Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כוח סוס בהקשר מהירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי עדיין מה לא מובן במה שאמרתי!?

הנסיעה ב 140 הייתה אך ורק דוגמה.

אם אתה לא מבין במילים פשוטות כנראה שאני יצטרך טיפה להסביר לך.

ככל שהמהירות עולה ככה הגורמים החיצונים משפיעים,ככל שהם משפיעים ככה מופעל קושי.

אין לי כוח לכנס איתך לפרטים כי לא נראה לי שאני יצא ראש איתך,זה סתם יגרום לוויכוח מיותר.

מה ששמר רשם בהודעה מעלי זה בדיוק מה שהייתי מסביר לך רק שלי אין כוח לרשום ולהסביר את כל זה במילים שונות.

סתכל בתגובה שלו הוא כבר עונה לך על כל מה שאתה שואל אותי.

אם בכל זאת אתה לא רואה תשובות בתגובה שלו לשאלה ששאלת אותי אז אני כבר לא רואה דרך להסביר לך.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה ממש לא מבין אה?

אם שני רכבים זהים לצורך העניין ההונדה (למה דווקא).

צמיגים זהים, גיר בעל יחסי העברה זהים.

ונניח שההונדה עם המנוע הסטנדרטי מגיעה לסל"ד מקסימלי בהילוך האחרון (סתם דוגמא) אז מן הסתם לא יהיה הבדל במהירות הסופית! אלא רק בזמני תאוצה, אם במצב אחר לדוגמא, הונדה עם מנוע סטנדרטי לא מצליחה פיזית ונפשית להגיע לסל"ד מקסימלי בהילוך אחרון, אז כנראה שעם מנוע אחר חזק יותר היא כן תצליח, ואז תקבל גם שיפור במהירות המירבית וגם בתאוצה.

פורסם

ועוד יותר בקיצור, בוא נצא מנקודת הנחה שיש שתי מכוניות שמסוגלות להגיע ל 250 קמ"ש,

למכונית A יש 140 כ"ס,

למכונית B יש 300 כ"ס,

הם בעלות אותו משקל ומכלולים, מבוססות על אותו בסיס - לדוגמא שתי GOLF GTI,

מכונית B תגיע ל 250 קמ"ש הרבה יותר מהר.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
לא הבנתי עדיין מה לא מובן במה שאמרתי!?

הנסיעה ב 140 הייתה אך ורק דוגמה.

אם אתה לא מבין במילים פשוטות כנראה שאני יצטרך טיפה להסביר לך.

ככל שהמהירות עולה ככה הגורמים החיצונים משפיעים,ככל שהם משפיעים ככה מופעל קושי.

אין לי כוח לכנס איתך לפרטים כי לא נראה לי שאני יצא ראש איתך,זה סתם יגרום לוויכוח מיותר.

מה ששמר רשם בהודעה מעלי זה בדיוק מה שהייתי מסביר לך רק שלי אין כוח לרשום ולהסביר את כל זה במילים שונות.

סתכל בתגובה שלו הוא כבר עונה לך על כל מה שאתה שואל אותי.

אם בכל זאת אתה לא רואה תשובות בתגובה שלו לשאלה ששאלת אותי אז אני כבר לא רואה דרך להסביר לך.

שוב פעם אני אומר גורמים חיצונים לא קשורים לנושא!!!!!!!!!!

ואני יגיד את האמת עדין לא קיבלתי הסבר מספיק משכנע של

האם כ"ס קשור למהירות?

פורסם

אם גורמים חיצוניים לא קשורים אז גם מנוע 1 כ"ס יעשה את העבודה בצורה מצויינת.

גם משקל אני מניח שהוא גורם כלשהו, חיצוני.

פורסם

שמר רשם לך מגילה על זה.

מעלי רשמו לך גם על זה.

מה אתה כבר רוצה שאני יגיד לך?

אם הם לא הצליחו להסביר לך בצורה הכי ברורה שאפשר איך אני יצליח?!

