Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת לבדיקה של פיאסטה 97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אתמול בדקתי בקומפיוטסט (בראשון מזרח אם זה עוזר) פורד פיאסטה דינמיק שנת 97 ידנית, עם מנוע 1.25 16 שסתומים.

הרכב עבר 130,000 ק"מ (בקילומטרז' יש רק עד 99,999 אז הוא מראה 30,000) הרכב נראה מאד טוב חיצונית. (הבנאדם יד 2 ומוכר אחרי שנה ואומר שלא בדק בעצמו לפני שהוא קנה)

הבדיקה יצאה די פסימית:

1. מנוע - רעש במערכת תזמון ושסתומים, שריפת שמן, רעשים ונקישות פנימיים, נזילות שמן, תושבות מנוע חלשות, רעש גלגלות ורצועות, ניקוי ותיקון מערכת קירור / מערכת חימום פנימית, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, נזילות מים, צינורות מים פגומים.

2. מערכת פליטה - תקין

3. סרן קדמי ומערכת היגוי - חופש ונקישות במתלה

4. קפיצים - בולמי זעזועים קדמיים חלשים

5. שלדת מרכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה: פגיעה בקורת רוחב קדמית, פגיעות פח / לחיצות בפח, תיקונים במרכב / סביב, תיקוני פח וצבע, תיקון תאונה בחזית, תיקון תאונה מאחור, כיפופים ותיקונים בתא המטען, תיקונים בפח אחורי, פגמים בצבע, ריפוד פגום, שמשה הוחלפה.

6. מערכת בלמים - ללא פירוק גלגלים: לפרק גלגלים לבדיקה - לא תקין (לפי חשבונית ממוסך מורשה הוא החליף לפני 4 חודש)

7. צמיגים - תקין (הוא רק החליף)

8. מצבר + מערכת תאורה - תקין (החליף)

9. העברת כוח - הפרדת מצמד לקוייה (בלאי) - (לפי חשבונית ממוסך מורשה הוא החליף לפני 4 חודש!!!!), חופש בציריות, חופשים במנגנוני הילוכים, שילוב הילוכים לקוי, רעש וחופש ממערכת הנעה

10. מחוונים- תקין

11. הערות - אין אחריות לחשמל ומחשב, לבדוק אמיתות ק"מ (בגלל שרשום 30K), לבדוק מקוריות.

בעל הרכב מבקש 18,500 שקל על הרכב שמבחוץ נראה טוב וגם נשמע בסדר.

כמה צריך להוריד - כי הבנתי שחלק מהממצאים זה כיסוי תחת אבל לפיהם מוסכניק שאני מכיר אמר לי שצריך אוברול וזה יעלה לפחות 10,000 - מה לעשות?????

נ.ב - סליחה על כל בלבולי השכל :roll: ותודה :-D

פורסם

90% מהדברים שהצגת זה כסת"ח שרושמים תמיד.

בנוסף לדף הזה אמור להיות דף עם בדיקת לחץ (קומפרסיה) במנוע. מה המצב שם?

בלי קשר, הפיאסטה 1250 מאוד מוצלחת. לפני כמה שנים כמעט קניתי כזאת, ודי מצטער על ה"כמעט".

פורסם

מה לגבי השאסי - הבוחן אמר שזה ירידת ערך - הלוא כך?

קומפרסיה הוא אמר שזה בסדר - 12,14,12,12

ותודה על התגובה הממש מהירה!

פורסם

לגבי השילדה זה באמת מוזר - מצד אחד פגיעה בקורת רוחב זה די רציני, מצד שני זה רשום תחת ליקויים בעלי משמעות נמוכה.

ומצד שלישי בזה אני פחות מבין אז נחכה למומחים שייתנו את דעתם.

לגבי מה שרשום על המנוע - פרט לנזילות מים וקורוזיה בחיבורים - כל הדברים הרשומים הופיעו בכל הבדיקות שעשיתי\ ראיתי, בלי קשר למצבו של הרכב.

אם יש לך מוסכניק שאתה סומך עליו - תראה לו את הרכב שייתן חוות דעת אמיתית בלי כסת"ח.

אתן לך דוגמא - ברכב האחרון שמכרתי אומנם לא הייתה "הפרדת מצמד לקויה" כי אין מצמד - תיבה אוטומטית - אבל היו דברים כמו "העברת הילוכים לקויה" ודברים מהסוג הזה. אמרתי שאין סיכוי - ההילוכים עוברים חלק לגמרי ואין מה לדבר בכלל. הבוחן התעקש, למרות שבמאמר מוסגר הוא אמר שהוא לא יכול לקבוע בוודאות, אבל בכל זאת התעקש.

