Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלכוהול ונהיגה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון רוני. זה שאתה אחראי פורום לא נותן לך את הזכות לדבר מלוכלך,

דבר שני, אני יודע שאני עולה על ההגה אני נהייה סחי בדקה.... ולא אתה ולא עוד 1000 כמוך

ישפטו אותי... חוץ מיזה אני כבר לא נהג חדש, אז אתה לא יכול להגיד שאין לי

רישיון מספיק זמן......אני עושה מה ש-א-נ-י חושב לנכון... מבין?? :mad:

לא נראה לי שהוא לכלך. הוא רק אמר שמגעיל אותו שאנשים כמוך שמים פס על כולם ונוהגים שיכורים. תשמע, המשפט השני שלך הוא אידיוטי ביותר. מהירות תגובה - זה כל העניין. העניין הוא שאם מישהו יצוץ לך משום מקום אתה איכשהו תבלום בחוזקה ותצליח לעצור לפני שאתה פוגע בו. אבל שאתה שיכור, עד שאתה תגיב, הוא כבר ימרח לך על החלון.

ולחלק האחרון של ההודעה שלך: אתה חתיכת אידיוט אם אתה חושב שנכון לנהוג תחת השפעת אלכוהול. ואין לזה קשר אם אתה נהג חדש או לא.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתם פשוט אידיוטים נקודה. ואתם יכולים לשקר לעצמכם כמה שתרצו, שמוליק אותך אני מכיר אישית ונדהמתי שקראתי את זה... עליך באמת לא הייתי מאמין..

בגלל זה זה היה חד פעמי וזה לא יחזור על עצמו.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

נו, אם כבר סיפורי נהיגה בהשפעה...

המקסימום אליו אני הגעתי (ולא מתכוון לעבור את זה) זה אחרי כ-טקילה אחת במועדון, שחבר שלי שכנע אותי לשתות... (אל תצחקו, טקילה אחת לשחיף של 49 ק"ג באותו זמן, זה משמעותי)

אמנם הרגשתי בסדר אח"כ, אבל את הדרך הביתה נהגתי מאודדד רגוע, עם שמירת מרחק כפולה מהרגיל ובלי לנסות בכלל לעקוף או להספיק רמזורים ברגע האחרון. בקיצור נהיגת סבתא, וזאת למרות שממש לא הייתי שיכור - פשוט ידעתי כעובדה שאלכוהול פוגע בזמני התגובה ובקואורדינציה.

מקרה אחר היה בערב טעימת יינות של העבודה... מ-1/4 שלוק יין X 7-8 סוגים כבר מתחילים לעופף יופי... אכלתי קצת, חיכיתי חצי שעה, שתיתי קפה ונהגתי הביתה שוב, באותו נוהל שתיארתי קודם.

הפעם היחידה שבאמת השתכרתי היתה כשנסעתי עם חברים למועדון שהיתה בו שתיה חופשית, זה היה בתקופה שלא היה לי רכב אז דפקתי את הראש כמו שצריך. לפעמים זה טוב שאין רכב :lol:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בתור זקן הכותבים פה (אני מניח), עצה קטנה.

המפתח להתנהגות נכונה במצבים כאלה הוא ליצור פתרון מובנה מראש.

מה הרעיון? במצבי לחץ/בלבול/שכרות קשה לקבל החלטות שקולות והגיוניות. כדי לתפקד ולהגיע לפתרון הנכון, מחליטים מראש על תגובה נכונה ויודעים שאין מצב שמשנים את התגובה המובנית. השיטה הזו קיימת בהחייאות ברפואה, אצל טייסים, מפעילי כורים גרעיניים וכו. וכו.

אם שמוליק היה מחליט מראש שאחרי שתיה לא נוהגים - כל הבעיה לא היתה קיימת. הוא היה יודע שאחרי אפילו בירה אחת אסור לו לנהוג - נקודה. כל ההתלבטות לגבי הפריצה לאוטו וכו. היתה נמנעת כי יש פתרון מובנה מראש.

