Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

c - 5 או 407 ?

tavor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זקוק לחוו"ד לגבי המכוניות הנ"ל בלבד !, אשמח גם לדעת מה הם השינויים שבוצעו ב 5 C החדשה לעומת הישנה מעבר למתיחת הפנים ? וכן מה ההבדלים המשמעותיים בין השתיים הנ"ל ?

פורסם

על איזה מנועים מדובר?

בכל אופן, להורים שלי היה את ה-C5 מהצורה הקודמת וכיום את ה-C5 מהצורה הנוכחית.

שניהם עם מנוע 2 ליטר PACK.

יש כמה דברים שהתעצבנתי לגלות בחדשה לעומת הישנה: אין אופציית הקשחת מתלים (רק במנוע הזה), אין שתי סוככי שמש בכל צד של השמשה-רק אחת, אין הקשחת כסא לנוסע הקדמי, אין מחזיק כוסות נשלף מצד שמאל לנהג, את המזגן מפעילים או מבטלים מהמחשב דרך (ממש טמטום).

לעומת זאת היא נראית הרבה יותר טוב, גוון לבן בפנים קולע לטעמי, המנוע התחזק במעט, יש עוד אבזור כמו מחשב דרך מרובה אופציות, חיישני חנייה קדמיים (בנוסף לאחוריים ברמת גימור PACK) שמרחק המכשול מופיע במחשב הדרך והם מאוד נחוצים מכיוון שאי אפשר לראות את מכסה המנוע מעבר לשמשה.

הסיבה שבחרנו ב-C5 על פני ה-407 היא הנוחות, המרווח, עוד קצת אבזור, שימושיות (דלת חמישית, הנמכה והגבהה של המרכב וכו'), נאמנות למותג (בנוסף, שתי קסנטיות בעבר) ולא להיות חלק מהעדר.

פורסם

407 = אחיזת כביש מדהימה לחלוטין עם שבירה מצויינת ומיידית לתוך הסיבוב, וכל זה תוך בטחון מוחלט לנהג. ותזכור שכל זה עם צמיגים בינוניים. הנוחות של הנסיעה הרבה פחות טובה מאשר 406. נוקשה וגרמנית למדי, אולם מרוסנת היטב. נוחות הנסיעה די דומה לזו של סובארו B4 חדשה (ל B4 עם צמיגי ספורט בחתך 45.) כל התפעול של המחשב והמזגן מעצבן, לוקח זמן, ותשומת לב מהנהיגה עצמה. השליטה ברדיו מצויינת בזכות ידית רבת אפשרויות על ההגה. איכות הרכבה וחומרים גבוהה ואיכותית. מנוע 2 ליטר 137 כ"ס מושך טוב ובשקט, בזכות יחסי העברה קצרים בהרבה מאשר ב 406. האוטו יציב מאוד בשיוט, ושקט מאוד בתנאי שהאספלט טוב. ההילוכים עוברים חלק ובעידון מושלם. טיפטרוניק מהווה אופציה טובה לטעמי, עם השהיה מסוימת שאפשר להתגבר עליה בתכנון מראש. ההגה נוסך בטחון מכיוון שהוא יציב מאוד בכביש הראשי וזריז מאוד במהירויות יותר איטיות, אבל הוא חסר רגש לטעמי. מושבים מאוד טובים, גם מאחורה. 3 מבוגרים לא שמנים יסתדרו מאחורה למרות שלא מרווח במיוחד.

לפי מה ששמעתי לדגם ה 2.2 ליטר יש הילוכים ארוכים בהרבה ולכן היא לא מרגישה זריזה יותר. כמו כן תבדוק האם דגמי 2007 מגיעים עם 143 כ"ס ותזמון משתנה.

על ה C5 החדשה לא נהגתי. הקודמת נראתה לי הרבה פחות איכותית ומרשימה מבחינת תא הנוסעים, ביחס ל 407.

