Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם צריך לפחות 10% מסה"כ הסכום הכללי או שיש מסלולים של 100% משכנתא גם כן?

במידה וסכום המשכנתא הוא 200K $ מישהו יודע בערך מה גובה המשכנתא פר חודש ?הבנתי שמחלקים ל28 שנים.

תודה.

פורסם

ככל שההון הקיים שלך גבוה יותר, כך תקבל תנאים מועדפים יותר.

משכנתא אינה כדאית, ולכן עדיף להקטין אותה ככל שניתן (ע"י שימוש בהון עצמי), ולא לקחת משכנתא של 90% או 100% מהסכום.

סכום של 200K דולר בחלוקה ל-28 שנה יכול לנוע בהערכה גסה בהחזר של בין 10-15K ש"ח לחודש. (תלוי במסלול הריבית שבחרת).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז ההערכה הגסה שלך, גסה מדיי.

לפי לוח שפיצר(אתה עוד תשמע את המושג הזה) ובהנחה שהריבית קבועה בגובה של 5% אתה אמור לשלם 4,705 ש"ח כל חודש על סכום של 850,000 ש"ח, כן זה קצת יותר מ$200K והריבית נחשבת גבוהה, אני קיבלתי ריבית של 4.5% ויש גם יותר נמוכות.

הסכום הוא בכל מקרה רק הערכה כי יש מסלולים שונים, אבל זה באיזור הזה.

לגבי אחוז מימון, הכי גבוה שאפשר לקבל היום זה 90% וזה בהשתתפות גוף נוסף שנקרא EMI שבעצם נותן לבנק ביטוח על המשכנתא ואתה משלם על הביטוח הזה, עלות של בערך 80-150 ש"ח בחודש, EMI נכנסים לתמונה בדר"כ כשאתה מבקש מעל 70% מימון.

איציק.

פורסם

איצ'יק, אתה לקחת 90% ? או 100 ?

ככל שההון העצמי קטן, הריבית תהיה ריבית שחיטה. הבנק לא אוהב להיות אטרקטיבי במשכנתאות של 90%.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לקחתי 83%, אבל היה לי קצת ויטמין P.

זה נכון שככל שאחוז המימון עולה הבנק הרבה פחות נדיב בריביות.

איציק.

פורסם

שלום רב,

BlackB נתן לך תשובה טובה ונכונה, אבל ברשותך אני טיפה אפרט :

א. אתה תמיד יכול לבדוק כמה תשלם במחשבוני לוח שפיצר (שאלו המחשבונים שהבנק עובד עימם), יש באינטרנט המון, הנה אחד : http://www.natun.co.il/page1_1.asp?sum=800000&int=5&months=240&startDate=1.10.1999&x=48&y=5

ב. אתה יכול עד כ - 80% מהמשכנתא ללא ערבים ועד 90% עם EMI, אני לקחתי עם EMI ושילמתי להם 20,000 ש"ח בשביל הערבות שלהם במשכנתא, לקחתי 90%, התוספת של 10% בעצם מסתכם בדי הרבה.

ג. אם תבצע פרעון מוקדם או מחזור הלוואה לריבית של פחות מ - 80% תוכל לבקש מ - EMI את הכסף בחזרה, אני ביקשתי וקיבלתי חזרה 7,000 כעבור שלוש שנים.

ד. אם לקחת EMI ותרצה לבצע בנייה נוספת וכדומה עם הלוואה נוספת מהנק, על התוספת תהיה חייב לבצע EMI אפילו אם העלות שלה קטנה, אני ביצעתי תוספת של שווי של 40,000$ הערכת שמאי ובקשתי מהבנק 10,000$ והייתי חייב לשלם עוד כסף ל EMI

ה. הנקודה הכי חשובה במשכנתא איננה לקחת אלא להחזיר, לכן אל תיקח משכנתא שהינה יותר מ - 30% מהכנסות המשפחה, הבנק גם מוודא נתון זה עימך ומבקש תלושי משכורת.

ו. בהמשך לנקודה זו, תוכנית החסכון הכי טובה בחיים שלך תהיה להחזיר משכנתאות, אצלי בכל פעם שנפתחה קופה או קרן זה הלך למשכנתא, התחלתי עם משכנתה ל - 25 שנה, ועכשיו אחרי 7 שנים נותרו לי רק עוד 7.

ז. התפוקה השולית של משכנתה מעל 20 שנה הינה אכזרית, תרשום במחשבון החזר תוך 20 שנה ותוך 32 שנה ותראה מה הסכום הכולל שתשלם בבנק לעומת התשלום החודשי, בקיצור תקופה ארוכה זה רע.

בהצלחה

יפתח

• תוכן חדש...