Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כוח סוס בהקשר מהירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה :

נניח ויש 2 מכוניות .

מכונית אחת = 600 כוח סוס

מכונית שנייה = 350 כוח סוס .

שניהם מגיעים לאותה מהירות - אז השאלה מה ההבדל ביניהם ?

גם מכונית של 200 כוח סוס יכולה להגיע ל 250 קמ"ש וגם מכונית של 600 .

אז איפה ההבדל ? - בקצב שבוא הם מגיעים למהירות - רק ?

או שהכוח מתבטא בעוד דברים ? - אז איפה ? איפה מתבטא כול הכוח של המכונית עם ה 600 ?

תודה מראש .

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההבדל שנתתה הוא הבדל עצום, אי אפשר בכלל להשוות בין שתי מכוניות כאלה.

50 כוחות סוס הם הבדל עצום - אז 250 ?!

הבדל בכח בין מכונית לאחרת בה לידיי ביטוי בכמה אספקטים: תאוצת המכונית מעמידה, תאוצות ביניים ומהירות מירבית.

כמובן שיש עוד גורמים המשפיעים על נתונים אלה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אין קשר ישיר בין הספק למהירות.

הספק, הוא יכולתו של גוף מסויים (מנוע , במקרה שלנו) לבצע עבודה מסויימת (במקרה שלנו, הפעלת כח X בפרק זמן נתון).

המהירות היא נגזרת של עוד הרבה גורמים.

תאר לך את עצמך - נניח לרגע שיש לך הספק פוטנציאלי של חצי כ"ס.

עכשיו ייתנו לך להתחיל לרוץ בכל הכח שלך (לצורך העניין, אתה לא מתעייף ושומר על ההספק שלך) עם פרוסת לחם ביד (שמשקלה אפסי). הרי תגיע למהירות המכסימלית שלך ללא בעיות, בטח ובטח אם תרוץ בירידה.

עכשיו תרוץ עם בלוק בניין ביד, יהיה לך קצת יותר קשה, לא ? עדיין תרוץ מהר, אבל מעט פחות.

ומה אם נחבר לך לגב מקרר 2 דלתות ? עדיין תרוץ מהר? הרי ההספק שלך לא השתנה?

יותר גרוע. נחבר לך מפרש גדול לגב, ניתן לך לרוץ בעלייה של הר, ועוד נסדר לך רוח מול הפנים. נראה לך שתרוץ ? או שאולי אפילו תעוף אחורה, עם חצי כח הסוס המסכן שיש לך?

ומה עם התמסורת ? אם ניתן לך לעשות את הריצה על שתי רגליים, האם זה יהיה לך יותר או פחות קל מאשר על רגל אחת ? ואם נשים לך נעליים כבדות משהו, או אפילו עם שמן? לא תאבד מהכח שלך על התנגדות ה"תמסורת" ?

עכשיו ברור לך למה מהירות ממש לא תלוייה באופן ישיר בהספק?

נכנסים לך משתנים של התמסורת (יחסי העברה בגיר), האווירודינמיקה, המשקל ועוד ועוד.

למה בכל זאת רצוי הספק גדול בשביל מהירות ? הרי בסופו של דבר, המשתנים שציינתי אינם גדולים באופן היסטרי בין מכוניות שונות (בהתאן לייעודן, אבל באופן יחסי - מול הדוגמאות הקיצוניות שנתתי למעלה) , ולכן - בעיקרון, ככל שיהיה לך יותר הספק (למעשה כח) - תוכל להגיע למהירות מירבית גבוהה יותר, עד לגבול בו הכח שיש לך נכנע לשאר כוחות הפיזיקה הפועלים על הרכב.

פורסם

**********נמחק ציטוט מיותר***********

כול הדוגמאות לגביי החצי כוח סוס שלי לדעתי לא היו במקום .

אתה גם לא הצלחת להסביר לי מדוע מכונית עם 250 כוח סוס מגיעה לאותה מהירות של מכונית עם 600 כוח סוס ובעצם מבטלת אותה לגמריי .

ואל תתחיל להכנס לפיזיקה מטופשת כי בעניין הזה זה ממש לא נחוץ .