פורסם

אין לי את הנתוני המכירות של ה-C5 ב-2005 אבל ה-407 היא יותר נמכרת וב-2005 היא מכרה 1270 מכוניות ומקום שלישי במכירות של המשפחתיות הגדולות.

ו-GOZAL, איך אתה יכול לומר על המכונית ה"כניסה" (מבחינת מחיר) שתבודד אותך מנפלאות מע"ץ מכונית ש"כבר עברה את זמנה"?

פורסם

ההבדל הכי משמעותי הוא מבחינת המרווח הפנימי. ה 407 די צפופה [גם בהשוואה נניח, ל טויוטה אונסיס] ובטח לעומת ה C5 .

קיים הבדל די משמעותי בתחושת המנוע , בליטוש תיבת ההילוכים ובכמה אלמנטים באבזור ב C5. היא יותר מעודנת, התיבה חלקה יותר, לוח הבקרה זהה ל 407 עם מעט שינויים, ובסך הכול היא נותנת תמורה טובה מאוד.

מבחינה דינמית ה 407 יותר "מענינת", זאת למרות שהיא מרגישה לא הכי מחוברת לכביש [למרות האחיזה הפנומנלית שלה] ותוסיף לכך מצערת אלקטרונית מעט איטית , ובסך הכול היא מכונית פלוס-מינוס לכאן ולשם.

מבחינת עיצוב, ה 407 מסובבת ראשים.. ה C5 מעקמת גבה.

מכל מקןם, הייתי בוחר ב C5.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם
אין לי על מה לבסס את דברי, פשוט הC5 כבר עברה את זמנה וה407 מקדימה את זמנה ובטח את הC5.
אתה איש חכם, חשבת להקים כת?

תלמד אותי גם משפטים כאלה אולי?

עריכה... -

שוב ארנון השיג אותי.

פורסם

למרות שאני חובב מהירות מושבע

והבנתי שמבחינת דינמיות [מקבוצת / קטגורית המכוניות הגדולות מנוע 2000 אוט'] עדיפה ההונדה אקורד

תמיד אבל תמיד אני מוצא את עצמי פוזל על כל 407 שנמצאת בכביש [אין מה לעשות פשוט רכב יפיפה]

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
זקוק לחוו"ד לגבי המכוניות הנ"ל בלבד !, אשמח גם לדעת מה הם השינויים שבוצעו ב 5 C החדשה לעומת הישנה מעבר למתיחת הפנים ? וכן מה ההבדלים המשמעותיים בין השתיים הנ"ל ?

C5 - בשביל הנוחות

407 - בשביל מה שנשאר מה"דינאמיות"

למי שאוהב לנהוג ה-407 תדבר יותר. למי שמחפש נוחות ה C5 תדבר יותר.

שתיהן חולקות, בגדול, את אותה הטכנולוגיה (מצערת ממונעת, גיר אוטומטי AL4, מערכת מולטיפלקס FULL CAN וכמובן שלל מחשבים הפזורים בכל פינה ברכב).

ה C5 ייחודית בגלל מערכת המיתלים ההידראולית, ה 407 בגלל העיצוב והחיבור לכביש (ביחס ל C5).

מעבר לפרטים הטכניים - כל אחת מהן מציעה שלל אביזרי נוחות כפי שכבר טרחו לפרט לפניי(חיישנים מקדימה ואחורה וכד').

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איציק, למיטב ידיעתי ל-407 אין חיישנים מקדימה, אלא אם מישהו יכול לחדש לי.

לא בדקתי ולמען האמת זה ממש ממש ממש לא משנה (לא על חיישני חניה מקדימה תיפול החלטה ל 407 או C-5).

אם זה מה שמפריע לבן אדם בחיים -שיתקין חיישני חניה גם מקדימה (אם 160,000 שח לגרסה הבסיסית לא הרגו אותו, עוד 500-1000 שח למערכת כזו בטוח לא יהרגו אותו).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...