Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שרשמתי כבר הודעה פה על מה שאני עומד לעשות ואני יודע שדיברו על זה המון פה אבל בכל זאת אני חייב להגיד את זה כי אני לא סגור ב100 אחוז שאני רוצה לעשות את זה אז אולי תעזרו לי להחליט. לגבי החזרת הקפיצים המקוריים של האוטו או להישאר עם ההנמכה 35 ממ.

הדבר היחיד שמטריד אותי הוא הביצועים אני מפחד שהאוטו ישנה את ההתנהגות שלו קיצונית.

אני ממש לא זוכר איך האוטו היה לפני,כי ישר שקניתי אותו קניתי גם קוני וקפיצים ואני ממש לא זוכר איך הוא היה לפני ההנמכה, בגלל זה אני ממש לא סגור על עצמי. אני רוצה וזה מאד חשוב לי שתגידו את הדעה שלכם ברצינות. שאני לא יתאכזב מהקפיצים הסטנדרטים. כי עם השינוי יהיה באמת מורגש אני יחזיר את ההנמכה וזה הרבה כסף 600 שקל להחזרת הקפיצים או ההנמכה.

עזרתכם חשובה ומשמעותית על הSETUP החדש לאוטו שלי.

תודה רבה לעונים.

פורסם

למה לעזאזל אתה רוצה לחזור לקפיצים הרגילים?? :?

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

עופר, לא שכחתי לך את הטובה שעשית לי :lol:

אתה מוזמן ליצור איתי קשר, ולהרגיש ראלי סטנדרטית, לא מונמכת, עם קפיצים סטנדרטיים...

זה המירב שאני יכול לעשות, אני מקווה שזה יעזור.

סהר.

פורסם

ככה כי נשבר לי הגב והאוטו לא אוחז בכבישים משובשים בארץ המחורבנת הזאת

הכיף אבל בהנמכה זה התקשורת והעברות משקל הזריזות. שאני מפחד שזה יעלם לי. :cry:

פורסם

שמע אם אתה לא רוצה לוותר על היתרונות של ההנמכה אבל כבר נשבר לך מההנמכה של הקפיצים שלך עכשיו לך על משהו באמצע הנמכה של 20-25 מ"מ... פשרה.

הנה אתר טוב של "ורטהיים" יש להם מלא קפיצים ומלא סוגים ל106 ראלי...

וגם בולמים של "קוני" ועוד...

http://www.wertheim.co.il/

אם חבל לך על הכסף תנסה למכור את הישנים שלך

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

זה לא יעלם.

תקשורת טובה והעברות משקל מהירות עומדים בבסיס מאפייני שילדת ה-106.

גם עם בולמים גמורים, ה-106 שלי הגיבה כמו שצריך.

רביעיית בולמים טריים על הקפיצים המקוריים עשתה רק טוב. :twisted:

ועדיין היא לא אוהבת כבישים משובשים ומצולקים... :?

MCS 2008

פורסם
אני יודע שרשמתי כבר הודעה פה על מה שאני עומד לעשות ואני יודע שדיברו על זה המון פה אבל בכל זאת אני חייב להגיד את זה כי אני לא סגור ב100 אחוז שאני רוצה לעשות את זה אז אולי תעזרו לי להחליט. לגבי החזרת הקפיצים המקוריים של האוטו או להישאר עם ההנמכה 35 ממ.

הדבר היחיד שמטריד אותי הוא הביצועים אני מפחד שהאוטו ישנה את ההתנהגות שלו קיצונית.

אני ממש לא זוכר איך האוטו היה לפני,כי ישר שקניתי אותו קניתי גם קוני וקפיצים ואני ממש לא זוכר איך הוא היה לפני ההנמכה, בגלל זה אני ממש לא סגור על עצמי. אני רוצה וזה מאד חשוב לי שתגידו את הדעה שלכם ברצינות. שאני לא יתאכזב מהקפיצים הסטנדרטים. כי עם השינוי יהיה באמת מורגש אני יחזיר את ההנמכה וזה הרבה כסף 600 שקל להחזרת הקפיצים או ההנמכה.

עזרתכם חשובה ומשמעותית על הSETUP החדש לאוטו שלי.

תודה רבה לעונים.

לחזור למקורי.

אגב, אתה דוגמא חיה לכל הליצנים בפורום שקונים רכב ורצים "לשפר" אותו אחרי יומיים ורבע מבלי "לדעת" את הרכב קודם לכן.

לרוב העניין מאוד עוזר בשיחה עם החבר'ה, ככה בודקים למי יש גדול יותר ("וואלה, הנמכתי את הרכב ב 35 ממ, אוחז כמו קטר על מסילת רכבת").

זו בדיוק הסיבה שאני בעצמי נמנע מהסבת הבולמים ברכב שלי לרביעיית בולמי גז (מקורי של KYB לרכב שלי), למרות זוויות הגילגול עם בולמי השמן והקפיצים הגבוהים.