הקיצר,נראה לי אני כבר לא יגיב באשכול הנ"ל כי אני ממש לא רואה דרך מוצא.

בכל זאת אני ינסה להסביר לך במילים עדינות.

בלי גורמים חיצוניים אין פיזיקה!! בלי פיזיקה אין כוחות שפועלים בלי הכוחות האלה שום דבר לא מתקיים..לא מסה ולא כלום אלא רק נתונים על דף לפי איך שאתה אומר.

בוא נפסיק עם ה "ואם ואם ואם ואם ואם" , אם הייתי עכשיו מליונר לא הייתי נוסע על 205.

תקבל תעובדות כמו שאמרו לך ותפסיק לשאול שאלות.

פורסם
קראתי את ההודעה שלך וזה מה שיש לי להגיד לך-

אם אתה חושב שאתה יותר טוב פה מי מישהוא אז בוא אני יגיד לך - אתה לא.

יש לך גישה שממש לא מוצאת חן בעייני ,אתה יותר מידי גאוותן , למי מי אתה שתדבר ככה לאנשים? אתה מושלם? עזוב מכוניות עזוב את כול הז*ן הזה "דרך ארץ קדמה לתורה" ובטח שקדמה למכוניות!! אז צא החוצה אתה תנשום אוויר ותבין שאתה בידיוק כמו כול אחד פה וגם שאתה פעם הייתה טמבל צעיר (לא שאני אומר שכול מי שצעיר טמבל) ולא קובעים אדם לפי גילו זה כלל די חשוב לחיים.

אני בטוח שאתה הייתה צעיר התייחסו אליך המבוגרים ממך בגישה כזו מזלזלת אז אתה בטח מנסה לנקום או משהו. או כמו שאתה אמרתה יש לך עוד אפשרות-"אתה מוזמן להשתמש בדלת השנייה מימין, כתוב עליה "יציאה"."

ילדון. אתה מבזה את עצמך.

אתה מקבל הסברים מפורטים ונכונים, אבל יהיר מכדי להגיד "לא הבנתי, תסבירו לי שוב בבקשה".

אתה פותח פה על מישהו שמשקיע מזמנו היקר כדי להסביר לך דבר מה שאתה לא מבין, ומבהיר לו שכל מאמץ לנהל איתך דיאלוג הוא מאמץ עקר, כיוון שאתה בטוח שאין לך כבר שום דבר ללמוד.

ואתה גם עושה את כל זה בשפת רחוב, ועם שגיאות כתיב איומות וצורמות.

ענו לך כבר חמש פעמים, ובמגוון דוגמאות. כח סוס היא יחידה מדידה שמתארת כמה עבודה המנוע יכול לבצע בזמן נתון. מנוע עם יותר כוחות סוס, יכול לעשות באותו פרק זמן "יותר עבודה".

מה זה "יותר עבודה" ? הוא יכול, למשל, להעביר באותו פרק זמן מכונית כבדה יותר לאותו המרחק שמנוע קטן יותר היה מסוגל להעביר מכונית קלה יותר.

הוא יכול, למשל, להאיץ באותו פרק זמן מכונית באותו המשקל למהירות גבוהה יותר.

כשכל המשתנים האחרים זהים (גודל, מכניקה, משקל וכיוב) מכונית שלמנועה מאפיינים דומים אך יותר כ"ס תאיץ מהר יותר ותגיע למהירות סופית גבוהה יותר. זה הכל.

מבין? או מתעקש להמשיך להתווכח ?

שוב פעם אני אומר גורמים חיצונים לא קשורים לנושא!!!!!!!!!!

אתה ממשיך להתבזות. זה שבזמן שיעורי פיסיקה העדפת ללכת עם החברים לים, עוד לא אומר שאתה יכול לשכתב את כללי הפיסיקה מחדש.

