Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

ברשותי פיאט אונו 92' S60,

היום בבוקר הבחנתי שהראש מנוע שלי זקוק להחלפה, שמתי לב לכך עקב היעלמות המים ברדיאטור, השמן נהייה נוזלי כתוצאה מערבוב של שמן ומים, והמנוע עובד חלש מאוד על ניטראל.

זקוק ליעוצכם במציאת מוסך באיזור אשדוד שיכול להחליף ראש מנוע, אני צריך מקום זול וטוב מאחר ואני חייל ואין ברשותי הרבה כסף לתיקון, כמו כן אם ידוע לכם מהי העלות להחלפת ראש מנוע?

תודה ושבת שלום ומבורך לכולם..

דוד

פורסם

עשית בדיקה בכמה מוסכים כמה יעלה לך שיפוץ ראש?

נראה לי שיצא לך יותר זול שיפוץ אבל עדיין שווה לבדוק החלפה אוליי יצא יותר זול...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שמן ומים לא הופכים להיות נוזליים להפך. כמו טחינה.. בדרך כלל שדלק חודר לשמן הוא הופך להיות נוזלי

ועוד דבר לא חייב להיות דווקא ראש מנוע. יכול להיות שאטם ראש

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

טווינגו אתה צודק, היה אצלי קרוב משפחה שמבין במכוניות והוא אמר לי שהלך בעצם רק האטם.

אתה יודע במקרה כמה עולה החלפת אטם?

פורסם

בלי בדיקת יסודית לפני, ואחרי פירוק הראש, כל תשובה שתקבל פה היא בגדר ניחוש , ואין להתיחס אליה ברצינות, נסה לחפש מוסך מקצועי ואמין, בעל המלצות מחברים, ידידים, משפחה, חברי הפורום , וגש

לקבל הצעת מחיר ואבחנה לפני שאתה מספיד וקובר את הרכב.

דווקא בחורים כמוך, צעירים תמימים, חילים, בלי אגורה בכיס, מתפתים להצמעות זולות, מבעלי מקצוע חסרי ידע מינמלי, באהחון תיקון ויושר מקצועי, שמה שמעניין אותם זה הכסף שיש לך בכיס. לכן השמר והזהר לך!

המלצה: בצע בדיקה יסודית יותר לגבי הסיבות לאיבוד המים(אם תבצע חיפוש בפורום, תקבל שלל סיבות לכך).

בדוק אם מפלס השמן עלה בצורה משמעותית, וצבע השמן הפך ללבן / אפור.

כשאתה כותב שהשמן נהיה נוזלי למה כוונתך. מה אתה מצפה שהשמן יהיה קשיח!

כאתה כותב שהמנוע בניוטרל, עובד חלש למה כוונתך...כבה, רועד, לא סוחב.. פרט יותר בהרחבה, העצות שתקבל בפורום חינם. במוסך "עבודה זולה" יכולה להיות יקרה מאד!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה איש יקר, קודם כל מאוד מודה לך על ההמלצות שלך, לקחתי לתשומת ליבי כל מילה שלך.

אני רוצה להוסיף כי הסיבה שאני אמרתי שצריך להחליף את אטם הראש היא שלפני כשנה הייתה לי אותה תקלה בדיוק ואותם סימנים הופיעו לי היום כמו שהופיעו פעם שעברה, אני יפרט מה כוונתי:

מפלס השמן עלה משמעותית, בערך פי 2 מהמקובל, השמן נהיה יותר נוזלי, בדרך כלל השמן הוא נוזל סמיך יותר ממים, אבל כאשר בדקתי את השמן ראיתי שהוא קיבל צבע שונה קצת ונהיה יותר נוזלי מבעבר,

כאשר הרכב שלי עומד ומונע, המנוע עובד קשה ונותן הרגשה שהוא עומד להכבה כל רגע וגם הרכב מניע בכבדות, זוהי תוצאה של פלאגים מלוכלכים להערכתי..כמו כן בהילוך ראשון אני מרגיש שהאוטו לא סוחב עד שאני לא לוחץ אל הדוושה..

אני מכיר מוסך טוב ואמין, אני מטפל ברכב שלי תמיד אצלו והוא מכיר אותי מאוד טוב, המחירים שלו מאוד טובים, לפעמים הוא לא לוקח לי כסף אל טיפולים ותיקונים פשוטים, אבל אני בכל זאת רוצה לדעת כמה יעלה תיקון כזה, כי כמו שאמרת בלי שקל בכיס...

מאוד מודה לך אל עזרתך.

בברכה דוד

פורסם

דוד שלום רב.

אני חוזר בתמצות על דבריך, לפני כשנה היתה לך בעייה דומה לעכשו: מפלס השמן עלה כ2

ליטר מעל המקסימום, והשמן הפף מצמיגי בצבע שחור, לדליל כמים בצבע לבן.

ואכן הסימנים מראים אכן לצערי על חדירת מים לשמן, מכיוון שציינת שלפני שנה , היתה בעייה דומה, ישנם מספר אפשרויות:- 1- שהעבודה שבוצעה היתה לקוייה.

2- יש לך סדק בראש / בבלוק שגורם לחדירת מים , אם כך יש להחליף לראש משופץ תקין אחר, ו/או להחליף מנוע!

