Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חנן,

כיף לקרוא על עבודות מסוג זה, לא משנה על איזה כלי רכב הן נעשות. עשיתי בעבר כל מיני התקנות ושינויים בסאאב כמובן ועוד היד נטויה. לענין הג'יפ, ראיי כבר כמה CJ שעליהם הרכיבו מערכת הזרקת בנזין מכאנית בוש K, כאשר מקור החלקים הוא במרצדס. זוהי מערכת פשוטה מאוד המציגה אמינות מופלגת אם לא עושים בה שטויות.

בהצלחה בפרויקטים הבאים,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

ואוו! פרויקט מדהים!

יש לך צב"ד אלקטרוני בבית כדי לבדוק את המתחים והפקודות שהמחשב דורש?

מה לגבי סכמות של המחשב ודרכי העבודה שלו - מאיפה משיגים כל כך הרבה חומר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הצב"ד שלי הסתכם ברב מודד - 50 ש"ח , שיש לי, ובלפטופ עם תוכנת WINALDL שמורדת בחינם מהאינטרנט.

רקע תיאורטי, מגלישה באינטרנט ומהחוברת "הסבה להזרקת דלק" שקניתי מג'ון, שמוזכר בכתבה.

הפרויקט הוא פרויקט רציני לחובב, אני לא אצטנע יותר ממה שנכון, אבל אחרי הכול, מדובר בהעברה של מערכת הזרקה מספארי לCJ , לא בפיתוח של מערכת מאפס, ולכן גם (מעבר לזה שזה מעניין כשלעצמו) אין צורך בהבנה מקיפה של צורת פעולת המחשב ובמכשירי דיאגנוזה מורכבים. מתוך זה שבהתחלה לא הכרתי את החוברת של ג'ון , וגם לא היה לי את התקציב לעשות את זה מהרגע שרציתי, יצא שחפרתי בנושא אינספור שעות לפני שניגשתי לזה, משהו כמו ארבע שנים ברוטו, ולכן אני גם מכיר בצורה לא רעה את המערכת, אבל היקף הידע הזה הוא לא מחויב המציאות.

אם זה מעניין אותך, קנה את החוברת של ג'ון - 25$ , וקרא את כל מה שכתוב בכל הקישורים שיש בתוך הכתבה. להערכתי, זה יתן לך ידע על המערכת שהיקפו יהיה גדול בהרבה משל כל או רוב המכונאים שצריכים לתקן את מערכת ההזרקה הזו במסגרת העבודה שלהם במוסך.

פורסם

הייתי חייב לקרא את כל הכתבה כדי להבין איך התקנת את המזרקים בראש המנוע...:?:

רק בסוף הבנתי שזו הזרקה חד-נקודתית :oops:

פרוייקט מאלף...:-D

פורסם

לא נתקלת בנקודות בהם סקופ מעבדה, למשל, היה חוסך שעות של התברברות?

כמה זמן נטו היה הרכב מושבת לצורך ההסבה?

והאם החוברת הזאת טובה לדעתך גם למי שחושב על הסבות ברכב אחר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם בהזרקה רב נקודתית המזרקים לא נמצאים בראש המנוע, אלא בסעפת היניקה. רק בהזרקת בנזין ישירה ( GDI ) , שזו עדיין שיטה מודרנית ונדירה למדי, המזרקים יושבים בראש.

צביקה, אם קראת את הכול כולל פרק ד' , אז בוודאי שמת לב שבהתחלה היה לי מצב של הצפה של המנוע בהתנעה ושל עבודה לא לגמרי נקייה בסרק. רק לאחר שהתחברנו מהפיקאפ במקביל למע' ההצתה המקורית ולמע' ההצתה של הTBI העסק הסתדר. במקרה הזה יתכן שסקופ על חוטי הפיקאפ היה עוזר לנו להבין למה זה קרה והטיפול בבעייה לא היה נעשה בשיטה של ניסוי וטעיה.

הג'יפ היה בזמנו רכב לטיולים בלבד, לא ליומיום, ולא יצא בכלל שהוא הושבת מטיול. לפני שקיבלתי את המתאם כבר הרכבתי את כל המערכת, למעט גוף המצערת, ואז טיילתי במשך כמה שבועות עם מחשב שמנהל רק את ההצתה והזנת דלק בוצעה ע"י מאייד. ברגע שקיבלתי את המתאם לבית המצערת, הרכבתי את בית המצערת במשהו כמו שלוש-ארבע שעות, ומאז כבר הג'יפ עבד עם ניהול מלא של המנוע בעזרת הECM .

החוברת הזו טובה לכל מי שמתכוון להסב את הרכב המאוייד שלו להזרקת TBI או TPI של GM . לזה החוברת מיועדת. אני מניח שמי שירצה להסב מערכות שונות יוכל להפיק ממנה מידע רב, אבל היא לא מכוונת לזה.

אורן, יצא לי באמת לראות לפני כשבע שנים CJ שבעליו הרכיב לו מערכת הזרקה מכנית של בוש. אני הלכתי על מערכת הTBI כי מצאתי די הרבה חומר ברשת על ההסבה שלה. לא ראיתי אפילו אתר אחד שמדבר על הסבה של מנוע CJ להזרקה של בוש.

תודה למפרגנים.

פורסם
גם בהזרקה רב נקודתית המזרקים לא נמצאים בראש המנוע, אלא בסעפת היניקה. רק בהזרקת בנזין ישירה ( GDI ) , שזו עדיין שיטה מודרנית ונדירה למדי, המזרקים יושבים בראש.

חנן, הרשה לי לעדכן אותך. ישנם רכבים שבהם המזרקים כן יושבים בראש המנוע. דוגמא לכך היא המנוע שיש בדיהטסו סיריון 1.0 ליטר.

פורסם

ח.ח גדול!

אין כל ספק פרויקט שמותאם ככפפה ליד לאדם כשרוני, בעל רצון ברזל ,ועקשנות ,התמדה ודבקות במטרה,

כמו חנן, כל הכבוד!

גלוי נאות, יש לי הרבה חילוקי דעות עם חנן , בנושאים של עבודה עצמית, לעומת עבודה במוסך עם ניסיון, לקיחת סיכונים בטיפול עצמי ברכב, גם אם הסיכון הכספי בנזק הוא גדול ויקח שנים להחזיר את העלות הכספית, של שכר הלימוד הכרוך בכך( לדוגמא הפלת בורג או אום לתוך סעפת היניקה, ונזק בלתי הפיך למנוע עקב כך) וחנן יודע בדיוק למה אני מתכוון, אך אין כל ספק, חנן בחור כשרוני בעל שני ידים ימניות, וידי זהב, ואני אומר זאת מהתרשמות אישית בלבד, בלי שאני בכלל מכיר את חנן אישית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...