Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.!

ביום חמישי עשיתי תאונה קטנה עם האוטו כאשר נכנסתי בעמוד (אנא ממכם לא לצחוק).

האוטו נפגע ממש באמצע מקדימה הלך הטמבון והמגן הפנימי.

לאחר התאונה (איך שיצאתי מהאוטו לראות את הנזק) אז שמעתי שיוצא גז ונשפך קצת שמן.

כאשר דיברתי עם המוסכניק שלי בטלפון הוא אמר לי שאין לי מה לדאוג ושאני יכול להניע את האוטו ולבוא אליו.

כאשר הגעתי אליו הוא ראה שהמדחס והמאדה של המזגן (כך לפחות זכור לי שהוא אמר שקוראים לזה) נפגע ומשם נזל השמן.

המאדה יושב ממש לפני הרדיאטור.ובעצם המאדה קיבל מכה הלך אחורה ופגע גם ברדיאטור.

עכשיו הרדיאטור נמצא בתנוחה עם בטן זאת אומרת כמו בננה.

המוסכניק שלי אמר לי שזה מסוכן ליסוע ככה מכיוון שכתוצאה מהבטן שיש לו אז הצינורות גם התקפלו ואז הרדיאטור יכול להתפוצץ ויכול ללכת מנוע.

השאלה שלי אם זה באמת מסוכן ?

הרכב המדובר הוא VW פולו 1400 16V מודל 97

ועוד שאלה קטנה שלא קשורה כל כך.

האם זה כדאי להזמין ג'אנטים דרך האינטרנט? זאת אומרת דרך EBAY או אחת מהחנויות האלה?

תודה לכל התותחים=>עומרי

SEAT IBIZA 20VT

Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.

פורסם

גם אם תיסע ולא תיהיה נזילת מים, הרדיאטור היתחמם והמנוע יכול להיתפס

מה שאתה בטוח לא רוצה:grin:

פורסם

רצוי באמת להחליף רדיאטור, לראות מה עם המדחס של המזגן, ואם לא נפגעו עוד דברים.

וכמובן החלקי פלסטיק שנשברו...

למה הוא אמר לך לנסוע למוסך ככה ולא לגרור?

יכלת לגרום ליותר נזק.

בקשר לג'אנטים אני מניח שהמידה שלך היא 13" יש חישוקי סגסוגת קלים מכל פנצ'ריה נע בין 800 ל 1500.

יש גם הרבה שמוכרים כיד שניה עקב מעבר לג'אנט גדול יותר.

דרך איביי לא ממש שווה כי זה המון משקל, מה שמייקר את המשלוח ואת המכס.

מכר ייבא 4 ג'אנטים של מילה מיילה 15 אינ'ץ מארצות הברית עלה לו כולל הכול 1300 שקל שבחנות הם עולים 1500

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

את זה שאני יחליף תיהיו בטוחים.

כי כבר למדתי על בשרי שלנסות לעשות הכל בזול בסופו של דבר יוצא יקר.

וחוץ מזה בשביל מה יש ביטוח?! כל החיים משלמים להם אז לפעמים אפשר גם לקחת מהם!

אבל לא הבנתי אם כרגע נגיד אני רוצה לעשות נסיעה של 4 קילומטר אם זה גם מסוכן? כי המנוע לא ממש מתחמם בזמן הזה. אני טועה?

הוא אמר לי שאפשר לסוע עם האוטו מכיוון שלפי התאור שלי הרדיאוטור לא נפגע וזה אכן ככה.!

ובקשר לג'אנט אז יש לי ג'אנט 14 ואני רוצה לשים 15 (יש לי אישורים מצ'פיון. רק ללכת למשרד הרישוי והכל מסודר).

המחירים של הג'אנטים שאני מחפש (bbs/oz) נעים בין 3K-5K. וראיתי באיביי בממש זול. השאלה איך הולך כל הקטע עם המשקל והמכס?

תודה על העזרה עומרי.

SEAT IBIZA 20VT

Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.

פורסם

לגבי למה לא לנסוע במצב הזה- אתה מתאר מצב שבו הרדיאטור התעקם, סביר להניח שמעברי הנוזל שבו אינם תקינים ונוזל הקרור אינו זורם כמו שצריך ויש סיכון שהמנוע יתחמם, תיקון של מנוע שהתחמם יתר על המידה יקר הרבה יותר מגרר...

השאלה איך הולך כל הקטע עם המשקל והמכס?

תודה על העזרה עומרי.

לגבי המכס, משקל וכו'.