הונדה מוציאה ממנוע של 250 כוח סוס מהירות מרבית של 250 קמ"ש

מרצדס עם הספק של 400 + כוס סוס מגיעה בדיוק לאותה מהירות (ולא בהגבלה אלקטרונית)

כול זה מוביל לזה ש .... אין קשר ישיר בין כוח סוס לבין מהירות ואפילו אפשר להגיד שאין קשר בכלל . גם רנו מגאן 2 מגיעה ל 200 קמ"ש בלי בעיה ...תקף גם לגביי גולף ,סדרה 3 , פאסאט ,וכמעט כול מכונית חדשה שמגיעה מחברה נורמאלית .

אז למה בעצם כוח סוס תורם ? - רק לתאוצה/תאותה .

ולא יותר מזה .

פורסם

אני חושב שלא צריך לסבך את העניין

בפשטות,

כח זה כח

תפקידו לבצע פעולה (למשל לסובב את הגלגלים)

אם הוא יצטרך לסובב משקל קל הוא יסובב אותו יותר מהר

משקל כבד - יותר לאט

כח נגדי כמו התנגדות של הרוח או עליה - כנ"ל

תנסה לדחוף מקל במאוורר ותראה איך הוא מאט את הסיבובים שלו אם לא עוצר.

מה גם ש 250 קמ"ש היא מהירות שהרבה יצרנים קובעים אותה כמהירות מקסימלית על ידי הגבלה אלקטרונית

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

הספק, הוא יכולתו של גוף מסויים (מנוע , במקרה שלנו) לבצע עבודה מסויימת (במקרה שלנו, הפעלת כח X בפרק זמן נתון).

תאר לך את עצמך - נניח לרגע שיש לך הספק פוטנציאלי של חצי כ"ס.

עכשיו ייתנו לך להתחיל לרוץ בכל הכח שלך (לצורך העניין, אתה לא מתעייף ושומר על ההספק שלך) עם פרוסת לחם ביד (שמשקלה אפסי). הרי תגיע למהירות המכסימלית שלך ללא בעיות, בטח ובטח אם תרוץ בירידה.

עכשיו תרוץ עם בלוק בניין ביד, יהיה לך קצת יותר קשה, לא ? עדיין תרוץ מהר, אבל מעט פחות.

ומה אם נחבר לך לגב מקרר 2 דלתות ? עדיין תרוץ מהר? הרי ההספק שלך לא השתנה?

יותר גרוע. נחבר לך מפרש גדול לגב, ניתן לך לרוץ בעלייה של הר, ועוד נסדר לך רוח מול הפנים. נראה לך שתרוץ ? או שאולי אפילו תעוף אחורה, עם חצי כח הסוס המסכן שיש לך?

ומה עם התמסורת ? אם ניתן לך לעשות את הריצה על שתי רגליים, האם זה יהיה לך יותר או פחות קל מאשר על רגל אחת ? ואם נשים לך נעליים כבדות משהו, או אפילו עם שמן? לא תאבד מהכח שלך על התנגדות ה"תמסורת" ?

עכשיו ברור לך למה מהירות ממש לא תלוייה באופן ישיר בהספק?

נכנסים לך משתנים של התמסורת (יחסי העברה בגיר), האווירודינמיקה, המשקל ועוד ועוד.

למה בכל זאת רצוי הספק גדול בשביל מהירות ? הרי בסופו של דבר, המשתנים שציינתי אינם גדולים באופן היסטרי בין מכוניות שונות (בהתאן לייעודן, אבל באופן יחסי - מול הדוגמאות הקיצוניות שנתתי למעלה) , ולכן - בעיקרון, ככל שיהיה לך יותר הספק (למעשה כח) - תוכל להגיע למהירות מירבית גבוהה יותר, עד לגבול בו הכח שיש לך נכנע לשאר כוחות הפיזיקה הפועלים על הרכב.

גם לדעתי נתתה כאן מתאפורה דיי מטופשת , לא קושרה לעניין כ"ס ומהירות.

בכול אופן לפותח ההודעה מקווה שזה יעזור לך קצת למרות שזה לא בידיוק בידיוק מה שהתכוונתה

http://www.scale-forum.com/forum/viewtopic.php?t=9160

קרדיט לכותב ההודעה,

לפי מה שאני יודע כ"ס יותר גבוהה כלומר תאוצה מהירה יותר ולא מהירות גבוהה יותר,

אלא סל"ד גבוהיים+תיבת הילוכים.

