Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית,התקציב שלי עד 1500 ש"ח.

הדרישות:מצלמה טובה,לא גדולה יותר מדי,כמה שיותר מגה פיקסל וזיכרון בתקציב הנ"ל,

ומה שאתם חושבים שצריך להיות במצלמה טובה.:|

אין לי מושג במצלמות,ככה שאשמח לעזרתכם.

תודה,

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי בדילמה הזאת בדיוק לפני שבועיים.

מכיוון שאני מאוד אוהב את המותג קאנון (בעלים של A70 שהתקלקלה לפני חודשיים) עברתי על ההיצע שלהם מול זה של המתחרות וגיליתי שגם עכשיו הם הכי טובים (או לפחות - בחלק העליון של הסקאלה).

אז קניתי את ה-A630 שעלתה במכרז באינטרנט 1400 בערך (+כרטיס 2GB בעלות של 129 שקלים) - לשים לב שיש גם יותר בזול אבל לרוב זה לא מסופק על ידי היבואן הרשמי "קרט", לכן מומלץ להוציא עוד 100-200 שקלים ולקנות עם אחריות של קרט לשלוש שנים.

קיבלתי אותה לפני יומיים ולשמחתי גיליתי שהתפעול זהה לזה של ה-A70 הישנה והטובה, ושיש שני בונוסים חדשים: 1. האיכות של כל הרכיבים השתפרה פלאים - המצלמה פשוט מצלמת טוב יותר. 2. יש זיליון פיצ'רים חדשים וממש מגניבים, בהעדר מילה אחרת.

היא גם קטנה וקלה יחסית (300+ גרם עם 4 סוללות אצבע) וגם מספקת שליטה ידנית (כמעט) מלאה. 8MP, מסך גדול ונפתח, זום כפול 4 (לא מדהים אבל סביר בהחלט).

דוגמאות לפיצ'רים:

- אפשרות צילום צבע יחיד -כלומר בוחרים צבע בעזרת התמקדות עליו ולחיצה ואז כשמצלמים הכל בשחור לבן ורק הצבע הזה נשאר (כמו שעושים בפוטושופ לפעמים).

- אפשרות החלפת צבעים - באותו האופן רק שכל הצבעים נשארים ואחד מהצבעים בתמונה מוחלף בצבע אחר שנבחר מראש.

- את שני הדברים האלו אפשר להפעיל גם בצילום סרטונים!

- אפשרות כיוון של הפלאש לפעולה בתחילת הפעלת הצמצם או בסופו - ליצירת אפקטים של תנועה (נניח פנסי מכונית בתנועה).

- הפעלת אפקטים (SEPIA, שחור לבן וכולי) גם לאחר הצילום.

- הפעלת פוקוס ידני לצילום דברים מאוד מקרוב

- צילום פנורמי - חיבור תמונות

- לכל פיצ'ר שהיה בדגם הקודם יש עדכונים ותוספות

תמונות מעניינות עדיין לא צילמתי אבל אני אשתדל להוסיף במהלך הסופ"ש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בתקציב הזה עדיף לך לקנות מצלמות של גג 4-5 מגה פיקסל.

המצלמות מעל 5 מגה פיקסל בתקציב הזה או שיש להם זום נמוך או פלאש נמוך או שהן מיושנות.

אני עומד בפני קניה של פוג'י S5600 (היתה לי S3500 אבל היא הלכה אחרי שאחי שבר לה את העדשה)

יש עליה ביקורות טובות

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=353116

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית,התקציב שלי עד 1500 ש"ח.

הדרישות:מצלמה טובה,לא גדולה יותר מדי,כמה שיותר מגה פיקסל וזיכרון בתקציב הנ"ל,

ומה שאתם חושבים שצריך להיות במצלמה טובה.:|

אין לי מושג במצלמות,ככה שאשמח לעזרתכם.

תודה,

בו נתחיל מזה שלכל שימוש סביר לא צריך יותר מ-4 מגה פיקסל (ראה כתבה: http://computers.walla.co.il/?w=/4/658627)

מה שאני לא מסכים עם הכתבה זה בדבר הסוללות הנטענות. אני מעדיף מצלמה עם סוללה ייעודית פנימית ושלא צריך להיסחב עם סוללות AA ומטען לכל מקום. אני גם לא מסכים שהאופטיקה מכריעה. בצילום דיגיטאלי יש לאיכות החיישן ומערכות עיבוד התמונה חשיבות מכרעת (ועוד בהמשך).

מכאן אתה צריך לבחור בין מצלמה קטנה, מאלו שנכנסות לכיס, לבין מצלמה גדולה יותר. היתרון של הגדולה יותר הוא לרב שיש לה זום אופטי (דיגיטלי לא מעניין) טוב יותר (כלומר, עדשה גדולה יותר שיכולה "לקרב" יותר את אובייקט הצילום) ונוח יותר להחזיק אותן יציבות. היתרון של הקטנה הוא... בקוטן, וזה לא יתרון קטן. מאז שיש לי מצלמה קטנה יותר אני לוקח אותה יותר ויש לי יותר תמונות.

מבחינת איכות צילום, ההבדלים לחובב ההדיוט זניחים.

אז מה לקנות?

אני קניתי Fuji F30 לאחר שטרחתי ובדקתי רבות (כמאותגר אנאלית אני לא יכול לקנות כלום בלי להבין מספיק).