כל מה שקורה לרכב שלך תלוי בגורמים חיצוניים. אם לא היה חיכוך של אוויר, לא היה חיכוך מכני ולא היה שום אובדן אחר (בקיצור, בשפתך הססגונית, "גורמים חיצוניים לא קשורים לנושא"), היית יכול להכניס לתוך מכונית מנוע של לגו, ואם היית נותן לו מספיק זמן, המכונית שלך היתה מתקרבת למהירות האור.

זה לא קורה, לצערך, כיוון שגורמים חיצוניים כן קשורים לנושא.

כמו שהחינוך שקיבלת קשור לאיך שאתה מדבר אל אנשים שמנסים להשיב לך. הכל קשור לגורמים חיצוניים.

פורסם
\

בכלליות יותר כ"ס ומנוע גדול יותר מאפשרים להגיע למהירות מרבית מהר יותר.

ככה אני חושב, אם אני טועה תקנו אותי.

במקום להסביר לך למה אתה טועה אני אביא לך דוגמה:

מנוע הוונקל של מאזדה RX-8, מנוע בנפח של 1.3 ליטר אשר יש לו 231 כ"ס (אל תתפסו אותי על המספר).

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

קרא את השאלה המקורית, ואז קרא את התגובות מהתחלה. זה יעזור לך להבין.

אח"כ לך וקרא מהו כ"ס , ואז תבין שאין קשר ישיר בין כוחו של מנוע (המומנט הסיבובי שלו) (ובשבילך- אני מניח מראש שכל שאר התנאים זהים) לבין הספקו.

מנוע יכול להוציא 50 כ"ס אבל לתת 15 קג"מ שיביאו את הרכב למהירות 100 קמ"ש (מנוע דיזל ישן, לצורך העניין) , ויכול לתת 100 כ"ס, אבל עדיין להוציא 15 קג"מ שיביאו את האוטו (אותו אוטו בדיוק) לאותם 100 קמ"ש (בשבילך , מנוע של דייהטסו שרייד טורבו לדוגמא).

אם שני המנועים יותקנו באותו רכב בדיוק, שניהם יביאו את הרכב למאה קמ"ש מהירות מירבית, רק שהמנוע של הדייהטסו יעשה את זה בהרבה פחות זמן (תאוצה טובה יותר).

יש מבין?

פורסם
במקום להסביר לך למה אתה טועה אני אביא לך דוגמה:

מנוע הוונקל של מאזדה RX-8, מנוע בנפח של 1.3 ליטר אשר יש לו 231 כ"ס (אל תתפסו אותי על המספר).

מנוע וואנקל הוא מנוע שונה לגמרי, עובד בשיטה שונה לגמרי, ומגיע לסל"ד גבוה בהרבה, קרא עליו, ההשוואה לא קשורה במקרה הזה.

פורסם

שמר,זה מה שהסברתי וכל שאר חברי הפורום הסבירו רק הבאת דוגמה אחרת שחזרת עליה מליון פעם.

מקווה שלפחות הדוגמה הזאת תעזור.

פורסם

EREZ,

אני חושב שדווקא ההשוואה במקום. מכיון שזאת דוגמה קלאסית לכך שנפח מנוע לא בא ביחס ישר לכח הסוס שהרכב יתן..

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
EREZ,

אני חושב שדווקא ההשוואה במקום. מכיון שזאת דוגמה קלאסית לכך שנפח מנוע לא בא ביחס ישר לכח הסוס שהרכב יתן..

אבל לא מדובר במנוע בוכנות סטנדרטי, אני יכול להשוות מנוע DC בחיבור ישר, של סטרטר, גם הוא מנוע מטורף, שמגיע ל7000 סל"ד. אבל זאת לא השוואה.

פורסם

ארזארז,

שוב אתה מתחיל? אין קשר לנושא השרשור. שאלו על הספק - לא על איך מוציאים אותו ממקור כלשהו. מנוע רקטי עוד יותר יעיל- אבל מה הקשר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...