פורסם

כול הדוגמאות לגביי החצי כוח סוס שלי לדעתי לא היו במקום .

אתה גם לא הצלחת להסביר לי מדוע מכונית עם 250 כוח סוס מגיעה לאותה מהירות של מכונית עם 600 כוח סוס ובעצם מבטלת אותה לגמריי .

ואל תתחיל להכנס לפיזיקה מטופשת כי בעניין הזה זה ממש לא נחוץ .

מרצדס עם הספק של 400 + כוס סוס מגיעה בדיוק לאותה מהירות (ולא בהגבלה אלקטרונית)

כול זה מוביל לזה ש .... אין קשר ישיר בין כוח סוס לבין מהירות ואפילו אפשר להגיד שאין קשר בכלל . גם רנו מגאן 2 מגיעה ל 200 קמ"ש בלי בעיה ...תקף גם לגביי גולף ,סדרה 3 , פאסאט ,וכמעט כול מכונית חדשה שמגיעה מחברה נורמאלית .

ולא יותר מזה .

פיזיקה מטופשת ?

תגיד לי, ילד, איך אתה חושב שכל מכונית נוסעת (לא רק, אבל לענייננו)? אתה חושב שזה צ'יטי צ'יטי בנג בנג, או "השטיח המעופף" ?

פלא שלכ"כ הרבה מכם יש מדרכות שקופצות לאמצע הכביש? אין לכם את ההבנה הבסיסית של חוקי הפיזיקה, ובגלל זה אף אחד מכם לא מסוגל להבין למה הוא איבד שליטה, מהי העברת משקל, כיצד תגיב המכונית לפעולה מסויימת של הנהג, מהי השפעתו של הספק על תנועת הרכב, ועוד ועוד.

אתה יכול לחשוב עד מחר שהפיזיקה מטופשת, אבל צר לי להודיעך שהעולם בו אתה חי (כולל מכוניתך) אינם מקבלים את קו מחשבתך.

לענייננו -

כמו שאמרתי - קח את ההונדה עם 250 כ"ס אבל במשקל של 1000 ק"ג, עם תמסורת שתעביר את הכח במקסימום יעילות אל הכביש, גם במחיר צריכת דלק גבוהה יותר, עם מקדם גרר (אווירודינמיקה, בשבילך) יעיל, ועוד כהנה וכהנה, ותגיע (על השעון של הרכב) ל-250.

קח את המרצדס עם 400 הסוסים, אבל במשקל שני טון, עם אווירודינמיות של בלוק, ומערכת תמסורת שבנוייה לתת מכסימום אורך חיים,חיסכון בדלק,העברות הילוכים חלקות ושיוט נינוח. צרף לזה גלגלים קטנים יותר (לדוגמא) ומד מהירות מדוייק יותר , ובנוסף לזה הגבל את המהירות המירבית ל-250 קמ"ש בצורה אלק', והנה "בזבזת" את הפרש הסוסים.

תרשה לי להגיב בגיחוך למה שכתבת על המהירויות המירביות של הרכבים שפירטת. היצרנים מדברים על 175-185 קמ"ש כמהירות של המכוניות הללו. נראה לך שהם לא היו מעוניינים לפרסם בעלון שמכוניתם "עושה" יותר? מד המהירות של המכוניות שווה לתחת ברוב המקרים במהירויות הללו.

אגב:

את מה שהצלחת להבין כאן:

כול זה מוביל לזה ש .... אין קשר ישיר בין כוח סוס לבין מהירות ואפילו אפשר להגיד שאין קשר בכלל .

ניסיתי להגיד לך בדיוק הודעה לפני:

עלה והצלח.

פורסם

אתה יודע כמה כח צריך בשביל להוסיף נניח 10 קמ"ש מ200 ל210?

ונניח שהרכב לא אוירודינמי במיוחד, צריך להוסיף יותר כח על מנת להוסיף 10 קמ"ש.

על מומנט כלל לא דובר עדיין.

על תאוצות ביניים, על יחסי העברה.

