Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

hybrid and dotech

idan.w
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נחשפו עיני לקומפוננטים של מורל, את השדרוג המפורסם של דוטק ו mt22 שיש לחצי פורום כולם כבר מכירים, אבל לאחר שעשיתי "סקר שוק" והבנתי כי ההיבריד (לא האובשיין הסדרה הישנה), מגיע עם אותם mt-22 ובנוסף לכך הוא משודרג עם מיד וקרוס שונה מהדוטק החדש, לא מצאתי סיבות ללכת על הדוטק המשודרג, וזאת מכיוון שדוטק משודרג עם טויטרים של ההיבריד נע בסביבות ה 1400 ש"ח וכך גם נע ההיבריד מהסדרה הישנה שהטויטרים שלו כבר משודרגים, אז מדוע אנשים מעדיפים לקחת סט שהוא הינו סדרה נמוכה יותר ולשלם מחיר דומה?, רק מכיון שהוא חדש יותר?, חדש הוא לאודווקא טוב יותר.

בקיצר ההיתי מעוניין שמישהו ישפוך אור לגבי ההבדלים בין הקומפוננטים הנ"ל מבחינת המפרט והן אם יש מישהו שהיה לו את שני הקומפוננטים הנ"ל ויכול גם להביא הבדלים בשמיעה ועדפותיו.

תודה, עידן.

פורסם

הבדל הוא בThielle-Small parameters

Dotech הוא יחיד מכל המידבאסים של מורל שעובד טוב רק ב free air, זו אומרת בנפח דלת ולא פחות.

Hybrid, Hybrid Ovation, Elate יכולים לעבוד בדלת, אבל לא אופטימלי, רך ולא מספיק מפורט. יוטר טוב לבנות תיבה בנפח 6-10ליטר.

פורסם

אני מבסס על תאוריה של מערכות סטראו, ידע וניסיון שלי ושל אנשים רבים.

מה דעתך צריך להיות Qts סופי של רמקול (ז.א. רמקול+תיבה או רמקול+דלת)?

איך נשמע רמקול עם Q=0,5 , Q=0.7, Q=1, Q=1.5?

ומה יהיה Qts של Dotech בתיבה 12ליטר?

יש לי תיבות 9, 7 ו5.5 ליטר. היה לי PULSE6, ניסיתי Dotech6 וכרגע יש לי Hybrid ovation6 ב5.5ליטר(וזה לא מספיק לו)

פורסם

האמת שאני לא מגיע לסוף דעתך, מה זאת אומרת Q סופי של רמקול+דלת או רמקול +תיבה.?

Q סופי = TOTAL Q או גם QTS, והוא נתון קבוע של רמקול שגם נלקחים בחשבון עוד פרמטרים רבים(QTC,QES,VAS וכו').

בכל אופן נתון זה הוא קבוע.

ועפ"י נתון זה נחשב את נפח התיבה האופטימלי בשילוב נתון VAS ,תדר רזוננס והגבר(ROOM או GAIN).

בפועל , האלמנט היחידי של מורל שדווקא מתקשה לעבוד בנפח של דלת סטנדרטית(22-26 ליטר) הוא האילייט שהוא דורש נפח של כ18 ליטר.

פרט לכך, בניית תיבה אופטימלית תעשה גם עפ"י גרף הענות.

ודווקא ההייבריד והדוטק מקבלים הנחתה של מעל 6-7DB בתדרים הנמוכים החל מ80HZ בערך בתיבות אטומות קטנות(9-15 ליטר)

לעומת זאת בתיבה של 22 ליטר נקבל אותה הנחתה של 6-7-8DB אבל רק החל מ45-50 HZ.

ובנפח של 26 ליטר ההנחתה תהיה מעל 6DB רק בתחום של 35-40HZ ומטה, וזה תחום שגם ככה אנחנו לא ממש מכוונים אלמנט של 6 אינטש אלא אם מדובר על וופר ולא מידבאס.

אגב, לגבי הדוטק אז הוא מידבאס מעולה, רק הדבר היחידי שחסר לו זה הדגשה בתחום הבאס.

אגב, זה לא שאני התכוונתי מראש לזלזל, אני פשוט באמת שואל כיצד קבעת את מה שקבעת, כי מהנסיון שלי על סטים של מורל אני נאלץ לא להסכים איתך לגבי הנפחים כי עפ"י נסיוני יש לי ממצאים אחרים.

ויש לי המון נסיון עם סטים של מורל בפרט.

בכל אופן, אני אשמח לקבל הבהרה לגבי מה שכתבת על "Q סופי" כי כפי שכבר ציינתי ומההיכרות שלי עם הנושא Q סופי מתייחס לTOTAL Q או QTS שהוא נתון קבוע.

לילה טוב,

ניר

under construction..

פורסם

Q סופי זהdriver+enclosure Q

אם Q DOTECH 1.04 ללא תיבה אז בתיבה Q שלו יהיה גבוה יותר, וזה לא טוב. לא של driver, אלא רמקול+תיבה, מה שאנחנו שומעים.

Q סופי צריך ליהות בסביבות 0.7-1.1, אחרת רמקול נשמע לא נכון.

Dotech בנפח דלת מגיע ל1.1 , Pulse ל0.7 , Elate ל0.5 (בערך)

בתיבה 10ליטר Q של דוטק יהיה גבוע מדי, לה נעים לשמוע אותו, Q של פולס יהיה בסביבות 1.0, מקבלים פאנצ' טוב, וQ של אלאט יהיה בערך 0.7, קלאסי.

Green Monster, אני לא מנסה ללמד אותך אבל אולי אנשים אחרים התעניינו בנקודה החשובה הזו. מקווה שהסברתי ברור. :roll:

http://www.the12volt.com/caraudio/thiele.asp

-----

As a general guideline, Qts of 0.4 or below indicates a transducer well suited to a vented enclosure. Qts between 0.4 and 0.7 indicates suitability for a sealed enclosure. Qts of 0.7 or above indicates suitability for free-air or infinite baffle applications.

• תוכן חדש...