Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Morel Elate 6

leonm12
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי זוג וופרים 6" של מורל "עלית", כאשר אני מגביר את הווליום שמתי לב שהרמקולים מזייפים, עושים מן רעש שכאילו משהו בהם בפנים קרוע.

בהתחלה חשבתי שהרעש נןבע מהדלת..אז פרקתי אותם והחזקתי אותם באוויר, אך הם עדיין עושים את הרעש הזה.

קניתי את הסט לפני מס' שבועות, שמעתי זיוף כזה מאחד הרמקולים ואז מורל החליפו לי את שניהם, ובחדשים שהתקנתי אתמול הבעיה הזאת נשארה.

השאלה...מה זה יכול להיות? כי קשה לי להאמין ששני סטים ברציפות ועוד של חברה כזאת לא תקינים

ההתקנה באוטו בוצעה כמו שצריך, והם מחוברים בבי אמפ למגבר אודיסון VRX

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

מהם הגדרות הבי-אמפ?

איזה דגם של מגבר?

כשאתה אומר "ההתקנה באוטו בוצעה כמו שצריך" למה בדיוק אתה מכוון?

יש "אטימה" בדלתות?

לפני שמורל ההחליפו לך את הדרייברים הם אמרו לך למה הם מחליפים אותם - מה היה פגום/מה היה הנזק?

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

זה העניין לפני שמורל החליפו לי הם אמרו שהם לא רואים בעיה ברמקול, אבל החליפו לי בכל מקרה.

המגב הוא Audison VRX 6 Direct.

כשאני אומר שההתקנה בוצעה כמו שצריך אני מתכוון לזה שאין בעיות חשמל ורעשים המערכת, החוטים פרוסים כמו שצריך וכבלי ה RCA ברמה גבוהה.

זה לא קשור לאטימה בדלתות כי גם כשאני מחזיק את הרמקול באוויר אני שומע ממנו את הרעשים.

הבי אמפינג לוופר מוגדר מ 80 ועד 2K, בחיתוך 12db

פורסם

האמת שגם אני קיבלתי רמקול מסויים ממורל עם בעיה דומה , שהוא מחרחר

וגם לי נטען שיחליפו , אני רק מקווה שההחלפה תהיה אמיתית ולא בסגנון של לנקות את הרמקול ולהחליף אריזה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

החליפו לי אותם לגמריי

אבל אני לא מבין איך יכול להיות שפעמיים קיבלתי רמקולים עם בעיה זהה

זה מוזר מאוד, במיוחד שמדובר ברמקולים ברמה גבוהה

פורסם

הסיפור הזה לא מריח טוב

אם הוא מחרחר גם שהוא באוויר אז כמו שזה נראה יש מגע של הסליל עם המגנט, פלטת הבסיס או משהו מכני אחר.

a05_spkpic.jpg

כמו שזה נראה יש שתי אפשרויות

א. הרמקול קיבל חבטה בזמן ההובלה דבר שהיביא אותו ליציאה ממירכוז - לפי דעתי סיכוי נמוך.

ב. פאק בייצור - הרמקול יוצר עם ספיידר שלא ממרכז את הסליל, יש בליטות במגנט או בפלטות הבסיס או שיש בעייה עם ליפוף הסליל.

אני מניח שלפי ההחלפה המהירה של מורל שבוצעה ללא כל "בלבולי מוח" נובעת מכח שהם מודעים לאיזשהו פאק בייצור. אני מקווה שלא כך הדבר כי אם הם אכן מודעים לפאק בייצור ולא מבצעים RECALL אז משהו לא תקין לחלוטין באופן התנהלות החברה.

עצם הטענה שסיפור החירחור של הרמקול חזר גם לאחר ההחלפה מחזק את דעתי שמדובר בפאק בייצור, על זה נאמר "Time Will Tell".

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

לא פעם ולא פעמיים שמעתי על בעיות כאלו עם רמקולים מבית מורל

משו פחד

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
לא פעם ולא פעמיים שמעתי על בעיות כאלו עם רמקולים מבית מורל

משו פחד

כך מתחיל לפעול רב אלוף שמועתי!!! יש לי אלייט 6.5 אינץ, ואין לי חירחורים!!!

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

איפה כל הרופאים?? אלו שיאבחנו "מחלות" אצל מורל....