הפעם האחרונה בה השתכרתי באמת היתה ב 1986. הרגשתי שאין לי כל בעיה לנהוג הביתה אבל מאחר ויש לי החלטה מובנית מראש - אשתי נהגה. כשהגענו הביתה כבר לא יכלתי ללכת ישר. עדיין הייתי משוכנע שאני כשיר להוריד את הכלבה לטיול. מזל שהיא הכירה את הדרך חזרה.... למחרת הבנתי איזה מזל היה לנו שפעלתי ע"פ החלטה שקיבלתי כשהייתי פיכח.

לסיכום ההטפה הארוכה - כל מי שחפץ לחיות ולא להרוג אחרים צריך להחליט באופן שאיננו ניתן לשינוי, שאחרי שתיה בכל כמות לא נוהגים.

נמרוד

פורסם
בתור זקן הכותבים פה (אני מניח), עצה קטנה.

המפתח להתנהגות נכונה במצבים כאלה הוא ליצור פתרון מובנה מראש.

מה הרעיון? במצבי לחץ/בלבול/שכרות קשה לקבל החלטות שקולות והגיוניות. כדי לתפקד ולהגיע לפתרון הנכון, מחליטים מראש על תגובה נכונה ויודעים שאין מצב שמשנים את התגובה המובנית. השיטה הזו קיימת בהחייאות ברפואה, אצל טייסים, מפעילי כורים גרעיניים וכו. וכו.

אם שמוליק היה מחליט מראש שאחרי שתיה לא נוהגים - כל הבעיה לא היתה קיימת. הוא היה יודע שאחרי אפילו בירה אחת אסור לו לנהוג - נקודה. כל ההתלבטות לגבי הפריצה לאוטו וכו. היתה נמנעת כי יש פתרון מובנה מראש.

הפעם האחרונה בה השתכרתי באמת היתה ב 1986. הרגשתי שאין לי כל בעיה לנהוג הביתה אבל מאחר ויש לי החלטה מובנית מראש - אשתי נהגה. כשהגענו הביתה כבר לא יכלתי ללכת ישר. עדיין הייתי משוכנע שאני כשיר להוריד את הכלבה לטיול. מזל שהיא הכירה את הדרך חזרה.... למחרת הבנתי איזה מזל היה לנו שפעלתי ע"פ החלטה שקיבלתי כשהייתי פיכח.

לסיכום ההטפה הארוכה - כל מי שחפץ לחיות ולא להרוג אחרים צריך להחליט באופן שאיננו ניתן לשינוי, שאחרי שתיה בכל כמות לא נוהגים.

נמרוד

:mm_yeah: :mm_yeah:

מסכים !!

אני יכול לחזור הבייתה בלי חולצה, ועם מכנס מלא קיא, אבל אני יודע בפנים שאסור לי לנהוג, ושאסור לי לנסוע עם אנשים ששתו.. לא משנה כמה אני אהיה שיכור אני תמיד מברר עם מי שלוקח אותי חזרה הביתה מסטול.. או פיכח...

פורסם

אני לא יודע כמה ממכם בני 17 אבל זהו גיל בו אתם כמעט היחידים אם רישיון גם לי יש בקושי חברים אם רישיון לומדים יש גם קצת זה בעיה אבל אני כשאני הולך למקום שאני יודע שישתו בו פשוט שומר על עצמי למרות ש4 כוסות היה נחשב בסדר :roll:

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

4 כוסיות וודקה זה לא נקרא בסדר מה אתה דפוק?!

לנהוג אחרי ששתית 4 כוסות זה סיכון חיים ואסור שתחשוב שזה בסדר...

גם אם אתה מרגיש "מצויין" בחיים אל תנהג... ככה קורות תאונות לצערי

למה? ככה!

פורסם

בתור ברמן הייתי מגיב ומטיף ובלה בלה בלה......