זה פשוט, יש דבר כזה שנקרא פ-ש-ר-ה. במקרה שלך, ה SETUP המקורי הוא דבר אידאלי ! גם את היית שואל אותי אם כדאי לקנות בולמים "משופרים" בהפרש זניח מהמקוריים, תשובתי היתה זהה !

לא מדובר כאן על עניין כלכלי, מדובר כאן על מה שאתה רוצה וצריך ליום-יום :!:

מה אתה מעדיף, LOOK נמוך יותר וסיפורים לחבר'ה + שבירת העצמות בגב **או** מכונית נוחה יותר (מה שאת צריך ב 90% מזמן הנסיעה שלך ברכב), נעימה יותר, אפילו אוחזת קצת יותר טוב - על חשבון זוויות גלגול או ביצועי "מסלול" פעם בכמה חודשים.

את החשבון תעשה בעצמך.

חוץ מזה, באמת כל הכבוד על ההגינות שלך ושיתוף חברי הפורום בחסרונות העניין - מי יודע, אולי עוד מישהו יסיק מזה את המסקנות הנכונות ויחזור ל SETUP המקורי והטוב (למרביתנו)... (אגב, ברוב המקרים תשמע את החבר'ה רצים להגן על השקעתם, למרות שבקרוב הגב שלהם יישבר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אפילו אחד משני היתרונות שנתת להנמכה, זוויות גלגול פחותות, איננו משמעותי בעליל כשמדובר בראלי.

זה הרכב עם הכי פחות זוויות גלגול שאני מכיר.

גם ככה כבר במצב המקורי אני מקלל את מע"צ בכל הזדמנות שנקרית בדרכי (תרתי משמע) ויש די והותר כאלה בכבישי הארץ.

באמת שאני לא מבין איך אפשר לנסוע ברכב הזה עם הנמכה.

רק עוד דבר שחשוב לומר לעופר, למיטב הבנתי בהחלט ניתן להנמיך את הציר האחורי בראלי בפחות מ35 מ"מ. זה שלא עושים את זה בארץ אני מניח שזה או מחוסר ידע או מעצלנות.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
1

איציק, אפילו אחד משני היתרונות שנתת להנמכה, זוויות גלגול פחותות, איננו משמעותי בעליל כשמדובר בראלי.

2

זה הרכב עם הכי פחות זוויות גלגול שאני מכיר.

גם ככה כבר במצב המקורי אני מקלל את מע"צ בכל הזדמנות שנקרית בדרכי (תרתי משמע) ויש די והותר כאלה בכבישי הארץ.

3

באמת שאני לא מבין איך אפשר לנסוע ברכב הזה עם הנמכה.

4

רק עוד דבר שחשוב לומר לעופר, למיטב הבנתי בהחלט ניתן להנמיך את הציר האחורי בראלי בפחות מ35 מ"מ. זה שלא עושים את זה בארץ אני מניח שזה או מחוסר ידע או מעצלנות.

1

דווקא מאוד משמעותי.סע על אחת מוכנה כמו שצריך ותבין כמה המקורית רופסת. עאלק "כשמדובר בראלי"....... :lol:

2

הכי פחות זויות גילגול שאתה מכיר? אז אתה צריך עוד להכיר..... סע על אחת מונמכת (או לפחות עם קוני) ותבין שהאוטו קרוסלה.

3

כי אף פעם לא עשית את זה.הידע שלך מסתכם בציטוט מאתרים ולא ידע מעשי.

4

זה לא למיטב ידיעתך.זה למיטב הידיעה של ג'ון דובסון מהאתר של GMC.גם הם מתחילים ב35 מ"מ אחרי החלפה של הזרועות העוקבות. ד"א - הם דווקא ממליצים בחום על הנמכה ושמחים למנות את כל חסרונות מע' המיתלים הסטנדרטית .כל הנושא של הנמכה על פי GMC מהווה כר פורה לויכוח של כמה שנים טובות-יש כאלה שדוגלים בשיטה שלהם ויש כאלה שלא-אבל לטעון שזה מחוסר ידע או ידיעה זה מאוד לא מדוייק.אם אתה בוחר לצטט חומר מחו"ל,תכסה את כל ההיבטים.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

1) רופסת עאלק... כנראה שבשביל הסטייג'ים שאתה עושה עם ערן באשתאול צריך מכונית סופר מונמכת שתשבור לך את כל העצמות והשיניים. גם במחיר של איבוד אחיזה.

