Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה מטרת פרסום שרשורים אלה ,במיוחד כאשר לא מדובר בעבודות איכותיות באמת אלה משהו באיכות בינונית וגימור חובבני ? האם המפרסם מבקש לקבל הערות בונות מבעלי ניסיון? האם מחכה לעצות תוך כדי תהליך העבודה ? או שזה משהו אחר ?

ניק שלום רב.

אטיח בפניך עובדה שקשה להתווכח איתה, יש כאלה שיודו בה, ויש כאלה שינסו להכחיש:

אנחנו חבורה של זקנות קשקשניות.

תתמודדו. גם אם זה לא נוח.

וכן, כל אחד מאיתנו שמפרסם פה תמונות הוא slut של תשומת לב.

אני לא מכיר את הבנאדם שלא רוצה לשמוע תגובה חיובית שהוא בתהליכי שיפוץ, גם אם רק מדובר בזה שהוא הוריד את הצבע, עבר עם שפכטל פחחים ובאופן ידני צבע עם ספריי של יעקבי ב10 שקל את המכסה מנוע שלו. או חבר ששחט רכב לחלקים ומספר על השלל או אפילו סתם מקרה שקרה וקשור ברכב האספנות שלו שמשרת אותו נאמנה ביומיום.

תגובה חיובית נותנת המון, קשה להסביר את זה במילים - צריך להיות שם כדי להבין.

תגובות דוגמת "אחלה עבודה" "מדהים" "עבודת קודש" וכו', בחלק מהמקרים, פשוט מצחיקות, במיוחד כאשר מדובר ,למשל, על חלקים צבועים בספריי צבע רגיל,חלקי פח שלא יושבים בקו אחד ,צביעת מרכב ללא פירוק שמשות ועוד.

למה אין הערות מקצועיות ,הרי לא חסר כאן אנשים מקצועיים ? האם יש סיבה לכך ?

אני יודע שבתקופה האחרונה שופצו מספר מכוניות לרמה גבוה ביותר, ראו כאן:

חז"לינו אמרו שאסור להלבין פני אדם ברבים.

אז הבנאדם שיפץ רכב, ואוי אבוי, ישמרנו השם - מצאת ליקוי (הקוים לא ישרים, יש סדקים ושיפשופים וכיו"ב)

האם אתה חושב שזה באמת נחוץ להוציא לבנאדם את כל האויר מהמפרשים? ולגרום לו להסס לפרסם בהמשך?

נכון שצריכים לתת ביקורת בונה, אבל שקר לבן לא הרג אף אחד. ואם לא מדובר בליקוי בטיחותי (כמו: עבודה עצמאית על מערכת בלמים ללא הכשרה וכלים נכונים), אין סיבה לצאת בראש חוצות. תמיד אפשר לשלוח ה"פ למפרסם ולהעיר את תשומת ליבו עם הכוונה נכונה, או במקרה שנפגשים במפגשים וכיו"ב.

*אני אישיתי מכיר מקרה שבו חבר פורום פרסם תמונה של הרכב שלו לאחר שיפוץ, וחבר פורום אחר פרסם פידבק חיובי, אך העיר את תשומת ליבו לכך שמכסה המנוע לא יושב בקו ישר בה"פ. מבחינתי, זו אצילות!

וגם אם מדגדג באצבעות וחייבים להגיב, תמיד אפשר להגיב בצורה אובייקטיבית. בלי להשתמש במילים מעליבות, רוע (גם אם לא בכוונה), טון מתנשא והמון המון המון (המון) סימני קריאה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הנה דוגמא לוויכוח שפרץ לאחר "פרץ כנות"

לסיכום: אם נצטרך להסס כדי לפרסם תמונות של הרכבים שלנו לאחר שפצו"רים (בכל קנ"מ, גם מבחינת השקעה וגם מחיר - והגבול בין שתי המושגים האלו הוא עצום!), אז אולי נסגור את הבאסטה ונתחיל לפרסם רק מודעות על ענתיקות בחצרות, עדכונים של הנהלת המועדון, ותמונות מחו"ל ומEbay...

