Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כוח סוס בהקשר מהירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

EREZ, בשביל לאפשר לך לישון בנחת :wink:,

אני אוסיף שאותו המנוע מגיע ל100 קמ"ש ב6.4 או 6.1 שניות (לא זוכר בדיוק).

וזה כן מפריך את הטענה שמנוע גדול יותר מאפשר להגיע למהירות מרבית מהר יותר!

הגענו לעמק השווה? :-P

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמר מתרכך.

זו לא התרככות, זו מתינות שמגיעה עם העלייה בשנים. קצת ויאגרה והכל עובד כמו חדש, באותו הספק כמו מנוע מהמפעל. 8)

פורסם
EREZ

וזה כן מפריך את הטענה שמנוע גדול יותר מאפשר להגיע למהירות מרבית מהר יותר!

זה לא מפריך כלום, כיוון שעכשיו אתה מכניס אל תוך שיחת החרשים הזו עוד אי הבנה.

השאלה המקורית נגעה לכ"ס. האם יותר כ"ס יגרמו למכונית להגיע למהירות גבוהה יותר? התשובה היא כן. חד משמעית.

אתה מדבר עכשיו על נצילות, ושואל כמה מתוך האנרגיה שהיתה אגורה בבנזין שנשרף הפכה לתנועה, וכמה התבזבזה בצורת חום וחיכוך ?

במנוע וונקל הנצילות גבוהה יותר (במחיר אמינות נמוכה יותר, בין השאר), והוא מסוגל להגיע למהירויות גבוהות הרבה יותר (כלומר גם אם הוא מייצר את אותו הכח (מומנט) כמו מנוע רגיל בכל מחזור, הוא עדיין מצליח לעשות הרבה יותר מחזורים כאלה בזמן נתון, ולכן הוא מסוגל ליותר עבודה).

אבל זה, כאמור, לא קשור לשאלה המקורית.

פורסם

מהירות מירבית נובעת אך ורק מהסל"ד המירבי שהמנוע מסוגל להגיע אליו בהילוך הגבוה ביותר.

זהו.

הסל"ד המירבי אליו ניתן להגיע בהילוך הגבוה ביותר הוא השלכה ישירה של המומנט, והסל"ד כפול המומנט הוא כ"ס אבל כאן אנחנו כבר נכנסים למתימטיקה מסובכת ברמה של לוח הכפל אז לא נסבך את המסתבכים.

פורסם

אני לא מבין איך יש לכולכם סבלנות להסביר לפותח השרשור ולניק הפיקטיבי שלו שוב ושוב את הנושא, תוך שהוא מראה יהירות וחוסר בסיסי בנימוס.

לפותח השרשור ולאלטר אגו, אני מציע לקרוא שוב את ההודעה של שמר עם המטאפורות מהעמוד הראשון כי היא מסבירה את הנושא בצורה מושלמת להדיוט כמוך.

הדיוט זו לא קללה, חפש את המילה במילון. חפש גם את המילה "עילג" באותה הזדמנות.

פורסם
מהירות מירבית נובעת אך ורק מהסל"ד המירבי שהמנוע מסוגל להגיע אליו בהילוך הגבוה ביותר.

זהו.

איש(יקר)פוז, תרשה רק לחדד מעט את מה שאמרת בשם הדיוק, במכוניות שאינן חזקות במיוחד ישנן פעמים שהמהירות המירבית לא מתקבלת בהילוך הגבוה ביותר (הילוך שיוט) אלא בזה שלפניו.

מוטי

פורסם
אני לא מבין איך יש לכולכם סבלנות להסביר לפותח השרשור ולניק הפיקטיבי שלו שוב ושוב את הנושא, תוך שהוא מראה יהירות וחוסר בסיסי בנימוס.

לפותח השרשור ולאלטר אגו, אני מציע לקרוא שוב את ההודעה של שמר עם המטאפורות מהעמוד הראשון כי היא מסבירה את הנושא בצורה מושלמת להדיוט כמוך.

הדיוט זו לא קללה, חפש את המילה במילון. חפש גם את המילה "עילג" באותה הזדמנות.

כל כך מסכים איתך!

רתחתי כשקראתי את התגובות שלו ושם ה"עט שלו"!!

אישפוז/מוטי - אתם יכולים להסביר טיפה יותר בהכפלה הזאת?

נאמר שהקג"מ שלי זה 15 ובמהירות 4 או 5 אני מגיע ל 6.5K סל"ד - מה זה אומר על המהירות המקסימלית (או ב6.5 אלף סל"ד)

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

אלכס -

כמו שכבר צויין ע"י עמיתיי בהנהלת הפורום, המהירות הסופית של רכב היא שילוב של פיסיקה ומתמטיקה, להבדיל ממה שכמה חסרי השכלה ותרבות בסיסית נוטים לחשוב.

המהירות הסופית התיאורטית של רכב ניתנת לחישוב בפשטות כשהמשוואה מכילה את המשתנים הבאים - סל"ד מירבי שהמנוע מסוגל להגיע אליו, יחס ההעברה של ההילוך הגבוה ביותר, יחס ההעברה של הדיפרנציאל וקוטר הגלגלים המניעים.

המהירות הסופית המעשית היא כבר עסק שונה כי נכנסים כל מיני משתנים מעולם הפיסיקה -

מקדם גרר של הרכב, חיכוך הצמיגים עם הכביש ואפילו דלילות האויר יכולים לשנות את המהירות הסופית ותמיד היא תהיה נמוכה יותר מזו התיאורטית.

יש מבין?

