Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי המיקום הכי טוב של הסאב הוא איפה שנמצאים המושבים האחוריים

כמו שעשו ברכב התצוגה של ניופאן באוטו מוטור

לדעתי זה פשוט המיקום הקלאסי.

HU-jvc kdlh810

amp-infinty 475a

comp-infinity refrence 6.5

sw- lanzar vibernat

פורסם
אף אחד לא קבע שהסאב "חייב" לפנות בתא המטען כלפי חוץ.

למעשה, יש אפילו מספר מאמרים ומבחנים שביצעו בנושא.

בעקבות מבחן אחד ספציפי - הגיעו למסקנה שברכב 5 דלתות (לא סדאן) זו תהיה האפליקציה הכי

טובה (תלוי גם לאן הפורט פונה גם כן אגב...) וברכב סדאן האפליקציה המועדפת היא סאבים שפונים

לקבינה, עם פורטים כלפי מעלה.

אם אתם שואלים מה ההבדל במיקום הפורטים - התשובה היא ברעש שיוצא מהפורט, והוא שמיע יותר

או שמיע פחות לפי כל אחת מהתצורות.

ולכן - מכיוון שאין פה אבסולוטי, כל אחד משחק עם התיבה עד שמגיע מבחינתו לתוצאה הכי טובה.

אם הבנתי נכון ברכבי 5 דלתות אומרים להפנות את הסאב לכיוון האחורי של האוטו!

השאלה היא מה הסיבה או יותר נכון למה יש עדיפות כזאת לדעתך?

פורסם

ברחבי האצ'בק ו5 דלתות וקופה יש אפשרות לקבל החזרה של הגלים מהשמשה האחורית ובד"כ התנאים האקוסטיים של רכבים כאלה יתנו יתרון לסאב כאשר הוא יהיה לכוון הדלת האחורית.

בסדאן לעומת זאת אנחנו מקבלים הפסדים ולכן עדיף להפנות את הסאב לכוון הקבינה בכדי לקבל את מלוא העוצמה

אסכולה אחת טוענת שאין הבדל

אסכולה שניה טוענת שיש הבדל

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אצלי באוטו הגעתי למסקנה (4 דלתות) שהסאב נשמע הרבה יותר חזק כאשר הוא מופנה כלפני המנעול ולא כלפי הפנים.

תהרגו אותי אבל זה מה שיצא לי, הוא נשמע חלש יותר כאשר הפנתי לכיוון המושבים.

לדעתי בגלל שהמושבים חונקים אותו.

כמו שלדוגמא תשימו יד על הפה וצעקו, אחרי זה תורידו ותצעקו, ללא היד הצעקה נשמעת יותר חזק..

זאת דעתי לפחות בעניין..

E46 330CI

פורסם

חד משמעית! הסאב נשמע חזק יותר כשהוא מופנה כלפי המנעול של תא המטען!!!

אכן - המושבים האחוריים - אפילו עם מרווח - חונקים את הבאס ואני לא אתפלא אם זה גם מזיק לו קצת - גלים חוזרים ישירות מגב מתכתי של המושב.

מחר בבוקר אני מסובב את הסאב חזרה וממשיך בחיי המאושרים עם חיוך דבילי על הפרצוף!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מוזר באמת שסאב של 200 RMS לא נשמע כאשר הוא מופנה לכיוון פתח הבגאז'...

עם עובדות אני לא מתכווח אבל לא לקחת את זה באופן חד משמעי אני אומר כי לי יש C12

על יונאי סונטה שזה חתיכת ספינה..

שמופנה לפתח הבגאז' ואני לא רוצה לדעת מה היה קורה לי אם הייתי שומע אותו יותר חזק...

דולפינים יש בנשיונל ג'יאוגרפיק - לי יש אלפיין (RST)

היה לי סיוט היום בלילה - חלמתי שהמגברים שלי נכנסים למצב הגנה!!

פורסם

יונדאי סונטה - אני מאוד מחבב את הרכב הזה - קלאסי משהו!

תאמין לי, גם אם היית זורק את הסאב באמצע המושב האחורי - אני לא חושב שזה היה מפריע למישהו מהנוסעים מאחור מבחינת מקום 8)

"שוטי שוטי ספינתי... על גבי נהר... יופי לי יופ לי יופי לי יופי לי, זה כה נהדר..." רחוב סומסום.

Pioneer TS-X150

פורסם
יונדאי סונטה - אני מאוד מחבב את הרכב הזה - קלאסי משהו!

תאמין לי, גם אם היית זורק את הסאב באמצע המושב האחורי - אני לא חושב שזה היה מפריע למישהו מהנוסעים מאחור מבחינת מקום 8)

"שוטי שוטי ספינתי... על גבי נהר... יופי לי יופ לי יופי לי יופי לי, זה כה נהדר..." רחוב סומסום.

אם זה לא היה הרכב של אמא נראה לי שהייתי עושה את זה..=)

דולפינים יש בנשיונל ג'יאוגרפיק - לי יש אלפיין (RST)

היה לי סיוט היום בלילה - חלמתי שהמגברים שלי נכנסים למצב הגנה!!

פורסם

המיקום הקלאסי לסאב הוא מקדימה, איפשהו באמצע בין הנוסע לנהג.

בד"כ יש קצת בעייה עם המיקום הזה כי מרבית מהנדסי הרכב חשבו שזה מצחיק לתקוע שם רדיו וכמה כפתורי הפעלה של מזגן. טיפשים!!

(זה היה בציניות אם למישהו קצת ברח חוש ההומור)

הסיבה היחידה שבגללה הסאב נמצא בתא המטען היא משיקולי גודל פיזי.

השאלה לאן הסאב פונה היא שאלה שניתן לדון עליה שעות, אך אין עליה תשובה מכרעת. הסיבה שאין עליה תשובה מכרעת נעוצה בעובדה שכל רכב שונה ובכל רכב אקוסטיקה אחרת.

מאחר ורובינו הם לא מהנדסי קול שמתחילים לעשות חישובים מסובכים, האפשרות השנייה והעדיפה לקבעית מיקום הסאב היא ניסוי ותהייה.

צריך לקחת את התיבה ולמקם אותה בכמה שיותר מקומות שונים בבגאז' ובנוסף להפוך את הפאזות ולראות מתי מקבלים את התוצאות הטובות ביותר.

אין חוקי ברזל וכללי אצבע בתחום האודיו בכלל ובמיקום סאבים בפרט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צודק, אני אישית ניסית את שני האפשרויות( לפנים האוטו, לבג'ז),

וישבתי ברכב תוך כדי בלי נסיעה רק להאזין,

ויצא לי אישית להרגיש שכאשר הוא מכוון למושבים חלק מהעוצמה יורדת ואין צליל של באס היקפי כזה בכל הרכב וזה מהסיבה שהורוב הבאס שיוצא נבלע במושבים,

שזה היה הפוך ועד היום זה ככה מכוון לבג'ז אינ מרגיש בכל הרכב את הבאס אפילו שאני מחזיק את ההגה יש לי מעין רעידות קלות של באס נקי כזה, ולכן אישית לכון החוצה הרכב מאזדה 323 לנטיס,

שוב פעם כמו שאמרו קודמיי תנסו את 2 האופציות מה שתאהבו תשאירו ככה ותהנו,

הבחור שאמר שלא הרגיש את ה VMAX זה תלוי בהגברה וכל זה אבל עדיין לפי דעתי הסאב הזה יודע להיות מורגש ולהרעיד מראות מצוין,

• תוכן חדש...