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

יכול להיות שיש בעיה ברמקול עצמו, כפי שאמר OOGEE, אבל:

כיצד מתבצע החיתוך? במגבר? בHU? ואם כן איזה HU מדובר?

האם בדקת ע"י חיבור רמקול אחר? אם לא, מציע לבדוק, אם הבעיה חוזרת, ניטרלת את עניין הבעיה ברמקול.

תעדכן אותנו.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

צריך לשמוע על מה אתה מדבר.

יש לך אפשרות להגיע לאחד המפגשים?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מקווה להגיע

אך אני מתכוון ללכת למורל בהקדם האפשרי ולהבין למה יש לי את הבעיה הזו

פורסם

טוב, לכל אותם אילו שהוזים מחלות וכרוניות.

ישנם מס' גורמים שיכולים לגרום לבעיה.

1.HU, יש סיכוי שהקרוס של הHU נותן פיקים של חרחור, נתקלתי בדבר בשימוש(ואני חייב לציין שבכ15 מכשירים שונים מאותו דגם) בקרוב האקטיבי של האלפיין 9855(גם מדגם R) ובכולם היתה בעיה החיתוך של דרגה שלישית ומעלה (18DB\סלופ-24DB\סלופ).

או שהוא מכניס רעשים(אני פשוט לא שמעתי בדיוק את הרמקול לכן קשה לי לדעת באיזה רעש בדיוק מדובר).

2. האילייט הוא אלמנט שמבחינה מכנית מאוד בעייתי, הוא בעל סליל של 3 אינטש, ושיטת מגנט הפרייט.

מה שקורה הוא שבמבנה הזה החופש של תנועת הסליל במגנט היא בערך 1 מ"מ בודד!, מה שיכול לגרום לרעש של חרחור כאילו משהוא נוגע, זה נובע מתזוזה ממש מעטה של הסליל והוא נוגע במגנט.

בעקרון זה לא משהו קריטי ועל זה מחליפים רמקולים וזה קורה לכל היצרנים שמשתמשים בסלילים בקוטר כזה, ובשיטת מגנט פרייט כמו מורל,DLS,RNS,DYNAUDIO ועוד'.

אגב, לפעמים הרמקול יוצא תקין לחלוטין מהמפעל אך לאחר שההדבקות מעט נחלשות והחומרים מקבלים גמישות אז זה יכול לקרות.

תסתכלו בציור שאוג'י הביא ותראו שהמקום לתזוזה מכנית של הסליל במגנט הוא ממש מזערי.

למרות שבציור הזה מובא שיטת מגנט שונה אבל הרעיון של התזוזה מובן.

ברמת העקרון הבדיקה הכי טובה לעניין היא להריץ את הרמקול עם SWEAP במחולל תדרים ואז אפשר לזהות מיד את החרחור.

על מנת לבדוק אם הבעיה היא לא ברמקול אלא בקרוס,HU,,מגבר או כל אמצעי אחר, יש לבדוק את התנועה המכנית של האלמנט, או לבדוק על הגברה אחרת לחלוטין.

לפותח התרד' יש HU של פיוניר 880PRS עד כמה שזכור לי, ואני עדיין לא נתקלתי בבעיה של חרחור מהקרוס במכשיר מסוג זה , אך מכיוון שמדובר על מכשירים חדשים יחסית, נדרשת בדיקה לעומק של הנושא.

לאון, תבדוק את האלמנטים בבית אפילו בחיבור רגע למגבר ביתי על מנת לבדוק שבאמת החרחור נובע מהאלמנטים ומשניהם.

מאוד קשה לי להאמין ש2 האלמנטים לא תקינים(הם יעבדו נהדר, רק יצרו רעש חלש של חרחור) זה תקלה שבד"כ כמעט ולא נראית.

תבדוק ותעדכן אותנו,

ניר

under construction..

פורסם

מדהים שעדיין קונים מורל ואלפיין.

אפילו שאלו כמעט היחידים פה שאני שומע עליהם וכמו כן לא בפורום על תקלות שונות ומשונות.

טוב,נה אני מבין אני דביל ועילג כבר אמרו פה שאני לא בסדר , שאני טיפש, שאין לי אוטו , שאין לי רשיון ולא מערכת .

כנראה שאני אחזור לאט לאט לעיסוק בתחום הבית , וגם זה בתקווה בשנים הקרובות בחו"ל(וחו"ל זה לא ארה"ב).

• תוכן חדש...