Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה לא אנין טעם בנושא איכות השמיעה, ישנה עדיפות ל MP3.

הוא יותר עמיד לרעידות. (משתמש ב BUFFER בצורה מושכלת יותר מאשר בפורמטים אחרים) אז מה ? הרי אין לך את כול התווים שיש בדיסק .

שנבין קובץ WAV מוקלט טוב הוא 1411 סיביות לשניה קובץ MP3 נע בין 128-320 כך שבצורה הכי טובה שלו הוא בקושי רבע מקובץ WAV . אז איך זה יכול להיות יותר טוב ?

יש תוכנות לעריכה\שיפור\שחזור לקובץ MP3?אתה לא יכול לשחזר מידע שאבד . לא קיים דבר כזה

כלומר - יש דרך "לאחות" את הקובץ או לשפר את הקיים?

או שתשמעו לוסלסס או דיסק מקורי

בברכה יהודה

פורסם

בין כה וכו' לוסלס לא רחוק מקבצים בגודל של WAV הועתקו מדיסקים מקוריים.

אני תמיד בעד קניית הדיסק המקורי , אין משהו מספק יותר מלהוציא דיסק נוצץ מהאריזה ולהקשיב לו בדיוק כמו שיצא מהcopy shop :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אם אתה תשמע לשיר MP3 באיכות גבוהה 320KBPS אתה תשמע באיכות מצוינת. לדעתי.

ועובדה שמתי שישירם ב320KBPS, שתי דקות של שיר שוקלות בערך 4וחצי מגה.

פורסם
אם אתה תשמע לשיר MP3 באיכות גבוהה 320KBPS אתה תשמע באיכות מצוינת. לדעתי.

ועובדה שמתי שישירם ב320KBPS, שתי דקות של שיר שוקלות בערך 4וחצי מגה.

א- שלא יחשבו שאני עף על מישהוא כי אני לא ויש כאן מספיק אנשים שיעידו על אופי סבלני ונחמד מצידי וסליחה אם זה "נשמע" אחרת .

ב- גם MP בקצב דגימה של 320KBPS אינו ולא קרוב למוסיקה של דיסק מקורי ודעו לכם שקיים גם הבדל בין מקורי מהארץ או מחו"ל.

ג- גם אם אוזנך אינה מיומנת במיוחד אפשר לשמוע מתי זה MP3 ובעיקר להרגיש .

ההבדלים חזקים במיוחד בסקאלה הגבוהה של הטרבל ובבס שלעיתים קרובות נשמע פשוט מוגזם מידי בMP3 .

ד- אני שותף להרגשה של מי שרשם שאין כמו להוציא דיסק חדש דנדש מהניילון ולפשפש בחוברת ולהקשיב לו באיכות הטובה ביותר,

רק בגלל זה אני שומר על קצב דיי אחיד של 5-6 דיסקים בחודש, אם אין משהוא חדש ומעניין עושים השלמות לדיסקים שחסרים בספרייה.

תקנו דיסק מקורי - זה הדבר הכי טוב , אם יותר ייקנו במקום לצרוב , מחירי הדיסקים רק יירדו .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
ב- גם MP בקצב דגימה של 320KBPS אינו ולא קרוב למוסיקה של דיסק מקורי ודעו - גם אם אוזנך אינה מיומנת במיוחד אפשר לשמוע מתי זה MP3 ובעיקר להרגיש .

תראה , זה נכון שמבחינה טכנית , דיסק מקורי נשמע טוב יותר מקידוד של 320, אבל הטעות שלך היא בכך שלא מדובר בהבדל גדול ובמבחנים עיוורים שנעשו (גם פה בפורום) אפשר להגיד שקשה מאוד להבדיל בין איכות דיסק רגילה ובין קידוד ברמה גבוהה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תלוי כמובן איך ה-MP3 קודד ו\או נוצר.

יש מספיק MP3ים שקודדו באמצעות Encoderים גרועים, ו\או עברו Ripping (קריאה מהדיסק) בצורה גרועה, ולכן אע"פ שהם 320kbps ישנם המון תופעות לוואי על השיר.

מאידך, MP3 שנעשה לו Ripping באמצעות EAC וקודד באמצעות LAME (שניהם עם הגדרות טובות) - הוא ישמע טוב מאוד ב-192kbps (במערכת רגילה), קל וחומר ב-320kbps (גם עם ציוד יקר מאוד).

הבעיה היא שיש כמות אדירה של חומר באינטרנט שקודד בצורה גרועה (וזה לא משנה אם הוא 192 או 320kbps)

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אני לא מדבר על מצב של קידוד לא איכותי או קובץ מהאינטרנט שאין לי מושג איזה סוג התעללות הוא עבר.

