Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה כן מבין מהחיים שלך (מבין קצת בצילום), ואתה יודע איזה מצלמה אתה קונה, ואם אתה כמו רובנו מוגבל בתקציב, אתה תוציא תוצאות טובות יותר עם פילם. פשוט כי באותו כסף אתה קונה מצלמת פילם מהאיכות הגבוהה ביותר, ובדיגיטלית אתה קונה מצלמה בינונית מינוס בלבד. חוץ מזה, אני עם היאשיקה הקשישה שלי יכול לצלם בתנאי תאורה גרועים יותר מאשר עם כל מצלמת פוקט דיגיטלית חדישה (אלא אם כן אתה מעלה iso שבדיגיטליות זה מתכון לאסון).

עמוס

תסלח לי, אתה פשוט לא מסוגל להבין שכמות פירושה איכות. יותר תמונות שווה גם יותר תמונות טובות.

כמו שכתבת, 10 התמונות הטובות שקיבלת בפילם טובות יותר מה-100 הטובות שקיבלתי מדיגטלית (מבחינה טכנית), אבל לי יש 100 תמונות מהחופשה האחרונה ולך יש 10.

מי לדעתך שימר יותר זכרונות?

(זה כמובן לא מדוייק בכלל, כי כאמור, צילום דיגיטאלי אפשר לשפר במחשב, בצילום פילם אתה בחסדי חנות הצילום).

לגבי התקציב, העלות בדיגיטאלית היא חד פעמית, כאשר אין (כמעט) עלות שולית לכל תמונה נוספת.

לכן, תקציבית אין בכלל מה להשוות בעלויות. בדיגיטלית אתה גם בוחר מראש מה להדפיס ומה לא.

לגבי ה-ISO, הפוג'י שלי מצלמת סביר ביותר גם ב-ISO 800.

אני רק חוזר לנקודת הבסיס, אם הצילום שלך הוא לשם הצילום (כלומר אומנות או תחביב) זה עניין אחר לגמרי. כאן המצויינות הטכנית של הצילום חשובה. אם המטרה שלך בצילום זה לשמר רגעים ולשמור זכרונות, אין לך מה לחפש עם פילם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואה וואה, איזה דיון .

בדיוק לפני שאני צריך לקנות מצלמה.

לגבי הויכוח בין דיגטלי לפילם, אין ממש הצדקה אמיתית לקנות היום מצלמה לא דיגיטלית אלה אם כן נוסטלגיה זה סיבה טובה.

חוויתי את זה על בשרי , שנה שעברה נסענו לטיול בהודו , חברה שלי לקחה איתה מצלמת SLR טובה ומסורבלת, אני לקחתי את האולימפוס C750 שלי עם הזוםX10 .

חברה שלי מצלמת פי מיליון יותר טוב ממני ועדיין, 85% מהתמונות שניכנסו לאלבום הטיול היו מהדיגטלית שלי.

אין מה לעשות, היום אתה כבר לא צריך להיות צלם טוב, אתה צריך שיהיה לך מספיק מקום בכרטיס זכרון (לא דבר שקשה להשיג).

דבר נוסף שהטכנולוגיה תרמה הוא יתרון הגודל, למצלמות קטנות יש ערך שלא ניתן לכמת בפיקסלים, היכולת לקחת את המצלמה איתך לכל חור עם כרטיס זכרון שיכול להכיל 5000 תמונות תעשה אותך צלם הרבה יותר טוב , עם כל הצער שבדבר.

בכל מקרה, אני הייתי מאוד מאוד מרוצה מה SD700 שלי, עם זום X4 , מייצב תמונה, ממדים קטנים מאוד ומהירות תגובה קרובה מאוד למיידית היא היתה מושלמת בשבילי.

עכשיו אני צריך לקנות אחת חדשה, אני אבדוק את ה F31 (דר"א, מה ההבדל בין ה F30 ל F31 ?) אם לא אני אלך על ה SD800 שמגיעה עם עדשה 28 – 105mm (יתרון גדול) .

