Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדרך כלל אני לא נוהג לבקר עבודות של מתקינים אחרים בדיוק בגלל התגובות הנ"ל (ויש מי שיחשוב שיש לי אינטרס), אבל במקרה הזה יחיאל צודק. לעין רגילה זה ניראה טוב אבל לעין מיקצועית ממש לא. השאלה היא האם פותח השירשור רוצה לשמוע חוות דעת מיקצועית או רק חובבנית?

תראה, אם כבר כבר בחרת להשתמש דווקא בניגוד של שתי המילים "חוות דעת מקצוענית" ו "חוות דעת חובבנית" - אז בוא נפתח את זה.

אפשר לכתוב דפים על גבי דפים למה הצורה שבה אתה מתאר את הלך הרוח של העיניינים בת'רד הזה (או כול ת'רד אחר שהוא קשור לעבודות של מתקינים אחרים) לגמרי רחוקה מהדרך שבה אתה מקטלג "עבודה מקצוענית" או "עבודה חובבנית".

פשוט בגלל הסיבה שאין שחור או לבן בתחום הזה - כל התחום הזה הוא תחום אפור אחד גדול.

מה גורם לך לחשוב שדווקא אלו שכן טובלים את הרכב שלהם בזפת הם אלו המקצוענים? המקצוענות בעיניך (או בעיני עוד כמה אחרים) נמדדת במשקל הזפת שיש לי על הרכב?

או שלא נלך כ"כ רחוק, ונגיד שהמתקין "החובבן" שלי כן היה דואג לחתיכת דיינאמט על אותה קורה חשופה - אז פה הייתי הופך מחובבן למקוצען?

ובכלל - מה גורם לכול אחד לחשוב שהוא מקצוען בתחום? זה שיש למישהו את ערימות הכסף בשביל לשפוך על הרכיבים והמותגים הכי הכי נחשבים? או שיש לו את כל הזמן הפנוי בעולם בשביל לפרק רכב עד היסוד בשביל לדחוף עוד איזה ריבוע של חומר איטום?

בנאדם שיש לו איזה 300 אלף ש"ח בעו"ש ויוצא מסוכנות סובארו עם STI חדשה - זה מעיד עליו שהוא נהג מקצועי?

איפה יש מדריך שיסביר לכול חובבן שמסתובב כאן, ויש לו כיסים מאוד עמוקים, איך להפוך מחובבן למקצוען? הרי בנאדם השתדרג ושם איטום בדלתות - אז מה אתה חובבן? שים איטום גם בבגאז'.

שם איטום בבגאז' - אז מה? אתה חובבן? שים איטום גם ברצפה.

אטם גם את הרצפה ואפילו יצא לארג', אטם גם את הגג- אז מה? שוב אתה חובבן?? למה אין לך בניות בזווית אליך?

שם את הסט הקידמי בזווית מושלמת שמופנית אליו - אבל מה? כל החיים אתה רוצה להיות חובבן? מה זה הסט העייף הזה??

שם סט של עוד כמה אלפי שקלים - אבל הוא עדיין חובבן כי הוא צריך להמשיך ולשדרג ולשדרג ולשדרג, ושההתקנה תיהיה עם מיקרוסקופ וכפפות, ועם פיקוח של וועדה בינלאומית שתחליט פה אחד - זו התקנה של מקצוען!! הוא מקצוען!! לא היה ולא יהיה עוד אחד כמוהו!! אפשר לסגור עכשיו את כל הפורומים, ולפטר את כל המנדסים והמפתחים בתחום - תנו לבנאדם המקצוען הזה ללמד אתכם מקצועיות באודיו לרכב מהי.נקודה.

לך יש את הכינוי של "מתקין על" מעל הסמלון, וזה לא שאני לא מעריך או חס וחלילה מזלזל בידע, בנסיון ובעבודות היפות שאתה עושה - יש פה לא מעט דברים מאוד יפים ומאוד מושקעים שיצאו מהידיים שלך - אבל יכול בקלות להיכנס לכאן איזה מתקין או בעל נסיון בתחום מרוסיה לדוגמא, או מארה"ב או מכול מדינה קצת יותר מפותחת מאיתנו, וחיש קל להכניס אותך לכיס הקטן ולכנות אותך "חובבן"..., כי אין פה משוואות מתמטיות, אין פה שחור או לבן - אין פה מקצוען וחובבן.