המשקל רלוונטי לגבי עלות המשלוח. לאחר שתבחר חברת משלוח או שתברר מה החברה המועדפת על מי שמוכרת את הג'אנטים, עליך לברר מה מהשקל שלהם ומחברת המשלוח מה תהיה עלות המשלוח בהתאם לכתובת המוכר, הכתובת שלך, המשקל וסוג המשלוח שתרצה (מהיר יותר, עם ביטוח, וכו')

בארץ מכס מחושב על מחיר משוקלל של מחיר המוצר+מחיר המשלוח.

עליך לברר מה המכס, אם יש, על מה שאתה רוצה להביא - טלפון למכס ליענה על השאלה הזו.

מחיר סופי:

X = מחיר מוצר

Y = מחיר משלוח

Z= אחוזים שיקחו ממךבמכס כולל מעמ

זה יהיה:

x+y)*1.z)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לפי מה שהבנתי ממך אז עדיף לא לסוע.

גם אם זה 2-3 ק"מ עד למוסך?

תודה על העזרה=> עומרי

SEAT IBIZA 20VT

פורסם

כמו שאמרת : יש ביטוח, בשביל זה משלמים

תזמין גרר וגרור את הרכב, שלא יגרם נזק נוסף.

אני ממליץ שקודם תוודא שהרכב מתוקן כמו שצריך , עם חלקים איכותיים וחוזר למצבו הקודם,

ואז תתעסק בעניינים כמו ג'נטים.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

את זה שאני אוודא שהרכב מתקון כמו שצריך תיהיה בטוח.

פשוט אחד הגורמים לתאונה זה שאני נוהג על אוטו שהצמיגים שלו יבשים וגמורים והאוטו ממש מחליק לי על הכביש..!

ואני מעדיף במקום סתם להחליף צמיגים ואז להביא ג'אנטים במידה אחרת ועוד פעם להחליף צמיגים,

אז אני מעדיף ישר להחליף כבר גם את הג'אנטים וגם את הצמיגים.

SEAT IBIZA 20VT

פורסם

כבר ענו לך על סעיף הרדיאטור (לא להסתכן - לתקן קודם כל).

ולשאלת הג'אנטים, כדאי שתפתח שרשור נפרד - ככה יהיה יותר קל לראות את השאלה (הכותרת לא מסגירה את העובדה שאתה שואל משהו על ג'אנטים).

ודרך אגב, ואני מניח שאתה כבר יודע את זה, צמיגים דביקים וטובים ישפרו את מצבך משמעותית לעומת צמיגים שעבר זמנם, ואני מקווה שאתה מתכוון הגדלה בכיוון הנכון (לא רק היקף ג'אנט). את זה מכיר ? -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=72344

(מאמר מצוין של מוטי על הגדלת ג'אנטים)

ניר

פורסם

***עדכון***

היום גררתי את האוטו למוסך.

וכניראה שכולכם צדקתם. הרבה מזל שלא נסעתי עם האוטו, כי כאשר המוסכניק פירק הכל ראינו שמהלחץ שנוצר על הרדיאוטור גרם למאורר לגעת בו כל פעם שהוא מסתובב, ועוד ראינו שבצד האחורי של הרדיאוטור כתוצאה מהתאונה הוא קיבל שם מכה ממש רצינית..!

אז שוב תודה לכולכם על העזרה! אתם פשוט תותחים!

את זה מכיר ? -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=72344

(מאמר מצוין של מוטי על הגדלת ג'אנטים)

ניר

מכיר וקראתי את זה כבר. תודה..

ואני מקווה שאתה מתכוון הגדלה בכיוון הנכון (לא רק היקף ג'אנט). ניר
וכן אני מתכוון להגדיל בכיוון הנכון.. אני עובר מ R14 185 55

ל - R15 195 45...

לפי מה שהבנתי יש הבדל באחיזה.. אתה יודע אולי עד כמה זה נכון?

תודה לכל התותחים=> עומרי

SEAT IBIZA 20VT

פורסם

מסכים עם אייל בקשר לג'אנטים, פשוט מהממים וגם איכותיים.

תבדוק שאין פגיעה בשילדה, בייחוד אם אתה תובע את הביטוח.

פורסם

הלוואי והיה אפשר להשיג.. אני מחפש כבר הרבה זמן אבל יד שניה אי אפשר להשיג וחד עולה ממש הרבה...

ניראה לי דווקא שאני ילך על ג'אנט כמו של ה A8 הוא ניראה לי ישב ממש יפה על האוטו..

ופגיעת שילדה אין.. רק המגן החיצוני והפנימי הלכו.

תודה על העזרה=> עומרי

SEAT IBIZA 20VT

• תוכן חדש...