פורסם

אני רק חוזר לנקודת הבסיס, אם הצילום שלך הוא לשם הצילום (כלומר אומנות או תחביב) זה עניין אחר לגמרי. כאן המצויינות הטכנית של הצילום חשובה. אם המטרה שלך בצילום זה לשמר רגעים ולשמור זכרונות, אין לך מה לחפש עם פילם.

טוב עם זה אני בערך מסכים אז אפשר לסיים כאן. ובכל זאת אני אומר שאחרי שצילום הפך אצלי לתחביב (קשה לי לומר אם זה אומנות או לא), מצאתי את עצמי משאיר את האולימפוס הדיגיטלית בבית ולוקח אתי את הפילם בד"כ, גם לפיקניקים משפחתיים וכד'. מה אני יודע יכול להיות שזה פשוט בגלל שהעניין החדש שלי בתחום הפך אותי ליותר בררן (השאלה היא האם אתה רואה את זה כיתרון או חסרון).

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
טוב עם זה אני בערך מסכים אז אפשר לסיים כאן. ובכל זאת אני אומר שאחרי שצילום הפך אצלי לתחביב (קשה לי לומר אם זה אומנות או לא), מצאתי את עצמי משאיר את האולימפוס הדיגיטלית בבית ולוקח אתי את הפילם בד"כ, גם לפיקניקים משפחתיים וכד'. מה אני יודע יכול להיות שזה פשוט בגלל שהעניין החדש שלי בתחום הפך אותי ליותר בררן (השאלה היא האם אתה רואה את זה כיתרון או חסרון).

עמוס

אז אפשר היה לסיים מההודעה הראשונה שלי שנפתחה במשפט: מצלמת פילם היא קטסטרופה לצלם שרוצה תמונות ולא עושה אומנות.

פורסם
עכשיו אני צריך לקנות אחת חדשה, אני אבדוק את ה F31 (דר"א, מה ההבדל בין ה F30 ל F31 ?) אם לא אני אלך על ה SD800 שמגיעה עם עדשה 28 – 105mm (יתרון גדול) .

ההבדל בין ה-F30 ל-F31 הוא זניח לחלוטין. ל-F31 יש פוקוס עם זיהוי פנים.

עדשה 28 זה יתרון גדול.

מצד שניף הפוג'י נחשבת לטובה מאוד בצילום בתנאי אור לא אידיאליים, אבל דורשת התאמה ידנית בתנאים עם אור בוהק (גם מניסיון).

הממשק של Canon עדיף.

חוצמיזה, זה כמו לקנות מכונית ליסינג קבוצה 2.

אין כמעט מכוניות רעות ובין הטובות כל אחת חזקה קצת יותר בדבר זה או אחר, אבל כולן פ'סדר.

פורסם
אז אפשר היה לסיים מההודעה הראשונה שלי שנפתחה במשפט: מצלמת פילם היא קטסטרופה לצלם שרוצה תמונות ולא עושה אומנות.

אתה שוב חוזר לקטע של אומנות שאני לא מצליח להבין. אם "לעשות אומנות" זה אומר לנסות לצלם תמונות שהן מעבר לסתם פורטרטים חסרי משמעות וצילומי נוף שאפשר למצוא בגוגל כדי שתוכל להוכיח לחבר'ה ש"היית שם", אז המצלמה 0.3 מגה פיקסל בטלפון הסלולרי מספיק טובה, לא?

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

ירושלמים... לך תבין. :wink:

אני חייב להוסיף משהו לדיון, בתור אחד שעדיין משתמש בדבר המוזר הזה שנקרא "פילם":

(לצורך הדיון, אני מדבר רק על 35 מ"מ, ולא על איזוטריות אחרות)

הצילום השתנה לגמרי, במהותו.

לפני שנים בודדות, כשהייתי מצלם תמונות עם SLR פנטקס חמודה ומדפיס אותם,

כולם היו מצטופפים כדי לראות את התמונות הנאות, שנראו טוב גם בהדפסה של 10X15.

