Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ל-itsik170: אם ב-1500 שקלים אפשר לקנות גם 8MP, אין סיבה לקנות פחות. יותר MP אומר שאפשר לחתוך את התמונה יותר ולהישאר עדיין ברזולוציה נורמלית, וכמובן שאפשר להגדיל יותר אם רוצים.

לאוראל: גם אני התלבטתי מול ה-IS710. היא אפשרות מעניינת במיוחד בגלל מייצב התמונה והזום המוגדל, אבל המסך הלא מפרקי לא התאים לי ואם אני זוכר נכון היו לה עוד כמה חסרונות מול ה-A630. (אני חושב שהחיישן קטן יותר וכמה פיצ'רים חסרים). המסך המפרקי פחות פגיע לסריטות כי הוא סגור כשלא משתמשים בו (או נניח אם המצלמה נופלת חו"ח).

ל-falou: המצלמה עצמה מצוינת בלי קשר, ויש תפעול ידני מצוין שלא ראיתי בהרבה מצלמות אחרות. הפיצ'רים הנוספים זה סתם אקסטרה, ונכון שאפשר לעשות במחשב אבל אם אני לא יודע/רוצה להתעסק עם פוטושופ, זה מאוד שימושי.

ל-romer: יש אפשרות בגלגל למעלה של SCN, ושניים מהמצבים הם color accent ו-color swap שעושים את השטיק עם הצבעים. למטה אני מצרף דוגמאות שעשיתי הרגע (לא מושלם אבל סביר, כמובן שאפשר לשפר). כל התמונות לא עברו שום עריכה במחשב אלא נלקחו ישירות מהמצלמה.

הכדור ביליארד שמר על הצבע שלו וגם המים בבריכה והשמיים. כל השאר - שחור/לבן. בתמונות של היומולדת שמח - שימו לב שהאותיות הכחולות פשוט הוחלפו באדומות.

רוני

IMG_0109a.jpg

IMG_0135a.jpg

IMG_0159a.jpg

IMG_0168a.jpg

IMG_0169a.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וכאן היאריס של אמא שלי בתחפושת של כחול-שמיים מול הצבע המקורי (המצלמה שומרת גם את התמונה המקורית. יש גם תמונות של השמיים בצבע הזהוב-בעע של היאריס). ובונוס שתי תמונות תקריב עם הפוקוס הידני - שימו לב שעומק השדה לא משהו כי זו בסה"כ מצלמת פוקט ולא SLR כמובן.

IMG_0183a.jpg

IMG_0182a.jpg

IMG_0192a.jpg

IMG_0196a.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ל-falou: המצלמה עצמה מצוינת בלי קשר, ויש תפעול ידני מצוין שלא ראיתי בהרבה מצלמות אחרות. הפיצ'רים הנוספים זה סתם אקסטרה, ונכון שאפשר לעשות במחשב אבל אם אני לא יודע/רוצה להתעסק עם פוטושופ, זה מאוד שימושי.

רוני, המצלמה בסדר גמור, רק הגישה של כמה מהחברים של "אני קונה רק קנון" מזכירה לי את "אני קונה רק מאזדה" של הישראלי הממוצע.

אתה יכול להיכנס לקישורים שצירפתי, המצלמה הטובה ביותר כיום מבחינת איכות תמונה בקטגוריה שלה היא ה-Fuji F30 וממשיכותיה. החסרונות שלה בעיבוד התמונה (עומק שדה מוגבל, קושי בטיפול בקונטרסט גבוה) קיימים בכל המצלמות מסוגה, אבל היתרון שלה בצילום ב-ISO גבוה מוחץ.

יש לה חסרונות לעומת התחרות, למשל העדר המסך המיפרקי וסירבול מסויים בתפעול הפונקציות, אבל אם מתייחסים לעיקר, איכות התמונה, היא נחשבת ללא תחרות.

לגבי פוטושופ, זו אכן תוכנה שדורשת מומחיות רבה, אבל יש תוכנות פשוטות יותר שעושות נפלאות.

אני חייב להגיד שבכללי האיכות שנותנת היום מצלמת כיס קטנה במחיר סביר היא לא פחות ממדהימה. עם מוסיפים לכך את היכולת לעבד את התמונה במחשב זה בכלל בלתי נתפס איך פעם חיינו עם תמונות פילם מחורבנות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש משהו בדברים האלו, גם אני שייך לחסידי קאנון ואולי זה בגלל שפשוט... התרגלתי. התפעול שלה מאוד נוח לי וכשהחלפתי מקאנון לקאנון בכלל לא הייתה בעייה כי ידעתי בדיוק איך המצלמה עובדת.

