Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה במד הדלק (שרייד 93)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מישהו אולי יודע מה בעצם עלול לגרום למד הדלק לזייף? והאם ניתן לתקן?

הבעיה אצלי היא שהחצי השני של המיכל נגמר פשוט הרבה יותר מהר מאשר החצי הראשון. (הגיוני?)

כמו כן ע"פ נתוני החברה במיכל הדלק של הרכב אמורים להיכנס 37 ליטרים, אבל כאשר המד אצלי מגיע לסופו אני מצליח למלא רק 26-28 ליטרים - ע"פ הנתון של החברה אין לי סיבה לדאגה ויש לי עוד לפחות 8 ליטרים גם כאשר אני מגיע ל"סוף המיכל". כיוון שאין שום נורה שמתריעה על סוף המיכל אני לא מסתכן ותמיד ממלא מראש, מעניין אותי לדעת אם יש בעלי שרייד שלהם יש בעיה דומה ועם זאת מגיעים עד למצב שבו הם יכולים למלא סביב ה-35 ליטר.

תודה.

פורסם

הכל ניתן לתקן.

כניראה יש לך בעייה במצוף בטנק דלק.

השאלה היא האם שווה להתעסק עם זה בכלל בשביל בעייה כמו שלך...?

שיקול שלך.

פורסם

מה עלול להיות הנזק לכיס?

זו לא בעיה שהיא קריטית במיוחד אחרי שמתרגלים לזה, אבל עם זאת הייתי מעדיף לדעת בוודאות את מצב הדלק ולא רק בערך - במיוחד כאשר אין לי נורה שמזהירה כמה ליטרים לפני הסוף.

פורסם

כשתמכור את האוטו, אל תשכח לספר לבעלים החדשים ששעון הדלק מזייף.

אני נתקעתי בגלל איזה @!#! ששכח לספר את זה - ועוד ברכב הראשון שלי.. :x

פורסם

אני לא חושב שיש בכלל בעיה. לגבי הליטרים החסרים, אכן ברכב ישנם עוד כמה ליטרים אחרי שהמחוג הגיל לסוף. תאמין לי דודה שלי יודעת לגרום למחוג להגיע גם למינוס דלק :-)

לגבי האי-לינאריות של המחוג- גם כן תופעה מוכרת. שעוני מדידה ברכב הם בהרבה מקרים לא לינאריים עקב פשטות המימוש שלהם.

פורסם

שלום.

אני לא מאמין שיש לך בעייה כל שהיא במד - תופעת הצניחה החופשי תשל מד הדלק בחצי השני של הסקלאה שאתה מתאר מוכרת ונידונה בהרחבה בשרשור הבא :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130229&highlight=%D7%94%D7%95%D7%90+%D7%A9%D7%A7%D7%A8%D7%9F

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

השרשור ההוא הפך לויכוח אימתני על ההבדל בין פוטנציומטר לריאוסטט.:shock:

היו שרשורים אחרים על הנושא בעבר, אבל בגדול אפשר לנסות לטפל בבעיה.

צריך להוציא את מכלול המצוף ממיכל הדלק (ברוב הרכבים יש גישה מתחת לתא המטען או המושבים האחוריים) ולנקות את המגעים של הנגד המשתנה (אני מסרב לקרוא לו פוטנציומטר או ריאוסטט) עם ספריי מגעים. לפעמים זה עוזר, ולפעמים לא.

שווה גם לנקות את המגעים החשמליים בין מכלול המצוף לחוטים המוליכים ללוח המחוונים, ואולי להחליף נעלי כבל.

חשוב מאוד שהמצבר יהיה מנותק כשמשחקים שם. המיכל מלא אדי דלק וניצוצות הם לא דבר שכדאי שיסתובב בסביבה הזו.

פורסם

לדעתי זה לא יועיל במאומה. אתם צריכים להבין שבמערכות פשוטות ההתנגדות לכמות דלק- לינארית. המתח להתנגדות- איננו לינארי ולכן קריאת המחוג איננה לינארית.

פורסם

אני בעל רכב דומה והבעיה מופיע גם אצלי. ברגע שהמחוג מגיע לסמןE עדיין נשארת כמות של 6-8 ליטרים במיכל. התופעה היתה ברכב מרגע קנייתו כחדש ולכן לא התיחסתי לזה כבעיה,פשוט מתרגלים.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם
אגב אם בשרייד עסקינן, מה שהיה אמור להציק לך יותר זה המד חום שלא מגיע לאמצע. אצלך אין את הבעיה הזאת?

יש גם את הבעיה הזאת :) לזה פשוט התרגלתי ככה שכשאני נוסע באוטו אחר ומד החום מגיע לאמצע אני חושב שהאוטו עומד להישרף.

בכל אופן, דווקא יותר מפריע לי עניין הדלק כי אני מפחד להסתכן ותמיד אני מתדלק מראש, הייתי מעדיף לדעת בוודאות שיש לי עוד כמה ליטרים.

האם יש פה בעלי שרייד שמתדלקים על בסיס קבוע מעל 30 ליטר ויכולים לומר לאיזה מצב מגיע המד?

(אני רוצה להשתכנע שבאמת יש שם 37 ליטר :wink: )

פורסם

כתבתי ואחזור על זה שוב כי אוליי זה היה נשמע לא רציני.

לדודה שלי שרייד בו תמיד היא עוברת את הקו התחתחות ואף נורת הדלק נדלקת. נראה לי שצריך לערבב אותה קצת איתך :-)

• תוכן חדש...