Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השגתי לאחרונה סאב ישן של ALPINE, דגם 6002CX, שיושב בתיבה פתוחה שבנה מי שקנה אותו במקור.

בכל מקרה, כשחיברתי אותו הכל היה נראה לכאורה בסדר, אבל היתה לי הרגשה שהוא יכול ליותר..

אז פירקתי אותו מהתיבה ואז גיליתי שהממברנה לא יושבת במקום שלה. כלומר לא באמצע המהלך שלה אלא בחלק התחתון שלו ושהתנועה שלה מוגבלת רק כלפי מעלה.

מה הבעיה? איך אני פותר זאת?

אם אני ממשיך להפעיל את הסאב ללא תיקון, לאיזה נזק אני עלול לגרום?

תודה.

פורסם

כל רמקול יש לו מהלך מסויים שהוא מבצע כדי להפיק את הקול (גל סינוס עולה ויורד). נקודת האפס היא נקודת האמצע. זרם חיובי יזיז (בהנחה שהפזות נכונות) את הממברנה קדימה (למעלה) ושלילי אחורה (למטה). לכל רמקול מרחק מסוים שהוא עובר בין נקודות אלו.

מקווה שזה עזר לך להבין את העסק...

אם לא נסה בקישור הבא:

http://www.bcae1.com/speaker.htm

פורסם

אני חושב שאם תהפוך את הקוטביות (בצורה כזאת שהממברנה תעלה כלפי מעלה) זה יפתור את הבעיה.

כי לפי מה שהבנתי הממברנה עכשיו יורדת כלפי מטה....

תקן אותי אם אני תועה.

פורסם

אתה אכן טועה...

הכוונה שלי הייתה שהממברנה נמצאת בחלק התחתון של המהלך שלה מבלי שהסאב עצמו מחובר למערכת, כלומר במצב סטטי.

פורסם

Tom_22,

על פי התאור שלך צריך להחליף את הממברנה של הסאב לחדשה. מומלץ שתיפנה לאפריל טקליין היבואנים של אלפיין http://www.alpine.co.il/site/s-catalogs/default.asp ותראה אם יש להם ממברנה חדשה לסאב כזה. אם הם לא יוכלו לעזור לך תפנה לרפי האוזמן http://www.d.co.il/4073950/47350/ בתקווה שהוא יוכל לעזור לך.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
Tom_22,

על פי התאור שלך צריך להחליף את הממברנה של הסאב לחדשה.

שלו.

לפני שאתה מבזבז דלק וכסף , תוודא כמה עולה סאב חדש.

לא הייתי משקיע בתיקון של יד 2 .

יש מספיק אופציות טובות בטווח ה400-500 ש"ח לסאב.

ZZR

פורסם

ממברנה תפוסה =סליל שרוף למחצה או במלואו.

יכול להיות שגם הגליל של מוביל הסליל קיבל עיוות ולכן הממברנה תפוסה.

גליל מוביל זה לא סיפור יקר, אך דורש עבודה מקצועית כי נדרש לפתוח את הסאב וכמובן למגנט אותו מחדש ע"י מגנומטר.

סליל זה כבר סיפור אחר, ופה אתה נדרש להחליף לסליל מקורי או אם אין אז ייצור של סליל ותיקון כזה יעלה יותר.

תדבר עם "אפריל טק-ליין" הם יבואני אלפיין בישראל ומחזיקים במעבדה.

תראה מה הם מציעים לך, ולאחר מכן תעשה השוואת מחיר וצור קשר גם עם רפי האוזמן לגבי הצעת מחיר לתיקון.

טלפונים תוכל למצוא בדפי זהב.

ניר

under construction..

פורסם

וואו...לא חשבתי שזה כזה סיפור...

שלו - לא נראה לי שיהיה להם ממברנה של סאב מלפני כמה שנים טובות...אבל אפשר לבדוק. אגב מדוע להחליף רק את הממברנה תפתור את הבעיה?

ניר - הממברנה איננה תפוסה פיזית (כלומר אם אני מניע אותה ביד אז אני לא נתקל בקושי מיוחד), אלא יותר תחושה שהמגנט מושך אותה למטה.

האם זה משנה את המצב?

• תוכן חדש...