Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה להבין בדיוק איפה נמצא ההבדל בין מגבר מונו בלוק חזק (לדוגמא מגבר שנותן בסביבות ה 400-500 וואט RMS) לבין מגבר מונו בלוק חלש יותר (לדוגמא 100-200 וואט RMS) אבל בשילוב עם ליין דרייבר.

כלומר, ברור שמבחינה טכנית, יש פה הבדל של הגברה נקיה של האות הנכנס (במקרה של המונו החזק יותר) לבין אותו האות בדיוק, שפשוט מתעצם מאוד ע"י הליין דרייבר לפני שהוא נכנס למונו החלש יותר, ומקבל הגברה חלשה יותר.

אבל העיניין הוא, שבשורה התחתונה והתפוקה הסופית בקצה הכבל, או יותר נכון בעבודה של הסאב וופר - היא כמעט או לגמרי זהה...

הסאב יזוז באותה העוצמה בשני המקרים.

האם זה נכון לחשוב ככה, והאם זה נכון בכול מקרה שבו רוצים להעצים את התפוקה של הסאב?

שזה אומר, להוסיף ליין דרייבר.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

שלום אביחי ,

אני יכול לומר לך בוודאות שכשהוספתי לאחרונה ליין דרייבר למונו שלי , הגיין ירד מ3/4 לרבע ועדיין הבס לעיתים חזק מידי (עצמת הבס בHU של ALPINE שלי על אפס).

למעשה כמעט שרפתי את הסאב שלי בזמן הכיוונים מחדש ביום שישי כי לא שמתי לב למצב הגיין .

אז כן - אם תשים ליין דרייבר תוכל להוציא כל וואט ו-וואט מהמגבר מונו שלך והסאב יישתולל .

מה גם שהבס עכשיו קצת רך יותר ונעים יותר לאוזן.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

שלום תומר, לצערי, אתה לא מחדש לי שום דבר... אני יודע בדיוק מה קורה בפועל כאשר יש ליין דרייבר מחובר - מה שאני לא יודע זה מה ההבדל בין שני המצבים שתיארתי.

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

המצבים שתיארת הם שונים, ולכן ההבדל.

אולי היית מעדיף (?) לשאול מה ההבדל בין מגבר 500 וואט לבין מגבר 500 וואט עם ליין דרייבר?

יש מגברי מונו, באמת טובים, כמו הוייב 1200D הישן של לנזר, שמה לעשות, רק עם אות מאוד חזק יכל לתת את מה שהיה לו.

ואני לא מדבר על זה שהוא היה נותן את מה שיש לו (לפני שחיברתי ליין דרייבר) את הכל עם גיין פתוח עד הסוף.

לא, הוא לא נתן כלום גם עם גיין פתוח לגמרי.

מיד עם חיבור הליין דרייבר מיותר לציין שזו היתה מכונה מטורפת לחלוטין.

כך גם זהים מגברי היי-פוניקס, ואני בטוח שיש עוד רבים כמוהם, שהרגישות שלהם לאות כניסה חלש לא חזקה מספיק ולא

מאפשרת לממש את הפוטנציאל הטמון בהם.

לכן, ההבדל בווליום יהיה ברור כמעט מההתחלה בין המגברים כי האות למגבר עם הל"ד יהיה חזק יותר.

מה שכן, יכול מאוד להיות כי המגבר יגיע לרוויה הרבה יותר מהר מהמגבר ללא הל"ד.

פורסם

אף אחד לא יורד לסוף דעתי - ואני חוזר שוב: ברור לי ששני המצבים שונים, אמרתי את זה מספר פעמים.

מה שלא ברור לי הוא איפה ההבדל מבחינת מה שהסאב בסופו של דבר מקבל.

אני מנסה להבין מה מתגבר על מה - האם ההגברה (אם אפשר לקרוא לזה ככה) ע"י הליין דרייבר תיהיה זהה מבחינת וואט RMS להגברה ללא הליין דרייבר.

עוד דעות בבקשה...

פורסם

קהל קשה...

אנסח שתבין:

אין שינוי בהגברה.

מגבר של 100 וואט יישמע כמו מגבר של 100 וואט.

הבעיה צצה כשמגבר (בדרך כלל מגבר מאותגר הנדסית) של 100 וואט לא מסוגל להפיק אפילו את ה 100 וואט שלו,

כאשר אתה מזין לו אות של נניח 0.5V (אפילו שמגבר "מצהיר" כי הוא רגיש לאות כזה בגיין)

כאשר יש בעיה כזו אז אתה מקבל:

מגבר של 100 וואט שנותן 50 וואט, ועוד אות קטום לאללה.

תחבר ליין דרייבר?

תקבל מגבר של 100 וואט שנותן את המקסימום, במינימום ווליום (אם תרצה) ומינימום עיוות.

ברור עכשיו?

שכחתי להוסיף:

המגבר של תומר - בעל פוטנציאל אדיר.

היום אתה לא יכול להגביר את המערכת שלו בלי לגמור את הקיקר הזה.