זו צריכה להיות הגדרה פנימית של כל אחד לעצמו - עד כמה הוא מוכן ללכת רחוק עם התחביב שלו ועם הדבר שהוא אוהב.

אז יש אחד שבגלל האהבה הזו הוא הולך לפתוח עסק ועל הדרך גם מביא פרנסה הבייתה, ויהיה אחר שישקיע כול שקל שנכנס לו לכיס על להביא את הדבר הבא בתחום, ויהיה אחד שבשבילו, כשהוא נכנס לרכב, שם דיסק, חלונות סגורים ומתחיל בנסיעה - בשבילו המערכת שלו היא הדבר הכי טוב שהוא שמע מעולם! בשבילו הוא מקצוען!

אם הדיון הזה התפתח בגלל הדברים של יחיאל, שאתה לא הצלחת להתאפק מהביקורות של על מתקינים שונים והיית חייב להצדיק אותו - וכול זה בגלל שהמתקינים שעבדו על הרכב שלי השאירו את הקורה הזו חשופה: אני מבטיח לך, ובעצם אני גם די בטוח בזה שאתה בעצמך יודע שלא יהיה אפילו שבריר זעיר ומיקרוסקופי של הבדל או שינוי אם אני יוסיף עוד חתיכת דיינאמט על הקורה הזו, לעומת המצב עכשיו.

והדברים שלי מכוונים גם למה שהגבת כשציטטת אותי truejoker.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השאלה היא האם פותח השירשור רוצה לשמוע חוות דעת מיקצועית או רק חובבנית?

אני דווקא רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית. נו? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אביחי, אין לך מה להתעצבן, אני בטוח שלא הבנת אותו כראוי, וחבל

הקורה הזאת מחזיקה את כל הדלת בערך ועוברת מדופן אחת לשניה

לא לבודד אותה מרעידות יכול לגרום לרעשים

אין פה כוונה לזה שאם אתה לא אוטם את כל האוטו אתה לא מקצועי

המטרה בחומר היא להוריד רזוננס, רעידות, ובקורה כזאת יתכן והעניין חשוב (אני אישית לא "התעסקתי" ברכב כזה ואני לא יכול לדעת מה השפעתו אני יודע שאצלי יש חשיבות) בוא נגיד שקורה קטנה שמרחפת מעל הפח או נוגעת בו, ברעידות יכולה לעשות רעש מציק, וזה חבל אם הדלת נפתחה כבר.

וזו אני מאמין גם הייתה הכוונה בתגובה

פורסם
אביחי, אין לך מה להתעצבן, אני בטוח שלא הבנת אותו כראוי, וחבל

הקורה הזאת מחזיקה את כל הדלת בערך ועוברת מדופן אחת לשניה

לא לבודד אותה מרעידות יכול לגרום לרעשים

אין פה כוונה לזה שאם אתה לא אוטם את כל האוטו אתה לא מקצועי

המטרה בחומר היא להוריד רזוננס, רעידות, ובקורה כזאת יתכן והעניין חשוב (אני אישית לא "התעסקתי" ברכב כזה ואני לא יכול לדעת מה השפעתו אני יודע שאצלי יש חשיבות) בוא נגיד שקורה קטנה שמרחפת מעל הפח או נוגעת בו, ברעידות יכולה לעשות רעש מציק, וזה חבל אם הדלת נפתחה כבר.

וזו אני מאמין גם הייתה הכוונה בתגובה

זה אולי נראה ככה בכתיבה שלי, אבל אני ממש לא מתעצבן - ההפך, אם לא הייתי בנאדם שאוהב ומקבל בכיף ביקורות, מזמן הייתי מוחק את הפורום הזה מהמועדפים שלי ובטח שלא הייתי מפרסם שום דבר שמתרחש אצלי ברכב - זה לא המצב.