מבחינת איכות תמונה נטו היא המומלצת בקטגוריה שלה, אם כי עם קצת הבנה וידע אפשר להוציא ממנה תמונות ממש ממש טובות (בכלל קצת הבנה טכנית בצילום ועריכת תמונה במחשב ועשה נפלאות לתמונות). היתרון הזה הוא תוצאה של חיישן עדיף בהרבה בו משתמשת Fuji (דרך אגב, אותו חיישן נמצא גם בדגמים יקרים יותר). החיישן הזה נותן תוצאות טובות יותר מהמתחרות בייחוד באור חלש (צילום בחדרים, לדוגמא).

החיסרון של המצלמה הוא בעיקר סירבול במשחק עם הפרמטרים השונים באופן ידני וכרטיס זיכרון יקר.

עם זאת, אין ממש מצלמות גרועות, כל זמן שתישאר עם השמות המוכרים.

מבחן השוואתי מצולם:

http://gadgetshow.five.tv/jsp/5gsmain.jsp?lnk=401&featureid=265&pageid=535&show=s5e11§ion=Consumer

(ההשוואה כאן היא לדגם "החדש" אבל להוציא פיצ'רים זניחים זו אותה מצלמה)

עוד ביקורת:

http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/fuji_f30.html

ועוד אחת:

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/

נ.ב. כל מה הפיצ'רים שרוניס כתב עליהם וקשורים לאפקטים על התמונה הם בדיוק מסוג הדברים שלא צריך במצלמה, כי אפשר לעשות לבד במחשב והרבה יותר טוב.

כפי שנכתב:

The FinePix F30 offers a tantalizing glimpse of how very different compact cameras would be if all manufacturers put as much effort into developing sensor and processing technology as they do into designing and marketing pretty cameras with features no one ever asked for.

Our tests show that the F30's sensor gives you at least a two-stop advantage over the best that conventional CCD technology can offer, and in many cases a three-stop advantage, with ISO 800 output that can rival some cameras at ISO 200.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

- אפשרות צילום צבע יחיד -כלומר בוחרים צבע בעזרת התמקדות עליו ולחיצה ואז כשמצלמים הכל בשחור לבן ורק הצבע הזה נשאר (כמו שעושים בפוטושופ לפעמים).

- הפעלת פוקוס ידני לצילום דברים מאוד מקרוב

רוני, יש לי A620 ולא זכור לי שראיתי את האפשרויות האלה (אולי לא קיימות) - מה שמן באנגלית ותחת אילו תפריטים אני יכול למצוא אותן?

פורסם

גם לדעתי קנון הטובים ביותר בדיגיטלי.

תחשוב טוב כמה רזולוציה אתה צריך כי הרמות הגבוהות הן למי שדפיס פוסטרים או מבצע הגדלות גדולות של חלקים מתוך התמונה.

את הזכרון קונים בנפרד מהמצלמה (או שזה חלק מהדיל) ולכן תתכנן את התקציב בהתאם.

לגבי סוללות - בתור אחד שמצלם במצלמה עם סוללה ייעודית אני בהחלט ממליץ על סוללות סטנדרטיות שזמינות בכל מקום ואינן יקרות להחלפה. סט טוב של NiMH יעשה את העבודה מצויין, ואם תיתקע עם סוללה או מטען מקולקלים תוכל להשיג סוללות גם באיי מיקרונזיה.

פורסם

נדחף גם לת'רד שלך :)

כבעליה של פוג'י S3000 ישנה ועדיין מעולה (לפני 3 שנים +- ) אני שוקל לקנות מצלמה חדשה כי את הS3000 נתתי לחברה שלי שתשתמש בה לעבודות שלה. בגדול אני דיי נעול על פוג'י כי אני מאוד מסופק מהאיכות שיש לה.

אבל יש לי 2 שאלות :

האם החדשות של פוג'י גם מעולות?

ונורא חשוב לי שיהיה למצלמה את האור הזה (סליחה שאני לא מכיר את המונח המדוייק) שכשאתה מצלם בחושך, אתה יכול לדעת את מי אתה מצלם ולא סתם רואה שחור במסך, האם יש להם אותו?

ואגב, חשוב לי שהמצלמה לא תהיה קטנה כי אני לא אוהב. אני אוהב את הגודל של הנוכחית שלי.

יש המלצות עד 1800 כולל זיכרון של ג'יגה?

ניב

לא חותם

פורסם

כבעלים של Canon A620 (שנגנבה לצערי) ממליץ בחום על הדגם היותר חדש Canon A630.

מצלמה קטנה, קומפקטית, מאד חסכונית אם סוללות, המון אופציות צילום ומסך מפרקי אשר מאפשר לצלם בזוויות לא נוחות.

ניתן לרכוש אם כרטיס 1ג'יגה ונרתיק ב1400 ש"ח.

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=469626

גיא

פורסם

אוקיי,אז נכון לעכשיו האופציות הם:

canon A630

canon 710 IS

Fuji F30,

מבין שלושת אלו מה אתם הייתם לוקחים?

תודה לכולם

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

אוראל,אשמח אם תוכל לפרט למה היית בוחרב- 710 IS.

אגב,מה ההבדל בין canon A630 לבין canon 710 IS.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

ב-A710 יש זום אופטי X6 (ב-A630 יש זום אופטי X4), ויש מערכת לייצוב תמונה (שאין ב-A630).

מסכים שהצג המפרקי עוזר, אבל הוא יותר עדין ופגיע - לדעתי.

חוץ מזה, אני מעדיף זום גדול יותר :-)

A630:

http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_A630/index.asp

A710 Is:

http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_A710_IS/index.asp

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...