Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי עכשיו בטעות איזה 4-5 דקות במהירות של בערך מ40 עד 100 קמש עם בלם יד משוך

כשקלטתי עצרתי מייד ואז הרחתי ריח של שרוף..

האם זה עשה איזה נזק משמעותי לברקסים???

תודה מראש

אלון

פורסם

נזק ככל הנראה קיים, אך עד כמה הוא גדול איננו יודעים, אתה יכול לבדוק את בלם היד בצורה הבאה: תגיע לשפוע במקום שקט, שלב לניוטרל כשהמנוע פועל עם אגל על הברייקס, כעת משוך את בלם היד וראה אם הרכב מתגלגל הינך חייב להגיע להסדיר זאת במוסך, כנראה ששחקת את הבלמים ואולי נגרם עוד נזק שלא ידוע עליו כעת, אם הרכב לא זז ממקומו ולא מתגלגל היה לך מזל.

בכל מקרה מומלץ לקחת לבדיקה למוסך, הסיכוי ששחקת את הרפידות גבוה.

פעם הבאה אל תמהר לסוע, בדוק לפני נסיעה אם הורדת את בלם היד כדי למנוע טעויות.

המשך יום נעים :)

FIAT BRAVO

פורסם

עד שהרכב נעצר ........ ותשווה את זה עם הזיכרון שלך של כמה משכת פעם ....... בכול אופן מומלץ מאוד לגשת למוסך ......... פעם הבאה -> זהירות

וצור לעצמך מן רצף פעולות כזה ........ התנעה -> הילוך -> בלם ואפשר ההפך לעצירה ..... ובסוף זה יהיה חלק ממך .......

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אם הבלם הייה טיפה משוך כלומר לא הורדת עד הסוף אז יש סיכוי שהלכה שן אחת וכאשר תמשוך יותר הבלם עדיין יתפקד

ואם לא אז יש סיכוי גם שנקרע הכבל שמקשר אותו למערכת בלימה

ליום יום קליאו 1400

לבילויים בורה 2.0

• ספונסר פורום
פורסם

יש לגשת למוסך להחלפת צלחות \רפידות-נעליים \תופים ולבדוק מצב קליפרים או משאבות אופן,

החום הרב שנוצר מנסיעה עם בלם יד משוך גורם לשינוי תכונות המתכת,ללחצים פנימיים עצומים עד כדי סדקים ושברים, ויצירת שכבת זיגוג על הרפידות מה שגורם ליעילות בלימה נמוכה.

עם בלמים לא משחקים,גש למוסך במהרה.

אורן

פורסם
בכל מקרה מומלץ לקחת לבדיקה למוסך, הסיכוי ששחקת את הרפידות גבוה.
הוא לא אמר אם יש לו צלחות או תופים מאחורה. לכן איך זה סיכוי גבוה שהוא שחק את הרפידות, יכול להיות שהוא שחק את התופים. :)
פורסם

אם הוא הצליח להגיע למהירות 100 קמ"ש ולא שם לב שהאוטו בקושי מאיץ כנראה שהבלם יד לא היה משוך יתר על המידה, אבל בכל מקרה שווה בדיקה שלא קרה כלום.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

טוב קודם כול:

1. תודה על התגובות המהירות

2. מסוכן לנסוע עכשיו באוטו? הרי בלם יד עוצר רק את הבלמים האחוריים אז הנזק בסך הכול שאני יצטרך למשוך עוד קצת שאני חונה את האוטו.. לא?

:confused:

3. אני לא ממש מבין בכל המושגים האלה: רפידות תופים וכו' אז אני לא בטוח אבל ניראה לי שיש לי דיסקים.. (כמו בפורשה רק בלי החירורים

:razz: )

4. לא מצאתי ירידה באזור מגורי (תל אביב) אז נסעתי בערך 5 קמ"ש הרמתי את הבלם יד והאוטו עצר כמו שצריך

5. סתם בשביל הצחוק:

אתמול אחרי שעשיתי את זה אמרתי לאמא שלי בהיסטריה "אמא, נסעתי עם בלם יד משוך!! אני לא מאמין הרסתי את האוטו של אבא!!" אז היא צחקקה ואמרה לי "נו? מה הבעיה? זה קורה לי כל הזמן באוטו שלי"

:loco:

תוך כדי ההיסטריה לא ידעתי אם לצחוק או לבכות :lol::lol:

פורסם

משפחה שכזאת :roll:

על כל פנים, אם המושגים האלה לא אומרים לך כלום, פשוט עשה מה שכבר אמרו לך פה לעשות: גש בהקדם למוסך לבדיקת בלמים, ויפה שעה אחת קודם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא מזלזל חס וחלילה בחשיבות בדיקת הבלמים והנזק שיכול להגרם לדיסקים וכו' אבל-

לדעתי כל הסיפור לא ביג-דיל. כמו שאמר מישהו, אם הוא הגיע ל100 קמ"ש בקלות, הרי שהבלם רק ליטף את הדיסק. בנוסף הבלמים הקדמיים שהם הכי חשובים לא נפגעו. יתכן שמהחום נוצרה שכבה על הרפידות, השאלה היא האם השכבה הזאת יורדת עם הזמן כאשר ממשיכים להשתמש בבלמים. לדעתי ניסוי הרפידות האחוריות יכול להתבצע על ידי נסיעה על כביש ריק במהירות 20 קמ"ש, בדיקה במראה שאין אף אחד מאחורה ומשיכה חזקה בבלם היד. אם האמברקס מספיק חזק כדי לנעול את הגלגלים האחוריים כנראה שמערכת הבלימה עובדת טוב.

אם אין רעידות בבלימה ממהירות גבוהה כנראה שהדיסקים לא התעקמו.

אני תמיד בדעה שעם מערכת הבלימה ברכב אסור לקחת צ'אנסים, אבל נראה לי שהפעם לא קרה כלום.

• תוכן חדש...