אני מדבר על קידוד איכותי. כמו לדוגמא , יש לי הרבה דיסקים מקוריים אבל לא בא לי לשים ברכב המון דיסקים אז אני מקודד בקידוד גבוה יחסית את הדיסקים ובכך מקטין את כמות הדיסקים ברכב ועדיין שומר על האיכות.

למרות זאת יש כמה וכמה דיסקים "אודיופילים" שאני שומע רק בהקלטה המקורית. למרות זאת אני עדיין אומר שקשה לשים לב להבדלים בקידודים איכותיים.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
ההבדל היחידי הוא שב-MP3 אפשר להכניס כמה שיותר שירים.

באודיו רגיל זה עפ"י כמות הזמן של הדיסק, כלומר דיסק 80 דק' ניתן לצרוב עד 80 דק' אפילו שזה 10 שירים.

ב-MP3 לפי כמות המגה של הדיסק.

בבקשה אל תכתוב דברים שאין לך מושג בהם.

פורסם
בין כה וכו' לוסלס לא רחוק מקבצים בגודל של WAV הועתקו מדיסקים מקוריים.

אני תמיד בעד קניית הדיסק המקורי , אין משהו מספק יותר מלהוציא דיסק נוצץ מהאריזה ולהקשיב לו בדיוק כמו שיצא מהcopy shop :)

ואת זה אומר מי שאמר שיש לו מעל 400 GIGA של שירים :lol:?

לעופר , אני לא יודע אם זה נכון או לא (לא בדקתי במבחן עיוור לחלוטין ) אבל אני יכול לומר לך שכשאני שומע לוסללס טוב במחשב דרך האוזניה (וכרטיס קול די מעפן ) ושומע את אותו דבר דרך הווקמן של סוני אריקסון (כשהורדתי אותו מWAV ל320 ) אני לפחות כן שומע הבדלים , במיוחד בגאז' ובמוסיקה שיש בה זמרות עם כלים שעולים גבוהה. אז אולי זה לא הוכחה לשום דבר ובמבחן עיוור אני לא אבחין , אבל אני די מסופק בזה שאם אשים את זה במערכת הביתית (לא במחשב) ו/או על 9255 אני לא אשמע הבדל

בברכה יהודה

פורסם
א- שלא יחשבו שאני עף על מישהוא כי אני לא ויש כאן מספיק אנשים שיעידו על אופי סבלני ונחמד מצידי וסליחה אם זה "נשמע" אחרת .

ב- גם MP בקצב דגימה של 320KBPS אינו ולא קרוב למוסיקה של דיסק מקורי ודעו לכם שקיים גם הבדל בין מקורי מהארץ או מחו"ל.

ג- גם אם אוזנך אינה מיומנת במיוחד אפשר לשמוע מתי זה MP3 ובעיקר להרגיש .

ההבדלים חזקים במיוחד בסקאלה הגבוהה של הטרבל ובבס שלעיתים קרובות נשמע פשוט מוגזם מידי בMP3 .

ד- אני שותף להרגשה של מי שרשם שאין כמו להוציא דיסק חדש דנדש מהניילון ולפשפש בחוברת ולהקשיב לו באיכות הטובה ביותר,

רק בגלל זה אני שומר על קצב דיי אחיד של 5-6 דיסקים בחודש, אם אין משהוא חדש ומעניין עושים השלמות לדיסקים שחסרים בספרייה.

תקנו דיסק מקורי - זה הדבר הכי טוב , אם יותר ייקנו במקום לצרוב , מחירי הדיסקים רק יירדו . - שטויות במיץ, אבל זה כבר ויכוח שמתאים לנושא אחר

תומר

אני קונה שירים מאתרים שמוכרים באופן חוקי מוזיקה (כמו emusic למשל) המקודדים ב320K VBR, ומאוד מרוצה מהאיכות. גם במערכת ביתית טובה + זה נשמע פשוט נהדר. מודה, אומנם לא כמו בדיסק מקורי אבל ההבדל מאוד קטן ושווה את הנוחות והמחיר ההוגן לעומת דיסק רגיל.

פורסם
אבל אני יכול לומר לך שכשאני שומע לוסללס טוב במחשב דרך האוזניה (וכרטיס קול די מעפן ) ושומע את אותו דבר דרך הווקמן של סוני אריקסון (כשהורדתי אותו מWAV ל320 ) אני לפחות כן שומע הבדלים

אתה מדבר פה על שמיעה במערכות שונות ולא על זה הדיון.

