Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא אופנוע(אספנות?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היתי רוצה לייבא את האופנוע הבא:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1980-YAMAHA-465-VINTAGE-MOTOCROSSER_W0QQitemZ120046017717QQihZ002QQcategoryZ50052QQrdZ1QQcmdZViewItem

קראתי את המדריך מקלסיק-קאר אך לצערי הוא מתייחס רק למכוניות.

האם האופנוע בר יבוא ומה תיהיה בערך עלות המשלוח בקונטיינר?

פורסם

הוא לא אספנות על פי התקנות הישראליות, אספנות זה 30 שנים ומעלה

אירית

פורסם
אני יודע שאי אפשר כי אני בעלים של אופנוע מוטוקרוס..

יבוא כלי רכב אספנות ,ובכלל זאת אופנוע, זו פעילות המעוגנת בחוק.

לך , כבעלים של אופנוע מוטוקרוס, אין אופנוע חוקי. (או שכן אבל אז פעלת לא לפי החוק)

אבל העניין הוא שהאופנוע כבר אספנות ויש לו TITLE.

האופנוע עדיין לא אספנות (1980 )

טייטל יש לו שם.

איך הוא יאושר חוקית לכביש בישראל אם אין לו כלל תאורה , ועוד אי אילו אביזרי בטיחות ?

ד"א זה לא מחיר כל-כך אטרקטיבי לדגם ולשנה.

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

בוא לא נדון על האופנוע שלי כי כולם יודעים איך אופנועי מוטוקרוס מגיעים לארץ.

המטרה היא לא לרכב על האופנוע על הכביש הציבורי,השאלה היא האם אפשרי לייבא אותו לארץ בדרך חוקית.

האופנוע ישמש לתצוגה בלבד.

עריכה:

הבנתי שרכב אספנות הוא בן 30 ויותר.

אוקי אז מה עם זה?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamaha-MX-125-B-Vintage-AHRMA-Original-Stock_W0QQitemZ320043256825QQihZ011QQcategoryZ6718QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

עומד בתקנים?

פורסם
בוא לא נדון על האופנוע שלי כי כולם יודעים איך אופנועי מוטוקרוס מגיעים לארץ.

אני למשל לא יודעת וגם לא מעניין אותי

המטרה היא לא לרכב על האופנוע על הכביש הציבורי,השאלה היא האם אפשרי לייבא אותו לארץ בדרך חוקית.

לא

האופנוע ישמש לתצוגה בלבד.

האפשרות קיימת רק למי שאינו אזרח ישראלי , לצורך תצוגה או מופע או תחרות (חוקית) מותר ליבאו ובלבד שיוצא עם אותו אדם סמוך ליציאתו או לפניו, תוך תקופה שלא תעלה על ששה חודשים מיום כניסתו או תוך תקופה נוספת שאישר מנהל המכס

עריכה:

הבנתי שרכב אספנות הוא בן 30 ויותר.

כל הכבוד

אוקי אז מה עם זה?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamaha-MX-125-B-Vintage-AHRMA-Original-Stock_W0QQitemZ320043256825QQihZ011QQcategoryZ6718QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

עומד בתקנים?

לא

יום יפה

אירית

פורסם

הדרך היחידה שלו להגיע לארץ, לצערינו, כנראה- בדיוק, כמו כל מוטוקרוס מגיע...:? וזה כבר לא משנה, בן כמה הוא, באיזה מחיר ניקנה, ואם יש לו ניירות בחו"ל- אולי זה רק יכול לעזור לך, אם תופסים אותך, להוכיח שהוא לפחות לא גנוב! אבל, מצד שני- אם זה אך ורק לתצוגה, לא נראה לי, שבארץ מישהו יעשה לך בעיות, אם הוא כבר יגיע- יש לא מעט אספנים, שמחזיקים אופנועים ואפילו מכוניות ללא ניירות, מסיבה כזו או אחרת.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אירית אני לא מבין את הגישה התוקפנית,אני באתי לפה כמשתמש בפורום שמתעניין באופנועי אספנות במקום יחס נחמד ומקבל קיבלתי זאפטה לפנים.

חבל שזה ההתנהגות שלכם כלפי אנשים ששואלים שאלות לגיטמיות.

פורסם

אדון 125CC

אני לא עונה בשם אירית, שאליה פנית. אני עונה בשמי , והרי זה פורום פתוח.

כיאה לפורום כזה כל שאלה כאן לגיטימית , כי הרי התשובה שתגיע תחכים את כולנו.

אני חושב ,ואפילו בטוח, שהשאלה שלך היא לא "לגיטימית" אלא מתחכמת ומחפשת פירצה כי הרי אתה מכיר את הפרוצדורה , אתה הלא הבעלים של אופנוע מוטוקרוס.