הקונה לקח את הרכב למוסך שהוא מכיר ושם הופרכו כל הכסת"חים של הבדיקה, כולל העברת הילוכים לקויה, כולל נזילות שמן שלא היו והכל נגמר יפה.

פורסם

מה לגבי שריפת שמן?! מוסכניק בכלל יכול בדוק כזה דבר?

- הם ירשמו דבר כזה אם הוא לא רציני?

פורסם

רעש מהשסתומים ותקתוקים מהמנוע זה מחלה ידועה בפיאסטות (כיוון פעם בשנה יוריד בהרבה מהרעש-100 ש"ח).

מנועי הפיאסטה עשוים יציקת ברזל ולכן יש נטיה לפתח קורוזיה.

לדעתי הרכב שווה. (בתור אחד שיש לו אחת).

לגבי המחיר: תוציא ב16.5K ובעוד אלפיה תעשה ישור קו.

בברכה,

פורסם

מה שהכי מדאיג אותי זה המתלים - כל פעם שמשהו נכנס לרכב הוא יורד בכמה ס"מ טובים - כמה עולה כזה דבר לתקן?

בנוסף - מה יכול לגרום לשריפת שמן ולקלאץ' בלוי - שהוחלף לפני 4 חודשים?

פורסם

לא בטוח שהקלאצ' בלוי. בצע את הבדיקה הבאה:

הרם בלם יד עד הסוף.

לחץ טוב על הברקס.

שים בראשון+קלאצ' לחוץ עד הסוף.

הרם לאט את הקלאצ'-אם הרכב מתחיל לרעוד ממש ונכבה מייד משמע הקלאצ' תקין.

בקשר לבדיקת המתלים:

בפיאסטה המתלה הקדמי הוא נפרד והאחורי אחוד.

תפעיל לחץ על כנף קדמית ימין+שמאל ותראה אם הרכב ממשיך להתנדנד למעלה ולמטה אחרי שאתה עוזב.

אם כן יש להחליף בולמים.

אופן הבדיקה על הבולמים האחוריים,כנ"ל.

זוג בולמים קדמים של kayaba סביבות 480 כולל מע"מ. ללא פו"ה.

פורסם

הקלאץ' לא מחליק - את זה אמר אפילו הבוחן

פורסם

כמה $$ עד כה הצלחת לסכם עם בעל הרכב בהתחשב בממצאי הבדיקה?

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מי שאמר לך שצריך לעשות אוברול ושהוא יעלה 10K מבלבל את המוח.

תקתוקי המנוע הם מבלאי מובילי השסתומים ואם מתקנים את זה בד"כ שולחים את ראש המנוע על הדרך לבדיקה ואם צריך עושים:חריטה,מילוי יישור.תיקון כזה יכול לנוע בין 1500-2000 ש"ח כולל עבודה.

אפילו החלפת מנוע במקרה הגרוע לא מגיעה אפילו לחצי מהסכום שדיברת עליו.

צינורות מים לא הייתי מסתכן והייתי מחליף,כדי שלא תמצא את עצמך עם פיצוץ צינור,התחממות רכב וראש מנוע ישירות.

כמו כן, תושבות מנוע כדאי להחליף (רק אתמול העליתי בפורום הטכני את מה שקרה לרכב של המנהל שלי פיגו 206 סי סי קבריולט שבגלל אי החלפת תושבת נפל לו המנוע).

האם הקלא'ץ והבלמים שהוחלפו הם חדשים ? אם כן,ויש קבלות זה כסת"ח מארץ הכסתח"ים.

יש לעמוד על משמעות התאונה שהרכב עבר מקרוב וחכה לדעתו של עמית (קומפי) לגבי משמעות הפגיעה בשילדה .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המוסכניק לא אמר שזה 10K כדי אח"כ לגבות את זה על תיקון

והוא אמר שיעלה 10K , בהנחה שמה שכתוב אכן נכון (אין לו כנראה נסיון לגבי מכוני בדיקה), לגבי תיקון כל הדברים - לא רק מנוע

ול - asafay1 - עוד לא דיברתי איתו כי לא ידעתי אם כדאי להתעסק איתו בכלל

• תוכן חדש...