Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מזהה?

חן פרחי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב כמו בנצי,הקווים של החלונות האחוריים בעיקר....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בנצי, אומי5

אתם כמעט צודקים....

אבל...

זו לא סיטרואן GS למרות הדימיון אלא אב טיפוס לאוסטין-מוריס משנת 1968 שעוצב על ידי

ליאונרדו פיורוונטי לסדנת פינינפארינה.

אילן

פורסם

אכן נראה מאוד כמו סיטרואן, וזה גם מה שמשך את תשומת ליבי.

הקווים דומים לGS והפרונט אפילו מזכיר קצת את הSM.

אבל זו לא סיטרואן. זו אפילו לא מכונית צוחפטית.

פורסם

מעט מידע נוסף...

מה היה קורה לעולם הרכב לו אוסטין-מוריס/BMC היו בוחרים בהצעה העיצובית של ליאונרדו פיורונטי

במקום היצירות "המוצלחות" שלהם כגון אוסטין אלגרו וכד'.

מה היתה השתלשלות העניינים בסיטרואן לולא "סתם כך מבלי לשים לב" (למרות הכחשות סיטרואן) היתה מעתיקה בשקט את העיצוב של אותו מעצב צעיר, שאולי היה מתוסכל לנוכח העובדה שכשכיר לא הצליח לקדם רעיונותיו בסדנת פינינפארינה (ראייה לכך שלאחר שנים רבות קיבל סוף סוף אומץ ופתח סדנא משלו). הפרשנות שלי היא שבכל זאת הוא צלצל ערב אחד ליצרן הצרפתי והציע רעיונותיו.

לולא כל זה היה קורה, אולי לא היינו נחשפים עד היום ליצירות כמו ה GS, CX וכמובן ה SM שכולן מבוססות בצורה זאת או אחרת על המבנה הגאוני שיצר אותו מעצב צעיר.

כדאי לזכור שגם לא מעט יצירות נוספות כגון פרארי 246, אלפות למיניהן כמו ה GTV, פיאט דינו כולן בצורה זאת או אחרת מבוססות על המבנה הייחודי שהיה אב טיפוס למכונית שמעולם לא עלתה על הכביש.

אילן ש

pininfarina_1100.jpg

citroen_gs.jpg

פורסם
מוזר, אני די בטוח שככה נראת סובארו די אל אחרי שהתעטשה...

אני מבקש...

סובארו DL קופה 1.3 אוטו-מת, בצבע כחול, ועם חלק עליון בדיפונים שחוקים לאללה...

כל הדיפונים של הסובארו קופה שחוקים לאללה, כמה אפשר כבר לנהוג עם היד בחוץ? :shock:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

הנה המראה האחורי של ה-DAF שחן העלה.

זכרתי שהחידה הזאת כבר נשאלה בפורום בעבר, אך שם התמונות היו בהירות יותר וניתן היה לראות את הסמל שעל הגריל...

זו דאף סילורו (Siluro), מכונית תצוגה מסוף שנות ה-60.

עיצב והרכיב אותה מישולטי האיטלקי, על בסיס דאף 55, והיא חלק מאוסף של הבן שלו.

הציגו אותה לאחרונה בתערוכת אמסטרדם, ב"חשיפה" ראשונה מזה כמעט ארבעה עשורים.

...

ארבעה צילינדרים, 1.1 ליטר, 45 כ"ס ותיבת הילוכים רציפה (כמובן...).

אגב, פרט מעניין ששכחתי מקודם - השם סילורו מגיע מאיטלקית ופירושו טורפדו.

לא יודע למה, אבל אחורי הרכב מזכירים לי אופל מנטה :shock:.

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם
לפי הגלגלים זוהי סוג של רנו. אני צודק?

לפי הוישרים - אני מהמר על מכונית תוצרת אוזבקיסטן. קרוב?

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לפתרון החידה של אישפוז, הלכתי לפי הרגש, הצללית נראתה לי כמעט זהה לצללית של לנצ'יה בטא, בדקתי ומצאתי שאת הבטא עיצב פינינפארינה. נכנסתי לאתר שלו גלשתי לאזור שנת 70 והופס מצאתי, הרכב נקרא BLMC 1100.

והנה חידת זיהוי משלי:

Greencar1.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תוכן חדש...