הנקודה היא שבקידוד איכותי מרמה מסוימת קשה מאוד לשמוע הבדלים במבחן עיוור. זה לא אומר שאין , זה אומר שהם קטנים וזניחים.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

יש לי שאלה:

יש לי הרבה דיסקים מקוריים(הרוב אצלי)אבל מרגיז אותי כל פעם להוציא אותם מהבית לרכב וחזרה.

גם בבית המערכת שלי מאוד יקרה ואיכותית ואני שומע בה רק מוזיקה מקורית.

השאלה שלי היא איך אני צורב את הדיסקים המקוריים בלי לאבד מהאיכות שלהם.

אני לא מעוניין ב MP3 ואין לי צורך להעמיס הרבה שירים על דיסק אחד.

כל מה שאני רוצה זה להעתיק את המקור ושישאר באותו איכות!

פורסם
אתה מדבר פה על שמיעה במערכות שונות ולא על זה הדיון. היא הנותנת , אם מכשיר ווקמן כ"כ מעולה כמו הסוני אריקסון מושווה לכרטיס קול של מחשב ועדיין שומעים הבדל , כשזה יהיה מערכת איכותית שיכולה להבדיל יהיה הבדל ענק

הנקודה היא שבקידוד איכותי מרמה מסוימת קשה מאוד לשמוע הבדלים במבחן עיוור. זה לא אומר שאין , זה אומר שהם קטנים וזניחים.

אל תשכח שעם כול הכבוד יש המון הייפ בתעשיה ואנשים די מושפעים ממנו , אני חבר בפורום של תפוז ואני די בודק את התרדים. אני מכיר את הציוד ומכיר את האנשים (בשמות העט שלהם ) אבל את חלק מהציוד שהם קוטלים שמעתי , ואת הציוד שהם מחבבים לא יכולתי לשמוע כי הוא פשוט עמום יחסית לציוד שהם קטלו. אנני בא כאן לספר את זה סתם . אלא לומר שלעיתים הציוד שמשתמשים בו לבדיקה עיוורת הוא פשוט לא מפורט, ולא נותן את כול הטונאליות שניתן להשיג ממוסיקה כלית . אני שומע מוסיקה בצורה כזו שלא מפריע לי בכלל שאין לי סאב , אבל כן חשוב לי שאת כול התדרים ההרומוניים שבין 80-8000 ישמעו בצורה מצויינת , ואת ההרמוניות המשניות שלהם דהיינו 40 ו16K ישמעו טוב מאוד , ושיהיה מה שנקרא AIR בסאונד . כול ההקדמה הזו באה לומר שבמערכת שנבנית על הפרמטרים האלו ומשתמשת ברמקולים ברמה גבוהה , אני מעריך שתוכל לעשות בדיקה עיוורת ולהצליח לראות את ההבדלים (בכוונה לראות ולא לשמוע והמבין יבין )

כמובן היות ואנני יכול לגבות את המילים שלי בהוכחות מעשיות זה ישאר תאורטי לחלוטין . אך עדיין זו דעתי ואמונתי בנדון . ויש לה הוכחות אמפיריות משנים של בדיקת מערכות היי אנד . ומאידך אנני יכול לשלול את העובדה שיתכן שהאמונה שלי מגשימה את עצמה ולכן ההוכחות שלי לא נכונות .

בברכה יהודה

פורסם

תראה , אני לרגע לא אומר שאין הבדלים בכלל. ואני לחלוטין מסכים איתך שלרמת הציוד יש השפעה מכרעת על היכולת להבדיל ולשמוע דקויות (מה שלפעמים זה דבר שלילי). כאן בפורום בזמנו אייל ערך מבחן שבו הוא לקח קטע וקודד אותו ב 4 רמות שונות , המבחן בעצם היה להבדיל בין הקובץ המקודד לבין קובץ מקורי . בגדול אפשר היה להגיד שהרוב לא הצליח להבדיל בין הקטעים מקידוד ברמה של 192 ומעלה.

כמובן שלרמת הציוד ורמת המאזין יש השפעה מכרעת. אבל בגדול מה שרציתי להגיד זה שאפשר בהחלט לקדד נגיד באיזור 256 ולהנות מאיכות טובה מאוד תוך ניצול חיסכון בדיסקים. זה לפחות מה שאני עושה למרות שאני מודה שיש לי כמה וכמה דיסקים "מיוחסים" שאותם אני שומע רק מהמקור . להגיד בכנות - אם יעשו לי מבחן עיוור עליהם אני לא בטוח בכלל שאני אבדיל , אבל גם העניין הפסיכולוגי הוא חלק מהעניין ..

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...