Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשאלת הנושא.

אחת הסיבות היא כמות החומרים הסופגים! בתוך הרכב. ולכמות הרעש חוץ שיש.

ולדוגמא. מועדון. יש בפנים המון חומר סופג! (אנשים). ויש שם המון כוח למערכת ההגברה במקום. בסביבות ה 10,000W RMS. דוגמא של מועדון גדול. כמו הTLV. אומן. DOME. וכו.

בחדר קטן יחסית. כמו חדר. סלון. אין צורך במערכת חזרה. כי החלל קטן. ויש המון החזרים מסביב. ויש דבר חשוב נוסף המרחק שלך מהאלמנט!@

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תמיר ומר. סאב, אתם טועים:

קפיצה של 3dB היא הכפלה של ההספק.

קפיצה של 6dB היא הכפלה של המתח.

קפיצה של 10dB היא הכפלה של העוצמה הנתפסת באוזן האנושית.

אם אמרת, אמרת.

אין לי שום ידע שיגיד אחרת.

אני יודע שמדברים על תדר מחצית הספק במסננים, מדברים על תדר שבו יש הנחתה של 3DB.

לגבי השאר אין לי מה להוסיף. למדתי:)

בקישור שאבנר הביא, חיפשתי איזשהו הסבר על האוזן ומה נתפס אצלינו כהכפלת העוצמה מריפרוף על הטקסט לא מצאתי כלום.

אני אשמח אם תצרף לפה איזה קישור שמדבר על זה, שנלמד קצת.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
את האמת אתה רוצה לשמוע? לא גם רמקול עם 20WRMS יכול להספיק ולהיות איכותי. אבל מכייון שברכב זה עולם עם רעש של מנוע והסביבה רמקול שנותן 20WRMS לא ישמע באוזן איכותי עקב השפעת הסביבה, כאשר בבית אין לך רעש ולכן רמקולים של 35WRMS נחשבים לאיכותיים.

עוד כמה דברים שצריך לדעת כמה שהWRMS שלך יותר גבוה לפי החברות זאת אומרת שהרמקול יכול להוציא צליל יותר נקי מווליום יותר גבוה.

אבל זה נוגד עובדה מדעית שאוזן של בן אדם לא יכולהלשמוע מעל 22WRMS וגם אינה יכולה לקבל תדרים יותר מדי גבוהים או נמוכים ולכן גם עם תשים רמקול 35WRMS או 100WRMS אתה בעצם שומע אותה איכות רק ביותר עוצמה וסיכוי יותר גדול לצאת חירש

נראה לי שאתה מתבלבל ביחידות, אתה אכן לא יכול לשמוע מעל 22 KHZ (כלומר 22 אלף תדרים בשניה) ולא WRMS

וגם נמוך מ-+ 20HZ שזה התדר הכי המוך נראה לי שאוזן בנאדם יכולה לשמוע.

Most people are only alive because it is illegal to shoot them

Kids in back seats cause accidents, accidents in back seats cause kids

פורסם
תמיר ומר. סאב, אתם טועים:

קפיצה של 3dB היא הכפלה של ההספק.

קפיצה של 6dB היא הכפלה של המתח.

קפיצה של 10dB היא הכפלה של העוצמה הנתפסת באוזן האנושית.

נעשה חישובים,

3 דיבי הכפלה של הספק רשמתי.

6 דיבי הכפלה של מתח ? נבדוק:

אם נכנס לרמקול 4 אום 10V, = 25W

10X10\4=25

אם נכנס לרמקול 4 אום 20V, = 100W

20X20\4\25

25W דוגמא 90dB

50W = 93dB

100W = 96dB

זה נכון.

10dB הכפלה לפי האוזן האנושית ? לא סגור על זה, במיוחד לא ע"י דף מידע אחד צריך לברר בעוד מאגר נתונים.

שבוע טוב

תמיר

פורסם

וואו, כמה שטויות....

Skyline ערבבת פה בין מכניקה גרעינית ובוטניקה של הרמקולים לחשמל של החיות באפריקה. מספיק לדבר סתם.

לשאלה המקורית, ראה את התשובה של Soundman (הכי ראשונה), מדובר על הבדלי פוטנציאל מתח שבין הבית לרכב (לא להיבהל, הכוונה ל230V לעומת 14V) בעיקרון.

יש עוד סיבות למה רמקולים בעלי הספקים שונים (WRMS) נותנים תפוקה בעוצמות קול זהות (dB)... אבל זה לא לדיון הזה.

קבלו כלל: dB לא שווה WRMS לא שווה Hz לא שווה V לא שווה איכות.

HU: Clarion DXZ676USB Comp: Morel Hybrid Ovation MT23

Sub: Kicker CompVR 12" Amp: Soundstream TRA 960.4

• תוכן חדש...