2) אתה צודק. לא נסעתי על ראלי מונמכת. נהגתי על אחת כזאת... אה כן, היו לה גם קוני... וואו... ביג דיל... רטטתי כל הנסיעה. הזוויות גלגול פשוט נעלמו כליל! הבחילה שאני בד"כ מקבל כבר ב20 קמ"ש לא הגיעה! הללוייה! :silly:

תעשה לי טובה, אפילו GMC מציינים באתר שלהם אלף ואחד פעמים ש"אם אתה רוצה שהאוטו שלך יראה רע אז אתה חייב הנמכה ועדיף של 50 מ"מ." למה לא, בוא ננמיך כבר 100 וזהו. גם האוטו כבר לא "יהיה קרוסלה" (LOL) וגם נוכל להשכיר אותו לעיריית ירושליים בימים מושלגים. :idea:

3) אני לא טורח להגיב כי אחרי הנ"ל אולי הבנת שאתה טועה. אם לא לא נורא. יום אחד גם אני אשפר את הראלי שלי באלפים רבים של שקלים כדי שאני אוכל להגיד לאנשים אחרים שלהם אין ידע מעשי ולי יש 140 כ"ס. :hihi:

4) באמת חיפשתי עכשיו אימות של העניין הזה בשביל שאני אוכל להביא קישור בשביל עופר. לא מצאתי, גם לא באתר של GMC. אם אתה יודע על העניין אדרבא, שתף את עופר, אני בטוח שהוא ישמח.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

ישי-המטרה בפירוש אינה להוריד את רמת הדיונים כאן למישור אישי.

אני לא רואה כל עיניין לחברי הפורום במיני עקיצות אישיות-כמו אם אני נוסע לעמק האלה או כמה השקעתי באוטו-

מדובר כאן על דיון בעינייני מיתלים.

את ההתנצחויות האישיות (ר' מקרה מחשבי מנוע) אפשר למתוח על עוד 5 דפים ואני בספק אם שאר חברי הפורום ירויחו מזה משהו כי הרי כל אחד נחוש להגיד את המילה האחרונה ולהיות צודק.

נסכם ונאמר שאיש כטוב בעיניו יעשה. מי שרוצה להנמיך את המכונית,להקשיח וכו וכו מוזמן לעשות זאת.אני אשמח לייעץ לכל אחד ואחד מבינכם.בשביל זה יש ה"פ.

כמובן שמי שרוצה להשאיר את מכוניתו סטנדרטית-מוזמן לעשות זאת ולהנות מהפונקציונאליות היומיומית שסידור כזה מציע.

ושלום על ישראל.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אני בעד להשאר עם ההנמכה.

השינוי בנוחות של הרכב קריטי אמנם, אבל הוא עדיין "יתרסק" על כבישי ארצנו הנעימים...

לדעתי במקרה של ההנמכה, יש יותר יתרונות מאשר חסרונות.

כמו שערןS אומר :

"נוחות זה לנקבות!!!!!!"

עזוב אותך מההתלבטויות ותשקיע את הכסף על העבודה בסופ"ש בסיני. :D

:-)

פורסם

אז אם כבר דיון ענייני - שמעתי כבר ממספיק אנשים שאני מעריך את דעתם שברובם הגדול של המקרים אין שום צורך ממשי בהנמכה ושום יתרון בכבישי הארץ לכך.

אני לא מדבר כרגע על החלפת בולמים, אלא על הנמכה לצורך הפחתת זוויות גלגול, הנמכת מרכז הכובד ושיפור בהעברות משקל. החסרונות להנמכה ברורים - אחיזה פחותה ונוחות בעייתית. מהרבה "מומחים" הכוללים נהגים מקצועיים, מדריכי נהיגה וכתבי רכב כבר הבנתי שהם נגד הנמכה לא רק בגלל הפגיעה ב-SETUP המקורי שלרוב במכונית ספורטיבית הוא מותאם בצורה מקצועית יותר, אלא גם בגלל הרעה משמעותית באחיזה ובמיוחד על אספלט שאינו מושלם.

אני אישית מסכים עם דיוויד בנוגע לצרפתיות הקטנות שלא דרושה להן הנמכה אלא אולי רק הקשחה של הבולמים, לצורך כיוון הפשרה יותר ליכולות משופרות בפניות ופחות לנוחות (שממילא אין בהן הרבה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שיהקתי כמו מטורף, עכשיו אני יודע גם למה...

טוב..נוחות זה באמת לכוסיות :!:

עכשיו ברצינות, עם צרפתיות חמות/קרות יש לי נסיון מועט ולכן אני לא אגיב בעניין.

אצלי בפולו 16V זצוק"ל נסעתי גם עם קפיצי הנמכה 40 מ"מ על בולמים מקוריים וגם על בולמי בילשטיין גז עם קפיצי ההנמכה הנ"ל. אז נכון הפולו מייצרת יותר זוית גלגול ואצלי זה היה יותר אקוטי, אבל אני מדבר מנסיון עם רכב בשימוש יומיומי כמעט 4 שנים ש3 מהן מונמכות / מוקשחות.

הקפיצים בלבד שפרו את התנהגות הרכב בסיבובים, היתה התרסקות מעצבנת על בורות.

שנוספו הבולמים ההתרסקות מותנה אבל לא נעלמה לגמרי, היכולת בסיבובים והבטיון ברכב השתפרו פלאים.

למען הגינות יצויין כי נסעתי על קאמבר שלילי 1.5- שמאוד עזר לSETUP.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

• תוכן חדש...