היום, כשאני מדפיס תמונות נהדרות עם העדשה הכי חדה שיש,

זה לא מעניין אף אחד.

אף אחד.

מה שלא נצפה מיד על מסך LCD רבע אינץ' או נשלח תוך דקות ספורות ברחבי האינטרנט,

פשוט לא קיים. מתי עיינתם לאחרונה באלבום תמונות 10X15 עדכני? אני כנראה מהבודדים

שעוד יוצר אלבומים כאלה פיזית - כל שאר העולם מזמן עבר לניהול אלבומים וירטואליים.

למשתמש הביתי אין מה לחפש עם מצלמת פילם רגילה, נקודה, ואין לכך שום קשר

לרזולוציה, טווח דינמי ועדשות - המדיום השתנה, בערך כמו המעבר מטלגרף לטלפון.

כמובן, ברגע שיש צורך בהגדלות, פילם (אפילו 400ASA) נראה טוב יותר,

וגרעיניות תמיד תהיה נעימה יותר לעין מאשר פיקסלים גדולים ומרובעים.

99.9 אחוז מבעלי מצלמות כיום לא מדפיסים תמונות גדולות (20X30 ומעלה)

ובשביל ה-0.1 אחוז הנותר ממש לא כדאי להמשיך לייצר כימיקלים יקרים ומזהמים.

(ממתין כבר שנים רבות לירידה אמיתית במחיר ה-SLR הדיגיטליות. לא נעים)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אתה שוב חוזר לקטע של אומנות שאני לא מצליח להבין. אם "לעשות אומנות" זה אומר לנסות לצלם תמונות שהן מעבר לסתם פורטרטים חסרי משמעות וצילומי נוף שאפשר למצוא בגוגל כדי שתוכל להוכיח לחבר'ה ש"היית שם", אז המצלמה 0.3 מגה פיקסל בטלפון הסלולרי מספיק טובה, לא?

לא.

רוצה תמונות יפות ולא בשביל להוכיח, בשביל להנציח את הרגע.

אז אולי לך הפורטרט חסר משמעות או הנוף משעמם, אבלי לי זה מזכיר משהו.

עם זאת, לחובב בכלל לא חשוב כמה הצבעים יצאו "נכון", כל זמן שהם נראים סביר והתמונה יפה לעין, לדוגמא.

זה בדיוק כפי שיש מוסיקאים רבים שמקשיבים למוסיקה במערכת סאונד מצ'וקמקת ויש להם אלפי דיסקים, ויש אודיופילים עם מערכת באלפים רבים ומאה דיסקים. שני אלא לא חובבים באותו תחביב.

פורסם
אם כבר מצלמות אז מישהו יכוחל להגיד לי מה זה חצובה?

אני נתקל בזה הרבה ולא מבין.

תודה.

Google אתה מבין?

אין היום תירוץ ללא לדעת משהו...

http://cliki.site.co.il/%D7%97%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%94

פורסם

אני לא מבין מה הוויכוח על אומנות, אני חושב שהצילום הדיגיטלי הוא דבר נהדר. במקום אלפי תמונות ששוכבות באלבומים מעלי אבק בבוידם של סבתא, אנחנו יכולים לראות תמונות יפיפיות באינטרנט, יכולים לחלוק את התמונות היפות שלנו עם אנשים אחרים, יכולים להשיג פורנו גם בלי להכנס לאתר פורנו .

בקיצר, תגידו מה שתגידו על פילם, ISA ועיזה פזיזה, ואני אומר....

FLICKR

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
Google אתה מבין?

אין היום תירוץ ללא לדעת משהו...

http://cliki.site.co.il/%D7%97%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%94

יא ווראדי, איזה ערך ענק, הגזמה טוטאלית! :shock:

להרצל אין ערך כל כך גדול.

אגב, לכל מי שלא יודע מה זה X, אני מאוד ממליץ על גוגל-תמונות,

תמונה אחת שווה לפעמים יותר מאלף מילים. למשל:

http://images.google.com/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GFRC,GFRC:2007-02,GFRC:en&q=%D7%97%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%94&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...