אבנר, אני אולי לא בעל נסיון עם שלל רכבים כמו שאר האנשים פה, אבל את הרכב שלי אני מכיר טוב מאוד, ושים לב לתמונה הזו ולצורה שבה הקורה הזו יושבת:

16908145312.jpg

1. הקורה הזו היא קורת בטיחות, ומן הסתם היא מולחמת לפח של הדלת

2. כמו שאפשר לראות בבירור - הקורה עצמה יושבת על מספר יציקות גומי או זפת מקוריים שבאו עם הרכב והם בעצם מונעים ממנו איזושהי תזוזה לא רצויה - כנ"ל איזשהו מגע או קירקוש עם הפח עצמו.

אחרי שכול הדלת עצמה עטופה בדיינאמט, אין שום סיכוי שהקורה הזו היא זו שתמנע מהשיפור הזה להיות מושלם כמו שהוא אמור להיות.

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

יש משהו במה שאתה אומר, ללא ספק

אבל תן משקל,ולא קטן לדברים שאומרים לך אנשים כמו יחיאל ויוסי

שני אנשים שאני בטוח בין הידיים עברו להם לא1 ולא 20 רכבים כאלו ואלפי אחרים

בכל זאת, הם ביצעו את העבודה הזאת כמה מאות פעמים

פורסם
יש משהו במה שאתה אומר, ללא ספק

אבל תן משקל,ולא קטן לדברים שאומרים לך אנשים כמו יחיאל ויוסי

שני אנשים שאני בטוח בין הידיים עברו להם לא1 ולא 20 רכבים כאלו ואלפי אחרים

בכל זאת, הם ביצעו את העבודה הזאת כמה מאות פעמים

שוב, אני חס וחלילה לא מזלזל בידע ובנסיון של אף אחד מהם ואף אחד בפורום הזה - ולרגע לא רמזתי או אמרתי או התכוונתי לכך שאני יודע יותר טוב מכול מי שנותן ביקורת, אין ספק שהכול נובע מהרצון להעביר ולשתף מהידע והנסיון העשיר של כל אחד ואחד כאן.

אבל מאוד הסתבכתי עם הקיטלוג הזה של "חוות דעת מקצוענית" ו "חוות דעת חובבנית"....

פורסם

מידן. ואביחי.

אני לא הולך להתנגח בכם.

אני מכיר את המקום מיום הפתיחה. ולצערי הרמה שם לא גבוהה. (יש לך תגובות נוספות. מאנשים חכמים ומנוסים ממני בתחום).

אבל אני מקווה שתהנה. ולא תצטרך לבצע תיקון של הטעות הזו בעתיד.

ולמידן.

אני ימשיך להתקין לעצמי. ולפרק לבד. ולעשות דברים לבד. ולמה? כי אני יכול. כי אני אוהב את זה. והכי חשוב - כי זה הכיף שלי. זה התרפיה שלי.

אגב.

אני לא יודע אם אתה יודע.

אבל אחוז המכוניות שנפרצות ונגנבות מהן המערכות בירושלים. והן הותקנו בקדנס הוא הכי גבוה.

ודבר אחרון.

ההבדל באיטום בן בנזין לדיזל.

הוא מכסה מנוע, כנפיים קדמיות והייתי פחות משקיע באיטום על הקיר אש.

אבל הייתי שם חתיכות בכל המקומות האלה בכל מקרה. נכון לא כאלה גדולות. אבל שם.

אז זה לא הבדל גדול.

מה הוא ההבדל הגדול. שהדיזל. פחות ירגיש את המשקל של המערכת ושל האיטום. כ150 קילו.

ושלדיזל צריכת דלק נמוכה. ותהיה נמוכה גם עכשיו מבנזין. (אז בחוץ יש לי טרקטור) בפנים שקט.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אגב.

אני לא יודע אם אתה יודע.

אבל אחוז המכוניות שנפרצות ונגנבות מהן המערכות בירושלים. והן הותקנו בקדנס הוא הכי גבוה.

.

אני רק רוצה להגיב לתגובה הזו שלך - שזו האמרה בין הטפשות שנשמעו כאן לאחרונה.

גם אם היית סטטיסטיקאי, עדיין לא הייתי מאמין לאמרה הזו, תרשה לי לגחך.

פורסם

להוסיף חתיכה על המקומות האלו אף פעם לא יזיק, אבל בגדול אין טעם.