הנה, אני מתחיל

"החלום שלי. בא לי להזיל ריר!!! וכולה 800 פאונד..."

http://cgi.ebay.co.uk/ford-cortina-mk3-mark-3-2000-gxl-auto-1972-tax-mot-nice_W0QQitemZ4640136242QQcategoryZ29755QQrdZ1QQcmdZViewItem

בידידות,

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין שהפנייה שלי הובנה כהתנשאות ויהירות , חבל לי על זה.

כל הכוונה שלי הייתה האם יש מישהו במועדון (הנהלה) שמחנכים את הצעירים שביניכם למצויינות או שזה אותה שיטה ישראלית ידוע "יהיה בסדר" ?

עדיין לא העברתי את התמונות של עבודותי למחשב,אבל את רובן (הקטן) כן עשינו DIY ולא במשך שבוע שבועיים .

בכל עבודה אפשר להגיע לרמה גבוה מאד,גם בלי השקעה רצינית מבחינה כספית,חייבים רק רצון,סבלנות (נראה לי שלחלק מאנשים פה זה חסר) ופידבק אמיתי מחברים (לא שקר לבן).

לפי דעתי זה חלק מהמטרת פורום הזה - חינוך.

פיאט BRAVO ? - כן, BRAVO !!!

פורסם

מהנסיון המועט שלי בתחום - כדי לשפץ כמו שכולנו רוצים וחולמים לא מספיק זמן וסבלנות. צריך עוד שני דברים שלי מאוד חסרו, וזה מקום וכלים. כדי לפרק את הרכב בצורה שתאפשר עבודה כמו שצריך צריך מקום בו אפשר לאכסן רכב חצי מפורק לתקופות של יותר מיום-יומיים. וזה כבר דבר שבדרך כלל צריך אמצעים כספיים מסויימים בשבילו. כנ"ל כלים.

אני הייתי מת להאנגר עם קומפרסור\רתכת רצינית\ציוד ניקוי בחול וכו'. אבל סבלנות ורצון לא מספיקים כדי להשיג את זה.

אז מה לעשות, מה שאני מצליח לעשות בחניית בנין משותף או במשך לילה-שניים במוסך של חבר זה מה שאני יכול להרשות לעצמי. וזה לא מחוסר סבלנות, תאמין לי. ואני בעצמי בדרך כלל לא מרוצה מספיק מהתוצאה.

פורסם

לניק ולחברים

נא לא לדרדר את הויכוח לרמה אישית

האח הגדול עוקב

ולא לשכוח שאנחנו מועדון של חברים ולא רק של מכוניות

בני, מנהל הפורום

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כל הכוונה שלי הייתה האם יש מישהו במועדון (הנהלה) שמחנכים את הצעירים שביניכם למצויינות או שזה אותה שיטה ישראלית ידוע "יהיה בסדר" ?

.

תהרוג אותי,לא מבין מה זה נקרא אצלך חינוך של צעירי הפורום?

אירית מספיק מחנכת אותי :lol:

פורסם
תהרוג אותי,לא מבין מה זה נקרא אצלך חינוך של צעירי הפורום?

אירית מספיק מחנכת אותי :lol:

ומה אתה ישר רץ לספר לחבר'ה?8)
פורסם
מהנסיון המועט שלי בתחום - כדי לשפץ כמו שכולנו רוצים וחולמים לא מספיק זמן וסבלנות. צריך עוד שני דברים שלי מאוד חסרו, וזה מקום וכלים. כדי לפרק את הרכב בצורה שתאפשר עבודה כמו שצריך צריך מקום בו אפשר לאכסן רכב חצי מפורק לתקופות של יותר מיום-יומיים. וזה כבר דבר שבדרך כלל צריך אמצעים כספיים מסויימים בשבילו. כנ"ל כלים.

אני הייתי מת להאנגר עם קומפרסור\רתכת רצינית\ציוד ניקוי בחול וכו'. אבל סבלנות ורצון לא מספיקים כדי להשיג את זה.

