Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום חזרתי מאילת, 5 אנשים באוטו, ובעליה של ים המלח, אחרי נסיעה בהילוך נמוך, בסל"ד גבוה, המד חום מנוע התחיל לעלות, ולבסוף נעצר ב 3/4 נידמה לי. ככה כל הנסיעה הוא היה ב 1/2

אחרי סיום העליה הוא צנח חזרה.

האם זה טבעי התחממות כזאת בזמן מאמץ, יכול להגרם נזק?

 

הרכב פשוט חדש, אז אני לא כל כך מכיר אותו.

הונדה 98 אוטומט.

תודה

פורסם

אילת(חם ממש)+עליות(מאמץ)+5אנשים ברכב(כבד!)+סל"ד גבוה=חימום המנוע

תשתדל בימים חמים או שהרכב עמוס לא לעבוד בסלד גבוהה כי אתה גורם לו להתחמם ביגלל העומס והמישקל עליו והמאמץ זה גורם לחימום סע לאט בעליות ולא בסל"ד גבוהה וברגע שהמנוע מיתחמם מעל המותר ישרתעצור בצד הדרך עד שהחום ירד ותמשיך. לא להמשיך ליסוע שהמנוע חם.ובעליות כאשר הרכב עמוס בנוסעים וציוד מומלץ לכבות את המזגם ברכב עד לסיום העליה כדי להקל על המאמץ של המנוע.

פורסם

מה זה מעל המותר? רק כשקצת עולה החום מעל המקום הקבוע? בספר רכב כתוב שחום מנוע יכול לעלות, תלוי בעומס, ושלא לתת לא לעלות לקו האדום.

פורסם

הרכב חדש אצלו, לא חדש בכלל, טיפה מחשבה לא תזיק.

בכל אופן, כל עוד החום לא מגיע לקו האדום, ויש סיבה להתחממות, לא קרה שום דבר. העובדה שהמנוע חזר לטמפרטורה נורמלית עם סיום העליה מעידה על מערכת קירור תקינה.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

פורסם
תשתדל בימים חמים או שהרכב עמוס לא לעבוד בסלד גבוהה כי אתה גורם לו להתחמם ביגלל העומס והמישקל עליו והמאמץ זה גורם לחימום.

 

לא נכון !

בזמן מאמץ רצוי שהמנוע יסתובב בסל"ד גבוה (אבל בתחום המותר).

כך תקבל שימון טוב יותר ממשאבת השמן שמסתובבת מהר יותר וסירקולציה מהירה יותר ממשאבת המים.

התחממות המנוע היא סבירה מאוד (כל עוד המחט בתחום המותר) בהתחשב בתנאי הקיצון שבהם נסעת: עלייה קשה, 5 אנשים, מזגן, טמפ' סביבה גבוהה, תא מיטען מלא.

×
×
  • תוכן חדש...