כולם פה עשו את העבודה טוב וציינו נקודות חשובות....מאוד חשובות,ביחוד לגבי ה"חברים".

אבל בתור ברמן מתפקידי לדעת מה לעשות במצב של אין ברירה,כלומר חייל הנטוש בשדה האויב וחייב להגיע הביתה...

אז כמה חוקים....

1.לשתות המון מים אם אתה יודע ששתית אלכוהול ושאתה הולך להמשיך ולשתות

2.לשתות אלכוהול לאט....כך תחסכו המון כסף תשתכרו בכמות הרצויה ולא תקיאו

בליווי הזיות לא רצויות.

3.להמנע מנהיגה ומוטוריקה מסובכת בכלל בכל דרך אפשרית.

4.להתרחק מקפה כמו מאש,קפה ממריץ את הדם ומזרז את תנועת האלכוהול בדם

יש לשבור את מיתוס הקפה לאלתר.

5.להמנע בכל דרך אפשרית משתיית אלכוהול לא איכותי (תוצרת הארץ) גם אם הוא חינם

לא צריך להתפרע ואם אין ברירה,אז לעולם לא לערבב,אם וודקה אז רק וודקה.

6.לדעת תמיד כשאתה שתוי מסתכלים עליך בצורה אחרת,שקול מילים ורכז מחשבות.

אין בדברים אלו בכדי לעודד שתיית אלכוהול.

יום טוב.

פורסם

דבר שני, אני יודע שאני עולה על ההגה אני נהייה סחי בדקה.... ולא אתה ולא עוד 1000 כמוך

קודם כל, אין שום קשר להיותי אחראי פורום. אם היית כותב את זה בכל פורום אחר הייתי כותב לך אותו הדבר בדיוק. הדבר היחידי אולי שאני יכול להתנצל עליו הוא העובדה שקראתי לך מטומטם. אני יכול להתנצל שכתבתי את זה, לא שחשבתי את זה, כי פשוט - מי שעושה את מה שעשית הוא פשוט מטומטם, ולוקה בחוסר אחריות אישית בסיסית.

העובדה שאתה לא נהג חדש לא משנה במאום. אם אתה לא נהג חדש אתה פתאום כן יכול לנהוג שיכור? אני שאלתי אם יש לך רישיון רק חודש כי לרוב נהגים חדשים לא מודעים כל כך לזהירות ובטיחות בדרכים, וגם לא להשפעת האלכוהול על הנהיגה שלהם, אז הם נוטים לקחת סיכונים מיותרים.

אתה יכול לעשות מה שאתה חושב לנכון, אבל אל תסכן את החברים שלך ואת שאר האנשים על הכביש כשאתה עושה את זה. כי השופט בבית המשפט לא יתייחס אליך ברצינות אם תגיד לו שאתה עושה מה שאתה רוצה...

ונמרוד רחמימוב צודק לחלוטין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שמולמול, למה לא צלצלת לחברך משכבר ימים RS6?

ההיתי בא לקחת אותך בחפץ לב!

חלאס, לא צריך להתקיף, כי הוא העלה את הנושא כדי שאחרים ילמדו

מהטעות שהוא עשה, ושהוא גם לא יעשה, ואתם מתקיפים אותו.

עשה טעות, טעות חמורה, הפיק את הלקח - סלאמתק!

במקום שתתנו לאנשים במה להפיק לקח,

אז אתם מטיפים כבר 3 דפים.

מה אנשים אחרים ילמדו מזה? שאם חו"ח הם יעשו טעות,

אסור לספר עליה כאן.

אני יודע שכשרק נוגעים בשתיה,

זהו - מונית או חבר או כבשה או משהו,

על ההגה אני לא עולה.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

קודם כל, אין שום קשר להיותי אחראי פורום. אם היית כותב את זה בכל פורום אחר הייתי כותב לך אותו הדבר בדיוק. הדבר היחידי אולי שאני יכול להתנצל עליו הוא העובדה שקראתי לך מטומטם. אני יכול להתנצל שכתבתי את זה, לא שחשבתי את זה, כי פשוט - מי שעושה את מה שעשית הוא פשוט מטומטם, ולוקה בחוסר אחריות אישית בסיסית.