3- הרכב סבל לאחרונה מאיבוד מים, הנחת לרכב להתחמם , ולהגיע לחימום יתר, בגלל חוסר מים, רדיאטור סתום, או מאוור חשמלי של מערכת קירור שלא עבד...

לצערי רכב זה רגיש להתחממויות יתר ולשימוש במי ברז, פרוק שני של ראש מנוע, והשקעה נוספת, ברוב המקרים לא תצלח, ושוב תוך זמן קצר , תבצע זאת שוב, אי לכך מכיוון שטענת שאתה מכיר מוסך טוב

ואמין, עם מחירים טובים, גש אליו לקבלת אבחנה מדוייקת יותר מהניחושים שלי, והערכה כספית של העלות הכספית הכרוכה בכך,

לא ניתן דרך מסך המחשב , לאבחן במדוייק את הנזק שנגרם ללא פרוק, ובוודאי לא לתת לך הערכה כספית, יש לפרק את הראש ובהתאם לממצאים להחליט.

חזור לפורום לדווח על הממצאים.

בברכה

צביקה

פורסם

אכן האפשרות השניה היא באמת הנכונה, כתוצאה מבעיה חשמלית בפיוזים המאורר של הרדיאטור לא נדלק וגרם להתחממות במנוע ולכן כל הסיפור קרה,

ביום ראשון אני אגש למוסך ומקווה שיוכל לסדר לי את האטם מחדש.

אני ממש זקוק לרכב שנוסע לתקופה הקרובה ולכן מעדיף לתקן זמנית את האטם ולא להחליף את הראש או את המנוע בכלל, עוד כחצי שנה אני ישתחרר מהצבא ומייד אקנה רכב חדש יותר.

בכל אופן מאוד מודה לך אל העזרה,

שתהיה לכולנו שבת שקטה.

בברכה,

דוד

פורסם

שבוע טוב לכולם.

היום הלכתי למוסך לסדר את הראש מנוע וכאשר פתחנו אותו הבעל מקום אמר לי שכל הסיפור יעלה בערך 1500 ש"ח כולל עבודה וחלפים, אם לפרט יותר אז הוא אומר שצריך לעשות מילוי לראש מנוע, להחליף אטם ולעשות ניקוי כללי מבפנים, האם לדעתכם כל זה אמור לעלות 1500 ש"ח?

פורסם

1500 ש"ח לשיפוץ ראש מנוע כולל עבודה, הינו מחיר סביר בהחלט. אם אתה אומר שאתה סומך על המוסך, והמחירים שלו תמיד היו סבירים אז תעשה את העבודה אצלו.

מד החום מנוע באונו מספיק גדול, לא ברור לי איך לא ראית שהמנוע מתחמם ונתת לו לעבוד על 130-140 מ"צ. קצת תשומת לב והיית יכול לחסוך 1500 ש"ח.

דרך אגב, איזה מים אתה ממלא ברדיאטור?

פורסם

אני גם חושב שהמחיר סביר, יחד אם השיפוץ של הראש הוא גם מחליף לי פילטרים, רצועת טיימינג ופלאגים אז לדעתי שווה, הבעל מוסך מכיר אותי טוב והוא מתחשב בזה שאני חייל,

לשאלתך איך נתתי למנוע להתחמם, אז ככה... ביום שישי עצרתי את הרכב לכמה דקות ליד חנות כאשר המנוע דלק, אחרי שחזרתי לרכב שמתי לב שהמנוע התחמם והמאוורר שברדיאטור לא נדלק, כנראה הייתה בעית חשמל שנפתרה אלידי מכה קלה בפיוזים ומיד נדלק המאוורר, אבל אז כבר היה מאוחר מידי לצערי... לגבי הנוזל ברדיאטור אז אני אישית ממלא נוזל קירור, למרות שאמרו לי שמים לרכב הזה גם יספיקו אבל בכל זאת נוזל קירור לא עולה הרבה...

פורסם

נוזל קירור- שווה חיסכון באכילת ראש מנוע= 1500 שקל(בזול מידי)!

השארת מנוע דולק = אי פיקוח חזותי על התחממות הרכב , שווה התחממות הרכב, שריפת ראש מנוע, לעתים נזק בלתי הפיך לראש המנוע , וסכנת גנבת רכב= אלפי שקלים.

בברכה

צביקה

פורסם

חחח.. כמה שאתה צודק איש יקר, נוזל קירור תמיד עדיף מאשר מים, אני באמת לא מבין את אותם אנשים שמתקמצנים אל קנייתו (מחיר של 4 ליטר כ 30 ש"ח) ושמים מים מברז במקום, פשוט חבל,

תודה לכולם, ולצביקה במיוחד, אל היעוץ

בברכה,

דוד

פורסם

תעדכן אותו איך הלך השיפוץ, איך התחושה אחרי וכו'.

אם תוכל לצלם את התהליך בכלל יהיה כאן שמחה וששון... :D

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

חברה..

בשעה טובה ומוצלחת, יצא היום הרכב מהמוסך אחרי שיפוץ ראש מטורף..

האוטו נוסע הרבה הרבה יותר טוב ממש מרגישים את ההבדל, אני את האמת די שמח שהלך הראש,

עכשיו לפחות החלפתי יחד אם השיפוץ עוד כמה דברים אל הדרך.

• תוכן חדש...