Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קולט 97, נקנה לפני כשבוע, לאחר 110-120 ההגה מתחיל לרעוד.

כיוון פרונט, ואיזון נעשה ללא הצלחה.

רביעיית צמיגים חדשים של מישלין.

צירייה תקינה.

לאחר שיחה עם המוכר, ועם המוסכניק שטיפל ברכב, הובהר כי הג'אנטים נקנו עם הרכב, (יד 2), והוא מוסר שכבר אז מסרו לו שייתכן והגאנטים לא מקוריים וזה גורם לבעיות.

החתך, 13" 70\175

כמה שאלות...

כמה רביעיית ג'אנטים מאותו חתך אמורה לעלות.

כמה עולה בדיקה של הגאנטים הנוכחיים, והאם יש תיקון בכלל לדברים האלו.

והמלצות כמובן, על מקום טוב, במחיר טוב, שאולי גם עושה טרייד אין.

תודה,

פורסם

ניתן לזהות עקמומיות ג'אנט תוך כדי איזון גלגלים. ג'אנט עקום לרמה שתגרום לרעידות, יהיה ניתן לזיהוי בעין. יש גם מכשיר שאפשר לחבר לעמדת איזון, לבדיקה מדוייקת יותר.

לא חושב שאפשר לשייך את הרעידות להיותם של הג'אנטים "לא מקוריים". אם הצורה שלהם תקינה, לא צריכה להיות בעיה בקו ישר. לכן הייתי בודק עקמומיות, ובמידת הצורך מחליף עם ג'אנטים אחוריים לבדיקה.

פורסם

מהניסיון שלי יש פנצ'ריות שלא יודעות לאזן ג'אנטים "מגנזיום".

גם לי היו רעידות כבר מעל 90 קמ"ש. הפרונט מכוון וחדש כולו כולל ציריות חדשות. הג'אנטים עלו על מכונת איזון ונטען שהם מאוזנים. הרעידות המשיכו.

בשישי האחרון ביקרתי בפנצ'רית מושון על כביש 44 מיפו לחולון. כפי שצפיתי הג'אנטים לא היו מאוזנים על אף שנטען.

לאחר האיזון נעלמו הרעידות לחלוטין.

פורסם

הוחלפו האחוריים בקדמיים והבעיה עדיין נמשכה.

כמה עלה האיזון ? במידה והג'אנט אכן עקום, כמה עולה תיקון ?

פורסם
מהניסיון שלי יש פנצ'ריות שלא יודעות לאזן ג'אנטים "מגנזיום".

גם לי היו רעידות כבר מעל 90 קמ"ש. הפרונט מכוון וחדש כולו כולל ציריות חדשות. הג'אנטים עלו על מכונת איזון ונטען שהם מאוזנים. הרעידות המשיכו.

בשישי האחרון ביקרתי בפנצ'רית מושון על כביש 44 מיפו לחולון. כפי שצפיתי הג'אנטים לא היו מאוזנים על אף שנטען.

לאחר האיזון נעלמו הרעידות לחלוטין.

אשמח לקבל פרטים נוספים על המיקום מכיוון שאני סובל מאותה הבעיה (ג'נטים מגנזום) .

הרכב עבר כוון פרונט .

האם מדובר באיזון דינמי ? איזו פעולה בוצעה בפנצ'ריית מושון שלא בוצעה בפנ'צרייה קודמת ?

פורסם

מצטרף לעניין בנושא רעידות בהגה- תבדוק אם יש "מתאמים" לג'נטים

זה עוד סיבה שיכולה לגרום לרעידת הרכב.

"מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך"

פורסם
אשמח לקבל פרטים נוספים על המיקום מכיוון שאני סובל מאותה הבעיה (ג'נטים מגנזום) .

הרכב עבר כוון פרונט .

האם מדובר באיזון דינמי ? איזו פעולה בוצעה בפנצ'ריית מושון שלא בוצעה בפנ'צרייה קודמת ?

אני לא חושב שמדובר באיזון דינמי. מעולם לא עשיתי איזון דינמי, אבל למיטב ידיעתי האיזון מתבצע ללא הורדת הגלגל מהרכב.

במקרה שלי הרכב נבחן כאשר הגלגלים באוויר, ראו את חוסר האיזון, המכונה[נראית סטנדרטית] אכן הראתה שהגלגל לא מאוזן ופה בעצם טמון ההבדל בין הפנצ'ריות. הגלגל אוזן על ידי הוספת משקולות במקום הנכון. לאחר מכן יצאתי לסיבוב התרשמות וחזרתי לשלם 8)

פורסם

מישהו יכול לפרט על מתאמים ?

כמה רביעית ג'אנטים אמורה לעלות ?

יש מקומות באזור השרון ? כן מכיר את המסגר, משהו צפונה יותר...

פורסם

סליחה שאני מתפרץ אבל יש לי שאלה בוערת -

אם כבר איון וכיוון גלגלים, אז למה לפעמים במשאיות כבדות, אני רואה שהגלגלים(בד"כ האחוריים) עושים שמיניות?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

נחזור לשרשור המקורי,

עדכון:

היום בוצע איזון גלגלים בשני הגלגלים הקדמיים, לדברי הבחור, רק גלגל אחד אוזן מבין השניים, הוא איזן את שניהם.

ג'אנטים הוא אמר שתקינים.

הרכב לאחר האיזון, מרגיש יותר יציב על הכביש, לא מושך לשום כיוון, הבעיה היא שהרעידות עתה הם שונות, הם לא ימינה ושמאלה וההגה רופף, אלא למעלה למטה, יש נקישות חזקות מההגה מעל 110 קמ"ש, וקשה לשלוט על הרכב.

רעיונות ?

ציריה נבדקה ונמצאה תקינה, צמיגים תקינים.

רק כיוון פרונט עוד לא נעשה.

פורסם

אצלי גם הבעייה דומה, ברכב של אישתי (באלנו) יש רעידות המורגשות סביב ה 95-100 קמ"ש, אבל הם מורגשות יותר בדוושת הגז וכללית ברכב. החלפתי ל 4 צמיגים חדשים (של קלבר, הישנים בכל מקרה היו כבר דיי יבשים) והבעייה נמשכת. בפנצ'ריה אמרו לי לסוע עוד 100-200 ק"מ עד שהצמיג יתיישב טוב על הג'אנט :puzzled: ואז לראות אם הרעידות ימשכו. יכול להיות שהבעייה באחד הג'אנטים עצמו, אבל נראה עוד יום יומיים... נראה לי בגלל שהרעידות הן לא בהכרח בהגה שיש בעייה עם איזון האחוריים או בג'נט האחורי. נעדכן בהמשך.

פיאט 124 - רק החלודה יכלה על האוטו הזה...

פורסם

אצלי הצמיגים הם של מישלי, והגאנטים כך לדברי הפנצ'ריה בסדר גמור.

אבל עדיין יש נקישות מטורפות, אחרי 110, השאלה האם צריך לעשות כיוון פרונט, או שיש בעיה במסרק הגה ..

פורסם
אני לא חושב שמדובר באיזון דינמי. מעולם לא עשיתי איזון דינמי, אבל למיטב ידיעתי האיזון מתבצע ללא הורדת הגלגל מהרכב.

איזון שמתבצע כשהג'אנטים על הרכב הוא איזון דינאמי.

בכל אופן, 50 ש"ח לזוג גלגלים זה מחיר מעולה. תודה על הדיווח, גם הרכב שלי זקוק לטיפול כזה בהקדם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...