יכול להיות שאיכות התמונה של הפוג'י עדיפה במקצת, אבל הפיצ'רים שיש בקאנון מכפרים על זה עבורי, ובכל מקרה כמו שאמרת - האיכות של מצלמת כיס היום היא באמת מדהימה, ואפשר לעשות איתה דברים שהיינו רק חולמים לעשות במצלמת פילם או אפילו במצלמה דיגיטלית מלפני 3-4 שנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם אתה רגיל לתכנון מסויים זה בהחלט שיקול לצלם החובב. לפחות המוניטין של קנון הוא לא בכדי. אבלף כמו בעולם האלקטרוניקה כולו, העדיפות יכולה לזוז מחברה לחברה וממותג למותג בקלות יחסית. היום הפלזמה הכי כדאית לתקציב X היא Y ומחר היא Z. כנ"ל עם מצלמות. אין שליטה אבסולוטית, כמו שהיתה בזמנו ל-Sony עם טלויזיות הטריניטרון.

לגבי הפוג'י, היתרון שלה בצילום ב-ISO גבוה (800) הוא אדיר וחשוב לכל מי שמצלם בתוך חדר, לדוגמא. יש ל-F30 גם אפשרות ל-ISO 1600/3200 אבל ב-1600 איכות התמונה נסבלת בלבד וב-3200 בלתי שמישה בעליל.

ושוב, קצת הבנה בצילום, בפונקציות של המצלמה ובעיבוד תמונה יכולה לעשות נפלאות.

פורסם

האמת, שסחטת ממני הודאה שהאיכות של התמונות של הקאנון בתנאי תאורה נמוכים היא לא ממש טובה. אם לא רוצים להשתמש בפלאש אז הרבה תמונות יוצאות מטושטשות בגלל הרעידות (ואולי מייצב התמונה שיש ב-710 למשל מטפל בזה?). אני כמעט ולא עושה ניסיונות בשינויי ISO אבל אולי כדאי שאני אתחיל. מה שיפה במצלמות הללו שהן הופכות גם בור ועם הארץ כמוני למישהו שאפילו קצת מבין ועושה כמה דברים יפים למדי בלי יותר מדי מאמץ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

המייצב אמור להיות אפקטיבי. הפוג'י מטפלת ברעידות ע"י עיבוד התמונה במצלמה, אבל יש תוכנות שעושות רק את זה ויש דוגמאות מצויינות לכך. אני חושב לבדוק אחת כזו ואני אחזור לדווח.

פורסם

הייתי בהיטלבטות דומה .

היום רכשתי את הקנון A640 .

המחיר היה 1500 ש"ח .

לדעתי במחיר הזה היא התמורה הכי טובה .

רזולוציה של 10 מגה פיקסל.

פורסם

כל הרזולוציות המגוכחות האלו של מלאנטאלפים מגה פיקסל הם כאלו חרטא.

כל דבר מעל 5 מגה פיקסל הוא כבר מיועד לפוסטרים ... ומילא זה - המצלמות פשוט לא מצלמות מספיק טוב בכדי שבזום גבוהה אכן התמונה תיהיה איכותית יותר ביותר מגה פיקסל.

ולמי שתוהה ולא מסכים , אני מוכן להעמיד זאת למבחן - אני מביא NIKON D50 - SLR אבל "רק" עם 6.1 מגה פיקסל ואני מוכן להעמיד אותה מול כל מצלמת 10 מגה פיקסל מה P&S ולהראות לכם שמצלמה איכותית יותר תוציא תמונה שגם בזום תיראה טוב יותר.

היה לי ויכוח כזה - שנגמר אחרי 3 צילומים והשוואה במחשב.

שהעוד מגה פיקסלים (מעל 6) לא יהיה מה שיסנוור אותכם

מיצב תמונה, תוכנה עדכנית יותר (יש כל הזמן שיפורים) ועדשה טובה יותר - זה מה שיעשה הבדל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

1500 ל-A640 זה מחיר מעולה! אני מקווה שרכשת אחת חדשה ולא מחודשת, ושרכשת מהיבואן הרשמי (קרט) בשביל האחריות העדיפה (בעצם, קשה לי להאמין שמקרט ניתן להשיג את ה-A640 במחיר כזה...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אה - ורוני - בהחלט יצאה מגניב מאוד התמונה עם היאריס המחופשת :)

ליביו (שגם בעקרון חולה קנון - אבל מעדיף DSLR)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
כל הרזולוציות המגוכחות האלו של מלאנטאלפים מגה פיקסל הם כאלו חרטא.

כל דבר מעל 5 מגה פיקסל הוא כבר מיועד לפוסטרים ... ומילא זה - המצלמות פשוט לא מצלמות מספיק טוב בכדי שבזום גבוהה אכן התמונה תיהיה איכותית יותר ביותר מגה פיקסל.