אז מה לעשות, מה שאני מצליח לעשות בחניית בנין משותף או במשך לילה-שניים במוסך של חבר זה מה שאני יכול להרשות לעצמי. וזה לא מחוסר סבלנות, תאמין לי. ואני בעצמי בדרך כלל לא מרוצה מספיק מהתוצאה.

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah::type:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

עדיין לא העברתי את התמונות של עבודותי למחשב,אבל את רובן (הקטן) כן עשינו DIY ולא במשך שבוע שבועיים .

בכל עבודה אפשר להגיע לרמה גבוה מאד,גם בלי השקעה רצינית מבחינה כספית,חייבים רק רצון,סבלנות (נראה לי שלחלק מאנשים פה זה חסר) ופידבק אמיתי מחברים (לא שקר לבן).

תשמע.

מה זה "לחנך את הצעירים"?

האם אתה חושב, שיש כאן אדם, שלא שואף לכך, שהאוטו שלו ייראה הכי טוב?

האם אתה חושב, שיש כאן מישהו, שלא שואף לשלמות?

האם אתה חושב, שאלו, ש"צובעים חלקים בספריי" לא היו רוצים/מעדיפים, שהצבעי המיקצועי ביותר יעשה להם את העבודה/לחילופין- לעשות את העבודה בעצמם עם הכלים המיקצועיים ביותר?

האם אתה חושב, שאותו אחד, ששיפץ את האוטו ברמה "נמוכה", מסיבות שלו, נהנה מזה, שכולם מבחינים בכך?

-גם אם יש כאן, ואני מדגיש- כאן, בין המבקרי הפורום וחברי המועדון, כאלו - הם חלק קטן מהכלל, אני בטוח בכך!

האם יש לך ספק, שאנשים אכן שמים לב לטיב העבודה, ויודעים טוב מאד להבדיל, בין העבודה האיכותית לבין ה"חרטא"?

וגם המושג עצמו- "האיכות" - מהיא, האם יש לזה "ערך אוניברסלי" כלשהו? - אני בספק... כפי שנאמר - היופי בעיניי המסתכל!

אז מה? אתה תבוא לחבר שלך, ותגיד לו "חברה שלך מכוערת- איך יכולת לצאת איתה"? ועוד לפני כל העולם? -איך זה נראה לך?

אני יכול להעיד על עצמי, שיותר מפעם אחת ראיתי רכב משופץ, שהבעלים השקיע בשיפוצו המון (לפחות, מבחינתו) כסף, סבלנות, מאמץ - והעבודה ממש לא הייתה לטעמי! בין אם זה היה באשמתו, כי לא ידע לעשות משהו, בין אם בעל המיקצוע "חיפף"/לא היה מספיק מיקצועי.

אז מה?

האם אתה חושב, שלו הייתי בא, ואומר לאדם הכי-שמח בעולם באותו הרגע: "תראה, איזה חרא של העבודה, עבדו עליך", או "תראה, לעבוד אתה לא יודע", ועוד בפומבי, זה היה נותן משהו, חוץ מלבאס אותו? -הרי, העבודה כבר נעשתה! אני לא אלך לאותו בעל המיקצוע, אבל הוא כבר הלך!

מה כן- אם מישהו מבקש עזרה/יעוץ, מותר ורצוי לפעמים להסביר לו, שעדיף אולי, שמישהו בעל ניסיון יעשה את זה, במקום שיקלקל. חיוני, מבורך, וגם עובד.

לסיכום:

ב"עולם המושלם" לכולם יש זמן/כסף/מקום/סבלנות/ידע לעשות/לקנות את כל הדברים ברמה הכי-גבוהה שיש.

מה לעשות - אנחנו עוד לא חיים ב"עולם" הזה. וספק, אם נחיה איי-פעם!

