Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, החיסרון הכי גדול של הדיגי' הקומפקטיות זה ה LAG TIME שלא קיים במצלמות פילם. זה יכול להיות ההבדל ביםן לתפוס את הילד שלך מחייך או לצלם את הגב שלו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם נלך על עניין ההשהיה... ההבדל בין פילם לדיגיטלי הוא שבדיגיטלי אתה יכול לצלם את הגב של הבן שלך

(ואז למחוק ולצלם אותו מחייך), ולהעביר את זה ל"סבתא" הגאה עוד באותו הרגע, גם אם החנות סגורה.

בפילם אתה מצלם לו את הגב ומגלה את זה אחרי 3 ימים, יחד עם התמונה שכן יצאה בסדר. ורק אז תוכל

לשלוח ל"סבתא" את התמונה. ה"סבתות" של היום חסרות סבלנות כידוע :-P

מסקנה - השהיית הפילם גדולה מזמן ה"חשיבה" של הדיגיטלית ;-)

פורסם

http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_a710-review/

טבלה נפלאה שמשווה בין כל המצלמות המדוברות, כוללת את כל הדברים החשובים. מתוך סקירה מפורטת בצורה חולנית של ה-710. מה שכן, מציגה את היתרון הגדול של מערכת הייצוב-תמונה שיש רק ב-710. ועדיין, ה-A640/630 נראית לי עדיפה. ולו רק בגלל איכות התמונה וזמן הבטרייה הארוך משמעותית (360 תמונות ב-710 לעומת 500 ב-630/640)

ובחזרה לויכוח שלנו - איך שכחתי את עניין ההשהייה? אחד החסרונות שגרמו לי להתייאש מהמינולטה הדגיטלית הקטנה שלי (dimage xt), שעד כמה ששירתה אותי יפה ובנאמנות (ובאופן מפתיע גם באמינות מרשימה), גרמה לי לפספס לא מעט רגעים שחבל לי שאין לי אותם על המחשב היום..

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

יותר מזה, אתה יכול לצלם 100 תמונות של הילד שלך, מחייך, בוכה, צוחק, מרביץ לאחותו, מרייר, פולט על החולצה החדשה שלך, מושך לכלב בזנב, עושה את הצעדים הראשונים, נופל ועושה פרצוף נבהל, שומע את אמא שלו נבהלת ומתחיל לבכות וכן הלאה, ואז אתה יכול לשלוח את כל התמונות לכל קרובי המשפחה שתרצה אפילו אם הם עכשיו בבנגלדש.

מעבר לזה, זמן ההשהיה במצלמות דיגיטליות יורד מדור לדור. ה-A630 החדשה מהירה מה-A70 שהייתה לי, ואני משוכנע שתוך לא הרבה זמן ההשהייה באמת תצטמצם למינימום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עדיפה, בטח עדיפה, אבל בשביל לעשות תמונה אחת מדהימה במצלמת פילם, תצטרך לעבוד מאוד קשה ואולי אפילו לצלם כמה (עשרות?) תמונות שאת חלקן תזרוק לפח. במצלמה דיגיטלית תצלם 200 תמונות אז הסיכוי שתצא אחת מדהימה הוא די גדול, והחסכון יהיה עצום.

אני זוכר כשתומר פדר (הצלם של מערכת אוטו) עוד עבד בפילם. הוא צילם כמויות אדירות של פילמים ביום צילומים ומתוכם נבחרו אולי 10 תמונות. היום הוא עובד בדיגיטלי - החסכון אדיר ולפעמים הוא אפילו מצלם פחות תמונות - פשוט כי הוא יכול לדעת בדיוק איך יצא מיד ברגע הצילום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לחובבי ה-CANON (וגם מי שלא) - ממליץ על קנון IXUS 60 או 65.

מצלמת 6 מגהפיקסל קטנטנה - נכנסת בקופסת סיגריות (!)

יתרונות:

איכות תמונה וצבעים מאוד נאמנים למקור.

השהיה לא גדולה. וניתן לקצר אותה עוד באחד המצבים.

ממש קטנה ודי קלה - לא מתבאסים לקחת אותה לכל מקום.

זום אופטי X3, שזה מכובד למצלמה כזו קטנה.

עובדת עם כרטיסי SD שמחיריהם בזמן האחרון נמוכים מאוד.

סוללה נטענת ליתיום (לא סוללות אצבע).

חסרונות:

אין אפשרות לשליטה ידנית מוחלטת (על זמן חשיפה וכו') - יש שליטה רק על חלק מהפרמטרים.