לא חסרים משתנים.

ההבדל יכול להיות במאמץ שידרש מרכב X להגיע ל250 קמ"ש ביחס לרכב Y.

גם דייהטסו אפלאוז מגיע ל200 קמ"ש, אז? לוקח לו 2 דקות שלמות ו6200 סל"ד. (בהילוך 3) בהילוך רביעי מחוג המהירות פשוט יורד בצניחה חופשית.

בניגוד לרכב עם הרבה כח, יותר אוירודינמי, ויחסי העברה אולי קצרים יותר. שיעזרו לו במשימה.

משקל הרכב?

לא חסר.

אז אם דייהטסו אפלאוז מגיע ל200 קמ"ש, הוא מבטל (לדבריך) את שאר המשפחתיות החזקות יותר שגם מגיעות ל200? לא הבנתי את קטע הביטול.

שמר - אפלאוז אוטומטי במדריך לצרכן הנבוך מצויין כבעל מהירות מירבית של 185 קמ"ש

ג'אמ סי ספארי, הבלוק על גלגלים, מצויין כ180 קמ"ש, ושניהם הגיעו ל197, אצלי בידיים, ואני דווקא לא חרטטן. אבל בהחלט יכול להיות שמד המהירות לא ממש מדוייק.

פורסם
גם לדעתי נתתה כאן מתאפורה דיי מטופשת , לא קושרה לעניין כ"ס ומהירות.

בכול אופן לפותח ההודעה מקווה שזה יעזור לך קצת למרות שזה לא בידיוק בידיוק מה שהתכוונתה

http://www.scale-forum.com/forum/viewtopic.php?t=9160

קרדיט לכותב ההודעה,

לפי מה שאני יודע כ"ס יותר גבוהה כלומר תאוצה מהירה יותר ולא מהירות גבוהה יותר,

אלא סל"ד גבוהיים+תיבת הילוכים.

לפני שאתה קובע מה מטופש ומה לא, רצוי שתלמד לכתוב, כי אחרת הודעתך נראית מטופשת למדי בעצמה.

מטאופרה (ולא מת-אפורה) היא דימוי.כלומר - זהו ביטוי לשוני, אשר בו תכונות של דבר מתחום אחד מושאלות ומועברות לדבר מתחום אחר.

אני נתתי דוגמא עניינית באותו תחום כאשר ניסיתי לגרום לכם להבין מדוע הספק X אינו המדד למהירות.

לגבי הקישור שנתת:

א. הוא מדבר על מקדם גרר בעיקר, והוא לא הגורם היחיד (ואף לא העיקרי, לפחות לא עד 300 קמ"ש בערך).

ב. אני לא מתחרה בהסברים עם אנשים שיודעים בתיאוריה הכל, אבל בפועל המכונית שלהם מאיצה כבר 3 שנים מאפס למאה (יותר נכון - מאפס לאפס) כי היא על בלוקים.:roll:

לגבי מה שאתה יודע - צר לי לאכזב אותך, אבל אתה לא יודע. עירבת כאן את כל מה שאפשר - הספק, כח , מהירות. חזור לשיעורי הפיזיקה גם אתה, פן יקפוץ לך שפן סלעים מצוי או ארנב נקיקים אל מסלול נסיעתך.

ארזארז - אצלך חוקי הפיזיקה לא עובדים כרגיל, זה דבר ידוע - אבל עדיין המהירות המירבית של הרכב , במדידה תיקנית (ולא בירידה מי-ם לים המלח בנפילה חופשית) תהיה זו שהיצרן מצהיר עליה. הסברתי למעלה מדוע.

