Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כך יש לי שאלה..

ברכב בעל תיבה אוטומתית בזמן זינוק בעלייה (נגיד עלייה משמעותית)

אם עוזבים את הברקס הרכב מדרדר אחורה, כיצד המנוע לא נכבה?

הרי הגלגלים מסתובבים בכיוון ההפוך. או שזה כמו לסובב את ה"שבשבת" בכיוון ההפוך כנגד הרוח, זה הרי לא ישנה כלום.

שאלה נוספת:

במידה ואני עוצר את הרכב בשיפוע מסויים שבו אי לחיצה על הגז לא תגרום לרכב לזוז קדימה,אך גם לא תגרום לו להדרדר, מבחינת בלאי\נזק\צריכת דלק, זה משנה אם אני מחזיק את הברקס או לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בהדרדרות לאחור במהירות נמוכה - אתה לא מדבר על הדרדרות לאחור במהירות 50 קמ"ש - הטורבינה ("השבשבת") לא מסתובבת מספיק מהר כדי לעצור את המשאבה שמסובבת במהירות 750 סל"ד. הם פשוט מסתובבות בכיוונים מנוגדים והמערבולת תהיה מבולגנת במיוחד...

אם נחזור לקורס נהיגת טנקים שהזכרתי קודם, מלמדים שם פרוצדורה של בלימת חרום במקרה שמאבדים בלמים בנסיעה לפנים בירידה:

מעבירים לניוטראל ולוחצים הרבה גאז ובעוד הרגל על הגאז מעבירים לרוורס.

הנסיעה קדימה בהילוך אחורי גורמת לטורבינה להסתובב בכיוון הפוך למשאבה. הסל"ד הגבוה גורם לכך שמערבולת השמן תבלום את הטורבינה ואת הגלגלים המחוברים אליה.

איך זה קשור לשאלה?

אם מעבירים לרוורס תוך כדי נסיעה לפנים בלי שלחצנו קודם חזק על הגז מסתכנים ב"הפיכת מנוע" כלומר הטורבינה זורקת שמן בעוצמה שמסובבת את המשאבה בכיוון הפוך לכיוון סיבוב המנוע ולכן גם המנוע מסתובב בכיוון הפוך. התוצאה - נזק בלתי הפיך למנוע ואחריו נזק בלתי הפיך לנוסעי הטנק שלא הצליחו בביצוע בלימת החרום וגם נשמו את עשן האגזוז שיוצא עכשיו ממה שהיו קודם פתחי יניקת האויר הממוקמים בתוך תא הנוסעים....

סכנת הפיכת מנוע כתוצאה מנסיעה לפנים בהילוך רוורס, או מנסיעה לאחור בהילוך קדמי כמו המצב שתיארת בשאלה, היא רק במצב שמהירות סיבוב הטורבינה גבוהה בהרבה ממהירות סיבוב המשאבה - כלומר במהירות נסיעה גבוהה.

לגבי השאלה השניה - לדעתי זה לא גורם שום נזק או בלאי אם אין הדרדרות.

פורסם

אחרי מה שהסברת על בלימת חרום בטנקים...

מה יקרה אם עושים את זה ברכב פרטי..? זה פשוט יבלום או שיש סכנה של להרוס את הגיר?

ממה שהסברת על איך הגיר האוט' בנוי.. ז"א שאם אני עומד במקום בלי ברקס ומשלב לR או D בלי ללחוץ על הברקס זה לא גורם נזק לכלום, לא?

• תוכן חדש...