בכל מקרה

א. בהצלחה ביבוא.

ב. תמשיך לשאול שאלות , אנחנו , אני מאמין, נמשיך לענות.

ג. סע בזהירות. יש סכנות מסוימות בדו"ג.

ישי

פורסם

ובמילים אחרות - אתה רוצה לייבא אופנוע קרוס ולא מעניין אותך הרישוי.

מסקנה מתבקשת - אתה מנסה להשתמש בתקנות רכב אספנות כפטנט לייבוא "חצי-חוקי" של אופנוע קרוס, משום שאין היום שיטה אחרת לעשות את זה.

זה לא בדיוק בהתאם ל"רוח" העומדת מאחורי תקנות יייבוא רכב אספנות, ולא פלא שהחברים כאן לא אוהבים את זה. רק חסר לנו שתשבור את הראש באיזה אימון בדיונות, יבררו איך האופנוע הגיע לארץ, ויתחילו להקשות גם על ייבוא אופנועים קלאסיים "נורמלים" לרכיבה על הכביש.

לעצם העניין, נראה לי שלא תקבל רשיון ייבוא משום שאין לדגם הספציפי הזה תקינה לכביש.

אם טעיתי בהבנה, קבל את התנצלותי, אבל כרגע כך נראה הצד שלך.

בהצלחה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ובמילים אחרות - אתה רוצה לייבא אופנוע קרוס ולא מעניין אותך הרישוי.

...בהצלחה

.

קובי

ניסיתי לכתוב בעדינות ובהתחשבות - ואתה הוצאת את הבוטות החוצה.

כל מילה נכונה.

בכל מקרה נשמח לשמוע על התקדמות היבוא.

ישי

פורסם

אם תרשו לי, חברים, אבל במיקרה הזה אני לא מבין, על מה כל המהומה: הבחור שואל בסה"כ שאלה על יבוא של משהו, שבאמת כנראה כבר אפשר להגדיר כ"קלאסי" בעולם האופנועיי המוטוקרוס. האם המושג "אספנות" (ואני מדגיש: לא ההגדרה של התקנות במשרד התחבורה- המושג האמיתי) לא כולל את כל כלי הרכב, אלא אלו בלבד, שיש להם רישוי, ועומדים בתקנות של משרד התחבורה הישראלי? -לא, שידוע לי!

יותר מכך: הבן אדם אומר, שיש לו כבר מוטוקרוס לרכיבה, וגם נראה לי די בספק, שמישהו ירצה לייבא אופנוע בן 30 כדי לרכב עליו בשטח- מהכרותי עם ה"עולם" הזה- ככל שיותר חדש- יותר טוב, ויש בזה היגעיון רב, בהתחשב במה, שעובר על הכלים!

אז, בואו לרגע לא נהיה חשדניים כלפי בן אדם, שאין לנו שום הוכחה לגבי הכוונות שלו, לכאן ולכאן, וניתן לו סיכוי בכך, שנעזור לו אך ורק בעצות, ולא בניסיון לנתח את האישיותו כאן בפורום!

ולגבי האופנועי ה"אספנות", שכן מיובאים לאחרונה בצורה "חוקית למהדרין"- תסכימו איתי, שיש "קצת" הבדל בין איזה BSA משנות ה-40, והונדה CB750 משנת 76 (וגם זה לא בטוח, והמבין יבין)- מה עוד, שקשה לי להאמין, שאותה ההונדה, למשל, תעמוד 90% מהזמן כמו ה-BSA. אז, בואו לא נדבר על סיכויים לתאונות (חס וחלילה) עם האופנועי האספנות "החדשים".

אז אנא, חברים, קצת פרופורציות! אני לא מכיר את הבחור- אולי אתם יודעים משהו, שאני לא, ואז זה משנה את העניין, אבל אם כולנו מסתכלים מאותה הנקודה האובייקטיבית- בחיי, שלא הבנתי על מה כל המהומה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כול מה שרציתי לדעת זה האם אפשר לייבא את האופנוע,לא אני לא מתכוון לרכב עליו.

אתם באמת חושבים שאני ארצה לרכב על אופנוע בן 30 שיש לו חרא של תנוחת רכיבה,שלדה לא הכי נכונה מבחינה גיאומטרית שצריך להתחנן בשביל שהוא יפנה,מנוע שיכול להנעל ולסגור לי את הגלגל האחורי,שיש לי אופנוע בשביל זה שאני מטפל בו כמו בחיים שלי בגלל שאני יודע שכול תקלה קטנה יכולה להשאיר אותי עם עצמות שבורות.

כול מה שרציתי לדעת זה האם אפשר לייבא אופנוע מוטוקרוס קלאסי,לצורך תצוגה בלבד.

• תוכן חדש...