Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אני עושה פה קצת סלט, אבל לפי דעתי החישוב של העוצמה של הרמקול נובע מעוד משתנים חשמליים, כמו אמפראז', התנגדות ונראה לי עוד משהו (אני לא כל כך מומחה לחשמל). אני לא זוכר בדיוק את הנוסחא, אבל לפי דעתי האמפראז' באוטו ובבית הוא מאוד שונה (לא זוכר איפה יותר), ולכן זה גם משפיע על החישוב הסופי של עוצמת הRMS של המגברים. וגם העניין של ההתנגדות: שבבית זה 8 אוהם, ובאוטו זה 4 ופחות.

בברכה!

יונתן.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם דוגמא

אנחנו צריכים כ 800W RMS. הגברה לאלמנט.

המתח ברכב הוא 12-14V.

בבית הוא 230V.

ונגיד שהנצילות היא 80%. מגבר מסוג קלאס D. שזו נצילות מטורפת יחסית למגבר.

ברכב אתה צריך בערך 80A אמפר.

בבית אתה צריך בערך 5A אמפר.

דבר נוסף.

בחדר קטן נגיד 3 מטר על 4 מטר! וריק (אין כלום בחדר!). אני מבטיח לך שאם 2 רמקולים של 15W RMS. אני יגרום לך לכאבים מטורפים.

ואילו באותו חדר! עם שטיחים. מיטה. ארון. אתה צריך טיפה יותר בשביל זה.

וזה בגלל הנטיה של תדרים להבלע בחומרים סופגים

אגב אני מדבר על תדר של 18KHZ.

ואילו בתדר של 50HZ. בחדר של 3על 4. אתה צריך כ 500W RMS. כדי ליצור לחץ

ובחדר של 10 על 10. אתה צריך לפחות פי 10 יותר כוח, כדי ליצור את אותו הלחץ

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
את האמת אתה רוצה לשמוע? לא גם רמקול עם 20WRMS יכול להספיק ולהיות איכותי. אבל מכייון שברכב זה עולם עם רעש של מנוע והסביבה רמקול שנותן 20WRMS לא ישמע באוזן איכותי עקב השפעת הסביבה, כאשר בבית אין לך רעש ולכן רמקולים של 35WRMS נחשבים לאיכותיים.

עוד כמה דברים שצריך לדעת כמה שהWRMS שלך יותר גבוה לפי החברות זאת אומרת שהרמקול יכול להוציא צליל יותר נקי מווליום יותר גבוה.

אבל זה נוגד עובדה מדעית שאוזן של בן אדם לא יכולהלשמוע מעל 22WRMS וגם אינה יכולה לקבל תדרים יותר מדי גבוהים או נמוכים ולכן גם עם תשים רמקול 35WRMS או 100WRMS אתה בעצם שומע אותה איכות רק ביותר עוצמה וסיכוי יותר גדול לצאת חירש

עובדה מדעית? אני מצטער אבל זה אחד הדברים ההזוהיים שנכתבו כאן. 8)

לפחות יש כאן צדיק אחד בסדום שעשה סדר (שלו).

חג שמייח!

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

תודה שזה נשמע יותר מגניב להגיד

"יש לי רמקול 29836598325 אראמאס"

מאשר

"יש לי רמקול 22 אראמאס"

:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אין קשר בין האוזן ל 22 RMS.

הדבר היחיד הוא שהאוזן האנושית מתחילה להפגע כאשר היא שומעת לחץ של 120 dB SPL .

אוקיי, אז אני לא יודע בדיוק כמה זה 120 db אבל אני מבטיח לך שהסיבה העיקרית לפגיעה באוזניים זה אוזניות. כמובן גם מוסיקה גבוהה מהאוטו לא משפרת את המצב, אבל אוזניות עם מוסיקה רועשת זה הדבר הכי קטלני לאוזניים.

פורסם

האוזן יכולה להיפגע גם בהרבה פחות מאשר 120dBA....

גם אם תאזינו חצי שעה למוזיקה ב-110dBA (או שעה ב-105dBA) אתם חושפים את עצמכם לנזקי שמיעה.

הסיבה שאוזניות נחשבות מסוכנות מאוד הוא שאין לסאונד (קרי: לתנודות האוויר) לאן לברוח - המצב הזה נכון גם ברכב עם חלונות סגורים - אמנם בצורה פחות קיצונית מאוזניות, אך עדיין יותר מסוכן מאשר האזנה לרמקולים ביתיים.

לפיכך, אוזניות שנכנסות לתעלת האוזן (Canal) הן המסוכנות ביותר, לאחריהן אוזניות ווקמן (Earbuds), אוזניות שעוטפות את האוזן (Circumaural) לרוב מסוכנות יותר מאוזניות שיושבות על האוזן (Supraural), ואוזניות סגורות (Closed Back) יותר מסוכנת מאוזניות פתוחות (Opened Back).

בכל אופן, זו שאננות לשמה לטעון ש"מוזיקה גבוהה מהאוטו לא משפרת את המצב".

האזנה למוזיקה בעוצמות גבוהות (בהתאם לכמות הזמן שנחשפים אליה) תגרום לנזק בלתי הפיך לשמיעה - וזה לא משנה אם זה ברכב\בית\ווקמן\מועדון\הופעה.

טוויטר ברכב שמפיק עוצמה חזקה מאוד, במיוחד בתדרים שבין 2 ל-6 קה"צ (התדרים אליהם האוזן האנושים הכי רגישה, עפ"י עקומות פלטשר-מונסון), יכול לגרום לאובדן שמיעה וטינטון באופן מיידי.

שמרו על עצמכם.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

בנוסף למה ששלו כתב, DB זו יחידה שהומצאה בגלל השמיעה שלנו, שהיא כמובן אינה לינארית.

ההבדל בין לשמוע מוסיקה מרמקול שמקבל 2RMS, לבין לשמוע את אותו הרמקול שמקבל 40RMS הוא הבדל ענק.

אבל ההבדל ב40RMS לבין 80RMS יהיה קטן יותר. כי מכיוון שככל שעולה ההספק, הרגישות של האוזן קטנה יותר לשינוי בהספק.

DB היא יחיסה שהומצאה על-מנת ליצור משהו שיתאר את השמיעה שלנו בצורה לינארית( זה עד כמה שהידע שלי אומר לי.)

וככה ההבדל בין 40 DB ל50DB שווה להבדל בין 70DB ל80DB.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

הרמת ידע של הפורום, אכן גודלת מאז הפעם האחרונה שהתחברתי :).

אני כבר לא צריך להתערב.

תמיר

** משהו קטן, קפיצה של 3dB זה אומר פ2 הספק, דוגמא:

90dB = 1W

93dB = 2W

96dB = 4W

99dB = 8W

102dB = 16W

105dB = 32W

וכו...

קפיצות של 6dB זה פי 2 עוצמה באוזן האנושית.

פורסם

כמובן שלחיוב.

אני רואה שטויות אבל מישהו אחר מתקן, וזה מעולה מבחינתי.

תמיר

פורסם

אני מקווה שהרמה של הפורום תמשיך לעלות:).

בכל אופן זה נכון מה שאמרת וברח לי לגמרי מהראש.

3DB זהו מחצית ההספק לאוזן האנושית.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

תמיר ומר. סאב, אתם טועים:

קפיצה של 3dB היא הכפלה של ההספק.

קפיצה של 6dB היא הכפלה של המתח.

קפיצה של 10dB היא הכפלה של העוצמה הנתפסת באוזן האנושית.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אמיר, אתה רואה שהרמה של הפורום עלתה?! (תראה תגובה אחת לפניי). :-)

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...