סוללה נטענת ליתיום (לא סוללות אצבע).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
רוני, החיסרון הכי גדול של הדיגי' הקומפקטיות זה ה LAG TIME שלא קיים במצלמות פילם. זה יכול להיות ההבדל ביםן לתפוס את הילד שלך מחייך או לצלם את הגב שלו.

בזמני התגובה של המצלמות המודרניות זה כבר לא משמעותי.

רק שבדיגיטאלית אתה תדע מייד אם תפסת או לא תפסת, בפילם לא.

כצלם עם ידע בסיסי בלבד אני יכול לאמר לך שמעולם לא היתה לי כזו כמות של תמונות מוצלחות. זה לא בגלל שאני צלם גדול או שהמצלמה מעולה, פשוט יש לי הרבה יותר תמונות לבחור מהן. בנוסף, כשלא יוצא טוב אני יודע במקום ויכול לתקן.

ולא סתם יכול לתקן, יכול לתקן בפרמטרים שבמצלמת פוקט פילם בסיסית עד טובה לא היתה לי כלל שליטה עליהם. מעבר ליכולת לשלוט בצמצם ו/או בתריס, אני יכול לשלוט ב-White Balance, ב-ISO, במיקוד ועוד, ולבדוק כל פעם מה נשתנה.

למעשה, אני מסוגל להוציא תמונות במצבים שפעם לא היה סיכוי שייצא משהו.

אולי אם תשים מצלמת פילם מול דיגיטאלית באותם תנאים עם אותם פרמטרים, הצילום בפילם ייצא יותר טוב. אבל אם משווים את מה שקורה במציאות, המציאות היא שעם מצלמה דיגיטלית ישארו לך הרבה יותר תמונות מוצלחות מאשר עם מצלמת פילם, וזה מה שחשוב בסופו של דבר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי אם תשים מצלמת פילם מול דיגיטאלית באותם תנאים עם אותם פרמטרים, הצילום בפילם ייצא יותר טוב. אבל אם משווים את מה שקורה במציאות, המציאות היא שעם מצלמה דיגיטלית ישארו לך הרבה יותר תמונות מוצלחות מאשר עם מצלמת פילם.

נכון, אבל עשר התמונות המוצלחות בפילם יהיו כמעט תמיד טובות יותר מה-100 המוצלחות בדיגיטלית (והכמעט הזה הולך ומתמעט ככל שהידע שלך בצילום גדל).

זה פשוט עניין של כמות מול איכות.

(ושוב, זה רק כשמדובר במצלמות לתפרנים)

עמוס

פורסם
פשוט יש לי הרבה יותר תמונות לבחור מהן.

אולי אני יוצא דופן אבל גם בפילם הייתי מצלם הרבה מאוד וכשהייתי מפתח הייתי מדפיס אינדקם וממנו מחליט מה להדפיס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
נכון, אבל עשר התמונות המוצלחות בפילם יהיו כמעט תמיד טובות יותר מה-100 המוצלחות בדיגיטלית (והכמעט הזה הולך ומתמעט ככל שהידע שלך בצילום גדל).

זה פשוט עניין של כמות מול איכות.

(ושוב, זה רק כשמדובר במצלמות לתפרנים)

עמוס

לא נכון.

זה לא נכון מהסיבות שציינתי מלפני כן.

זה לא נכון, כי בפילם יהיו לי 10 תמונות מעולות, אבל אירועים שלמים שלא נותרה מהם תמונה אחת ששווה משהו.

המטרה בצילום לא לשם אומנות זו לא מצויינות טכנית. המטרה היא שתישאר לך מזכרת טובה.

פורסם
אולי אני יוצא דופן אבל גם בפילם הייתי מצלם הרבה מאוד וכשהייתי מפתח הייתי מדפיס אינדקם וממנו מחליט מה להדפיס.

אם היית מצלם בכמויות שניתן לצלם דיגיטלית היית מתרושש.

פורסם
לא נכון.

זה לא נכון מהסיבות שציינתי מלפני כן.

זה לא נכון, כי בפילם יהיו לי 10 תמונות מעולות, אבל אירועים שלמים שלא נותרה מהם תמונה אחת ששווה משהו.

המטרה בצילום לא לשם אומנות זו לא מצויינות טכנית. המטרה היא שתישאר לך מזכרת טובה.

טוב לא צריך להגזים.