העובדה שאתה לא נהג חדש לא משנה במאום. אם אתה לא נהג חדש אתה פתאום כן יכול לנהוג שיכור? אני שאלתי אם יש לך רישיון רק חודש כי לרוב נהגים חדשים לא מודעים כל כך לזהירות ובטיחות בדרכים, וגם לא להשפעת האלכוהול על הנהיגה שלהם, אז הם נוטים לקחת סיכונים מיותרים.

אתה יכול לעשות מה שאתה חושב לנכון, אבל אל תסכן את החברים שלך ואת שאר האנשים על הכביש כשאתה עושה את זה. כי השופט בבית המשפט לא יתייחס אליך ברצינות אם תגיד לו שאתה עושה מה שאתה רוצה...

ונמרוד רחמימוב צודק לחלוטין.

רוני

עכשיו הגישה שלך הרבה יותר חיובית ונעימה,ואני יכול ענות לך הפעם :

אני לא אומר שמה שעשיתי נכון ,ואני לא מצדיק את עצמי בכלל.. פשוט ניקלעתי למצב

שחבר שלי היה מסטול עד כדי כך שנירדם על המדרכה!! (ואני לא מגזים...)

ואם לא הייתי גואל אותנו מהצרה הזאת,היינו נישארים שם עד שהיה עובר לנו הסטלה...

בכל מיקרה,אני יודע שעשיתי משהו איום ונורא, ועובדה שלא עשיתי את זה עד היום

ובטח שאני לא יעשה את זה שוב.....

פורסם

אני וזוגתי שתחיה, כשיוצאים עם חברים תמיד קובעים מי לא שותה. תמיד יש מישהי משנינו מסכימה...

ובתקופה שלפני היותה, אם ידעתי שפני מועדות ללילה של הוללות - לקחתי מונית אם זה היה רחוק, או הלכתי ברגל חצי שעה. למזלי הפאב הקבוע שלי (אידאה בראשון, תחילת שנות ה-90, עוד מישהו היה יושב שם?) היה במרחק הליכה כזה מהבית, ותאמינו לי שיש לי זכרונות נפלאים מצעידות מסטוליות של לפנות בוקר ברחובות ריקים עם מוזיקה מהדיסקמן באוזניות.

פעם אחת ויחידה יצא לי לנהוג שיכור. לפני יותר מעשור. הייתי נהג חדש, וזה בכלל לא היה מתוכנן. ממש לא.

לקחתי את האוטו של ההורים ונסעתי לחברה, וממנה יצאנו ברגל (חמש דקות הליכה). התוכנית הייתה לחזור אליה ברגל ולישון אצלה, ולהחזיר את האוטו בבוקר. מה שלא תיכננתי זה שאבא שלי היה צריך את האוטו דחוף והייתי צריך להביא אותו אליו. ברוב טיפשותי לא היה נעים לי להגיד לו שאני שתוי אז נהגתי הביתה. זו נסיעה של בערך 10 דקות, ורעדו לי הביצים כמו זוג קסטנייטות. יכול להיות מאוד שההשפעות של האלכוהול די נוטרלו על ידי האדרנלין ששצף קצף לי בעורקים, ונהגתי מאוד מאוד באיטיות ובזהירות.

אני בהחלט לא ממליץ על ה"חויה" הזאת. ומודה שהיה מאוד אידיוטי מצידי לא לתזז מעט חבר או אפילו את אבא כדי להמנע מכך.

פורסם

רק שאני יבין, שתיתם או עישנתם ?

פורסם

רק שאני יבין, שתיתם או עישנתם ?

אם שאלת אתה בטח יודע את התשובה.... האמת היא שאני רק שתיתי, והרבה...

חבר שלי עירבב וקרה מה שקרה....

• תוכן חדש...