Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתן קצת רקע על הרכיבים.

טוויטרים של MBQ סדרה Q

מיד ריינג' מורל CDM54

מידים של MBQ סדרהQSC13

הקרוס הוא של המכשיר קלריון 775 והוא קרוס 3WAY היי מיד וסאב

אני משתמש בהיי לטוויטר במיד למיד ריינג' ובסאב אני שם על פאס וחותך דרך המגברים (יש לי באנד פאס במגבר 4CH לוופרים)

השאלה שלי זה איך לחתוך כל אחד.

מורל אומרים שהCDM שלהם מנגנים מ 400 עד 7000HZ

אז במקרה שיש לי טוויטר שמנגן בערך מ2400 ומעלה מה התחום שמומלץ לתחום את הגבול בינהם?

ומה הגבול שממולץ לתחום את המיד באס מלמעלה בינו לבין המיד ריינג'?

אני חשבתי על אופציה כזאת למי שיש רעיון לשינוי או שיפור אני אשמח לשמוע.

סאב 10-80HZ

מיד באס 50-400HZ

מיד ריינג' 400HZ -4000HZ

טוויטר 4000HZ ומעלה

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

נשמע כמו נקודת פתיחה נכונה. לא ציינת את הסלופים, אבל בכל מקרה אני מציע לך לשחק עם כל הנתונים הללו ולראות מתי שומעים הכי טוב.

לגבי ה CDM, הדעות עליו חלוקות. יש כאלה שאומרים שניתן לחתוך אותו באיזור ה 400 עם סלופ רציני, ויש כאלה שאומרים שלפני 650-700 אין בכלל על מה לדבר. תנסה ככה ותנסה ככה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אריאל מה נשמע בנתיים אין חדש בקשר למפצל :\

לעינייננו - כמו שאיתמר אמר זוהי התחלה טובה רק שהייתי ממליץ לך להתחיל יחסית גבוהה עם החיתוך של המיד והמיד באס ולרדת בהדרגה ,

מה שכן עם כיוון נכון זה הולך להשמע טוב , טוב מאד !

נו הבנת את המגבר ? :)

פורסם

הכל טוב רוני.

כן רק עכשיו התחלתי להבין את המעלות של המגבר הזה יש לו שני ערוצים יעודיים לחיתוך טוויטר\מיד ריינג' ושני ערוצים לחיותך סאב\מיד באס

יש לו כפתור בורר 1-10 שהוא מכפיל את החיתוכים ב10 כלומר אם הכי נמוך זה 50HZ אז זה הופך להיות 500HZ

קיצור אפשר להגביר איתו אקטיבית בלי קרוס חיצוני.

אפשר להגיד שהוא המגבר הכי פרקטי שנקתלתי בו.

וכמה זה אומר להתחיל גבוה בין המיד למיד ריינג'? אזור ה800 או יותר לכיוון ה600?

פורסם
הכל טוב רוני.

כן רק עכשיו התחלתי להבין את המעלות של המגבר הזה יש לו שני ערוצים יעודיים לחיתוך טוויטר\מיד ריינג' ושני ערוצים לחיותך סאב\מיד באס

יש לו כפתור בורר 1-10 שהוא מכפיל את החיתוכים ב10 כלומר אם הכי נמוך זה 50HZ אז זה הופך להיות 500HZ

קיצור אפשר להגביר איתו אקטיבית בלי קרוס חיצוני.

אפשר להגיד שהוא המגבר הכי פרקטי שנקתלתי בו.איזה מגבר זה ? למי שלא עקב

וכמה זה אומר להתחיל גבוה בין המיד למיד ריינג'? אזור ה800 או יותר לכיוון ה600?

ואם אפשר להציע , הייתי ממליץ לך להעלות את המיד קצת , כלומר שינגן למשל 800-1000 בתור התחלה ותמשוך אותו עד 5000 או 6000 אם זה אפשרי לגביו

עדיף מאוד שכול התחום בין 1000 ל5500-6000 ינוגן ע"י דרייבר אחד (זו גם נקודת התורפה של סט שני חלקים , כמעט אי אפשר למצוא טוויטר מעולה שיכול לרדת עד 1000 ולנגן משם בצורה מעולה )

בברכה יהודה

פורסם

רוני אולי תבוא לשם שינוי למפגשים ואז תוכל לשמוע.

עכשיו נתקלתי בעוד בעיה. שומעים ממש חלש.

כל הגיינים במגבר על 0 אבל בקרוס האקטיבי של המכשיר הם כמעט על פול.

הסאב כמעט בלתי נשמע, ודרך הקרוס והמכשיר הוא מוגבר עד הסוף.

המגבר מוציא לסאב(IDMAX) כמעט 800RMS שזה אמור להזיז אותו יופי.

ישפיע משהו אם אני ארים לו את הגיין?

הטוויטר למשל ממש חזק והגיין בג'נסיס על 0 בגלל זה אני קצת מבולבל.

כי לפי מה שהבנתי שאני מגביר אקטיבית מקרוס אני שם את הגיינים על 0

פורסם
ואם אפשר להציע , הייתי ממליץ לך להעלות את המיד קצת , כלומר שינגן למשל 800-1000 בתור התחלה ותמשוך אותו עד 5000 או 6000 אם זה אפשרי לגביו

עדיף מאוד שכול התחום בין 1000 ל5500-6000 ינוגן ע"י דרייבר אחד (זו גם נקודת התורפה של סט שני חלקים , כמעט אי אפשר למצוא טוויטר מעולה שיכול לרדת עד 1000 ולנגן משם בצורה מעולה )

תראה מורל אומרים שהCDM54 מסוגל למשוך עד ל7000 אז על הנייר זה אפשרי השאלה איך זה ישמע.