ולמי שתוהה ולא מסכים , אני מוכן להעמיד זאת למבחן - אני מביא NIKON D50 - SLR אבל "רק" עם 6.1 מגה פיקסל ואני מוכן להעמיד אותה מול כל מצלמת 10 מגה פיקסל מה P&S ולהראות לכם שמצלמה איכותית יותר תוציא תמונה שגם בזום תיראה טוב יותר.

היה לי ויכוח כזה - שנגמר אחרי 3 צילומים והשוואה במחשב.

שהעוד מגה פיקסלים (מעל 6) לא יהיה מה שיסנוור אותכם

מיצב תמונה, תוכנה עדכנית יותר (יש כל הזמן שיפורים) ועדשה טובה יותר - זה מה שיעשה הבדל.

ליביו

גם אם הניקון תהיה על 1.5 מגה פיקסל (1504X1000) היא תוציא תמונה טובה יותר.

פורסם
רוני, המצלמה בסדר גמור, רק הגישה של כמה מהחברים של "אני קונה רק קנון" מזכירה לי את "אני קונה רק מאזדה" של הישראלי הממוצע.

אתה יכול להיכנס לקישורים שצירפתי, המצלמה הטובה ביותר כיום מבחינת איכות תמונה בקטגוריה שלה היא ה-Fuji F30 וממשיכותיה. החסרונות שלה בעיבוד התמונה (עומק שדה מוגבל, קושי בטיפול בקונטרסט גבוה) קיימים בכל המצלמות מסוגה, אבל היתרון שלה בצילום ב-ISO גבוה מוחץ.

יש לה חסרונות לעומת התחרות, למשל העדר המסך המיפרקי וסירבול מסויים בתפעול הפונקציות, אבל אם מתייחסים לעיקר, איכות התמונה, היא נחשבת ללא תחרות.

לגבי פוטושופ, זו אכן תוכנה שדורשת מומחיות רבה, אבל יש תוכנות פשוטות יותר שעושות נפלאות.

אני חייב להגיד שבכללי האיכות שנותנת היום מצלמת כיס קטנה במחיר סביר היא לא פחות ממדהימה. עם מוסיפים לכך את היכולת לעבד את התמונה במחשב זה בכלל בלתי נתפס איך פעם חיינו עם תמונות פילם מחורבנות...

ועדיין, אין מצלמה דיגיטלית בפחות מ-3000 ש"ח שמתקרבת למה שאפשר להשיג (רק מבחינת איכות תמונה כמובן) ממצלמת פילם פרהיסטורית שאפשר למצוא באיביי בכמה מאות שקלים. הפער אמנם הולך וקטן, והוא כנראה ייעלם בעתיד כשכל המצלמות הדיגטיליות יהיו full-frame, אבל כרגע למרות ההצהרה הנחרצת שלך, עדיין התמונות שמוציאה כמעט כל מצלמת פילם יהיו טובות משמעותית מהמצלמה הדיגטלית המקבילה לה. אה, וגם אורך חיי הבטרייה נמדד בשנים, ולא בשעות.

תעיר אותי כשהמחיר של מצלמות slr דיגיטליות רציניות ירד מה-1200 דולר, עד אז אני נשאר עם הפילם הישן והטוב..

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
לאוראל... המסך המפרקי פחות פגיע לסריטות כי הוא סגור כשלא משתמשים בו (או נניח אם המצלמה נופלת חו"ח).

רוני

פחות פגיע לשריטות, אבל נראה עדין מעט :|

עמוס, Canon EOS 400D (עם עדשת קיט) עולה 750$.

עוד שבועיים אקבל את ה-400D שלי :-P

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עמוס, Canon EOS 400D (עם עדשת קיט) עולה 750$.

עוד שבועיים אקבל את ה-400D שלי :-P

תתחדש, זאת מצלמה מעולה. אבל אני רוצה לראות כמה זמן תחזיק מעמד לפני שתבין שעדשת הקיט לא מספיק מהירה, ותקנה עדשת 50 קבועה עם פתיחת צמצם גדולה יותר (עוד 100 דולר), ואז תרצה גם עדשת tele, עוד 300 דולר (במקרה הטוב)..וכמובן בטרייה ספייר אחת זה בכלל חובה.. בקיצור כמו שאמרתי, 1200 דולר זה המינימום שבמינימום בשביל ציוד נורמלי.

אבל, במידה ויש את הכסף (מה שצויין לעיל הוא רק קצה הקרחון), היתרונות של הדיגיטליות עולים על אלה של הפילם בלי כל ספק.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

• תוכן חדש...