Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי אומר שמכוניות חדשות צבועות בשכבה שמגנה מפני קרינת השמש ולכן אין צורך לכסות את הרכב גם בימי שרב. האם טענתו נכונה? והאם זה אומר שאני פטור מלכסות את הרכב?

פורסם

אף רכב לא מוגן בפני השמש גם לא רכב חדש. ככל שהרכב יהיה תחת שמש יותר זמן בחיים שלו, כך אורך החיים שלו ילך ויקטן. אם הרכב כהה הדברים נכונים עד כמה וכמה. תקפיד לחנות את הרכב במקומות מוצלים.

פורסם
גם אם הצבע קצת יותר עמיד

הפלסטיקים הפנימיים לא חסינים

זה לא מדויק.

אם נקח יונדאי אקסנט שנת 95 - 98, הפלסטיקים שלהם לא היו עמידים לחום הישראלי והתפוצצו לאחר מספר שנים בודדות (דשבורד בעיקר). כשיונדאי הבינו את זה הם התאימו את הפלסטיק לתנאים בארץ, וכיום הפלסטיק הרבה יותר עמיד מפעם.

זה אותו הדבר לדוגמא ברכבים החדשים יחסית שמייבאים לערב הסעודית. הרכב מצויד ברדיאטור יותר גדול מאותו הדגם באירופה לדוגמא.

כבר בתחילת שנות השישים (אולי לפני?) היו התאמות לתנאי האקלים, למשל בחלק מהמכוניות האירופאיות היה תריס בתוך הגריל שאפשר לסגור בימים קרים כדי שהמנוע יתחמם מהר יותר. בארץ לא היה את ההתקן הזה באותם הדגמים.

לסיכום:

גם הצבע וגם הפלסטיקים לא עמידים לשמש, אבל הם בהחלט יותר חזקים ויחזיקו מעמד יותר זמן ממכוניות ישנות יותר.

אגב, היה שרשור לפני כמה ימים על קירור הרכב. בגדול, חלק מהחום נוצר בגלל אפקט החממה, כך למשל רכב מסוים עם חלונות שחורים, יתחמם פחות מאותו הרכב עם חלונות רגילים.

מהשאלה שלך לא מובן אם השאלה היתה האם הצבע יתקלף או האם האוטו יתחמם...

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

הצבע לא מוגן מפני נזקי שמש

כמו שמוכיחה יפה האוקטביה שלי :(

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מישהו כתב:

"כך למשל רכב מסוים עם חלונות שחורים, יתחמם פחות מאותו הרכב עם חלונות רגילים."

למה יתחמם פחות? הרי צבע שחור בולע קרני שמש. אהה או שאולי החלונות "יאכלו" את חום השמש ואז הרכב בכללי יתחמם פחות?

בקשר לשאלה המקורית שלי, אני שאלתי בכללי אם רכב חדיש מוגן מהשמש וכבר קיבלתי תשובה.

פורסם

רכב שיוצא חדש מהסוכנות עובר ציפוי וקס , עם זאת - כדי לשמור על שלמותו של הצבע , יש לבצע טיפול אחזקתי מדי פעם בפעם - שטיפה , וקס וכד' .

יש שרשור שלם שמוקדש לכך בפורום טכני .

• תוכן חדש...