זה לא שהליין דרייבר מוציא ממנו משהו שהוא לא מסוגל.

זה באמת הפוטנציאל של המגבר.

שום ליין דרייבר לא עושה קסמים, אלא פשוט נותן לך למצות את המגבר כמו שצריך, בין אם בכיוון טוב

או בין אם בווליום נמוך אם תרצה.

וכן, גם המגבר שלך מסוגל לאותו דבר.

פורסם

קהל קשה...

יכול להיות... אבל כשאני מתכוון לעשות החלטות שיש להן קשר ישיר לארנק שלי - אני רוצה להיות בטוח, ולא לעשות טעויות - לפחות לא בפעם הזאתי.

את הדעה שלך לגבי העיניין אני מכיר טוב טוב, ומקרוב - ספציפית גם לגבי אותו מגבר.

פירסמתי את השאלה הזו בפורום בשביל לקבל עוד השכלה גם מאנשים אחרים, זה הכול.

אז אם יואילו שאר חכמים לתת את דעתם על העיניין אני מאוד ישמח.

פורסם

לא מכיר ליין דרייבר בפחות מ 90 דולר (חדש ולא ב ebay)

לגבי השאלה שלך, זה תלוי מה המגבר שלך מסוגל, ואם אתה מקבל זאת היום גם ללא אמצעי כזה.

פורסם

אני פשוט לא מצליח להבין מה ההגיון שעומד מאחורי כל זה.

אם הליין דרייבר עושה את מה שהוא עושה - למה אנחנו לא רואים בכול מערכת טיפה מושקעת ליין דרייבר.

הרי הוא באמת מוסיף אם זה מה שאני מבין.

למה להשקיע כ"כ הרבה כסף על מגברים מפלצתיים עם בעזרת ליין דרייבר אפשר להוציא את המיץ מכול מגבר בינוני.

פורסם

ואנחנו לא יורדים לסוף דעתך? :lol:

הליין דרייבר עוזר אך ורק כשמדובר במגבר "עיקש", "נחות" או מה שזה לא יהיה, אשר מסרב

לראות את האות שאתה מעביר לו (כן, גם אם זה ה 4 וולט של אלפיין)

1. בהרבה מערכות יש ליין דרייברים, בין אם זה במכשירים כמו ה 3SIXTY או פרוססורים אחרים.

יש גם בקרוס-אוברים משולבים בעלי יציאות מאוד חזקות/ניתנות לשינוי.

2. ליין דרייבר "יוציא את המיץ" לכל מגבר, לא רק למגבר בינוני.

לכל מגבר יהיה אפקט אחר בגלל הנתונים שלו, הביצועים שלו, והכיוון שלו מול הליין דרייבר.

כבר הסברתי,

ליין דרייבר לא קוסם.

הוא מוציא אות חזק ויציב, משהו שאין דומה לו ברדיו דיסקים ה"רגילים".

למה אתה מכוון גיין במגבר?

הסבר:

אנחנו יודעים הרי שאם ניקח HU עם יציאה של 2V ונחבר למגבר מונו מסויים שיש לו רגישות של

נניח מ 1V ל 3V, הרי שנכוון את הרגישות (הגיין) בערך לאמצע, נכון?

יופי, זה במצב אידאלי.

במגבר אחר, כמו שנתתי דוגמא (הלנזר, ההיפוניקס) ברגע שחיברנו HU, וכאן כבר לא משנה מה היה

האות היוצא, לא קיבלנו הספק גדול.

פה מאפשר לנו הליין דרייבר לחולל את המהפך ולמצות את המגבר כמו שהוא אמור.

ושוב, דגש על אמור.

אתה לא תוציא ממגבר את מה שאין לו, אבל אתה כן תקבל את מה שמגיע לך.

וגם עם ליין דרייבר, למי שחושב שזה מכשיר קסם - מגיעים לרוויה (ולעיתים מהירה מאוד מן הסתם)

לכן חשוב לכוון אותו טוב ולהקשיב ל"מצוקה" מהסאבוופר.

הדוגמא של תומר היא בקטנה.

כשאני לראשונה חיברתי את הוייב לסאבים שלי, פשוט לא היה סאונד בכלל ממנו!

והגיינים, באס בוסט, הכל היה עד הסוף למעלה.

כל כך נורא, שנסעתי לתל אביב להחזיר את המגבר!

המוכר לא היסס, חיבר לי HU בעל פרהאאוט של 4 וולט (שלי היה כ 2V) פתאום בום! הסאבים קמו לתחייה.

מה עוד ניתן לומר?

פורסם

חבר, מה הבעיה... אוקי.

ישנם מגברים שרגישות שלהם לאות( כלומר, מה שמגיע מהHU) היא נמוכה, לכן, גם עם הגיין על המקסימום המגבר לא יוציא את המקסימום שלו.

נגיד ההגבר המקסימה של מגבר הוא פי1000 האות שנכנס אליו, הר"ד מספק מתח של 2V, ובורר המתח של המגבר(שהוא בעצם, כתפור הGAIN) מכוון למקסימום( במגברים בד"כ, כאשר כאשר הרגישות היא במקסימום , כלומר הגין עד הסוף אנחנו מקבלים מצב שבו המגבר מגביר את המתח בצורה מקסימלית).