ובעולם "המציאות" שלנו, כפי, שאינך, וודאי, מצפה, שכולם ייסעו, נניח, במרצדסים חדשים, ולא תגיד למישהו, שנוסע, נגיד, בסוברו ג'סטי ישנה: "למה לא קנית מרצדס"- אינך יכול לצפות מכולם שישפצו את המכוניות "הקלאסיות" שלהם ברמה "סופר" - וככה זה היה ויישאר.

ואם תגיד, נניח: "אז, מי שלא יכול - שלא ינסה" - אז, בארץ (וגם בעולם, אני די בטוח), ייסעו בערך 4-5 מכוניות קלאסיות "המושלמות"! ושוב - הטענה הזו שווה בערך כמו להגיד: "מי, שלא יכול ליקנות אוטו חדש/יקר - שלא יקנה בכלל!" נו, באמת!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ועוד דבר:

לצערי לא צפיתי לתגובה ברמה גבוה יותר מאדוני הנכבד.

ו-

....................

- איכשהו, לא מסתדר לי! SORRY!

פורסם

אוסיף קצת משלי, כמשתתף בפורום, וזה לאחר שgluk ביטא היטב את מה שאני חש:

ניק,

דווקא מהמקום שלי, שיפוץ מכונית לרמה שאתה שואף אליה, אני כל כך מבין את כל מי שנאבק כמעט בכל העולם: כסף, מיקום, יידע טכני, ועוד.

כי שכחת משהו שהוא בנשמתו של ההובי, היחסיות של העניין: אדם שלוקח חיפושית גוססת ומשקיע את הגרושים האחרונים שלו בשידרוג הרכב, לא שיפוץ עמוק, אבל צביעה כלשהיא וכו וכו, אז ראשית הוא הציל את הרכב, שזה דבר חשוב לכשעצמו ושנית הוא עשה משהו לעצמו, הפיח רוח חיים באוטו ומילא את עצמו בסיפוק. הדרך שאותו אדם עושה, גם כספית אבל בעיקר רגשית היא יותר ארוכה ויותר חשובה מהדרך שאני עושה עם המוסטנג כשיש לי כסף וכו וכו. כי יחסית המעשה של אותו אדם הוא "גדול" יותר מבחינת ההקרבה שהוא עושה והמאמץ שהוא עושה למען ההובי והסיפוק. אל תשכח שזה לא מקום עבודה או תפקיד שבהם מחובתך להגיע לשלמות. כאן זה תחביב ורוח התחביב, בעיני לפחות, זו מידת ההשקעה שאדם מוכן לעשות במשאבים נפשיים ופיזיים ומידת נחת הרוח שמביא אותו אדם לעצמו ולאחרים.

אז לפעמים אני מתבונן בבעל המשאית שמתעקש ומתעקש להניע אותה ומשתף אותנו או בבעל איזושהיא ענתיקה ששמח לספר לנו ואני אומר לעצמי שכאן אין מבחן תוצאה פיזית, כאן יש בהחלט לרוץ ולספר לחברה ולעודד אותם כי אם עוד אחד ישקיע כמה שקלים בחיפושית ויזיז אותה איכשהו, זה בעיני מבחן התוצאה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

...וגם אותי אישית לא מדליקה המכונית המלוקקת המושלמת....את זה אפשר לקנות בכסף או לראות במפעל דווקא המכוניות המשמשות ליום יום, שיפשוף פה, כתם שם, המכונית שמספרת את סיפור שנותיה, והמעידה היטב על בעליה, עושה לי את זה...

16444.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
כי יחסית המעשה של אותו אדם הוא "גדול" יותר מבחינת ההקרבה שהוא עושה והמאמץ שהוא עושה למען ההובי והסיפוק. אל תשכח שזה לא מקום עבודה או תפקיד שבהם מחובתך להגיע לשלמות. כאן זה תחביב ורוח התחביב, בעיני לפחות, זו מידת ההשקעה שאדם מוכן לעשות במשאבים נפשיים ופיזיים ומידת נחת הרוח שמביא אותו אדם לעצמו ולאחרים.

smiley32.gif

(רן, אם רוצים - יכולים)

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תוכן חדש...