Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יוכל להסביר לי מה ההבדל אם אני צורב דיסק בפורמט MP3 או בצריבת אודיו רגילה (בין 15-20 שירים).

אשמח לקבל ייתרונות וחסרנות של שני הצדדים.

גם אני התחתנתי עם הקליאו ספורט שלי!

פורסם

עניין הפורמטים השונים , קרי : MP3 , WMV לוסלס ושאר ירקות עבר כאן דיונים ארוכים לכאן ולכאן .

אני ממליץ לך לחפש קצת בפורום שלנו , יהיו לך ה-מ-ו-ן תשובות ועניינים , מומלץ לפני שאתה פותח נושא (ת'רד)

גם למען הסדר וגם למען שלא יסגרו לך את הנושא .

תהנה איש ,

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

ההבדל היחידי הוא שב-MP3 אפשר להכניס כמה שיותר שירים.

באודיו רגיל זה עפ"י כמות הזמן של הדיסק, כלומר דיסק 80 דק' ניתן לצרוב עד 80 דק' אפילו שזה 10 שירים.

ב-MP3 לפי כמות המגה של הדיסק.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

באודיו רגיל זה עפ"י כמות הזמן של הדיסק, כלומר דיסק 80 דק' ניתן לצרוב עד 80 דק' אפילו שזה 10 שירים.

ואני אומר לך שאין על דיסק מקורי - יהייה אשר יהייה אלא אם כן מדובר בלוסלס .

אז בוא לא נפתח את זה שוב בבקשה .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני חושב שפורמט MP-3 שומעים פחות טוב מצריבת אודיו רגילה

שמעתי ש- MP3 זה סוג של פורמט דחוס ולכן אפשר לשים הרבה שירים בדיסק אחד.

אבל בעקרון עדיף לצרוב בצריבת אודיו רגילה לפי דעתי יותר איכותי,

פורסם
עניין הפורמטים השונים , קרי : MP3 , WMV לוסלס ושאר ירקות עבר כאן דיונים ארוכים לכאן ולכאן .

אני ממליץ לך לחפש קצת בפורום שלנו , יהיו לך ה-מ-ו-ן תשובות ועניינים , מומלץ לפני שאתה פותח נושא (ת'רד)

גם למען הסדר וגם למען שלא יסגרו לך את הנושא .

תהנה איש ,

תומר

צודק...

להבא אני אבדוק בחיפוש קודם, זה ברח מזכרוני :)

רק שאלה אחרונה, אז בכללי למען האיכות עדיף לצרוב בצריבה רגילה?

ולגבי הדיסקים המקוריים, שאני שומע דיסק ששוה להשקיע בו את המחירים המופקעים שדורשים היום על דיסק אני משלם את זה.

אחרי הכל כמו שאתה אומר אין על מקורי ובטח שאין על לשמוע דיסק טוב באיכות של מקורי.

פורסם

אם המקור שלך הוא MP3 לא יהיה הבדל באיכות בין צריבה "רגילה" לצריבה בפורמט MP3.

אם המקור של הוא דיסק מקורי, המרה ל MP3 תפגע באיכות הקובץ ולכן עדיף לצרוב אותו רגיל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ואני אומר לך שאין על דיסק מקורי - יהייה אשר יהייה אלא אם כן מדובר בלוסלס .

אז בוא לא נפתח את זה שוב בבקשה .

תומר

מה אתה מתנפל עליי? אני הגבתי ורק אחרי זה ראיתי את התגובה שלך.

ואני יודע שאין על דיסק מקורי, נשמע הכי טוב, הכי נקי.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
אם המקור שלך הוא MP3 לא יהיה הבדל באיכות בין צריבה "רגילה" לצריבה בפורמט MP3.

אם המקור של הוא דיסק מקורי, המרה ל MP3 תפגע באיכות הקובץ ולכן עדיף לצרוב אותו רגיל.

איתמר.

הבנתי.

סבבה תודה.

פורסם

אמיל , שזה לא יראה שאני בא להתנפל עליך , פשוט הטעות שלך היא טעות די נפוצה בקרב שומעי המוזיקה החובבניים

MP3 היא דחיסה מאוד אגרסיבית של האודיו , שבה מאבדים כמות מאוד נכבדת של מידע [צלילים] החל מהטרבל , באס וממשיך באיכות הצלילים הנשמעים.