מוטי

פורסם

שאלתי לגבי הכ"ס = מקס' סל"ד X מומנט.

אבל קראתי שוב את מה שאישפוז כתב - והבנתי.

תודה.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

אני אפשט לכם את החידה, כדי שתוכלו להבין בלי להסתבך עם פיזיקה.

נניח שאתם נופלים אליי לידיים, ואני יכול לתפוס אתכם בעורף ולדפוק לכם את המצח בקיר כלשהו.

אם אדפוק לכם את המצח בקיר של בית יפני עשוי נייר, ההתנגדות לתנועת המצח שלכם תהיה אפסית, וחצי הכ"ס שיש לי פשוט יזיז אתכם דרך הקיר, ותצחקו עליי.

אם אדפוק לכם את המצח בתפאורת קרטון של בית באולפני יוניברסל בפלורידה, אז תרגישו את הפגיעה, אבל בתור ליטוף. שוב תצחקו עליי.

אם אדפוק לכם את המצח בקיר גבס ממוצע , רוב הסיכויים שיכאב לכם טיפה, אבל חצי כה"ס שלי בתוספת קשיות הגולגולת שלכם, יספיק כדי לשבור את הגבס , גם אם תהיה לכם נפיחות קלה. רוב הסיכויים שעדיין תצחקו עליי , אבל ייתכן שקללה קטנה תיפלט מפיכם.

עכשיו נעבור לאיטונג - אולי תצליחו לפורר קצת אבק מהבלוק, אבל יכאב לכם אחושרמוטה. לא חושב שתצחקו.

לבסוף נעבור לקיר בטון. זה כמו אוויר ב-300 קמ"ש . לעבור לא תעברו, אבל המוח ייפתח לקליטת עובדות ומידע חדשים.

מכיוון שלא עברתם, אני אביא עכשיו את מוטי, שגם הוא אוהב לדפוק לאנשים את המצח בקיר, כך שיהיו לנו לפחות פי 2 כח (לא סוס, חמור במקרה הנוכחי) לטובת העניין.

בעסה, עדיין לא עברתם.

זה בדיוק הקשר בין כ"ס למהירות. גם אם אשקיע עוד סוסים, לא בטוח שהמהירות תגבר. יש עוד גורמים בדרך.

עכשיו אתם מוכנים לחיים האמיתיים.

פורסם

בהנחה שברכב מותקן גיר, שבו באחד ההילוכים, בסל"ד בו מתקבל ההספק המירבי, הרכב נע במהירות בה סך כוחות החיכוך (אויר+מכאני) שווה בדיוק למומנט המנוע המירבי באותו סל"ד במכפלת יחסי ההעברה בגיר ובדפרנציאל באותו הילוך (וזה בד"כ המצב במכוניות מודרניות), אזי המהירות הסופית תושפע ע"י הגורמים הבאים באופן הבא:

1. ככל שהספק המנוע יותר גבוה, המהירות הסופית תהיה גבוהה יותר.

2. ככל ששטח הפנים של חזית הרכב גדול יותר, המהירות הסופית תהיה נמוכה יותר.

3. ככל שמקדם החיכוך (שנובע מצורת הרכב) גדול יותר, המהירות הסופית תהיה נמוכה יותר.

4. ככל שהחיכוך המאכני (רוחב צמיגים, סוג תיבת העברה, ממיר מומנט מלא בשמן) גבוה יותר, המהירות הסופית תהיה נמוכה יותר.

מסקנות מתבקשות בנוגע לשאלה בראש השרשור ההזוי הזה:

אם לרכב מסויים יש הספק נמוך יותר ומהירות סופית גבוהה יותר (ומתקיים התנאי בראש הודעתי לעיל) אזי כנראה שברכב המהיר, אחד מהגורמים 2 עד 4 נמוך משמעותית.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
הייתי מסביר לך יותר אבל האמת היא שאיך שהגבת לקח ממני את החשק לשבת ולתת הסבר יסודי שיגזול ממני הרבה זמן ומאמץ

תלמד להתייחס יפה לתגובות שאתה מקבל גם אם אתה חושב שהן טיפשיות

בברכה יהודה

אין לך חשק ? או שאתה לא יודע איך להסביר ?

במקום להתחנף ולשחק אותה מבין גדול בוא ותראה את עצמך .

כולכם כאן משמיצים את המשפט שלי "אל תכניס לכאן פיזיקה מטופשת" - וכן הפיזיקה כאן ממש לא נחוצה .

כמו בדוגמאות של שמר - מה הקשר לכול הכובד וההרים שאני אמור לעלות - אנחנו מדברים על שתיי מכוניות שנוסעות באותו מסלול - ושניהם מגיעות לאותה מהירות אפילו שלשניהם יש הספקים שונים .

אז איפה הפיזיקה בדיוק ? - על איך זזה מכונית - כן את זה אני יודע בעצמי ולא על זה שאלתי .

יש כאן אנשים שרוצים להוכיח שהם חכמים בכוח ולא תמיד הולך להם .

במקרה הזה אין שום קשר לפיזיקה - שניי המכוניות על אותו מסלול - ושניהם מגיעות לאותה מהירות .

יום טוב , ותזכרו שהיינשטיין היה בעולם רק אחד .

פורסם

יש כאן אנשים שרוצים להוכיח שהם חכמים בכוח ולא תמיד הולך להם .

ויש כאן גם איש אחד שרוצה להוכיח בכח שהוא ממש לא חכם ודווקא הולך לו יופי.

(add lightness' (Colin Chapman'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...