פורסם

כול הדוגמאות לגביי החצי כוח סוס שלי לדעתי לא היו במקום .למה ? מה שהוא ניסה להסביר שיש מערכות ברכב שגורמות לכך שהכוח שהמנוע מפיק הוא לא הכוח בגלגל . ולכול מכונית יש הפסדים אחרים . ואם המכונית אווירודינמית אזי ההפסדים קטנים מאלו של מכונית שלא

אתה גם לא הצלחת להסביר לי מדוע מכונית עם 250 כוח סוס מגיעה לאותה מהירות של מכונית עם 600 כוח סוס ובעצם מבטלת אותה לגמריי . הן מגיעות לאותה מהירות כי לאחר מהירות של (נדמה לי ) 300 קמ"ש ההתנגדות של הרוח והכול ידרוש הרבה יותר כוח להוסיף ע"מ לעלות על זה ונדמה לי שהשיא הוא 350 במכונית על

ואל תתחיל להכנס לפיזיקה מטופשת כי בעניין הזה זה ממש לא נחוץ .הפיזיקה לא מטופשת היא זו שקובעת מה יקרה

מרצדס עם הספק של 400 + כוס סוס מגיעה בדיוק לאותה מהירות (ולא בהגבלה אלקטרונית)ברצדס זה כן הגבלה אלקטרונית

ולא יותר מזה .

הייתי מסביר לך יותר אבל האמת היא שאיך שהגבת לקח ממני את החשק לשבת ולתת הסבר יסודי שיגזול ממני הרבה זמן ומאמץ

תלמד להתייחס יפה לתגובות שאתה מקבל גם אם אתה חושב שהן טיפשיות

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
לפני שאתה קובע מה מטופש ומה לא, רצוי שתלמד לכתוב, כי אחרת הודעתך נראית מטופשת למדי בעצמה.

לגבי הקישור שנתת:

א. הוא מדבר על מקדם גרר בעיקר, והוא לא הגורם היחיד (ואף לא העיקרי, לפחות לא עד 300 קמ"ש בערך).

ב. אני לא מתחרה בהסברים עם אנשים שיודעים בתיאוריה הכל, אבל בפועל המכונית שלהם מאיצה כבר 3 שנים מאפס למאה (יותר נכון - מאפס לאפס) כי היא על בלוקים.:roll:

לגבי מה שאתה יודע - צר לי לאכזב אותך, אבל אתה לא יודע. עירבת כאן את כל מה שאפשר - הספק, כח , מהירות. חזור לשיעורי הפיזיקה גם אתה, פן יקפוץ לך שפן סלעים מצוי או ארנב נקיקים אל מסלול נסיעתך.

טוב נלך דבר דבר:

א. סך הכול טעיתי בכתיבת מילה אחת בלבד ואתה נסחף יותר מידי.

ב. אני לא מבין בידיוק מה לא נכון בזה שיותר כ"ס גורמת לתואצה יותר חזקה ומהירה ולא קשורה כול כך למהירות (לא נתייחס לגורמי רוח ואווירודונמיקה למינהם רק נתוני מנוע)?

ג. בתגובה שלך הראשונה והשנייה בכלל לא תרמתה לנושא רק טחנתה פה לאנשים את המוח על איש שרץ עם סנדוו'יץ ביד ומקרר--- מה זה לעזאזל קשור למהירות ולכ"ס?

עריכה:

לגי הקישור שנתתי, "הזהרתי" מעליו שלא כול כך קשור למה שהוא היתכוון אך יכול לתרום לנושא.

פורסם

מי שחושב שהפיזיקה לא קשורה לדברים האלה טועה בגדול!

הפיזיקה זה ה-דבר שקובע.

אני שם לב אפילו אצלי באוטו,מעל ל 140 האוטו פשוט מאיץ בהרבה הרבה יותר לאט ופשוט מרגישים את זה.

בכלליות יותר כ"ס ומנוע גדול יותר מאפשרים להגיע למהירות מרבית מהר יותר.

ככה אני חושב, אם אני טועה תקנו אותי.

פורסם

דבר דבר:

א. טעית בכתיבת המילה, בפירוש שלה, ובהבנה של תגובתי אליה התייחסת. לפיכך ההודעה שלך זוכה להתייחסות של "מטופשת" בעיניי.

ב. אתה לא מבין עוד כמה דברים. הסברתי שיש עוד עשרות גורמים שקשורים לעסק. אם תבטל את כל שאר הגורמים, ותשים מכוניות זהות לחלוטין פרט להספק המנוע , אז תקבל מכונית שתאיץ יותר חזק (וזה בדיוק כל עניין ההספק. אפשרות לבצע יותר עבודה (תאוצה היא עבודה לצורך העניין) בפחות זמן, או כל משוואה דומה. גם המהירות תגדל אם רק הספק המנוע ישתנה, מכיוון שמן הסתם התנגדות הרוח לאוטו, התמסורת,המשקל ושאר הגורמים לא ישתנו - ולכן תוכל להשקיע יותר כח (נגזר מההספק, ברמה העקרונית) בהגברת המהירות המירבית.

