Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלודה ביפניות ישנות-למה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבו פה הרבה שטויות.

פח שחור טוב אפשר להשיג בכל מקום - אין הרבה קשר לאיכות הברזל אלה יותר לאיכות ההכנה לצבע ואיכות ההרכבה.

מי שראה את הסיור שביצעו גיפולוג בקו ההרכבה של סופה 2 יבין על מה אני מדבר.

כאשר לא מתייחסים לפח חשוף כמו שצריך לפני צביעה סופו להחליד.

הכנה נכונה לצבע היא עולם ומלואו.

פורסם

החלודה פוגעת בכולם-רן

זה בדיוק העניין- אני בטוח שהדוגמאות האלה מהתמונות עברו תנאים קשים מאוד (כמו חניה קבועה בשדה +גזע עץ לקישוט

הגריל:shock: ), שאם סובארו 82 ,ממוצעת וסימפטית ,היתה עוברת אותם ,היו נשארים 4 צמיגים ואולי רדיאטור חימום ...

פורסם

שלום.

איזה התנפלות עלי חבל על הזמן הלו להרגע!

אין פח שלא מחליד . השאלה איך מתי ולמה. אמנם ראיתי את כול התשובות אבל אני עדיין עומד על שלי! ולמה?

יש כאלה שרואים בטלויזה כדורגל או סרטים לבריאות אין לי בעיה אם זה ביכלל אבל!!!

מה לעשות אני בעיקר אוהב את תוכניות ההיסטוריה טכנולוגיה ומדע .

ביין היתר היתה סידרה של תוכניות על יצור ברזל ,פלדה, ומיחזור מתכות, ומה לעשות מיסתבר שיפן היא במקום הראשון במיחזור פלדה ומהיכן הפלדה אם לא כולה מופקת מפרוק אוניות זקנות ורקובות כמו מיכליות נפט ענקיות בנות 25 או 30 שנה וה רכישת ברזל מכול מקום בעולם אז למשל אותו הפלדה הרוסית המחורבנת שקנו האיטלקים והיתפוררה במכוניות חוזרות תחת סמל יפני.

הלו חברה אוניה בת 30 +- שנים בים רקובה האמאמא שלה ומהפלדה הרקובה הזו מיצרים את מיטב המכוניות היפניות שיש.

לאומת זה בארצות אחרות גם ממחזרים פלדה אבל לא מהסוג המאפן הזה וביין היתר רוב המכוניות הארופאיות שנרקבות זה מקמצנות היצרנים ורכישה של פלדה דרגה ז' אמנם תיכנון לקוי של מרזבים ואו מרכבים אחרים יכולים להשפיע אבל יש גבול.

בברכה בני ל.

אגב לאותו האהבל שהעיר לי על שגיעות הכתיב הלו זה עוד לא עושה אותי מטומטם .

אני מכיר בעובדה שיש לי שגיעות כתיב אבל אתה מזכיר לי את הגמל למה ? הגמל מעביר ביקורת על הגיבנת [דבשת] של הגמל לידו אלה מה לא רואה את הגיבנת שלו.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני מציע לך לבדוק את התהליך מחזור של מתכת.

זה לא משנה באיזה מצב מגיע החומר גלם, זה יוצא תמיד כמו חדש.

כל הדברים המיותרים כמו צבע, רכוב חלודה וכו' נשרפים בזמן המחזור.

מה שנשאר, זה חומר נקי לשימוש מחדש. ועוד פעם, כל העולם ממחזר עזבו את היפנים.

.recycle_logo_sm.gif

Omnia mea mecum porto

פורסם

תרגעו כולם,אף יצרן מכוניות לא מישתמש בפח ממוחזר וישנם כמה סיבות לכך;

1.מרכיב הפח הינו שולי למדי בעלות ייצור המכונית.

2.ייצור פח ממוחזר עולה כמעט כמו פח חדש.

3.בתהליך ההתכה חודר חמצן לסגסוגת,וזה הגורם שמזרז יותר מכל החלדה.

קיימים 3 סוגי פח שבהם עושים שימוש בתעשייה בכלל-דקופירט שעשוי מחומר קשה יחסית,פיקאלט שהוא פח רך יחסית,נוח וקל לעיבוד ופח שחור,שעשוי לרוב מחומר ממוחזר.

הפרשי המחירים קטנים יחסית בין סוגי הפחים,גם בכמויות גדולות מאד.

המכוניות האיטלקיות של שנות ה 70' נירקבו במהירות מאחר והיו עשויות מפח שנקנה ברוסייה בעיסקת ענק,והפח היה עשוי מכלי מלחמה גרמניים שהושארו על אדמת בריה"מ בתום מלחמת העולם השנייה,והותכו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עפרת הברזל, ממנה עושים בסופו של דבר את פח המכונית, נחצבת באופן מחומצן בטבע (= חלודה) ובתהליך היצור הופכת לברזל מחוזר. גם ברזל ממוחזר עובר את אותו התהליך, כך שזה בכלל לא משנה אם המכונית היתה לפני זה אוניית מלחמה גרמנית חלודה, מסילת רכבת, או מכונית אחרת.

ברזל ממוחזר שומר על תכונותיו לאחר המיחזור. אין כל ירידה באיכותו והוא יכול לעבור אינסוף מחזורים ועדיין ישאר אותו הדבר. בתעשיית הרכב בכל העולם משתמשים היום בסביבות 40% ברזל ממוחזר. היו משתמשים ב100% אם יכלו כי זה זול יותר למחזר, אבל לצערנו צריכת הברזל בעולם רק גדלה עם השנים.

נמרוד

פורסם

משהו נוסף וחשוב מאוד - כשמחברים שני מתכות שונות נוצר הפרש פוטנציאלים ביניהם ואחת מחוזרת והשניה מחומצנת.

תהליך זה קורה ללא תלות בשכבות ההגנה והצבע למיניהם.

". תכנון. מכוניות ישנות תוכננו עם "אזורים מתים" : אזור סגור מכל הכוונים, אליו בוצעו ריתוכים. החלק הפנימי באזור המת לעיתים אפילו לא נצבע, וכשחדרה לשם לחות - החליד בקצב רצחני. פעם היו קודחים חורים זעירים במקומות אלו ומרססים פנימה חומר שמנוני שנקרא זיברט ע"מ להגן עליהם. "

אני לא מכיר את החומר אבל התהליך שאתה מתאר נוצר כתוצאה ממחסור מקומי בחמצן באזור הסגור דבר שמוביל לתהליך אנודי שמזרז קורוזיה בחלק החשוף לחמצן.

רק בעצם יצירת החור וחשיפתו לאטמוספירה התהליך היה נפסק.

• תוכן חדש...