אני אתאר את זה בצורה פשוטה. הדרך הכי פשוט לבדוק תדרים טבעיים זה פשוט להביא מכה לחלק. יש הבדל עצום גם בתדרים וגם בעוצמה בין משאתה שומע כשאתה מביא מכה לחתיכת פח או לחתיכת קורה כלשהיא ברכב. עכשיו התגובה במקרה של מוזיקה תיהיה שונה, אבל מאופינת ע"פ התגובה להלם (המכה).

ד"א כל אותן קורות החיזוק תורמות גם הן להורדת רזוננסים למינהם.

פורסם
אני רק רוצה להגיב לתגובה הזו שלך - שזו האמרה בין הטפשות שנשמעו כאן לאחרונה.

גם אם היית סטטיסטיקאי, עדיין לא הייתי מאמין לאמרה הזו, תרשה לי לגחך.

סלח לי גל.

אבל לפי מה שאני זוכר אתה לא גר בירושלים. ואתה לא מכיר מספיק אנשים שגנבו להם מערכות בירושלים.

מה לעשות. אני כן גר בירושלים. אני מכיר מספיק רכבים שנפרצו במיוחד בגלל המערכת, והן הותקנו בקדנס. כולל של 2 חברים טובים. שבוע אחרי התקנה.

עם יש לך דרך להוכיח שאני טועה, בבקשה תראה אותה. אבל עם לא, על תתחיל להגיב לדברים שאתה לא יכול להוכיח.

אז אחרי שתבדוק. תחזור אליי. ונדבר. עד אז שפר סגנונך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם
סלח לי גל.

אבל לפי מה שאני זוכר אתה לא גר בירושלים. ואתה לא מכיר מספיק אנשים שגנבו להם מערכות בירושלים.

מה לעשות. אני כן גר בירושלים. אני מכיר מספיק רכבים שנפרצו במיוחד בגלל המערכת, והן הותקנו בקדנס. כולל של 2 חברים טובים. שבוע אחרי התקנה.

עם יש לך דרך להוכיח שאני טועה, בבקשה תראה אותה. אבל עם לא, על תתחיל להגיב לדברים שאתה לא יכול להוכיח.

אז אחרי שתבדוק. תחזור אליי. ונדבר. עד אז שפר סגנונך.

אין לי מה לבדוק, כמו שלך לא היה מה לבדוק.

עזוב סגנון - זה שולי, אני לא בא להעליב, אני בא להדגיש הערה מיותרת.

לא משנה מה היה, למי היה, מדובר בהערכה (ספקולציה) בלבד ואילו אתה החלטת להצהיר זאת.

בוא נראה:

"המקום לא מספיק מקצועי!"

"למה? מה הבעיה עם ההתקנה שלי?"

"אהההה, כי הם כנראה גונבים אחרי ההתקנה!"

וואלה, אולי כדאי להציע לאביחי על הדרך לוודא שהם לא הדביקו לו ב"חפיף" והשאירו על כל חתיכת חומר שנץ לשליפה מהירה?

פורסם

אני לא הולך להתנגח בכם.

אני מכיר את המקום מיום הפתיחה. ולצערי הרמה שם לא גבוהה. (יש לך תגובות נוספות. מאנשים חכמים ומנוסים ממני בתחום).

אבל אני מקווה שתהנה. ולא תצטרך לבצע תיקון של הטעות הזו בעתיד.

גם אני מכיר את המקום מיום הפתיחה שלהם, וזו הדעה שלך - ואין לי שום בעיה איתה, אבל אם כבר מדברים על זה הייתי מאוד מעוניין לדעת איזה מקום בירושלים (בתור ירושלמי) אתה כן תופס בתור מקום ברמה גבוהה?

אגב.

אני לא יודע אם אתה יודע.

אני חייב להסכים עם גל, ואני בתור ירושלמי אומר לך שזו אחת האימרות היותר מטומטמות ששמעתי, ולא רק זה - אלה שלי זה נראה ונשמע כמו הוצאת דיבה והדבקת סטיגמה מכוערת ונבזית על מקום שאולי לא תואם לרמה הגבוהה שלך, או שאולי בכלל היתה לך איזושהי התנסות לא נעימה איתם (אתה לא מפרט מה הנסיון שלך איתם).