בעבר נעשו בפורום מבחני שמיעה עיוורים בין דיסקים מקוריים לקובצי MP3 בדחיסויות שונות

והתוצאות היו די חד משמעיות שיש הבדל , ולעיתים הבדל גדול.

אוזן מיומנת תוכל להבדיל בין MP3 לדיסק אודיו רגיל

שכן אפילו בין שירים שאתה מוריד באינטרנט , לשיר שתמיר בבית לMP3 יהיה הבדל, כי בהורדה אתה לא יכול לקבוע את פונקציות ההקלטה , ואת טווח התדרים שיכנסו ל MP3. בבית [העתקה עצמית] אתה תוכל.

יש ימים שאני לא מבין איך אנשים מסוגלים לשמוע MP3 ברכב, במיוחד במערכות של 5 או אפילו 10 אלף שקל.

בנאדם השקיע 6000 שקל על הרכב המערכת , כיוונים, התקנה וכו' , לא ישים עוד 300 שקל על כמה דיסקים טובים?

אהמ.. infected mushroom - converting vegeterians [the other side] אהמ ... :)

בתור אחד שמכיר כל צליל אפשרי שלהם , ההבדלים בין אודיו ל MP3 הם עצומים!

בנוגע להמרת MP3 ל WAV וצריבתו כדיסק אודיו , אין טעם, שכן המידע שאבד ב MP3 לא ישוחזר בהמרה ל WAV.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני אישית לא קונה דיסקים מקוריים משתי סיבות עקריות:

1. לרוב מה שאני שומע פשוט אין איפה לקנות בארץ ולהזמין מחו"ל שזה כל כך נגיד זה פשוט מבאס.

2. לא מכיר דיסקים שאני באמת אוהב את כל השירים בדיסק, ולקנות דיסק ב80 שקל כדי לשמוע שיר אחד - מיותר.

אבל ברמת העקרון, זה די הגיוני שיחתכו תדרים של מעל Xdb ומתחת לYdb כדי להקטין את הקובץ.

וזה גם די הגיוני שזה מורגש, כי אחרת לא היינו קונים אלמנטים שמתאימים כל אחד לתדרים שונים.

פורסם
אמיל , שזה לא יראה שאני בא להתנפל עליך , פשוט הטעות שלך היא טעות די נפוצה בקרב שומעי המוזיקה החובבניים

MP3 היא דחיסה מאוד אגרסיבית של האודיו , שבה מאבדים כמות מאוד נכבדת של מידע [צלילים] החל מהטרבל , באס וממשיך באיכות הצלילים הנשמעים.

בעבר נעשו בפורום מבחני שמיעה עיוורים בין דיסקים מקוריים לקובצי MP3 בדחיסויות שונות

והתוצאות היו די חד משמעיות שיש הבדל , ולעיתים הבדל גדול.

.

אז מה שאתה אומר פה, מה שאני אוריד מהאינטרנט אפילו אם פורמט MP3 לצרוב באודיו רגיל? ולא לדחוס?

כאילו שיצא בערך 10-15 שירים בדיסק?

ואתה צודק, שאין מה להשוות בין מה שאני מוריד למקורי.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אם תקרא את המשפט האחרון שכתבתי בהודעתי הנ"ל

תוכל לראות ש.. " בנוגע להמרת MP3 ל WAV וצריבתו כדיסק אודיו , אין טעם, שכן המידע שאבד ב MP3 לא ישוחזר בהמרה ל WAV."

כלומר, אם יש לך קובץ MP3 , לא משנה מה תעשה לו , הוא איבד את המידע של הסאונד הרצוי.

עדיף להשאיר אותו בתור MP3 וללכת לקנות דיסק מקורי :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אם אתה לא אנין טעם בנושא איכות השמיעה, ישנה עדיפות ל MP3.

הוא יותר עמיד לרעידות. (משתמש ב BUFFER בצורה מושכלת יותר מאשר בפורמטים אחרים).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

יש תוכנות לעריכה\שיפור\שחזור לקובץ MP3?

כלומר - יש דרך "לאחות" את הקובץ או לשפר את הקיים?

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...