אפשר אולי לפספס כמה שוטים פה ושם... אבל אירועים שלמים שלא נותרה מהם תמונה ששווה משהו? מאיפה הגעת לזה? אולי אם ממש אין לך מושג בצילום, או ששכחת את הכיסוי על העדשה.. אבל בעיקרון אחרי שאתה יודע את העקרונות של הצילום (מה עושים בתנאי תאורה שונים, שימוש נכון בפלאש וכו') אני לא רואה איך אפשר לפספס יותר מידי צילומים. אני (אחרי קורס צילום אחד) צילמתי במוזיאון מרצדס בשטוטגרט שניים שלושה סרטים (כמעט כל התמונות בתאורה שלא נתנה לי יותר מ-1/30 מהירות צמצם על צמצם 1.8. מה שאומר שבקאנון a360 לא ניתן היה לצלם שם בלי חצובה.) מתוכם בחרתי רק כמה תמונות בודדות שאני ממש אוהב ואולי ארצה להגדיל, אבל זה לא שהשאר לא היו שוות כלום, הן פשוט היו פחות יפות במבט לאחור. רק בודדות היו ממש חסרות כל שימוש.

עמוס

פורסם
טוב לא צריך להגזים.

אפשר אולי לפספס כמה שוטים פה ושם... אבל אירועים שלמים שלא נותרה מהם תמונה ששווה משהו? מאיפה הגעת לזה?

מהיכן שאתה הגעת לזה: "...אבל עשר התמונות המוצלחות בפילם יהיו כמעט תמיד טובות יותר מה-100 המוצלחות בדיגיטלית"

איך שלא תסובב את זה, בעידן הדיגיטלי המשתמש ההדיוט (שמצלם...) יש לו בסוף יותר תמונות, מתוכן יותר תמונות טובות, של יותר אירועים (כי קל יותר להסתובב עם המצלמה).

אם אתה לא מבין מהחיים שלך, דיגיטלית תוציא לך תמונה טובה יותר. אם אתה כן מבין, יש לך יותר פרמטרים לשחק איתם (אתה מכיר פוקט סבירה עם פילם + שליטה במהירות התריס והצמצם?) בזמן האירוע, ועוד אפשרות לתקן אח"כ בעיות מסויימות במחשב בבית.

זה לא יעזור, איך שלא תסובב את זה הצילום הדיגיטאלי משתלם יותר מכל בחינה.

פורסם
מהיכן שאתה הגעת לזה: "...אבל עשר התמונות המוצלחות בפילם יהיו כמעט תמיד טובות יותר מה-100 המוצלחות בדיגיטלית"

איך שלא תסובב את זה, בעידן הדיגיטלי המשתמש ההדיוט (שמצלם...) יש לו בסוף יותר תמונות, מתוכן יותר תמונות טובות, של יותר אירועים (כי קל יותר להסתובב עם המצלמה).

אם אתה לא מבין מהחיים שלך, דיגיטלית תוציא לך תמונה טובה יותר. אם אתה כן מבין, יש לך יותר פרמטרים לשחק איתם (אתה מכיר פוקט סבירה עם פילם + שליטה במהירות התריס והצמצם?)

אם אתה מתכוון לשליטה ידנית מלאה, אז canon canonet ql17, nikon s3, olympus 35 rc ועוד (לא לכל אחת יש את זה כמובן, כמו בפוקט דיגיטליות. לחלק יש לחלק אין. לרובן יש שליטה באחד מהשניים שזה ממש מספק. דוגרי כמה פעמים כבר קרה שהשתמשת בחשיפה לא נכנוה שאתה כל כך צריך את זה?) וכמובן שגם בכל מצלמת רפלקס שאפשר למצוא מאוד מאוד טובות בפחות מ-1000 שקל בלי הרבה בעיות.

בזמן האירוע, ועוד אפשרות לתקן אח"כ בעיות מסויימות במחשב בבית.

זה לא יעזור, איך שלא תסובב את זה הצילום הדיגיטאלי משתלם יותר מכל בחינה.

אם אתה על תקציב מוגבל, ואתה מעדיף איכות על פני כמות, פילם עדיף.

אם אתה כן מבין מהחיים שלך (מבין קצת בצילום), ואתה יודע איזה מצלמה אתה קונה, ואם אתה כמו רובנו מוגבל בתקציב, אתה תוציא תוצאות טובות יותר עם פילם. פשוט כי באותו כסף אתה קונה מצלמת פילם מהאיכות הגבוהה ביותר, ובדיגיטלית אתה קונה מצלמה בינונית מינוס בלבד. חוץ מזה, אני עם היאשיקה הקשישה שלי יכול לצלם בתנאי תאורה גרועים יותר מאשר עם כל מצלמת פוקט דיגיטלית חדישה (אלא אם כן אתה מעלה iso שבדיגיטליות זה מתכון לאסון).

עמוס

• תוכן חדש...