Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני,

לשם הגילוי הנאות אני אזכיר שוב שאני חבר של בועז ושהוא שיתף אותי מראש בתהפתחויות בערוץ הספורט, אולם בשום שלב לא גילה לי מי הספונסר שמצאו. יש לי את ההערכות שלי לאור ההכרות שלי עם יבואני הרכב וה"משיכה" של F1 בשבילם לעומת נגיד המשווק של משקה אנרגיה מסויים, אבל יכול להיות מאד שאני טועה ובכלל לא בכיוון. לא שאלתי ומעניין למה לא מגלים. אני אשאל...

ניר,

מצדי שהמכוניות תתנהגנה עם ידיות מאחורי ההגה ובלי קלאץ, אבל שום עזרי נהיגה אחרים! הצ'אמפקארס בשנים האחרונות מזכירים את מכוניות הטורבו של אמצע שנות השמונים. אישית הייתי מעדיף מכוניות נוסח אמצע שנות השבעים, אבל התפשרתי כבר על כל סוג מכונית שיוכל לבצע עקיפות תחרותיות (כולל מכוניות עם אפקט קרקעי כזה או אחר - כמו שיש בצ'אמפקארס או ב GP2).

פורסם

מעניין שהמכתם, פעם גנב - תמיד גנב תקף גם לגבי ערוץ הספורט.

כמי שאינו צופה עקרונית ב-5+ הייתי בטוח שבתחילת ובמהלך השידור יש איזושהי שקופית חסות, שהכל גלוי וחוקי. מתברר שלא בחסות לגיטימית מדובר אלא בפרסומת סמויה, פלילית.

וכן, אני יודע איך יגיבו כאן, לא אכפת לנו כי זה למטרה טובה. ואחר כך אותם מגלגלי עיניים יישבו בסאלון ויקטרו, באיזו מדינה מושחתת אנחנו חיים.

פורסם

רוני,

למען האמת טרם הצלחתי לזהות את הספונסר פשוט בגלל שלא הייתה חסות כזאת או לפחות אני פספסתי אותה. ההסבר היחיד שלי לדבר כזה הוא ההסתמכות של הספונסר שהקבוצה / הקבוצות שלו תקבלנה בכל מקרה מספיק זמן מסך והתייחסות...

אני חייב לציין שהרגע סיימתי לקרא שוב את תוכנית ההצלה שלך ל F1 ושכחתי עד כמה הסכמתי כמעט עם כולה. למעשה גם עם הצעת ה PROCAR אני מסכים אבל צופה בעיות. הדבר היחיד שהוא בלתי אפשרי הוא הגבלת התקציבים של הקבוצות. בעולם חשדן וחסר חברים כמו ה F1 לא יגיעו להסכמה כזאת וגם אם כן, היא תתפרק מהר בחשדות הדדיות. אם מגבילים את הטכנולוגיה אז קבוצות פרטיות חזקות כמו רד בול / פרו-דרייב / פנסקה תוכלנה לתת פייט. אני לא סתם מכוון לאמצע שנות השבעים. אני בטוח שקוזוורט תשמח למכור את המנועים שלה לכל מי שירצה ולמעשה מקווה שזה מה שיקרה משנה הבאה. ההצעה שלך מכוונת למכוניות דומות מאד. אולי עם קצת אפקט קרקעי אפשר גם לדאוג שהן תהיינה מהירות מספיק.

אהבתי במיוחד את הקטע לגבי רישיון העל ל F1. סיימתי לא ממזמן את הספר הישן של דניס ג'נקינסון THE RACING DRIVER ויש שם התייחסות ארוכה לחשיבות הפרמידה של הספורט המוטורי שבראשה ה F1. הספר נכתב בסוף שנות החמישים ומתייחס גם לתופעת הנהגים החובבנים שחלקם עשו כסף מהספורט. התקופה שונה מאד מימינו שכן היכולת של סטרלינג מוס לקנות מזארטי 250F ולהתחרות איתה ב 54 לא קיימת כיום. החשיבות שג'נקינסון מוצא בכך שהפרמידה תהיה ברורה לכל נהג כן תקפה כיום ונמצאת בבעיה. איך מגיעים ל F1? הפתרון בתוכנית שלך מושלם וזאת האחריות של ה FIA לכפות זאת. לאחרים יש ניגודי אינטרסים או פשוט אינטרס הפוך. ה FIA אחראית לספורט והיא צריכה לחייב סטנדרטים מדוייקים כמו בתוכנית שלך. רק 5 הראשונים מ GP2, אלוף סדרת F3 ארצית מקובלת (לא נניח אלוף ה F3 הישראלי) או בינלאומית והייתי מוסיף אלוף הצ'אמפקארס ואלוף הפורמולה אטלנטיק. ל FIA יהיה גוף שיוסמך לתת רישיון גם במקרה חריג אחר, אך רק בפיקוח וכמובן בהחלטה מנומקת שניתן יהיה לקחת לביה"ד.

פורסם

על פי מיטב ידיעתי אין ל 5+ יכולת להציג שיקופיות חסות בתחילת משדרים. גם אם זה אפשרי - לא הייתה שום שיקופית כזה. אם אחד הספונסרים שנחשף ויזואלית על גבי המכוניות הוא זה שמממן את עלויות השידור אז העניין כאן באמת לא כל כך מריח טוב...

משה, לא נתחיל כאן מחדש את הויכוח לגבי עזרי נהיגה. מספיק לומר שראינו את הנהגים הטובים ביותר בולטים גם בסביבה של עזרי נהיגה. עזרי נהיגה הם עוד צורה של "מכונית טובה יותר". הלוטוס הקרקעית של אנדרטי שלטה ללא שום עזרי נהיגה. תמיד יהיו קבוצות שישלטו. מקלארן ב 88 למשל.

בל נשכח שמדובר על הפנינה של הספורט המוטורי ולא על תחרות חסכון בדלק במכוניות עם קרבורטורים כפולים.

• תוכן חדש...