Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב,

נכון שאפילו שלא לוחצים על הגז הגלגלים מסתובבים בעזרת כח צנגרפוגלי או משהו כזה...

אז כאשר אני לוחץ על הברקס והרכב עומד, לאן הכח שמזיז את הגלגלים הולך?

הרי אם הגלגלים לא זזים סימן שיש התנגדות לכח שצריך להזיז אותם..

אבקש הסבר..תודה רבה.

פורסם

חיכוך סטטי במעצורים מונע מהגלגל להסתובב. במקרה שלך, אני משער שמדובר בתיבה אוטומטית, כוח המנוע (סיבובי סרק) עומד מנגד למשתנה הנורמל בתיבת ההעברה בצורת לחץ שמן שלא ממומש.

פורסם

המנוע מסתובב סתם כמו פרופלור ועושה קצת מערבולת (וחום) בשמן שבתוך הממיר מומנט.

אם תעזוב את הבלם והרכב לא בעליה המערבולת הזו תספיק כדי לדחוף את הגלגלים קצת (ע"י סיבוב הטורבינה שבתוך הממיר).

פורסם

מי אמר לך דבר כזה ? "האוטו נוסע בעזרת לחץ השמן שבא מהממיר מומנט"

מהיכן הוא בא ולאן הוא הולך ?

השמן בממיר מומנט לא בא ולא הולך.

שים לב למה שכתב יולי,"המנוע מסתובב סתם כמו פרופלור ועושה קצת מערבולת (וחום) בשמן שבתוך הממיר מומנט."

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מי אמר לך דבר כזה ? "האוטו נוסע בעזרת לחץ השמן שבא מהממיר מומנט"

מהיכן הוא בא ולאן הוא הולך ?

השמן בממיר מומנט לא בא ולא הולך.

שים לב למה שכתב יולי,"המנוע מסתובב סתם כמו פרופלור ועושה קצת מערבולת (וחום) בשמן שבתוך הממיר מומנט."

זה מה שהצלחתי להבין

לא אמרתי שאני צודק אני רק רוצה להשכיל קצת.

פורסם
אז מה שאתם אומרים בעצם זה שכאשר לא לוחצים על הגז האוטו נוסע בעזרת לחץ השמן שבא מהממיר מומנט?
כשלא לוחצים על הגז עדיין זורם דלק למנוע אחרת הוא היה נכבה.

כשלא לוחצים על הגז האוטו נוסע בכח הגז שזורם גם כשלא לוחצים על הגז...

את ממיר הממומנט אפשר לדמות (רק לצורך ההסבר אז נא לא להתנפל...) למאוורר שעושה רוח על שבשבת.

ככל שהמאוורר מסתובב מהר יותר הוא נושב יותר אוויר וגם השבשבת תסתובב מהר יותר.

מצד שני, אפשר להחזיק את השבשבת בכוח (כמו עם בלמים) ואז המאוורר ימשיך לעשות מערבולות אוויר וגם קצת יחמם אותו (אותנו רוח מקררת רק בגלל שאנחנו גם מזיעים באותו זמן ובגלל שהיא גם מסלקת את שכבת האויר הדקה שסביבנו שהתחממה בגלל חום הגוף שלנו אבל בלי זה לזרימת אוויר יש אפקט של חימום).

עכשיו נחזור לממיר המומנט שהוא חלק מהגיר האוטומטי.

בתוכו יש נוזל הידראולי ("שמן גיר") ולא אויר והמערכת סגורה כך שאין פה רוח שמתפזרת אלא מערכת הרבה יותר יעילה.

ה"מאוורר" הוא גלגל כנפיים שמחובר למנוע ומכונה משאבה, וה"שבשבת" היא גלגל כנפיים שמחובר לגיר ומשם לגלגלים ומכונה טורבינה.

עדיין מתאפשר מצב שהגלגלים עומדים והמשאבה ממשיכה להסתובב וליצור מערבולת בשמן.

ברגע שעזבת בלמים הטורבינה מתחילה להסתובב מהמערבולת שכבר נמצאת שם אלא אם כן הרכב בעליה כמו שאמרו ואז המערבולת שנוצרת מסיבוב המנוע בסרק לא מתגברת על כח הכובד.

פורסם

יש לי גם שאלה קשורה, נגיד יש לי מיאטה הנעה אחורית וגיר ידני אני נוסע למשל ב-80 קמ"ש

ומנסה לעשות דריפט

****עריכה - כשתהיה לך מיאטה , תחזור עם השאלה*****

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ל maatrixx: לדעתי, בגיר ידני אתה חייב ללחוץ קלאץ' במצב שתארת שעצרת את הגלגלים המניעים אפילו אם הרכב ממשיך ליסוע.

(לא מנסיון, אף פעם לא ניסיתי את זה בעצמי בסטודיבייקר שהיה לאבא שלי למרות שהיתה לו הנעה אחורית והילוכים ידניים...)

לדוד, תודה. כך הסבירה לנו המדריכה בקורס נהיגת טנקים.

• תוכן חדש...