.

אתה שאלת על שמן סינטטי מלא לפורד - אני עונה לך על פורד :idea:. יש שמנים במיוחד לפורד שלא מתאים למאזדה. אתה רוצה שאפרט על זה?

גם אני ראיתי ששמים את המוטורקרפט האדום למנועי קונקט במוסך אבל לטרנזיט שמים שמן 15W40.

הנה עוד הוכחה לדביליות של המוסכים המורשים, כאשר השמן הזה לא עונה למפרט של הקונקט ובכלל מיועד למנועי בנזין בלבד. אבל למוסכים לא אכפת, העיקר שכתוב 5W/30, וזאת האמת. "טרנזית" התכוונתי לחדשות, המנועים שלהם מאותה הסדרה של הקונקט ומיועדים לשימוש 5/30, בטרנזיתים הישנים זה אחרת.

• תוכן חדש...