ד''א אם למישהו יש נסיון עם חיתוך של המיד הזה בתדר כזה אשמח לשמוע איך זה נשמע.

אני חשבתי יותר לשמוך אותו עד אזור ה4K אבל הכי טוב זה לכוון לראות איך ישמע אולי טוב אולי לא.

ועוד משהו שלא הכי הבנתי לעומק מה המשמעות של הסלופ?

פורסם

אריאל , יש טיפה הבדלים בין הגברה של טוויטרים והגברה של וופרים.

טוויטר, כמו שנאמר במליון וחצי שרשורים בפורום , יכול לעבוד חזק גם עם 10 וואט.

וופר? תרים את הגיין, תרים :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ליחיאל ולאריאל , כבר דובר רבות בפורום הזה ובעוד מקומות שכאשר מותחים אלמנט אתה מקבל גם יותר עייותים (בקצוות שלו בד"כ) , אבל וזה יותר חשוב, גם אתה מקבל שיש ירידה גדולה ברמת הSPL שהוא יכול לנפק .

אני בטוח שהCDM יכול להגיע עד 500 , העניין הוא שמידבאסים בד"כ מתוכננים להגיע ל1200 ולכן אתה נותן 800 , וכך אתה לא מאלץ את המיד לרדת מידי נמוך .

וכן אני מודע לכך שאחת הנקודות הכי חזקות במיד הזה של מורל זה יכולתו האדירה למתוח את הקצוות . אבל אפילו הוא ראוי שיתנו לו , לא להגיע למקומות שבהם הוא יאלץ להתאמץ מידי . והיות ותחום התדרים הכי חשוב הוא בסביבות 900-1000 עד 5000-6000 , אזי הוא ינגן את כול התחום הזה ולא צריך להעמיס עליו

כמו כן עדיף שהקרוס יהיה לא בנקודות האלו , וזו עוד סיבה מדוע כדאי לחתוך אותו כך .

מכול מקום זו דעתי

אליקו מה באמת קורה עם הסאנדאון ? (אתה יכול גם בה"פ)

בברכה יהודה

פורסם
אריאל , יש טיפה הבדלים בין הגברה של טוויטרים והגברה של וופרים.

טוויטר, כמו שנאמר במליון וחצי שרשורים בפורום , יכול לעבוד חזק גם עם 10 וואט.

וופר? תרים את הגיין, תרים :)

ועוד משהו שלא הכי הבנתי לעומק מה המשמעות של הסלופ?

אליקו מה אתה מתעצל לענות לי גם על התשובה השניה ? :lol:

אני יודע שאתה אוהב גיינים,:twisted: אבל אתה גם יודע מה זה סלופים

תעשה טובה תגיד לי מה זה?

פורסם
ליחיאל ולאריאל , כבר דובר רבות בפורום הזה ובעוד מקומות שכאשר מותחים אלמנט אתה מקבל גם יותר עייותים (בקצוות שלו בד"כ) , אבל וזה יותר חשוב, גם אתה מקבל שיש ירידה גדולה ברמת הSPL שהוא יכול לנפק .

אני בטוח שהCDM יכול להגיע עד 500 , העניין הוא שמידבאסים בד"כ מתוכננים להגיע ל1200 ולכן אתה נותן 800 , וכך אתה לא מאלץ את המיד לרדת מידי נמוך .

וכן אני מודע לכך שאחת הנקודות הכי חזקות במיד הזה של מורל זה יכולתו האדירה למתוח את הקצוות . אבל אפילו הוא ראוי שיתנו לו , לא להגיע למקומות שבהם הוא יאלץ להתאמץ מידי . והיות ותחום התדרים הכי חשוב הוא בסביבות 900-1000 עד 5000-6000 , אזי הוא ינגן את כול התחום הזה ולא צריך להעמיס עליו

כמו כן עדיף שהקרוס יהיה לא בנקודות האלו , וזו עוד סיבה מדוע כדאי לחתוך אותו כך .

מכול מקום זו דעתי

אליקו מה באמת קורה עם הסאנדאון ? (אתה יכול גם בה"פ)

אני לא שולל את הדעה שלך אבל לגבי גבולות אני מניח שהחברה רושמת את הלימיט שמבחינתה יגן על האלמנט מה שאומר שטכנית בטוח הוא מסוגל ליותר.

מיד באס שמנגן 1200 ישמע יותר מידי גבוה אני חושב שאני אתחיל מ800 ואנסה למשוך למטה ולמעלה ומה שישמע יותר טוב אני אשאיר.

המורל מוצהר שיכול לנגן מ450 ומעלה עד 7000 והמינימום שהוא יכול לנגן זה 300 זה לא אומר שאני אתן לו300 או 450 ולא אומר שאני אתן לו 7000

אני אלך איתו על ביניים מינימום שאני ארד איתו זה 550ויעלה איתו גג עד ל5500-6000 שזה אלף פחות מהלימיט שלו שזה מאה יותר ממה שהוא רשום בטכלס ו200 יותר מההצהרה של המינימום שלהם שהוא 300

• תוכן חדש...