אך נגיד, שיש מצב כמו שקרה בסידרת המונובלוקים הנמוכה של HIFONICS בכמה דגמים, גם כאשר הGAIN היה במקסימום המגבר לא נתן את כל מה שיש לו.

ניקח משווה, G=הגבר המגבר, L= ערך הפוטנציומטר(נגיד 1/4,3/4 וכו'),V= הספק האות במוצא הר"ד,P = הספק האות במוצא המגבר שמחובר לרכיב כלשהו.

המשוואה הכללית שלנו היא V x L x G=P

מקרה א. אם הG שלנו שווה 100

וL=1/1(גיין מלא)

ואות הכניסה שלנו הוא 2V

אז

2X1/1X100=200

קיבלנו שההספק במוצא שווה ל-200

מקרה ב.

ניקח מצב שקרה במגברי ההיפונקס, כאשר הגיין היה במקסימום- המגבר לא נתן את מלא התפוקה שלו, לכן נתייחס לגיין כאילו הוא על חצי.

אז שוב,

G=100

L=1/2

ואות הכניסה הוא 2V

לכן,

2X1/2X100=100

עכשיו קיבלנו שההספק שווה ל-100, חצי מההספק שהיה מקודם, וזהו המצב בחלק מהמגברים, כאשר מכניסים אליהם אות, האות לא מספיק חזק כדי להוציא מהמגבר את המקסימום, כאשר אנו מוסיפים "ליין דרייבר" אנו מעלים את המתח של אות הכניסה למגבר.

עכשיו נוסיף למשווה שלנו את ההשפעה של רכיב הליין דרייבר.

ננחי שהמתח של הליין דרייבר שחיברנו למערכת שלנו הוא 8V ביציאה.

למתח זה נקרא D.

המשוואה החדשה היא

DxLxG=P

אם נציב את הנתונים של מקרה ב' עכשיו במשוואה נקבל-

8x1/2x100=400

קיבלנו כעת, שההספק במוצא הוא 400! פי 4 מההספק שהיה במקרה ב'!

כמובן שלכל מגבר כתלות ברכיבים שלו, יש רף הגבלה מקסימלי, שלא משנה איזה עוצמת אות תכניס אליו, הוא לא יוכל לעבור אותה.

אך במגברי היפוניקס לא היה מצב כזה, המגבר היה מסוגל לתת הרבה יותר ממה שהוא נתן! פשוט היה צריך לתת לו אות כניסה חזק יותר כדי שיעיר אותו!

אני מקווה שהבנת, קצת הסתבכתי עם עצמי בניסוח של ההסבר, אבל אני מקווה שהבנת לאן אני חותך, הגברת המגבר עובדת ביחסישר לעוצמת האות שאתה מכניס אליו, אות חזק יותר? הגבר חזק יותר( עד סף ההגברה של המגבר, שאחריו הוא פשוט מעוות.)

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

לפותח השרשור.

למכשירים הגבוהים יש יציאות מתח של בין 4V ל 13V. (יש 7V ויש 9V. בכל מיני מכשירים)

למגברים האיכותיים. הרגישות כניסה היא בהתאם לנתונים האמיתיים שכותבים. 0.2V יספיק. וגם 2V. יספיק. אגב יש מגברים שיש כפתור לשינוי הרגישות.

(0.2V ל4V ומה 5V ל8V)

אבל להמון מערכות יש תוספות של אקוליזרים חיצוניים. מעבדים. ותוספות שאחת מהפונקציות הן ליין דרייב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

חברים יקרים.

הליין דרייבר יכול להיות אביזר שקצת "משקיט" את האות מבחינת רעשים.

אבל כ"תוסף" להגברה הוא ממש לא יכול להיות.

היום כאשר רוב המגברים עובדים עם גיין של 0.2-5V זה לא משנה גם אם תדחפו למגבר 20V של אות הוא לא יהיה יותר חזק.

כן, רצוי לתת למגבר עוצמת סיגנאל חזקה ואכן רוב האקולייזרים,פרוססורים וכל אביזרי התוספות כמו קרוסים מספקים בפועל כ6-13V מתח סיגנל, אבל זה לא מתח קבוע אלא בPEAK ומדובר על הוצאת אות חזק ללא רעשים.

זה לא יישפר את המגבר ולא נעליים, אם מדובר על מגבר טוב שאכן הסקלת גיין היא אמיתית ולא בדיונית אז פשוט צריך לכוון את הגיין בהתאם לעוצמת סיגנאל המקור.

אגב, במערכות אודיו ביתיות הסיגנלים שCD ביתי טוב יוציא הוא באיזור ה250-750 מיליוולט וזה מספיק למגבר לתת הספקים מכובדים:).

אין מניעה לעבוד עם סיגנאל חזק, אבל לא לצפות שהוא יגביר את הווטאז' של המגבר פי 4 או פי 0.

ניר,

under construction..

• תוכן חדש...