אתה מדבר פה על אחוזים...אפשר לחשוב שבמשך חצי שנה ישבת עם ספר טלפונים ועשית סקר לכול תושבי העיר, והלכת והתדפקת על דלתות בעלי המערכות בירושלים והגעת למסקנה שהאחוז (!!) הגבוה ביותר הוא של בעלי המערכות שנגנבו בירושלים והותקנו שם - אני אפילו לא יודע באיזו צורה להתחיל לגחך.

זה מאוד מעניין מה שאמרת...צריך לבדוק באיזו עיר נגנבות הכי הרבה מרצדסים, BMW, אאודי חדשות - ומיד להחרים את הסוכנויות שלהם!! זה משתלט על כל המדינה!

פורסם

אני לא מתיחס לרמה גבוהה של עבודה.

אלה לידע שיש לאנשים שעומדים מאחורי העבודה המבוצעת.

ולגבי הנסיון שלי עם המקום.

זה לא מתאים לדפי הפורום.

פורסם

אני לא מתיחס לרמה גבוהה של עבודה.

אלה לידע שיש לאנשים שעומדים מאחורי העבודה המבוצעת.

אז מה? אתה עושה הפרדה בין עבודה ברמה גבוהה אבל לא מקצועית? או לא חכמה? לבין עבודה עתירת ידע?

אני לא מצליח להבין מה אתה אומר...

ולגבי הנסיון שלי עם המקום.

זה לא מתאים לדפי הפורום.

זכותך לא לפרסם - אבל בד בבד גם לא להכפיש. אם אתה מוצא לנכון להדגיש דווקא את העובדה שהם בינוניים ומטה ברמה שלהם (בעיניך), ולהמשיך בהשמצה על בסיס ריק מתוכן, ושאין לו שום קשר לרמה המקצועית של המקום (כי בזה אנחנו עוסקים), על הקשר הדמיוני הזה שבין אחוז גניבת המערכות בירושלים לבין אחוז המערכות שהותקנו אצל אותו מתקין - מן הראוי שלא תשמור לעצמך את עלילותיך עם המקום בטענה ש: "זה לא מתאים לדפי הפורום" - כי בטח שאר הדברים שאמרת על המקום הזה ממש בול במקום הנכון מבחינת דפי הפורום...:?

פורסם

אביחי !!!

אני ממש שמח לראות את התמונות של מאזדה שלך , נראה אחלה (בניגוד לכל הבולשיט שנאמר פה) ואני בטוח שנשמע טוב יותר ממקודם.

אם אתה מרוצה - אני מאוד מרוצה ואשמח לשבת ברכב ולהקשיב למערכת לאחר האיטום .

לגבי כל הויכוחים פה , זה מעניין את ה"לא משנה מה" שלי אם נראה לאנשים פה שצריך לשים איטום גם על המחוגים של המהירות שלא יהיו רעידות מהבאסים , צאו מהסרט שלכם , הבן-אדם בא בשיא הכייף ופרסם תמונות של סוג של שדרוג ברכב ואתם עפים עליו ומוציאים לו את הרוח מהמפרשים . :mm_mad:

אז יש כאן אנשים שמתכסים מדיינאמאט וסקנד סקין בלילה , אז מה ? :shock:

ויש פה "מתקינים" ו"מתקיני-על" ו"סופר דופרים" , ומצד שני יש כאן הרבה אנשים ששותקים ומבינים בסאונד פי אלף מרוב המגיבים והמתקינים והלא יודע מה שיש בפורום ובוחרים לקרוא ולהינות ולא תמיד להעיר על כל דבר .

אל תשכחו שרוב המדינה שלנו נוסעת עם רדיו דיסק וסט רמקולים של "best sound" ממחוז קייג'ין בסין שהם קנו ב120 שקל בנענע-שופס..

אני מברך את אביחי על שדרוג יפה ומועיל ברכב וחושב שכל הקטע על היכן זה נעשה וכאלה מיותר ,

בחייכם , זה התחיל כתגובות לגיטימיות והפך לויכוח שסטה מנושא הת'רד .

אז מזל טוב לאביחי , מת לשמוע איך זה - ותנו לבן-אדם להינות .

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...