Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

החיישן מידי פעם אומר לי שהדלת השמאלית האחורית פתוחה וזה מעצבן (נשמע ציפצוף ועל הצג ברכב כתוב LEFT BACK DOOR OPEN).

הדבר כנראה קורה בגלל איזה בעית חשמל ברכב.

מבחינתי שהאוטו לא יודיע לי כלל בנוגע לדלתות האחוריות, רק על התא מטען והדלתות הקידמיות.

יש אפשרות לעשות כזה דבר ? יש המלצות לבעל עסק בחיפה שעושה את זה (לא רוצה מוסך מורשה).

אם דני היה עדיין בעניינים ובעל יכולת לעשות את זה לא הייתי מהסס לרגע !

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לצערי אני מהמרכז ולכן לא יכול להמליץ לך על בעל עסק שיעזור לך. אבל אני ממליץ שלא תבטל את הדלתות האחוריות גם כי אין בזה טעם וגם כי התקלה שלך יחסית פשוטה או מגע רופף או מתג דלת עייף. לא אמור לעלות לך יותר מידי לתקן את זה.

כל חשמלאי אמין אמור לטפל לך בתקלה בקלות.

פורסם

אמנם ברכב אחר אבל כן, כולה למתג ("החיישן") של הדלת מתחבר חוט, ברגע שאתה פותח את הדלת המתג סוגר מעגל בין החוט לגוף הרכב וככה האור/אזעקה וכל השאר יודעים שהדלת פתוחה. לא סיפור גדול. אם יש לך קצת ידיים וחוש טכני אפילו תצליח להתגבר על התקלה לבד.

בהצלחה

פורסם

הדבר כנראה קורה בגלל איזה בעית חשמל ברכב.

תחליף את המנעול של הדלת המדוברת (אחורית שמאלית) ובא לציון גואל. סיפור לא יקר (כמה מאות שקלים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא יקר למי..? מה יש להם ליצרנים שמתחילים להכניס כל דבר קטן למכלול, עכשיו גם הצ'ופצ'יק הקטן שנקרא 'מתג דלת' הוא חלק אינטגראלי מתוך מנעול הדלת ובטח יחד עם מנוע הנעילה החשמלי, כל תקלה ויש להחליף מכלול. ממש רווחי ליצרן.

האם ניסת לפתוח כזה מנעול ולתקן אותו?

פורסם
לא יקר למי..? מה יש להם ליצרנים שמתחילים להכניס כל דבר קטן למכלול, עכשיו גם הצ'ופצ'יק הקטן שנקרא 'מתג דלת' הוא חלק אינטגראלי מתוך מנעול הדלת ובטח יחד עם מנוע הנעילה החשמלי, כל תקלה ויש להחליף מכלול. ממש רווחי ליצרן.

האם ניסת לפתוח כזה מנעול ולתקן אותו?

זה פשוט; במקביל לעליה ההיסטרית בכמות החלקים של המכוניות החדשות יש ליצרנים 2 מטרות עיקריות:

1. לעשות כסף.

2. לנסות לצמצם את כמות החלקים\מק"טים ע"י שילובם בחלקים קיימים.

כל חיסכון של חלק, אפילו בורג (!), הוא חיסכון של מק"ט\ים, לוגיסטיקה, מלאי, התנהלות מול ספקים וכיוצ"ב.

בשבילך זה אולי "רק חלק אחד" אבל בשביל היצרן כל חיסכון בחלק (ועוד חלק - ועוד חלק - ועוד חלק) הוא חיסכון בכסף (משמע: חיסכון גם בלוגיסטיקה וגם בעלות ייצור וקניה של החלק עצמו).

"לא יקר למי", שאלת ? אז לא יקר למי שמחזיק רכב חדיש. מה לעשות, קורה שגם אוטו מתקלקל לפעמים. תיקון של כמה מאות שקלים לא אמור למוטט אף אחד (ככה לפחות אני רואה את זה) שיכול להרשות לעצמו אוטו חדש יחסית (ומה לעשות שאנחנו הישראלים נוטים להתעלם מהעניין במודע, כי אוטו אצלנו זה מוצר שאף פעם לא אמור להתקלקל !).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה מטיף למאמין הכי גדול שלך (משנע את המשוכנע) אבל דווקא כמו שאני רואה זאת, עתודת המקטיים רק יורדת, יותר ויותר חלקים מתאימים למגוון דגמים, מערכות CAN מורידות את כמות החיישנים, תכנות מחשבים וכו'.

לגבי תיקון, אנחנו (נותני השירות) שוכחים לפעמים מה זה להיות לקוח. מה לעשות שתקלות תמיד באות מתי שאתה בדיוק באוברדראפט ענק, בדיוק שילמת לעירייה או לגני הילדים, עכשיו הלך הדוד חשמל בבית וכו'. תמיד זה לא מתאים לנו ובא בהפתעה. אז מנסים לחסוך ולבדוק אופציות נוספות, כמו פותח השרשור שרק רוצה שינתקו לו את זה וזהו (תיקון די פשוט לדעתי).

המוסך כמובן מרווחים ממכירת חלקי חילוף, וזה כמובן מקור הרווח הכי גדול גם של יצרן הרכב, ולכן ננסה למכור חלקים ולא לתקנם.

• תוכן חדש...