רוצה דוגמא מעשית? קח הונדה סיביק 1.6 וגדוש אותה. בלי שום שינוי נוסף. נניח שתוספת המשקל של 50 ק"ג לא משמעותית.

עכשיו יש לך כמעט 200 כ"ס לעומת 125 במקור. המכונית תאיץ יותר מהר ל-100, ותגיע למהירות גבוהה יותר (אם לא תתרסק בדרך, מה שכנראה יקרה).

אבל עכשיו תרצה אחיזה טובה יותר, ותשים גלגלים גדולים וצמיגים רחבים. אופס, שינית את חוקי המשחק. איבדת כמה עשיריות שניה וכמה קמ"ש.

למה? אבל עדיין יש לך 200 סוסים.

מבין למה ההספק הוא לא הדבר היחיד?

ג. אני טוחן לאנשים את המוח כדי שלא יגדלו להיות אנשים נבערים כמוך, שקראו שני שרשורים באינטרנט ובטוחים שהם כבר יודעים הכל. צא החוצה , תנשום קצת אוויר קר, תירגע, חזור וקרא את מה שכתבתי, הפעם לאט - ואולי תצליח להבין למה התכוונתי.

ד. לחילופין אתה מוזמן להשתמש בדלת השנייה מימין, כתוב עליה "יציאה". סע לשלום.

פורסם
מי שחושב שהפיזיקה לא קשורה לדברים האלה טועה בגדול!

הפיזיקה זה ה-דבר שקובע.

אני שם לב אפילו אצלי באוטו,מעל ל 140 האוטו פשוט מאיץ בהרבה הרבה יותר לאט ופשוט מרגישים את זה.

אני לא מבין מה אתה בא להגיד בהודעה שלך בכלל?

אתה אומר שהפיזיקה נכונה, משהוא אמר שלא?! אני אמרתי שהדוגמה שלא ממש לא נכונה, אבל פיזיקה ממש אבל ממש לא קשורה לנושא,

השאלה בגדול שפותח ההודעה שואל:

מה הקשר בין כ"ס למהירות? כלומר האם יש לי הונדה לצרוך העניין בעלת 180 כ"ס ועוד הונדה בעלת אוטו מנוע וגיר אך בעלת טורבו או כול שיפור הספק אחר בעלת 250 כ"ס

אז האם ההונדה בעלת השיפור תיסגור יותר? כי אם כן אז זה אומר שככול שיש לך יותר כ"ס אז אתה יותר מהיר.

אני גם מעוניין לדעת אם כן. ואני חושב שתגובות כמו "האוטו שלי מתאמץ לעלות מעל 140" הם עוזרות להבנת הנושא...אז כ"ס קשור למהירות בלי נוסחאות ובלי פיזיקות????

עריכה:

שמר הקדמתי אותי בכמה שניות...

*******עריכה - ממש לא מעניין אותי מה ואיך אתה חושב עליי, ואם כבר- אתה מוזמן להגיד לי את זה בה"פ ולא כאן. להבא תיחסם !

שמר.

פורסם

כבר לא שווה לתקן, עדיף לקנות חדש.

אופנוע עם מנוע 250 סמ"ק ו-15 כ"ס יאיץ מהר יותר מאוטו עם מנוע 1300 ו-75 סוסים. גם המהירות המירבית תהיה גבוהה יותר.

בפעם ה-7 בשרשור - אם כל שאר המשתנים יהיו זהים - אז כן, הספק (לא קשור לנפח. אפשר להוציא 180 כ"ס ממנוע 500 סמ"ק שתי פעימות אם ממש רוצים, או 1400 סוסים ממנוע 1.5 ליטר טורבו , ואני נותן לכם דוגמאות אמיתיות) יגרום לתאוצה טובה יותר ומהירות מירבית גדולה יותר - אבל רק , ואך ורק - אם נבודד את זה מכל משתנה אחר .

קאפיש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...